2009-12-31
 16:18:37

Gott Nytt År!

2009 är året då:
- Lilla fina prinsessan Xena kom in i våra liv
- Leia och jag äntligen kom ut på tävlingsplan och detta med riktigt bra resultat
- Matte och husse varit tillsammans i 3år
- The Twilight Saga tog mig med storm!

Skrev mål för 2009 och vissa har väl slutförts =S

Här är våra mål för 2009
* Hälsa på Britzyk - Jag och Leia var där och vi hade en superduperhelg!
* Söka sommarjobb - Fick världens bästa sommarjobb!
* Åka till Sthlm - Sthlm kom till oss istället =P
* Kramas massor med min prinsessa - Har kramats massor med både prinsessorna ♥
* Försöka samarbeta med Leia ännu mer! - Tycker jag!
* Sätta alla lkl 1 moment - Fail! Men jag har ju fokuserat mest på agilityn iår...
* Starta lkl 1 - Fail!
* Anlagsprov - Fail!
* Agilitykurs - Två t.o.m!
* Lära Leia att rulla... ;) - Fail!
* Bli bättre på att dokumentera träningen - Jodå, har efter varje träning skissat banorna och skrivit om hur det har gått.. men det här kan bli bättre!
* Hanteringsträna - Nja, kan bli mycket bättre!
* Jag ska lära mig gilla utställningar och att klä mig strikt på dem *morr* - Är inte nervös längre iaf.. men gilla utställningst vetisjutton!

Kommer i dagarna skriva upp mål för 2010!

Gott Nytt år alla fina! Och alla fula fiskar kan vi hoppas blir finare under året ;)
2009-12-29
 16:42:50

Ny familjemedlem

Nu har vi äntligen fått shoppa lite =P
Var iväg och hämtade TV:n till sovrummet husse beställt och så köpte vi en ny liten kompaktkamera. Har velat ha en ny länge då min gamla är halvdöd. Blev en liten söt Casio som man kan filma i HD-kvalité med, perfekt inför kommande intensiva agilityår!
Jag ville haft en rosa, men eftersom jag och husse köpte den tillsammans blev det en svart. (Han blev så mobbad på gamla jobbet när han lånade min rosa Ipod och det vill vi juh inte att han ska bli igen =P)

Familjens nya medlem ---> http://www.expert.se/productimages/huge/162694_23625.jpg


Såg den här på TV förut och höll på att kissa på mig av skratt.. han är sååå söt ulf!
Funkar inte den nedan så klicka på <länken>

2009-12-28
 23:34:34

Puckat

Har jobbat idag, trivs så bra på mitt jobb. Alla fina människor och så får jag utvecklas som person och lära mig nya saker samt komma iväg från allt vad kontorsnisse heter, yay!

Har kommit på varför Leias täcke inte passar längre (satt nästintill perfekt för ett år sedan, lite litet bara), jag har tvättat det för många gånger! Puckat, men vad göra? Så nu är frågan om jag ska köpa samma storlek som innan eller gå upp en?! Funderar på att gå upp en och så kan jag tvätta det någon gång iaf.. Jaja.. nu vet jag iaf varför, skönt att inte Leia har blivit sååå mycket större som det verkade..
(Xena kan ju ha täcket som är storlek 30 och hon borde ha storlek 27 i otvättad)

Anyway.. Blir ett täcke till Leia i Hurttas nya modell, får inte tag på den gamla. Nu är frågan om färgen..
Rött, grönt eller svart... Rött syns ju bäst när hon struttar runt i skogen, men då passar inte de fina halsbanden jag sytt som är rosa-svart.. Sy nya eller välja annan färg? Blä vad svårt! Vad passar till kopplena nedan? Leia kommer nog få det bruna eller naturfärgade..


De nya kopplena kommer nog bli någon av dessa dessa:
(klicka på bilderna för länk till produkten =P)

Hurtta, är tveksam till "guld"-färgade hakar dock.. Plus att de är 10mm breda, för brett?


Dessa är i kalvskinn, men även dem i "guld"-hakar.. Finns i svart, brunt och natur i bredderna 6, 8 och 10 mm.. Många valmöjligheter och verkar sjukt mjuka!


Har inte hittat några i hyffsat pris med "silver"-hake.. verkar som om jag får ge mig på den punkten... Får i så fall sy nya halsband med mässingskedja =P



2009-12-27
 18:42:10

Bangar

Idag bangar jag och Leia ridhusträningen.. I fredags var jag ute och gick med mina päron 0.7 mil och efteråt fick jag sjukt ont i hälen. Vet inte om jag överanstängt den? Börjar bli bättre men att springa runt på agilityplan är tyvärr inte aktuellt! =(

Efter tips så har Xena nu börjat på en ny diet, hon får lite havregryn och a-fil till frukost varje morgon och sedan den vanliga maten till lunch och middag. Så nu håller vi tummarn att lillskrutt ska väga några extra gram, vill ha en liten tjockis ♥ Har aldrig haft en tjock hund faktiskt, Leia har hållt sin vikt på typ 5.4kg i 2 år nu..

Annars tar vi det mest lugnt här hemma, försöker hitta något att shoppa med rean innehåller inte något intressant... Får väl spara våra slantar eller nåt =S

2009-12-25
 17:18:12

God Jul!

Igår hade vi en supermysig dag med våra familjer! Fick faktiskt precis vad vi ville ha! Bland annat de "The Twilight Saga" på engelska i en box ♥ Av husse fick jag en rosa stringhylla, så fin! Sitter redan uppe på väggen!

Tjejerna fick ben, leksaker och pengar.. med pengarna ska vi införskaffa en ny säng till dem att ha hos M's päron. Den dem har där nu är pytteliten och lite demolerad av Xena =P Skall även köpa nya koppel och halsband i rundsytt skinn, vilket jag sagt att jag ska göra i flera månader men inte fått tummen ur att göra. Ska även försöka få tag på ett täcke till Leia, hennes Hurtta är för litet så det har Xena nu. (Tur att dem kan ärva saker =P)

Idag har jag & Leia varit ute och gått med mina päron i sisjön, 0,7 mil i regn och slask. Husse och Xena stannade hemma för Xena har haltat lite, växtvärk kanske? Vi var verkligen pisseblöta när vi kom hem och Leia frös som en liten isbit, men mysigt var det och välbehövligt att få komma ut!

Nu ska jag surfa runt och leta saker och shoppa =P

Så här fint satt alla fyra prinsessor framför granen igår...

2009-12-21
 09:50:55

SNÖ!

Igårkväll (natt) skulle vi gå ut och kissa tjejerna, då möttes vi av snö! Typ en decimeter hade fallit på bara någon timme. Naturligtvis drog vi på oss tjockiskläder och gick ut med tjejerna!

Xenas allra första snö, hon grymtar lite när hon fryser. Annars doppar hon hela nosen i snön för att nosa runt =P

Lite bilder från inatt






2009-12-20
 11:47:16

Skäms

Jag skäms när jag läser att jag skrev att vi skulle träna externbelöning denna veckan... Men jag tänkte faktiskt fel, visserligen hade jag inga lektioner i veckan, men två tentor kräver sina studietimmar. Men nu har jag LOV och nu jävlar ska vi komma igång och träna!

Xena har blivit väldigt kontaktsökande på promenaderna, speciellt om man går med henne helt själv. Hon har dessvärre mått dåligt de senaste dagarna och spytt =( Tror att hon ska löpa snart för så var det vid första löpet, hon är även speciellt "juckig" så hon har nog lite hormoner som busar i kroppen =P
Hoppas bara att hon inte går ner för mycket i vikt.. hon är ju redan sjukt smal =S Hon har t.o.m. fått lite grädde ibland för att hon ska lägga på sig lite men hon är så aktiv och bränner de kalorierna.

Tentornas resultat väntar jag med spänning på, hoppas att jag klarat dem! Det skulle vara så jävla underbart!

I fredags storstädades det hemma, sen tog jag in vår julgran pappa hjälpte mig att införskaffa innan. Pyntade den helt i min stil, med rosa grodor, lila paljettkulor etc.. Bild kommer såklart någon dag! Husse gillade både granen och pyntet =P Men mest av allt gillade han nog julskinkan jag införskaffat och griljerat ♥
Hängde även upp våra julstrumpor och igår bakade jag julgodis! Nu är det bokstavligt jul i vårt hus, underbart!

Nu på morgonen var jag uppe i ottan och köpte typ årets sista julklapp, har en till att fixa men den skall bara beställas... Om en stund ska vi hem till mina päron och julpyssla samt ta en promenad i det fina men tokkalla vädret, sen är det dags för ridhusträning för mig och Beiaskrutt.

En av de bästa sakerna imon är att: jag har lov, jag måste inte upp klockan 6 för att vara i skolan 8-17 (som jag varit den senaste månaden) Jag kan sova ut, mysa med min familj och ta promenader med tjejerna när jag vill! YAY!!

Igår fick jag äntligen photoshop CS4 installerat, så snart kommer det bilder upp på löpande band!!

Ciao for now!

2009-12-16
 17:53:46

Skärhamn

Idag kom dagen, då vi skulle få reda på resultatet av 4 månaders slit, alltså vårt betyg i kursen samhällsplanering (7,5hp).
Under hela hösten har vi slitit med ett projekt där vi planerat ett nytt bostadsområde i Skärhamn, ett verkligt projekt. Väldigt roligt men stort och svårt! För två veckor sedan hade vi utställning i skolan och kommunansvarig från Skärhamn kom och kommenterade vårt projekt. Idag hade vi samtal med våra handledare i kursen, dem hade mest bra att säga, tyckte av vi hade presenterat våra planscher på ett bra sätt och yay vi fick en 5:a (högsta betyg)! så jävla glad, känns helt fantastiskt bra!

Igår tentade jag Väg- och trafikteknik och på fredag är det dags för tenta i Byggnadsekonomi & organisation (även kallad BeBo =P) Sen är det lov i en månad!! Då ska jag äntligen få tid för mina underbara små flickor, min fina sambo och fira jul med min familj! Yay!

Nu: tentaplugg!

2009-12-13
 22:44:03

Söndagsagility

Lisas önskan är min lag= uppdatering om söndagsträningen!

Har helt glömt av att skriva om förra veckans ridhusträning så jag får helt enkelt skriva om både förra veckans och dagens träning på samma gång!

Förra veckan körde vi två agilitykombinationer som vi sedan byggde ihop till en bana. Kan inte säga att det var vår bästa träning.. Slalomet funkade bara ok när jag sprang baklänges och tack vare godis som låg på marken var Leia något okontaktbar innan godiset var dammsuget...
Jag kände mig väldigt rörig och förvillade tyvärr Leia, trots detta var Leia är duktig!! När vi i slutet körde hela banan kändes det som vi fick bra flyt. Måste jobba mer med kontaktfälten bara.. rackars vad dåligt det blir när A-hindret är på slutrakan!!

Idag körde vi 3 stationer, ungefär som på bilden nedan (klicka för större storlek)

1. Körde först bara slalom+tunnel+slalom. Leia hade inte riktigt bra flyt utan kollar på mig i varje sväng *suck* plus att hon gick ur näst sista öppningen! Knasboll! Men hon klarade hela slalomet några gånger, vilket var mycket bättre än förra veckan!
Körde det övre hopphindret+ slalom också, den ingången såg riktigt bra ut, imponerad!

2. Fart, oh yes! Leia måste bli mer självständig, men tycker ändå att vändningen med de vinklade hindrena gick bra och jag kunde förflytta mig tidigt till det raka hindret... Leia tittade väldigt mycket på mig efter tunneln, borde kanske muntligt skickat henne på hoppet efter redan när hon var i slutet av tunneln? Men när hon väl sugit på näst sista hindret skötte hon rakan kanon!

3. Staket gillar jag! Körde först de svarta siffrorna och sen de röda. Måste dock köra mer sånt här, var längesen och det känns för vi har tappat lite flyt, måste placera mig nära och vara övertydlig....

Vi körde även en väldigt lätt bana idag, såg ut såhär (också klickbar för större size..)


Gick riktigt bra, i slalomet gick Leia dock ur näst sista porten båda gångerna och var svår att skicka på hoppet. Efter 8 ville jag testa ett bakombyte men det gick inte alls. Blev dumt eftersom jag hade kort sträcka att springa och Leia hade lång, varpå jag stog still=Leia halt..
Andra gången bytte jag när Leia var i tunneln och det flöt på mycket smidigare!

Med en helt ok träning, en bra träning samt några tävlingar i bagaget kan jag se några bitar som vi måste träna på.. (kommer nog på fler efterhand..)

Slalom - ALDRIG köra enbart slalom utan ALLTID hinder efter, Leia måste lära sig att slalom inte betyder belöning (slut) Hon har noll sug på hinder efter slalom. Behöver även få mer flyt på slalomet samt träna olika vinklar och högerslalom.

Kontaktfält - Klicka med target innan vi kör i kombination varje gång, måste vara konsekvent! Det är inte ok att dundra i 200 knyck nedför A-hindret, vill gärna att skruttan ska hålla flera år!

Bakombyten - Leia börjar bli mer självstänig och klarar bakombyten bättre, behöver tragglas och säkra lite.. (Matte måste bli tydligare)

Externbelöning - Jag skäms över att jag inte tränat med detta, men från början när vi tränade hade jag 100% fokus att Leia inte skulle sticka på plan alls. Att då ha en burk med godis som lockade också kändes inte riktigt passande... Men ska klura på något sätt att träna detta hemma och sedan testa lite smått nästa vecka, vill verkligen kunna utnyttja detta med henne!

Några planer iaf, säg till om du (lisa) har något mer att tillägga =P! Ska även försöka få med husse någon gång också så Leia får lite träningsstörning =P

2009-12-12
 14:26:20

Twilight

Som många kanske förstått vid det här laget är jag besatt av The Twilight Saga, vilket inte alla förstår, men jag förstår inte hur man inte kan vara förälskad i historien. Det är ju kärlek, när den sanna kärleken är där finns inga hinder som är för stora. Jag läser konstant en av böckerna, tappar snart räkningen på hur många gånger jag läst varje bok.. Men det är typ 5-6 gånger ♥

När Edward lämnar Bella i New Moon, känner jag vad Bella känner, det är skrivet så vackert och sårbart.
Såhär skriver författaren på sin hemsida:
"What if true love left you? Not some ordinary high school romance, not some random jock boyfriend, not anyone at all replaceable. True love. The real deal. Your other half, your true soul's match. What happens if he leaves?"

Det här är fantasy med kärlek, vår tids Romeo och Julia.

"I love you," I whispered.
"You are my life now," he answered simply.
-Twilight sida 314


2009-12-10
 10:28:02

Julklappar

Jag är lite sent ute med julklappar iår, känns stressigt! Vet iofs vad jag ska ge till de flesta faktiskt.. Har dock mycket kvar att fixa med dem, hur ska jag hinna?
Äsch, har man kommit på en sjukt bra present så får det fan gå! =P

Idag måste jag fota tjejerna till julkortet, riktigt sent ute.. får se om jag hinner framkalla dem innan de ska skickas iväg =P Kanske blir endast julkort på mailen iår?! Eller så får jag la sätta vanliga frimärken på dem, spela roll!
Har iaf fått hem fjärrkontroll och något som kallas diffuser till kameran, så fina bilder ska vi ta iaf =0)

Tog en sovmorgon idag, ska plugga hemifrån istället för att sitta i skolan. Kändes som om jag verkligen behövde det! Nu ska jag göra lite frulle om vi har någon mjölk kvar så jag kommer igång med dagen!

Thjohej!

2009-12-07
 11:17:40

Måndag

Ojdå.. vaknade imorse när husse skulle till jobbet (6.15) och gick ut med tjejerna. Sen somnade vi om och vaknade 10!! Jag som skulle plugga idag juh =S
Ska iväg till jobbet vid två så nu känns det som om hela dagen försvinner! Jajja.. nu sover tjejerna och jag sitter och dricker Chai-te serverat med pluggångest!

I fredags åkte vi till Tyskland, var roligt att flyga igen.. längesen nu! Vi har haft en underbart mysig helg med inflyttningsfest, öl, öl, öl, tysk julmarknad och mycket prat. Så jävla skönt att komma iväg några dagar! Jag och älskling vill resa snart igen!!! Har tagit massa fina bilder som visas så fort CS4:an finns på min stationära dator =0) Jobbigt med ny dator när alla program ska installeras hela tiden... men den är nice iaf och jag gillar Windows 7 skarpt! Vista skit på dig!!

Ska skriva om min och Leias agilityträning också.. men det blir ikväll för nu måste jag plögga!! ;)

2009-12-03
 22:42:37

Tyskland

Idag presenterade vi äntligen vårt finfina Skärhamnsprojekt, wihu! Med det har vi avslutat 1 av 3 kurser vi läst samtidigt, känns otroligt jävla bra! Tuffaste terminen på vår utbildning lider mot sitt slut och man är sliten i både knoppen och kroppen. Sista föreläsningen för terminen har vi imon, sen blir det tentaplugg en vecka!

Imon åker jag och M iväg till Tyskland på inflyttningsfest och Essen-motorshow. Ska bli kul att flyga, va ett jävla tag sedan, hoppas bara piloten är nykter =P Tråkigt bara att vara utan tjejerna, men jag vet att dem har det såååå bra så =0)

Näh, dags att packa så jag kommer isäng i tid ikväll! Ha en underbar helg!


2009-12-01
 08:33:41

Charmtroll

Xena har varit som en liten kelgris nu på morgonen. Har velat vara nära mig hela tiden och nu ligger hon och sover i min famn, händer inte så ofta. Snarkar gör hon också mitt lilla charmtroll!

Ska snart till skolan, kommer sakna mina fjantar extra mycket idag. Känner det på mig =P. Dem förgyller ens dag mer än vad man tror.. Underbara tjejer!

Idag är det första december och vi har sååå fint julpyntat hemma! Har bara julgardiner i vardagsrummet, de andra rummen har precis fått nya vanliga så jag är lat och orkar inte byta igen =P
Men ljusdraperier i fönstren, julduk, datumljus, tomtar och julgrodor ger allt lite julstämmning! Ska fota lite idag när jag kommer hem!

Ha en underbar första decemberdag, inte långt kvar till JUL!!!