2009-09-28
 10:03:07

Xena

Xena har en väldigt stor personlighet, hon är familjens lilla joker. Ställer till med spratt och tokigheter! Hon är speciell, väldigt speciell! Är inte lik Leia alls, dem är verkligen två helt olika individer.

Skulle kunna sitta i flera timmar och rabbla upp saker som Xena gjort, eller ge exempel på hennes små speciella beteenden. Hon förgyller verkligen våra dagar. Visst finns det jobbiga stunder också, som när basketbollen hemma är superläskig och man inte kan få henne att förstå att den inte är farlig. Men då är det skönt att veta att allt de där roliga och ljusa stunderna finns också.

Lilla lilla Xena.. min lilla lilla prinsessa..

Foto på mig och Mini dagen då vi hämtade hem henne♥


2009-09-24
 22:10:29

Helvetesvecka? Hell no =P

När jag kom hem från jobbet för en stund sedan möttes jag av två glada flickor och en pojke, det är lycka♥

Tjejerna sprang som vanligt till soffan och ville hälsa/mysa. Båda två lägger sig på rygg och vill ha pussar och kli på magen, så sött.. Leia har dock börjat få mjölk från tuttarna så hon får bara kli på magen för tillfället!

Lustigt, denna veckan var från början en helvetesvecka, jag såg bara problem/stress/kaos. Men det har vänt helt, har hunnit göra allt jag planerat och ändå inte känt mig stressad, snarare mer lugn än på länge...

Imon ska jag och Lisa Fis träna igen, sen ska jag åka och jobba..

"You better hold on tight spidermonkey!"
Twilight såklart!

2009-09-23
 23:01:54

Powerråtta

Kanske inte är den bästa idé att åka direkt efter skolan med pigg hund och träna agility. Leia var otroligt tossig idag, det var visserligen kul att hon var taggad. Men riktigt mycket energi som varken hon eller jag kunde kontrollera är sådär lite halvjobbigt ;)

Inser att jag själv blev stressad av att försöka hinna med i hennes tempo och visa vilken väg hon ska ta. Vill verkligen kunna åka iväg och träna på eftermiddagarna/kvällarna så jag hoppas att det inte är lika tokigt varje gång.. Kan hända att hon kanske är på väg ur skendräktigheten och därför har mer energi?!

Körde lite lydnad för att få lite fokus och göra något lite mindre stressande, jävlar vilket engagemang hon hade. Hon är så duktig min råtta! Körde fritt följ, ställande och inkallning.. Så duktig tjej!!

Även fast agilityn inte gick riktigt som jag tänkt är jag ändå nöjd med kvällen, vi hade riktigt roligt ihop jag och min sessa. Hon körde även gungan flera gånger självständigt, yay!

Mina fina fina tjejer ♥
2009-09-19
 11:43:55

Underbar morgon

Husse stack iväg tidigt för att jobba idag, stackaren.. Leia var dock uppe tidigare än husse, 4.44 väckte hon mig och var überkissenödig. Så det var bara att sticka ut, Xena tyckte detta var det mest korkade vi kommit på.
Sen sov vi vidare tills typ 8 då vi tog en morgonpromenad, fan va fint det var ute.. Daggigt men sååå vackert!!

Nu har jag varit ute på en promenad ner till Askimsbadet, shiet vad tjejerna rejsade! Så underbart att kunna ha dem lösa, springer ju aldrig iväg någonstans. Leia sprang ner i vattnet för att jaga fåglar! Kaxigt värre, kan inte vara många grader ute!
Xena skvallrade jättefint på promenaden, hon blir bättre och bättre för varje dag som går.
På vägen hem lämnade jag hundarna på "dagis" eftersom jag och Suss ska iväg till Åby Stora pris om en stund... Vi är sjukt flummiga jag och min Svamp *kärlek*

Imon ska husse jobba igen en stund och jag & Leia drar på agilitykurs, sen ska hela familjen hem till mina päron, ta en promenad och umgås lite. Behöver ladda upp för veckan som kommer. Helt galet mycket, förstår inte riktigt hur jag tänkt... men det får gå!!

Leia och Xena vid havet igår!


2009-09-18
 10:51:56

Yay!

Inser att Xena är mer vardagstränad än jag trodde.. Hon höll på att studsa omkring här hemma, sa då "gå och lägg dig" mest som en kommentar än ett kommando.. Hon hoppar då upp till filten i soffan och lägger sig. Yay! Hon är faktiskt ganska smart lilltjejen. Dock måste jag verkligen träna mer konsekvent inkallning med henne själv. Visst kommer hon när man ropar, både med och utan Leia. Men inte när jag ropar hennes namn och "kom".. Utan när jag säger "hallååååå" med en speciell röst... Har bara blivit så..

Dem håller på att arbeta i vår trappuppgång så tjejerna har varit lite oroliga. Satte ett kompostgaller för öppningen till hallen så att det inte blir springandet till dörren vid minsta lilla ljud. Nu ligger dem sött och sover, snart ska vi ta en långpromenad innan jag lämnar dem på "dagis", ska jobba i eftermiddag nämnligen, men nu på dagen är jag leeedig!

Har anmält mig till en föreläsning på tisdag genom SSPK som handlar om Hundens signaler, ska bli grymt intressant. Var längesedan jag var på hundföreläsning nu. Har även anmält till en Inoff agilitytävling den 17:e oktober, sista dagen att anmäla idag!

Leia har fått rejält stora tuttar pga skendräktigheten, hon slickar en del på dem men ingen mjök än iaf.. Hon är dessutom inte så mycket allmänpåverkad förutom att hon sover oroligt. Bäddar och slickar på allt typ.. Jag hoppas att det inte blir värre. Stackars sötkorven! Vi kör på som vanligt iaf, lite hårdare, lite mindre mat.. Blir det värre så får vi väl åka till vetrinären för att se om man kan göra något åt det..

Nu ska jag stassa om till varmare kläder för det är dags för en promenix, ska inviga Xenas nya sele tänkte jag.. Blir nog kamera också.. är ju sååå otroligt vackert ute nu, älska hösten!!

2009-09-13
 21:33:06

Kursdags

Idag var andra gången på min & Leias agilitykurs. Leia hade grymt bra fokus! Förra veckan var hon extremt nosig och fattade knappt slalomet. Idag var det inget nosande alls på planen och slalomet gick mycket bättre!

Körde först slalom vid sidan av planen, 4-pinnars, kunde skicka henne på flera meters avstånd och hon hade bra flyt. Härligt! När vi körde kombination hade hon lite problem med slalomet.. men vi fick till det hyffsat iaf!
Ska traggla lite slalom varje dag denna veckan, nu jävlar ska det sitta!!

Agilitykombinationen gick nästintill klockrent, vi fick till ett fint stopp på balanskontaktfältet och Leia klarade lätt en klurig tunnelingång. Var bara efter A-hindret som matte som vanligt blir optimistisk och ska lägga in ett framförbyte efter.. Vad tänker jag med? När ska jag lära mig att det inte går? Ska klicka in ett bättre beteénde på det kontaktfältet också.. Leia rusar ner...

Hoppkombinationen hade två bakombyten, ett efter långhoppet med en 180-vinkel till tunnel. Sjukt svårt, första gången fick jag inte ut Leia alls och hon hoppade nästan på stillastående, andra gången fick jag fram & ut henne mer, men hon gjorde en snurr efteråt. Andra bakombytet var mellan två hopphinder på linje, blev sjukt bra båda gångerna. Kändes riktigt riktigt bra!

Fartkombinationen (formad som en hästsko) gick riktigt bra första gången, fick ut Leia och kunde springa längre innanför än jag brukar. Andra gången var både hon och jag trötta, gick bra men inte riktigt samma flyt.. I slutet skulle jag kasta leksaken och började fippla med den vid näst sista hindret varpå Leia blev osäker, men hoppade ändå.. Helt klart mitt fel, knas!! Stackars Leia =P

Var en riktigt bra träning idag, fick mycket med mig hem i bagaget =0)
Det absolut bästa var att Leia körde gungan själv, utan att jag bromsade den två gånger!! Hon stog kvar på kontaktfältet när den slog ner och väntade på frikommando.. Duktiga duktiga skruttafia!! Kanske kan vi tävla agilityklass snart?

2009-09-09
 23:41:00

Tankar

En liten uppdatering med vad som händer just nu..

Matte
Det är mycket skola nu.. har ett stort projekt i samhällsplanering, en stor betongkonstruktionsuppgift och så läser vi två kurser till. Försöker hinna med och träna hundarna så mycket det bara går, men känner att det inte är tillräckligt =(. Imon börjar jag vid ett så jag ska ta en långpromenad med tjejerna, dem behöver springa av sig för på kvällen är vi inte hemma. Kanske drar upp till Sisjön..

Funderar på att CADa upp mitt drömhus, ett sånt där som skulle passa oss perfekt. Började lite smått i somras men tappade fokus, men nu är jag taggad igen! Blev väldigt inspirerad från vår Byggnadsplaneringskurs vi läste i våras. (Vi ritade både enplansvilla och flerbostadshus.) Vill visserligen inte bo i hus men om jag skulle det i framtiden vill jag ha ritat det själv. Är såå kul att hitta smarta planlösningar!
Detta är dock sjukt nerprioriterat just nu, när jag väl sätter mig med CAD kommer det vara för att rita en betongbalk med armering dimensionerad av mig själv.. Själva uträkningarna är precis lika tråkiga som det låter...

Har kommit på att jag har vissa beroenden..
The Twilight Saga - Har läst böckerna typ 4 gånger och sett filmen 20 gånger...
CSI - Las Vegas såklart, ett avsnitt om dagen är bra för magen!
True Blood - Vampyrsnusk serie
Farmville - Need I say more?
Nickelback, Green Day och Linkin Park - Mums!

Husse
Har fått nytt jobb, grattis älskling!!!

Xena
Familjens lilla spidermonkey, hon är ganska galen vår lilltjej. Men otroligt söt! Har slutat löpa nu och verkar inte påverkats så mycket av det än. Lite mer kisseriande bara...
Just nu kör vi mest kontaktträning. Ska lägga upp ett träningsschema för henne så vi får lite mer struktur på det hela.

Leia
Verkar tyvärr blivit skendräktig nu i samband med Xenas löp, hon var ganska pigg efter sitt eget löp, men nu när Xena löpte har hon börjat visa "skendräktighetstecken". Blir till att hålla igång lite mer så kanske det vänder, just nu är hon extremt nosig!!


Allt för idag, nu ska jag börja läsa Twilight för 5:e gången...

"Over my pile of ashes."
Rosalie- Breaking Dawn

2009-09-01
 18:19:12

Mera svamp

Igår var det dags för skola igen efter 3 månaders sommarlov. Roligt att träffa vårt A-team igen men samtidigt kom en stor börda på axlarna. Denna läsperioden är en av de tyngsta på hela utbildningen... Hade dock bara två timmar föreläsning igår så efteråt stack vi iväg och fikade.

Var hemma en timma sen åkte jag & Leia och Lisa, Imsa & Chloe ut i skogen och plockade svamp på vårt vanliga ställe. Var typ ett år sedan jag och Lisa var på svampjakt, har saknat det. Vi har alltid såå roligt plus att vi nästan alltid "går vilse" (som jag förklarade för Sussi: "Vi vet precis vart vi är, men inte exakt")

Hittade även riktigt kantareller, små men riktigt goda! Idag ska jag laga smörstekt svamp med bacon och pasta. MUMS!

Idag har vi haft 4 timmar föreläsning med betong, höll på att däcka helt den fjärde timmen. Väldigt mycket på en gång kan jag lova! Betong, betong, betong...
Har tur att Leia är trött sen igår och Xena är löptrött eftersom M är sjuk och jag känner mig väldigt seg!

Nu ska jag tvätta, riktigt tråkigt men välbehövligt. Skönt att ha egen tvättmaskin och slippa springa till tvättstugan.. Tror jag tvättat i tvättstuga 5 gånger och det var när jag och Suss bodde ihop för 3 år sedan!