2011-11-25
 15:51:04

Panaforte

Panaforte

Tredje året jag gör min julgodis-favvo som allas vår Ernst visade i "Jul med Ernst" för två år sedan. Vilka nötter man har i bestämmer man efter egen smak, jag är inte så förtjust i mandel så jag använder valnötter istället, mer pistage och mindre hasselnötter ;) smeten blir ganska hård men om man låter kastrullen stå lite på eftervärmen när man rör i choklad och nötter går de lite smidigare..

Ingredienser:
100 g oskållad mandel (valnötter)
100 g hasselnötter
50 g pistagenötter
1 tsk kanel
1 dl vetemjöl
1 dl honung
1.5 dl socker
100 g mörk choklad (obs! inte blockchoklad)

Gör så här:
Värm ugnen till 160 grader. Fodra en ugnsfast form ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Vik till hörnen.
Blanda 1 dl honung med 1.5 dl socker.
Smält försiktigt så att honungen smälter. Koka sedan 1 minut. Ta bort kastrullen från plattan.
Bryt ner 100 g mörk choklad.
När chokladen smält, rör i resten av ingredienserna. Slå i nötsmeten i ugnsformen.
Grädda i 30 minuter. Låt kallna och skär i bitar.

 


Johanna

oh det såg gott ut!



PUBLICERAT: 2011-11-25, 19:18:04 | URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: