15:51:04
Panaforte
Panaforte
Tredje året jag gör min julgodis-favvo som allas vår Ernst visade i "Jul med Ernst" för två år sedan. Vilka nötter man har i bestämmer man efter egen smak, jag är inte så förtjust i mandel så jag använder valnötter istället, mer pistage och mindre hasselnötter ;) smeten blir ganska hård men om man låter kastrullen stå lite på eftervärmen när man rör i choklad och nötter går de lite smidigare..
Ingredienser:
100 g oskållad mandel (valnötter)
100 g hasselnötter
50 g pistagenötter
1 tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 dl honung
1.5 dl socker
100 g mörk choklad (obs! inte blockchoklad)
Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader. Fodra en ugnsfast form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Vik till hörnen.
Blanda 1 dl honung med 1.5 dl socker.
Smält försiktigt så att honungen smälter. Koka sedan 1 minut. Ta bort kastrullen från plattan.
Bryt ner 100 g mörk choklad.
När chokladen smält, rör i resten av ingredienserna. Slå i nötsmeten i ugnsformen.
Grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i bitar.


oh det såg gott ut!