2010-10-30
 22:30:16

Myslördag

Idag var jag och mamsen iväg på symässa! Hittade ett barbapapa-tyg som jag ska sy spjälsängslakan av och så opalgarn att sticka strumpor med.
Köpte även dekor till byrån som jag målat om, så idag har jag gjort klart den. Glömde fota, men iofs stog den på tork efter lackning när jag skulle åka hemåt... bättre att fota när jag "satt ihop" den. Blev så gryyyymt, kommer bli så fint i framtida bebisrum i framtida hus =) Drömma får man och har man tur blir drömmen sann!

Sånna här fina sockor ska jag strosa runt i när jag stickat klart dem.. kommer ta ett tag! Har jag tur blir det garn över till ett par i ministorlek ♥


Dessa benvärmare stickade jag förra året av samma sorts garn.. ej samma färg.. Går faktiskt fortare än man tror!
2010-10-29
 09:59:41

Andas

Jag kan andas genom en av näsborrarna.. hurra?! Känner mig rätt sleten men ska snart iväg på tråkigheter så det är väl bara te att klä på sig och sminka över allt det röda kring nosen?
2010-10-28
 06:56:02

Tösyld

På ett dygn har jag gått från att känna mig hur pigg och stark som helst till en förkylt ras! Tänk va ett litet jävla dygn kan göra med en. Är sjukt glad över att jag är ledig från skolan båda idag och imon!

Kan inte sova för jag kan inte andas genom nästan och det känns som om jag har nålar i halsen... Har bunkrat upp med tabletter, men känns knasigt att ta sånt när man har litet ♥ i magen =S Undrar hur möe man vågar ta?

Har iaf mina illgröna favorti-lyckopiller Sinova, hälsokosttabletter som verkligen löser upp allt i bihålor osv så man kan andas genom nosen. Sen blire honungsvatten för halsen, lindrar otroligt bra faktiskt. Så skönt när det varma och honungen bedövar halsen =) Bra att slippa ta en massa halstabletter!

Igår fick jag tummen ur röva att frysa mitt gymkort, så nu har jag några månader innestående att avverka när Pyret kommit, bra motivation till att komma igång igen! Dessutom har dem träning med 0-18 månaders bebisar, perfekt.
Ovanför gymmet ligger MVC, som jag hade som huvudmål för rutinkontroll. Mitt blodtryck, järnvärde och livmodermått var bra och det lilla hjärtat slog som det skulle, Pyret sparkade på manicken som BM kollar hjärtljud med. Sjukt gulligt att höra! BM försökte känna åt vilket håll ben och huvud ligger och jag gissade enligt henne rätt. Svårt att känna såhär tidigt iofs, men jag vet ju vart det brukar komma sparkar och vart det är mer som "krafsande".
Jag önskar att alla människor kunde få uppleva att känna sparkar från ens inre, det är så jäkla skumt. Fast hos män skulle det väl vara lite oroväckande, alienattack?!

Eftersom vårt BF blev flyttat 2 veckor frågade jag om vi skulle göra tillväxtultraljud, men nopps.. Sånt gör man inte! Vilket jag tycker är märkligt och oroande! För om vårt första datum stämmer så måsta jag i princip gå över 4 veckor (!!!) för att dem ska sätta igång mig. Jaja, man ska inte oroa sig i förtid.. dem vet vad dem gör (!?)

Har iaf bestämt mig för att så fort jag är frisk så blire vaccination, blääääää men vettigt med tanke på att det skyddar Pyret.

Nä, nu har jag yrat för möe, undrar om jag har feber?!
2010-10-27
 14:39:29

Vecka 30

Vecka 30!

| 2½ månad | 10 veckor | 76 dagar | 1 fjärdedel |

Flera sätt att säga det på, det är så kort tid det är kvar! Sen kommer den lilla fjärten och förgyller & vänder uppåner på vår tillvaro!

2010-10-27
 07:01:21

Lycka!

En hel natt utan något gnäll alls från töserna! Tänk att det går så här fort! (Är dock medveten om eventuella bakslag...)

Idag är jag pigg!! Har en ganska lugn dag, fast ändå fult med planer... Först skola 8-12 sen hem och keka, skall till BM vid 16 och sen in till stan för fika. Är ledig tors-fre sen men imon skall jag försöka jobba lite på skolarbeten, gäller att få mycket gjort nu så jag kan ta det lugnt sen!!

Igår var jag hemma hos mammis och bakade bullar, juvligt och underbart mysigt!

Ha en underbar dag, det ska jag ha tillsammans med en kompis till bullen nedan =)

2010-10-26
 07:10:12

Nätterna..

Liten update ang våra nya nattrutiner... sen i torsdags (med undantag i lördags för då sov hundarna borta) har tjejerna alltså sovit i egna sängar. Fredagen var värre än torsdagen, Leia gnällde konstant mellan 23-6, alltså 7 timmar!! Söndagnatt gick bättre, Xena började dock skälla lite och Leia gnällde vid ett par tillfällen. Men Xena skällde förmodligen för att hon ville kissa. Leia höll ju henne vaken och då vilar ju inte kroppen på samma sätt + att hon löper... kissar oftare då..
Inatt gnällde Leia några gånger igen och så fort Xena började skälla flög jag upp och gick ut med dem och kissade. Sen sov vi gott hela familjen... med undantag för lite gnäll från Leiaplutt. Men oj vad det går bättre! Hoppas bara att vi orkar stå ut, för en vecka till så sover nog vi allihop hela nätterna! (förutom jag som vrider och vänder på mig...)

Neh, nu lång skoldag! 8-17, inte min favorit precis =(
2010-10-24
 17:34:34

Underbar dag!

Har haft en alldeles underbar dag med min älskade. Vi har väl egentligen inte gjort något speciellt, bara kikat lite i affärer och sånt. Men det är sååå skönt att bara gå och hålla sin andra hälft i handen ♥

Dock har jag haft sammandragningar idag, har ju haft det innan men idag va det lite jobbigt för lillen sparkade där det krampade och det gjorde lite ont och var obehagligt... bättre nu som tur är =)

Kom på en genialisk idé, jag ska spara pengar nu så jag kan internetshoppa i december utifall jag sitter orörlig hemma ;)

Har lånat böcker på Biblioteket för första gången på 5-10 år, bland annat boken "Innan du föder". Hoppas på att den har någon vettig information =)
Författaren Anna har ju profylaxkurser över hela Sverige, har inte bestämt om vi ska gå någon kurs än.. Så jag tänkte att jag läser boken först och bestämmer mig sen!

Nu blire fram med stickorna, julmust och Buffy!

Innan du föder : en inspirerande guide till den nya psykoprofylaxtekniken
2010-10-24
 11:23:27

Kär i sko?

Visst kan man bli kär i skor? Lite iaf?! Dem här är ju så söta! Converse såklart!
http://images.asos.com/inv/x/136/1267/991259/orangewhite/image1xxl.jpg
2010-10-22
 06:17:33

Horrornatt

Eftersom tjejerna löper har vi börjat med det som vi planerat göra nu några månader... Vänja dem att sova i egna sängar, alltså inte i vår säng. Gick att ha Leia i sängen när det bara var hon, men när båda löper och ska ligga och tvätta sig frenetiskt i timmar+ bebis som sparkar får man inte mycket sömn...

Hur som, igår gjorde jag iordning sängar och la kompostgaller runt. Leia gnällde nog en halvtimme, Xena skällde från och till under samma tid. Sen somnade dem, vaknar vid 2.30 av att Xena skäller.. typ i 20 min.. det värsta var att jag va på pissenödig och törstig att jag var tvungen att gå upp.. när ja la mig igen satte båda igång i 20 min. Så typ halv 4 somnade vi... halvdöd nu på morgonen och ska iväg för att skriva tenta. Sjukt bra planerat?! Har iaf sovit bra de andra nätterna så de får gå.. tentan är ju nu på morgonen så jag ska nog klara av dä!!

Hade nog sovit dåligt ändå inatt, utan störningen. För jag hade värsta hemska tanken igår som jag inte kunde banka ur huvudet, så det drömde jag om inatt =(

2010-10-21
 08:29:11

Häftigt!

Leia är grym! Hon löpte i början/mitten av mars, perfekt så vi kunde starta agilitysäsongen mad att gå kurs och tävla i april. Sen börjar hon & Xena löpa igår, 3 dagar efter vi avslutat säsongen. Det kallar jag snitsig timing! Idag får dom nog korv ;)
2010-10-20
 19:11:52

Tävlar!

Är såklart med och tävlar hos Linda om den übersöta bebismössan! Min favoritprodukt förutom mössan är den söta lite "gubbiga" koftan!


2010-10-20
 07:07:58

Mina magar ♥

Nu har jag suttit och letat upp magbilder... har inte direkt en för varje vecka (inte ens en för varje månad.. men men...)

6+5
Detta är alltså nästan från start, mest som en svullen mensmage ;) Tråkigt att jag inte har någon från innan, men hur ofta fotar man sin mage annars?!


11+1
Syns fortfarande inget


15+4
Börjar svälla lite ♥


18+5
Kände mig inte på topp just i denna period så att fota utan tröja kändes inte helt 100... Men den syns ju =)


20+2
Rund och go


27+6
Fotad igår, 2 månader efter förgående bild.. syns en viss skillnad! Jävlar vad den växer nu!
2010-10-18
 20:09:28

Gekås-shopping

Wohey, idag bar det iväg till Ullared för lite shopping, blev såklart en del till den lill* i magen!

Vi köpte en del i somras när vi var där också.. men det blev lite större grejer denna gången =) dock inte kläder, har hört att kvalitén på bebiskläder är sådär plus att priserna är typ som H&M som har finare kläder!

Barbapapa-filten på bilden nedan är sjukt mjuk! Förutom det nedan blev det även lite våtservetter, amningsinlägg, en madrass till spjälsängen, kontaktskydd och lite annat smått =)

Känns som vi börjar bli klara med inköpen, YAY! Har värsta inventeringslistan som jag prickar av plus skriver vad vi köpt för kläder. Skitbra eftersom vi packar in allt i påsar och lådor in i förrådet, så slipper man fundera på vad vi har och inte =)

Det vi har kvar av de stora inköpen är babysjkydd, en byrå, skötbord & resesäng.

Dagens fynd till bebis (fråga gärna om priser osv... fråga gärna också om annat i sortimentet, har hyffsat bra koll på vad som fanns där!)
2010-10-17
 21:23:00

Säsongsavslutning

Idag var jag och Leia iväg på säsongens sista agilitytävling, eller egentligen vår sista tävling innan ett långt uppehåll...

6.20 satt vi i bilen och huttrade, futtifan va kallt!! Ville bara springa hem! Åkte tillsammans med en kurskamrat och banvandringen till vår första klass började 7.30. Klassen gick tokfort för det var många som valt att ta en liten sovmorgon och skippa första klassen, hela dagen gick faktiskt riktigt fort.

Resultatet blev (Öppenklass)
Agility A: 5 fel och en 7:e placering
Agility B: Disk, pga klantig start. Om man säger innan (högt) att starten inte kommer funka är det nog bra att ändra starten......
Hopp A: Disk (självvald) Leia gick in fel i slalom först, fick skicka om henne och hon blev INTE frustrerad. Gick ur i mitten och kunde leda in henne igen, sen gick hon ur sista porten och då hade jag inte hjärta att tjata mer på henne.
(skriver mer om loppen när jag lägger upp filmerna)

Vi var hemma typ 15 och då slocknade jag och mina tjejer i sängen och sov 1½ timme. Så jäkla gött, förutom att jag vaknade med världens huvudvärk =(

Just det, stukade lillfingret idag! Höll Leia knasigt i kopplet när hon drog till så lillfingret kom i kläm typ. Har svullnat upp till en läcker prinskorv och gör djävulusiskt ont ;)
Hur ska det nu gå när vi ska shoppa på Ullared imon?!?!?!

Nä, nu e de dags att duscha och krypa till kojs! Filmer på agilityloppen kommer i dagarna!
2010-10-16
 15:05:15

Äntligen lite bilder!

Imorse mådde jag skit när jag skjutsade sambon som skulle iväg på jakt. Men för några timmar sedan trotsade jag vad kroppen ville att jag skulle känna och tog med mig mina prinsessor ner till Tippen. Var helt galet mycket folk och hundar längs med stigarna så jag begav mig mitt ut på ängen (dyblött) istället och släppte tjejerna, så underbart att kunna stå stilla och att tjejerna "rastar sig själva". Tränade lite inkallning med den lilla röda också.. Hon är kass på det när man inte har Leia med faktiskt *skäms*

Efter att tjejerna fått springa av sig lite åkte jag till mommo och gjorde ugnspannkaka och latte till oss. Tror hon uppskattade det ♥
De fyrbenta fick varsitt grisöra, brukar inte ge det till dem men ben är dem inte så förtjusta i vanliga ben för tillfället..

Hade faktiskt med lillekameran och kom ihåg att ta bilder! Inte illa pinkat!!

Samma ras men ändå så olika (Leias öron ligger dock bättre i vanliga fall *skyller på blåsten*)


Mini mitt i en pink, jepps.. så ser hon ut när hon pissar (ja, på två ben!!)!


Min galning ♥


Min vackra mogna tjejja ♥


Det går inte så bra att fota "pose-bilder" på Xena.. för hon vill bara pussas när man hukar sig...
2010-10-15
 09:03:13

Sweet design

Har knåpat ihop en ny design, sjukt nöjd med headern.. den är sååå jag =)

Lite panik har jag, en vecka kvar till tenta och jag kan inte hitta fokus! Galet!! Vill bara tänka på annat och göra iordning saker för framtiden, varför är det så svårt? PRUTT!! Fick just en tokbra idé till.. FAN, har inte tid för sånt!!
2010-10-14
 13:09:09

Korkat!..?

Jag visste inte att gravidcravings handlade om annat än mat! Men det gör det uppenbarligen för jag har enorma cravings efter en Marc by Marc Jacobs väska. Galet, korkat och så äckligt dyrt! Jag har dock hört talas om krystpresent?! Kanske kan vara ett kryphål som inte lämnar hål i min egen plånbok?! Nä, vet inte om det är så lämpligt med en dyr väska när man har en kräkande bebis... men drömma kan man väl alltid?

I övrigt har jag har faktiskt inte så mycket just matcravings, har däremot svårt för att äta... Blir mätt tokfort och sen yr.. Fast kan bero på min snuva och huvudvärk, som jag för övrigt lyckats dra på mig samtidigt som jag ska plugga till min tenta i Miljöteknik. Jorå, life is goood!

Jag älskar hösten och önskar jag kunde få njuta mer av den, men långa promenader just nu är svårt. Får små sammandragningar om jag går för fort, inget farligt men obehagligt. Tycker så synd om mina små tjejer, lite smått understimulerade... Men på söndag ska iaf Leia och jag iväg på agilitytävling på Marks Agilityklubb, ska köra två agilityklasser och en hoppklass. Blir sista tävlingen på ett tag...

I övrigt så känns allt lite overkligt att ha något som växer inom en. Som sparkar och knådar min mage från insidan, häftigt! Känner mig inte så stor än, dock är magen ivägen, en "vanlig" mage kan man dra in eller "flytta" lite ;) men denna är lixom där den är och väldigt spänd. Det är väl å andra sidan bra att den sitter fast ;)

Dax att plugga lite miljöteknik en stund inann tjejerna får sig en promenix.. bjuder på en bild på mej och M från när M's syster hade överraskningkalas för M när han fyllde 30 för en månad sen. (Nej, vi kan inte se normala ut på bild...)

2010-10-10
 14:38:53

Förändring..

Eftersom hemsidan inte längre uppdateras speciellt ofta så har jag pekat om domänet vi har (jenkan.se) hit till bloggen istället. Känns onödigt att ha en hemsida som inte är aktuell, skall lägga in länkar till filmerna som finns ute på tjejerna här på sidan. Till höger syns redan resultaten från agilitytävlingarna jag och Leia varit med i..

Förra veckan hade vi avslutning i vår andra tävlingsagilitykurs på PBK. Både Leia och jag har utvecklats under båda dessa kurser och jag önskar att jag kunde köra hårt med henne nu under hösten. Dock är kroppen min inte riktigt i form för det... MEN tiden finns, Leia kommer hålla många år till och lite vila med annan träning gör henne gott!

Husse har blivit sugen på att viltspåra med tjejerna. Tänkte att jag ska börja viltspåra lite kortare med Xena och lära henne spårslut (godis inte klöv). Sen kan husse börja lägga långa viltspår med henne och Leia. Perfekt aktivering!

Idag har jag äntligen fått tummen ur och målat 1 av 2 siluetter på tjejerna i acryl (hittade bara en av pannåerna..)

Ninnis blev först ut! Kanske kommer hänga i framtida drömhem? (har inte plats hemma just nu ;) )


Sen har jag nästan gjort klart babymobilen, bara själva fästet kvar...
Gjort av en metallring som jag lindat tunna sidenband runt, sen har jag hängt upp några bukisar på (blir nog fler eftersom) och i mitten är den söta bukis-hunden som spelar gonatt-melodi. Kan hända att den byts ut, beror på om jag hittar någon annan passande mitten-bukis =)