2007-11-30
 08:23:42

Vovinized - igen

Jag skrev i juli ett inlägg om att vara "Vovinized", läs det här→ Vovinized-inlägg

Det stämmer fortfarande. Jag är verkligen vovinized. När jag står i mataffären är ena handen i godispåsen (som naturligtvis alltid är med) och delar godis. Hallå?! Lite småäckligt när man tänker på't! Torkad lever.. yummy!

Nu på vintern är det riktigt jobbigt att åka ifrån Leia på dagarna. Jag får två dagar med ljusa timmar i veckan. Lördag och söndag, vi har ju även oftast massor av saker att göra de dagarna. Men jag försöker att hitta på något kul med henne, på söndag är det utställning, inomhus iofs=P
På vardagarna tränar, busar och stojar jag med Leia de timmarna vi får tillsammans.

Men vi ser mycket fram emot våren och sommaren, alla nya äventyr och utmaningar. Det är vårt ljus i den mörka tunneln.

Tills dess får vi ta vara på de härliga stunderna som faktiskt finns. När Leia är duktig, men även när hon gör sina bus. För alla minnen man minns med ett leende på läpparna.. ja de är Golden moments.
Som imorse när Leia ville väcka matte (med peppning från husse). Hon krafsade med tassarna i håret, puffade med rumpan mot min axel och pussade mitt ansikte. Så otroligt mysigt och sådana stunder får en faktiskt att orka lite mer!

Upprepar vad jag skrev i det gamla inlägget..
"Somliga förstår inte hur man kan ha ett liv kretsande runt en hund. Men hallå?! Vissa har ju endast en fotboll i huvudet!!"

~ Jenkan ~
Leias Place
2007-11-28
 10:58:32

Hanteringsträning

Har nu skrivit om inlägget som försvann igår...

Var igår hemma hos familjen Ehlers och hanteringstränade. Blev mycket tjöt med div små tips och trix för att vov ska stå fiiiint =). Vi tipsade nog varandra lite grann iaf. Vi vet ju alla vad det värsta som kan hända är.. *blink blink*
Hundarna fick lite träning såklart, mest Charlie tror jag. Han tränade nog iofs kanske på fel sak...
Vi mätte även vovsen, dock inte officiellt. Hör av dig om du vill ha Leias mått ;)

Vi hoppas ju såklart på stor förbättring i Leias resultat, nu menar jag inte kritiken utan i uppförandet och i humöret. Jag vill ju att hon ska tycka det är skoj och visa upp sin fina glada sida som hon faktiskt har. Sen vad det blir för kritik med vinklar hit och dit, ja.. dem tar vi naturligtvis med oss hem.. men lägger inte så stor vikt i det!

Vi har ju Hanna & Myra att tacka för våra framgångar i ståträningen. Leia står nu enkelt fint på kommando (vacker), har ju dock inte testat det på utställning men det sitter i vardagen iaf! Har börjat med att vara kinkigare med hur hon står, hon ska draaaa ut kroppen. Men det är ju hemma, på söndag belönas även vanlig stå.

Nu när detta sitter så är det bara: Bordet, gången, hanteringen och visa tänder som är nervöst.. Haha. skämt åsido, det ska nog gå bra. Vi ska bara ta det lugnt och "enjoy the moment".

Foto: © Ehlers
Leia 7,5 mån Höjd: 3x cm Vikt: 4,5 kg
image342


UPDATE:
Det verkar förresten som om Leias öron bestämt sig för att ligga ner denna veckan. Ska kanske inte ropa "hej" för tidigt. Men det ser lovande ut.. Vet att många hoppats på att hon ska få hängisar!! It's a dream come true!!
2007-11-27
 22:19:31

J*vla blogg

Skrev ett lååångt inlägg.. och så försvann det. Lusten går liksom ur en då.. får se om jag orkar skriva skiten igen. J*vla blogg!!

2007-11-27
 10:47:46

Frukost

Underbara husse/sambo, går upp klockan 6.00 för att göra frukost! Lovely man!

Ikväll ska jag och Beia iväg och bord+hanteringsträna. Känns bra inför söndag faktiskt. Återkommer med resultat..

Ha en bra dag!!

248393-303
Leias frukost

2007-11-26
 21:03:29

MyDog

Då var vi anmälda, sötnosen och jag!

Vi (läs: matte) har nu bestämt oss för att ställa både på fredag och lördag på MyDog. Känns gött att ha anmält oss men gasch, vad nervöst. Får se till att få lite stress och hanteringsträning i och med julfirandet. Vi ska nog greja en stor utställning också. Blir förresten Leias två sista utställningar som valp!

Leia utställningstränar för fullt *fniss*
image326

2007-11-25
 19:41:17

Helgupdate

Nu har det varit bildfritt i bloggen några dagar.. men inte för oss.. har försökt fota en del. Det är ju så roligt att gå tillbaka och se alla bilder man tagit.. jaja, hur som helst..

Leia fick i förra veckan tag på en leksak?! Japps, den var jätterolig tyckte Lillfis och busade med den en ganska lång stund innan matte upptäckte att det inte var en liten boll, utan en potatis!!



Leia i sin säng i köket

Vi var på IKEA här om dagen, där fick jag äntligen köpt matskålar att träna med. Vad hände när vi kom hem, jo.. Leia lyckades mirakulöst gnaga kanterna på BÅDA! Förmodligen för att hon ville att dem skulle vara lika gnagna och fina som prickkusinernas =P
Fick även med oss en råtta hem, jag vet, vi har köpstopp. Men råttan har Leia gömt någonstans redan.. så den gälls inte!!!


I lördags morse drog jag & Leia med oss prickarna med matte ut på promenix. Lisa hade med sig kaffe och några very lovely saffransmuffins. JUMMY!




Upptäckte en ny funktion på min kamera (har bara haft den i typ 3 år), man kan ta "tecknade" kort. Lite häftigt tycker matte!!


Idag var vi förresten på DP-träff, i Partille denna gången. Supermysigt, Joanna och Christoffer hade med sig kaffe och bulle! Det tackar vi för!!
Lånar några av er, hoppas det är ok, säg till annars ;P

Jade, Ziri och Leia


Leia, Charlie, Ziri, Tanja och Jade


Ragge =P i sin snygga tröja och Leia med läskig ådra på bakbenet ;)



Thjohej, vad denna helg har svept förbi fort och nu ska vi njuta av de sista lediga timmarna med en film och mys i soffan =)

Kramar
(glöm nu inte kommentera =P)
2007-11-23
 16:33:54

Snart helg

Snart ska jag få åka hem till min skrutta =)
Visst är hon helt underbart söt!

Bild 1:  9 veckor? Foto: F.Fors
Bild 2: 12 veckor
Bild 3:  Utställning PBK, 5 mån.
Bild 4:  12 veckor




*kärlek*
2007-11-23
 07:20:54

God morgon!

Hehe, klockan är som vanligt lite när vi går upp jag och Leia, 7.15 närmare bestämt. Vi har iofs varit uppe en timme redan och varit ute och kissat (Leia alltså). Inatt har Leias svans legat mot min vad och kittlat när hon drömt. Sååå gölligt och faktiskt lite sött att  vakna av en liten svanstipp =).

Vi sa ju från början att Leia INTE skulle sova i sängen och visst, det är igentligen jättemysigt. MEN jag skulle hellre se att hon sov i sin egen säng. Tyvärr fick vi ta det beslutet efter att ha fått 1 timmes sömn per natt i 2 (3?!) månader!! Vi orkade helt enkelt inte och gav efter. Något vi inte ångrar. Tänkte testa någon natt sedan framöver att ha henne i buren igen, men just nu behöver vi faktiskt vår sömn. Hon tar dessutom inte så mycket plats! =P

Nog om detta, körde lite "sändande" igårkväll och det går bra. Försöker med olika situationer hela tiden. Hon är extremt duktig!! Får säga att över huvud tagen har hon blivit mycket mer mogen. Klart busan kommer fram när hon börjar bli trött, som när vi var på GMBK i söndags, haha.. då orkade inte hennes lilla huvud mer!!

Nästa söndag (2/12) är det utställning på Åby, tills dess kör vi en del hantering och ståträning =) (och massering av öra!!)

Nu ska matte till jobbet, snaaaart är det helg!! Ska försöka att planera in mycket hund i helgen. På söndag ska vi på DP-träff och imon funderar vi över fortfarande.

Nu måste jag borsta tänderna och Leia ska ut och bajsa =P.

Kramis!
(Leias öron är jäääääättefina idag!!)
2007-11-21
 16:12:14

Framåtsändande

Hemläxan från coachen Lisa: Framåtsändande

Började faktiskt imorse med detta, ställde en skål en bit bort. Bad Leia och sätta sig, när hon tittade på mig så skickade" jag henne framåt med handen samtidigt som jag sa "fram". Körde några gånger, hon förstod ganska snabbt och försökte inte ens ta godiset i skålen. Hon är iofs väldigt van vid att alltid få ett varsågod.

Ska köra några olika pass, variera hand och avstånd och även skicka henne ståendes.

Leia är dock så taggad på planen har jag märkt att det bästa är att få hennes kontakt INNAN hon får köra.

Men framåtsändande är den träning som gäller nu, mycket för att den kan göras inomhus =P. Blir en del kontakt-träning ute också, men det är såååå svårt i mörkret att träna kontakt, ser ju inte om Leia tittar på mig!!

Ikväll åker jag och lillfis hem till min mammi och myser lite.
2007-11-21
 08:08:24

Tävling =)

Jenkan är med i tävling hos Emma
Vinsten är en söt SVEA mössa och tablettaskar, tävla du oxå!
2007-11-19
 19:27:29

Lurad?!

Funderar på om vi lurar oss själva. Leias öron brukar ligga ner, men så fort kameran åker fram.. ja, då åker högerörat upp! Knas!
image322
2007-11-19
 08:17:15

Bloggtorka?!

Nu var det några dagar sedan vi uppdaterade, bloggtorka?! Igentligen inte! Vi har haft fullt fart sen i torsdags i princip!

Leia har skött sig exemplariskt från torsdag till söndag klockan 12. Då hittade hon skällbanden igen! Men 3 lugna dagar, då ska man väl inte klara.

Tar en sammanfattning av helgen.
Fredag: Matte skettrött eftersom hon körde sin mamma till bussen 6.30 på morgonen (började sedan jobba) På kvällen var hela familjen trött så vi kollade på Heroes och pratade med MiaFlia i tele =).

Lördag: Shoppade lite smågrejs och sen träna lite med Lillfis. På kvällen hade husse pokerbesök och matte åkte till en polare (Leia var med pokergrabbsen)

Söndag: DP-träff i kålltorp, matte tänkte fel med tiden så vi bidde sena. Men hann vara med en stund iaf. (glömde såklart kameran!) Eftersom träffen blev kort så ville jag och Leia bli mer aktiverade. Vi mötte därför upp Prickfamiljen på GMBK. Klubben var helt tom, vi var ensamma, trots det milda vädret (7 grader). Körde lite agility-övningar, alla vovs var extremt taggade och Imsa blev så kär i A-hindret att vi fick välta det. Leia körde platt tunnel första gången. Gick jättebra trots att den var lite blöt! Vanlig tunnel är det inga probs med heller!
Vi fick hemläxa från coachen Lisa: Framföring! Så nu ska det tränas, mest blir det väl inomhus!
Den tiden vi åker till GMBK är så mycket träning för lillfis. Mycket väntan men även aktivering och sen kunna tagga ner. Längtar tills hon har vuxit till sig å vi kan träna hela banor! Körde även "plattssittning".

Sorry för att det är så bildfritt numera. Men utomhus går det juh inte att ta bilder!!
2007-11-15
 16:46:58

Golden moments

Igårkväll var vi ute och gick, Leia gick så otroligt fint vid sidan av mig. Som om hon var mogen nog att inse att det inte är skönt att hänga i kopplet som hon brukar.  Att man faktiskt kommer fram lika fort om man går bredvid matte! Hon morrade en endaste gång på promenaden, vilket var befogat då mannen hon morrade på såg jäkligt skum ut ;)

Även imorse var lillsessans beteende prinsesslikt. Gick förbi byggjobbarna och lite andra otroligt skumma människor, pärlan skötte sig ypperligt och gick nära mitt ben.

En liten gnutta hopp om att Leia faktiskt mognat innefinner sig nästan genast varje gång ett bra beteende visar sig. Det pirrar när jag tänker på att det kanske finns en liten champion i henne! (Det är vi iofs ganska säkra på att det finns)

Nu vet jag juh att detta är två golden moments, dem kommer ibland för att lysa upp vardagen. När jag tar vår eftermiddagspromenad idag så har hon säkert intagit sitt terroristattack-läge igen. Men det är faktiskt OK! Så länge de där andra fina stunderna visar sig ibland. Ja, då klarar man de jobbiga stunderna mycket bättre! Och mognaden, den dimper väl ner i hennes hjärna tids nog!
2007-11-14
 09:00:16

GMBK

Igår bar det av till GMBK igen.. isch vad kallt det var!!

Vi tränade balansbom, gungbräda och litet hopp (inte så högt eftersom Leia är ung)
Hon klarar det galant och eftersom hon är så ivrig så går mycket ut på att "fånga" in henne. Alltså att lugna ner henne innan varje moment och stanna henne några gånger på balansbomen. För är hon för ivrig när matte inte längre håller i halsbandet kan hon juh ramla ner!

Blev även lite allmän träning också såsom: Inte terrorisera prickar, inkallning och sitt kvar.
Det första är såklart jobbigt då prickarna har så förbaskat goda öron att hänga i!!
De senare är juh ingen match igentligen men med prickar som distrahering tar vi träningen till en högre nivå! ;)

Vi körde även platsliggning (tror det heter så) när man lägger hundarna och mattarna/hussarna går iväg...
Leia fick dock sitta eftersom det var snorkallt i gräset. Dumt att träna en sådan sak om man vet att hon inte lyckas. Rätt nivå på kraven ger juh ett lyckat resultat! Annars tränar vi mycket på "ligg kvar" ute, funkar en stund fortfarande, men snart är det för kallt för det!!

Leia var ganska nosig och okontaktbar igår i pauserna.. men men.. träna träna träna så ger det sig!!

Har även slarvat med hanteringsträningen sista veckorna. *slå på fingrarna*. Men ska ta tag i det =)

Ramlade över denna sida igår, sååå jäkla bra! Äntligen en lista med alla konstiga förkortningar!!
http://www.hundhik.se/ordlista.htm

Kramar och svansvift

(Kan du inte kommentera så prova detta tips (länk) )
2007-11-13
 08:18:43

Kan du inte kommentera?!

Nu har jag svaret:

Fråga: Varför kan jag inte se koden som skall anges när jag vill lämna en kommentar till ett inlägg?

Svar: Om webbläsaren (IExplorer) är inställd på högsta säkerhetsnivån för Sekretess kan inte sessionskakan läsas och/eller lagras och då kan det få tillföljd att verifieringskoden (captcha-koden) ej visas.

Åtgärd: Verktyg>Internet-alternativ>Sekretess
Sätt: Sekretessnivå=Mellan

Om du kommer tillbaka till Översikts-sidan när du använder vissa andra funktioner är det sannolikt samma orsak.
2007-11-12
 22:26:16

Leia är duktig

Leia är såååå duktig nu, var säkert en månad sedan det blev en olycka inne! Peppar Peppar!

Hon är ju snart 7 mån så det var kanske på tiden =P. Hon har även lärt sig att "säga till" när hon måste kissa. Så söt är hon. Om vi sitter i soffan kommer hon och slår tassarna mot ansiktet och gnyr lite. Annars brukar hon sitta och gny framför en =).

Söt är hon iaf! Vår lillfis.

Har suttit och funderat på MyDog, om vi ska ställa båda dagarna eller inte. Svåååårt! Frågan är om hon orkar med! Hmm.. har några dagar till på mig att tänka (man ska aaaalltid anmäla i sista stund ;) har jag lärt mig). Får se hur det blir, nästa utställning är 2/12 (första advent). Andra gången i 6-9 mån klass. Nu ska vi träna hantering som aldrig förr!! (även massera öron.. *skratt')

Kraaaaaaaaaaaamis, nu är klockan mycket

2007-11-12
 14:48:02

Krafsa

Leia väckte matte inatt, 1.35 började hon krafsa på ryggen. Matte skrek och sa massor av fula ord. Varför krafsade hon? Jo serru, Leia var kissenödig.

Man hör talas om hundar & katter som försiktigt slickar lite på husses/mattes kind när det krisar. Men den här lilla terroristen tar i med hårdhandskarna!

Neh, hon borde få lite vett och etikett och inte minst lite respekt! ;)

248393-305
2007-11-11
 22:12:46

Vår söndag

Jahopp, då vart det söndag kväll. En ganska lugn söndag har det varit. Jag och Leia har busat och vi har fotat lite under dagen! Så nu ska ni få se hur en söndag hos oss kan se ut!


Tokfis vaknar kring 9 och vill ut och kissa (matte iförd morgonrock och moonboots, därför existerar inget bildbevis, tacka för det!!)

Därefter är det frulle för Leia, 86 gram Nordic =)


Leia snosar vidare i sängen


Matte sätter sig för att julpyssla (ja ni läser rätt) , slå in farsdag-present och fixa ett halsband till mammi!

Så här fint blev halsbandet =) (blev ett till mig med)


Husse och Beia går upp kring 11, då har matte varit vaken i två timmar. Fixar frulle, ägg & bacon till M. Pannkakor och keso till J.
Vid 12-tiden behöver Leia kissa, kallt är det så täcke åker på! Utanför uteplatsen hör matte en hackspett.. syns kanske inte så bra på bilden dock..


Leia gäspar på promenaden (hon har alltså sovit i över 12 timmar)


Vacker Matte och Leia


Solen strålar på vår uteplats så jag det blir lite stå och ligg träning


Inne blir det apportbocksinklickning =), går förresten bra. Ska dock försöka strukturera upp vår träning lite. Hmm... vet ju inte exakt hur man SKA göra.. men men =)


Sen blir det film, jo vi vet, när det är sååå fint väder. Men jag och Leia skulle juh hem till mina päron på farsdag (husse ska hem till sina) och även gå en promenad. Så vi kunde kolla film med gott samvete..
Pirates of the Caribbean blev det..
Kiera

Sen bar det av till Fiskebäck för promenix i Lindalen och middag!
Visst är det vackert!

Ståbild igen =) (Mammi hjälpte till)


Mattes föräldrar, som tycker om Leia såååå mycket! När vi skulle åka hem la dem sig båda på golvet och busade med lillfis. De som var emot Leia.. haha..


Nu sitter vi och datanördar oss jag och lillfis.. hihi.. så här söt är Leia när hon spanar in vår hemsida!!


Den här helgen har gått alldeles för fort! Så tråkigt med måndag imorgon! Mörker och kallt, fast det är juh ett underbart höstväder vi har!!! Inte sådär grått ut och trist!

Kramar, hoppas våra läsare haft en bra helg!!
~ Jenkan & Leia ~
2007-11-11
 21:30:23

gasch

Hmm.. kan inte lägga upp bilder.. dumma Blogg.se
har massor av bilder jag skulle visa idag, men dem kommer väl imon istället då!!

Ciao! (godnatt till vissa...)

(Kan ni inte kommentera i bloggen så skriv gärna i Gästboken
 )
2007-11-10
 18:12:20

Höstmys

Idag har vi varit ute på myspromenad! Till Askims-badet bar det av. Fint väder, men kallt!


Beia & husse Inkallning



Det var full fart på lillfis, hon var pigg i benen efter några dagars vila.


Vattnet har inte frusit än, men kallt var det, Leia gick och nosade på stranden.





Nu ska vi mysa inomhus, matte ska göra sig en Chailatte och husse ska få te. Beia ska ha middag!

Ha en fortsatt trevlig lördag!

(Går det inte att kommentera i bloggen så skriv gärna i Gästboken =P )
2007-11-09
 17:04:19

Trevlig helg!

Trevlig helg alla våra bloggläsare!

(om vi har några?!) hihi..


Kramis
~ JML ~

2007-11-09
 09:14:24

Rödets Gård

I onsdags var jag som sagt iväg till Rödets Gård , fyndade såklart diverse pryttlar =)

På bilden ser vi:
1. Självhäftande bandage, 20:-
2. En sko jag hittade i fyndlådan, 10:-
3. Überläckert Hurtta-halsband, 99:-
4. Massage-pigg-borste 15:-
5. 10 ben för 25:-
6. Leia som vakar över nr. 5, ovärdelig!



Blev även Läderolja & apportbock (som jag tror är lite stor =S)
 

Ytterligare en vara från fyndlådan, en sladdrig baskethantel som Leia äääälskar!!
   

Leia iförd sitt fina täcke och nya halsband! Notera alla reflexer, perfa nu i mörkret. (visst står hon fint också?!!)
   

Självlysande Beia =)


Slutligen, för alla er som är rädda för lillfis!


Kramar från storshopparna!
Leias Place

(Nu har vi verkligen allt vi behöver! Så nu inför vi shoppingstopp fram till My Dog-mässan , förutom nödvändiga saker då såklart såsom mat, godis etc. och julklappar of course!)
2007-11-08
 10:44:35

Sjuk

Stackars lilla Leia, synd om henne. Först haltar hon lite ibland (dock inte nu på någon dag) och sen ska hon bli sjuk.När jag kom hem igår såg hon riktigt bedrövad ut. Hon ville vara glad men kroppen orkade liksom inte riktigt utan hon spydde på golvet bredvid mig.

Hon kunde inte behålla någon mat under gårdagen, imorse fick hon ris med massor med vatten. Rapade ljudligt efteråt. Håller tummarna på att det inte ska bli nåe mer. Hennes allmäntillstånd är juh såååå mycket bättre idag än igår.
Vi trooor det är ett litet löpillamående och löpet alltså väntar på andra sidan hörnet.. men vi får se!

Igår var jag och prickfamiljen på Orust ( Rödets Gård ) för att shoppa lite mer ;). Nja, dem skulle byta täcken och jag skulle köpa saker som vi glömde sist. Visar bilder senare =P
Vi hade en mycket trevlig färd, hihi, tack för sjutsen och den fina sången!

I helgen vill vi göra något skoooooj! Hoppas Leia är frisker!

Kramar, ha en trevlig Torsdag! Veckans bästa dag!
2007-11-07
 07:20:03

Funkar inte

GASCH!!

Vad är problemet nu. Nya bilder jag lägger in på ftpservern vill inte visas. När man högerklickar på dem är storleken 0 kb.. gasch, orkar inte med mera ftp-strul. Kanske skulle byta?! Men men, gratis är gott och då får man väl lida kanske?!

Dåligt med uppdatering nu, men jag var på kurs idag, ska iväg idag med. Otroligt bra föreläsare, hoppas på det idag med!! Efter jobbet idag blir det besök hos farmor förmodligen, tror inte Beia följer med, får se.

Jaja, ha en bra daaaaaaaaag!!

Kramar
Jenakan
2007-11-05
 08:51:26

Otroligt

Vilken otroligt trevlig morgonpromenad jag och lill-sessan hade imorse! Hon lyssnade 90 % av tiden (helt ok enligt mig). Den tiden hon lyssnade så var hon uppmärksam och sökte kontakt. Jättekul att se, hon drar ingenting när vi är ute och promenerar. Så fort någon annan är med så drar hon, tråkigt. Men träna, träna, träna kanske hjälper...

På morgonen känns våra promenader hyffsat kontrollerade också, lite byggjobbare ute som vi kan träna på =P. Fast de är nog ovetande om vilken hjälp dem är för oss! När de håller på att plocka på gårdarna är det kontakt-träning på hög nivå som gäller. Jag får läsa av Leia på minsta lilla tecken, är hon för vaktig så får jag sätta henne, Så hon får spana på dem, ta min kontakt (skvallra). Sen säger jag "kom så går vi" och så går vi förbi byggjobbarna. Funkar väldigt bra! Hon kanske slänger en blick på dem när vi går förbi men sen skvallrar hon till mig!

Jag börjar alltid att ställa mig på gräsmattan vid parkeringen, kommer alltid några för att köra iväg. Då kan vi skvallra lite på långt avstånd så jag får upp träningsandan hos Leia. Sen är det "byggjobbarövningen" som gäller.

Man kan nästan säga att vi går ett litet "gatlopp", låter jättefel. Men vi går liksom mellan husen där alla människor springer fram och tillbaka. Superträning för en liten vaktfis som Leia!

~ JML ~
www.jenkan.se
2007-11-04
 20:58:06

Sorry..

...bildfritt..nästan..

Ja, helgen började väl sådär. Vi skulle ju ta en eftermiddag i det fina vädret i solen inne i stan och miljöträna lillfis. Vid första affären var det en stor blöt fläck under vår bil.. japps, där rök den underbar eftermiddagen.
Stort tack till min underbara svägerska Lisa, fan va du är grym. TACK TACK TACK för hjälpen, du är guld värd!!

Efter allt slit åkte vi hem till bror och Lisa och kekade underbar middag (som om dem inte varit snälla nog). Pricken över iet var nog att Leia terroriserade Chloe och Imsa under hela tiden. Hallå? Gästvänlighet?!
Leia fick även smaka Bravo-foder eftersom hennes matte och husse inte tänkte så långt. Kanske inte så konstigt efter vår händelserika dag.

Hur som helst TACK till hela familjen pricki-korv!! =P

I lördags fixade vi lite med bilen, sen stack vi iväg till orust och Rödets Gård. Lustigt ställe med mysiga saker, massa djurpryttlar. Köpte diverse olika saker.

Det bidde en bilsele, underbart Hurtta-täcke, Hurtta-halsband, kong med rep, visselpipor, ny klicker, klofil (äntligen, fotfilen är utsliten). Lite ben. Sen skulle vi köpt massa andra saker. Men matte glömde listan hemma, sen vart vi sååå sena dit att jag nog fick panik-stress-ångest attack eller liknande. Kunde inte koncentrera mig. Men men, några fynd blev det och lite glad är nog plånkan, som ska överleva en halv månad till, drygt.





På första bilden ligger lillfröken på sin fina Volvofilt som husse köpt (hundben på). "Volvo for life" står det på etiketten, ett måste när man har volvo...

Efter shoppingen åkte vi på kusinkalas. Leia skällde och morrade på sällskapet.. TACK lillfröken =P

Idag har vi varit på pinneträff, väntar på lite bilder från Ragnars matte & husse.. kommer upp en annan dag..

Kramar!
~ JML ~
www.jenkan.se
2007-11-02
 12:47:48

Miljöträning

Ser ut som om dagens lediga eftermiddag blir miljöträning i stan (Leias första gång) och en skogpromenad.. kanske Slottskogen? Hmm.. Får tänka på saken..


Vår underbara eftermiddag blev inte riktigt som vi tänkt oss.. Återkommer imorgon eller i eftermiddag med helgrapport =P

~ JML ~
2007-11-02
 09:05:10

Is på rutan

Wiiiie! Jobbar halvdag idag... undra vad vi ska hitta på idag, husse föreslog sova.. Hmm.. dumma dej!!

Imorse tog jag och Leia en lite längre morgonpromenix, vilket resulterade att matte fickk lite bråttom till jobbet. Vad händer när hon kommer ut till bilen?! Jo, is på rutan och i den nya bilen finns än så länge ingen skrapa! F*n!

Så jag fick skrapa med mitt "The Body Shop" medlemskort. *sorry*

Så jäkla typiskt.. bara för jag hade ont om tid typ...

äääälkar denna bilden, typisk Leia-bild!
248393-268

Ha en bra dag!!
~ JML ~
Leias Place
2007-11-01
 21:38:12

Terrorist-Leia

Det här med hantering av främlingar. Idag har Leia varit duktig. Vi hade besök av två kompisar och hon skällde lite i början, men sen så skulle dem pussas på. Japps, in i öronen med tungan.

Hon har ju träffat dem några gånger iofs. Hihi.. Sussi fick sig en riktig Leia-terrorist-attack!
 

Leias ben är bättre, så det var väl inget allvarligt... Imorn är matte ledig halva dagen, får se om vi inte kan hitta på något sköjjsit!

På lördag ska vi på kusinkalas och på söndag pinneträff, tror Mahyar följer med också! Kul! Det börjar ju bli ett gäng män i vårt gäng nu. Bra tycker jag!!

Kramis
~ JML ~
Leias Place
2007-11-01
 09:22:35

Sniff-fia

Våra promenader just nu känns väääldigt givande. Träning, hell no! Vi måste ju nosa upp en fin alfa-hane tycker Leia. Allt ska sniffas på, ALLT!
Extra okontaktbart blir det när matte inte hittar klickern! Hallå?! Kom fram.. we neeed you!!

Jaja, vår mycket givande promenad:

Sniff Sniff
image269

Sniff Sniff
image270

Sniff Sniff
image271

Sniff Sniff
image272


Leia passar på när matte inte hittar klickern....
image274

Söt är hon iaf..
image273

Leia har tränat sin nos
Strechat tungan
Stämbanden har tränats

Ja, men visst verkar det som en givande morgon-promenix!!?
Är detta tacken för att jag så entusiastiskt tänkte att vi skulle träna på morgonen då det är ljust?!

GOD morgon =P
~ JML ~
Leias Place