2009-05-30
 18:18:15

DPträff

Idag har vi (jag, Sussi, Leia & Xena) varit på DPträff, var väldigt längesedan vi var på sånt, roligt att se alla nya & gamla hundar och ägare. Efter träffen åkte vi tillsammans med Maria & Jade och Teresia, Djingis & Zonic iväg till havet för fika och tjöt. Var såå underbart väder, gassande sol och lite vind. Av 5 DP's var det bara Djingis som badade (Leia vadade). En sådan här fin dag resulterar såklart i bildbomd!

Tack för en underbar dag!

Xena fick för sig att klättra på matte, min lilla sötnöt..


Jade, Djingis, Maria, Sussi, Leia & Xena


Mina fina tjejer


Xena inspekterar havet


Teresia & Xena myser


Zonic & Jade gnuggar geniknölarna mot varandra ;)


Djingis *fniss*


Djingis, sötrompan!


Djingis


Leia försöker ta pinne utan att blöta ner sig för mycket


Djingis *fniss*
2009-05-27
 21:40:05

Dagen före..

Igår var vi iväg på agilityträningstävling, det var en klass 1 hoppbana som man körde 2 gånger. Första loppet så var jag stressad, vilket Leia kände. Redan första tunneln sprang hon mot fel öppning och sen hoppade hon ramen i däcket. När vi kom till slalomet var hon sjukt frustrerad och jag förvärrade det. Magplask kan man helt klart kalla detta loppet!

Andra loppet hade jag varvat ner, ändå blev det fel i tunneln.. Denna gången för att jag visade otydligt, däcket körde hon på rätt sätt. Resten av banan flöt på riktigt bra! (men istället för att stressa upp henne vid slalomet så sprang vi förbi det)

Summan av dessa två lopp är att det var sjukt lärorikt. Jag åkte inte dit för att köra felfritt utan för att känna efter hur långt vi kommit. Leia är såå duktig, så länge jag är tydlig, inte stressad och stöttar henne. Vilket jag redan visste innan men nu när jag vet hur mycket det egentligen påverkar Leia så kanske jag kan fokusera och koppla bort stressen?

Idag var jag och Xena på vårt första valpkurstillfälle. Första intrycket är 100% positivt, känns som om tänket stämmer bra överrens med mitt eget! Eftersom husse hade bilen åkte vi buss dit, Xena skötte sig sååå bra trots att det var mycket folk (somnade på bussen). När vi hade teoridelen på kursen låg hon och sov på golvet, min duktiga tjejja!! Har dessutom anmält Xena till första uställningen nu =0)

Idag är dagen före sista tentan och därmed också dagen före sommarlov! Känns så jävla skönt!! Ska sätta mig och skriva träningsplan för både hundarna och mig. Ska bli kul att fokusera på något annat än skolan kommande månader. Hurray!!

Neh, nu ska jag lösa lite byggnadsmekaniktal och sen blir det natti fnatti för hela familjen!

2009-05-25
 15:09:53

Slalom

Idag efter min tenta åkte jag och köpte får-staket-pinnar a.k.a. slalom. Nu jäklar ska vi traggla slalom! Gick ut till gräsmattan vid parkering och tränade lite med töserna.

Xena
Klickade handtarget och musmattetarget, med en del störning. Märker verkligen att hon börjar förstå, hon är så fin min lilla skrutt. Hon fick även testa på att köra tunneln, först var den läskig men sen sprang hon glatt igenom. Duktiga tjejja!

Leia
Har sedan innan ett hopphinder och en liten tunnel så jag ställde upp det som nedan och körde fram och tillbaka. Vänsterslalom sitter riktigt bra nu, Leia har t.o.m. börjat få det däringa flytet och kör mer och mer slalom som ett helt hinder istället för hattigt. Försöker även skicka henne på mer avstånd och olika vinklar, när hon blir liite säkrare ska jag testa alla vinklar för att känna skillnaden och veta vad hon har svårt för.
Försökte även lite högerslalom (utan hopp och tunnel) och hon börjar få lite kläm på det, blir till att traggla några få repetitioner varje dag!


Nu är töserna trötta av träning och värme så nu ska jag och Spotify =P sätta oss och plugga byggnadsmekanik, huja!
2009-05-24
 22:18:57

Agility+musik

Helt galet hur bra viss musik får en att må, helt sjukt! Sitter vid spotify och headbangar =P. Härligt att man kan söka på vilken låt man än letar efter och lyssna for free, super!
Vad lyssnar matte på då? Brorsan brukar kalla det "smör-rock" har jag för mig, jag skulle kalla det "light-rock" (Tänk Nickelback). Många låtar/band har en viss betydelse, från en händelse/period vilket gör att man får en extra fin känsla, som t.ex. vissa Kentlåtar som vi lyssnade på när vi hämtade Leia. Och Green Day, ja.. Så jävla bra!
Har ganska bred och varierande smak, snarare fastnar jag för låtar än just musikstilen. Idag är Paramore, Muse och Linkin Park på playlist... Decode (Paramore) är en låt som är sååå fin!

Jaja.. nog om det! Idag var vi på agilitykurs igen, Leia är så duktig! Vi kom dit en stund innan och då passade jag på att klicka däcket, hon gjorde fel en enda gång till skillnad från förra gången då hon klarade det en gång. Passade även på att klicka ingång i högerslalom, alltså med bara två pinnar. Det klarade hon kanon!
Ska försöka att klicka lite saker hon har problem med innan varje träning, för klickern får upp hennes motivation samtidigt som vi tragglar in hindret.

Själva kursen gick strålande, Lisa tyckte att det var den bästa hittils (för mig & Leia). Blev mycket fart och lite svåra byten. Har kommit på att jag gillar problem, alltså när man krånglar till handlingen, utmaningar kanske man ska kalla det. Förr suckade jag bara när jag såg svåra vägar, numera tycker jag det är skitkul! När vi körde däcket i kombination så klarade hon det super! Får hoppas att det bara var tillfällig blackout förra gången!

Nu ska jag nana för imon är det dags för tenta!

Kramis
2009-05-21
 22:58:37

Pust

Pust!! Mycket tankar i bollen just nu, har tentor nästa vecka så nu är det plugg, plugg, plugg. Sen är det sommarlov, lite jobb och mys med min familj som gäller!!

Igår fick vi respons på ett stort projekt. Vi har kämpat med ritningarna till projektet (som var att rita flerbostadshus) i en dryg månad nu och vi blev verkligen superglada igår när lärarna (som eg. är arkitekter) gav oss fina lovord och en 5:a i betyg. YAY, är så stolt över vår lilla grupp, A-team!!

Idag har matte pluggat och sen jobbat, husse var hos slaktaren och fick med sig massor av gottiga ben till hundarna. Något måste dem väl få när matte inte har så mycket tid att träna med dem (vet att den ekvationen verkligen inte stämmer, men det känns liiite bättre iaf =P)! Ska försöka orka mig upp och springa med Leia imorgon eller på lördag, måste verkligen sätta igång på riktigt med både hennes och min kondition =P. På söndag är det agilitykurs, hade verkligen velat hinna träna lite saker innan men just nu ser det mörkt ut =(
Jaja, efter nästa onsdag då jävlar....

Lilla Xena växer så det knakar, hon är så otroligt söt och hennes personlighet visar sig mer och mer varje dag. Hon har fått fina ståndöron, det ena hänger dock när hon är nyvaken/trött. Fina fina tjejen!

En lång dag väntar imorgon så nu ska jag mysa med mina hundar och läsa i "Ljudet av ditt hjärta" som jag läser för andra gången!

2009-05-17
 17:52:54

Agilitykurs igen

Idag var vi iväg på kurs igen och jävlar vilken underbar råtta jag har! Leia är såå grym!!

Vi körde ganska blandat med övningar, dels repetition och utveckling av det vi tidigare lärt oss och sen även balanshinder. Känns som om jag säger det varje dag men Leia har verkligen mognat! Gungan är hon inte alls rädd för längre, A-hindret och balansen är mycket mer kontrollerade (kontaktfältsträning krävs dock) och slalomet, ja.. Slalomet utvecklas kanon!
4-pinnars slalom går mer och mer som en våg istället för hattigt, visst behöver hon bli mycket säkrare på ingångarna (har börjat gå in från vänster..) men själva slalomet ser bra ut. När vi tränade på slalomet idag vände jag åt fel håll vid ett hopp och skickade Leia från höger (av misstag) och hon tog slalomet jättefint! Visst har jag börjat träna lite högerslalom men har inte kommit så långt. Fascinerande!

2 saker hände idag som förbryllade mig, nummer 1 är att Leia blev knas på däcket och körde ramen istället. What? Hon gjorde samma sak två gånger för några veckor sedan men har inte reflekterat över det.. Ska gå tillbaka lite och traggla så att hon blir säker på den. 2:a saken som förbryllar mig är att Leia har varit väldigt bra på att sitta tyst när vi tar fram/plockar bort hinder. Idag var hon skällig och gnydde, inte extremt mycket men det stör mig när hon har skött sig så bra innan! Hoppas verkligen att detta bara var idag!

Imon börjar en ny vecka, plugg, jobba och förhoppningsvis träning! Funderar på att ladda upp med att se Twilight för 6:e gånger.. Eller kanske läsa 1:a boken för andra gången.. hmmm..

2009-05-17
 15:05:11

Staket

Hanna, din önskan=min lag! Ska försöka förklara lite vad jag menade med handlingen..

Övningen gick ut på att skicka med "fel" hand när hunden skulle ut ifrån en, och ta in med rätt.. Alltså starta med att ha hunden på höger sida och skicka med vänster hand, ta in med höger över/mellan hindrena och skicka med vänster igen.

Innan har jag bara kört med en hand så detta ställde såklart till det lite när vi var på kurstillfället. Så i fredags när vi var på klubben så kände jag att jag behövde reda ut om det var ett bra eller dåligt alternativ!
Här nedan är en bild på de två olika vägarna..



Efter lite försök åt båda håll med de två olika sätten (1hand vs 2 händer) så insåg jag följande.
När vi kör variant B så är två händer skitbra! För vi fick ett jäkligt bra flow och det blev väldigt tydligt för Leia hur hon skulle springa! När jag kör en hand blir det lätt att jag inte vrider kroppen, vilket jag gör automatiskt med två händer!

När vi kör variant A så blir det mer harmoniskt att köra en hand eftersom det inte blir lika mycket händer hit och dit. Kan dock hända att jag inte riktigt kommit in i rytmen, men som jag känner nu får Leia bäst signaler och stöd när jag endast kör en hand.

Frågor på d? ;)
2009-05-15
 16:06:53

Fredag

Skrattretande är det att vissa tror att ens val beror på dem, att de har någon som helst betydelse i ens beslut. Vakna!

Jag & Xena fick i lördags vara på plats när Lexie (Bellocean's California Dreams) blev champion! Stort grattis till Lexie! Och såklart till Xenas underbara uppfödare, Linn & Britzyk! U rock, ni är bäst!

Denna veckan har varit som en boll som bara rullade fortare och fortare. Idag äntligen åkte bollen i mål, jag fick äntligen åka iväg och hitta på något kul med hundarna.. Då öppnas alla sinnen igen och det känns inte riktigt lika jobbigt att vara helt slut i knoppen. Chalmers tär hårt på mig, men om två veckor är sommarlovet här och då ska vi vila upp oss. Hela familjen!

Anyway, idag åkte Sussi med mig till GBMK i värmen och tränade hundarna.. Blev en kort men intensiv träningsstund.

Leia

Liten hemläxa från agilitykursen i söndags var att klicka target och kontaktfält. Hade med mig ett lock, la det redan från start 2 meter bort. Leia fattade precis vad jag ville med en gång, trots att detta egentligen var helt nytt. Hon vet att jobb ska utföras när klickern kommer fram, klickerskadad? Efter några få repetitioner så la jag locket på A-hindret. Hon hade bra sug till det och försökte inte ta hela hindret någon gång. Dock åkte locket ner hela tiden *suck*. Klickade balansens kontaktfält också, utan lock.. Leia är knepig, hon "bugade" på fältet snyggt som f*n även fast jag inte lärt henne detta. Dåligt eller bra kan diskuteras... Anyway, buga är ett bra beteende där, om jag lyckas kontrollera det eftersom att hon med fart förmodligen inte kommer utföra detta frivilligt...
Tränade även på en övning från i söndags då vi körde "staket" med en annan handling än jag är van vid. Tror att jag halvt kommer köra detta i fortsättningen.. Orkar inte förklara mer än så, om nu ingen är väääldigt intresserad (Lisa: jag berättar på söndag;)..)
Blev även slalom, först 4 sen 6 pinnar. Det går trögt, men Leia har potential, jag försöker variera min position redan nu och skicka henne från avstånd, men hon behöver mycket stöd.. KLURIGT!

Xena
Xena fick träna på att observera Leias tokerier på plan idag och när Leia vilade mellan övningarna klickade jag lite med Xena. Blev dels klick på locket som jag hade med mig, allt intresse för det klickades. Gick ok med tanke på att vi var utomhus och att det var typ 2:a gångern vi använde klickern. Sen började jag även att klicka in handtarget, kommer bli användbart när hon ska apportera in allt hon hittar att tugga på ute ;)

Efter att hundarna fått lite träning fick dem rejsa lite på planen längst bort på klubben medans jag och Sussi skrattandes tittade på. Fotade även småfröknarna...

Tack Sussi för en underbar dag, du är min klippa, fast det vet du redan ;)





Visst har dem lika kroppsrörelser...


...*fniss*








Ståbild på min lilla Plutt, 14 veckor

2009-05-07
 22:03:38

Torsdag

Idag har jag suttit med CAD och ritat hus, vi har en inlämning nästa vecka och vi har en del kvar. Men det börjar arta sig!

Nu på eftermiddagen fick vi besök av Terésia och Zonic. Vi tog en promenad här i Askim och sen satt vi länge och pratade och hade supermys! Hundarna kom väldigt bra överrens, härligt. Tack för besöket gumman, ni får komma förbi snart igen. Men då får du ta med Djingis också!

Tyvärr blev det inga bilder, men det blir det på lördag!

Xena fick lite hanteringsträning, Terésia var väldigt bra med henne. Man märker att vissa vet hur man ska hälsa på en Pinnevalp! Zonic fick lite "visa tänder" träning, han är verkligen duktig den lille killen och snygg. Honom ska vi hålla tummarna för på lördag när vi ska titta på utställning!

Nu ska jag sova, börjar 8 imon med mätning utomhus, så får väl be till vädergudarna eller nå't....
2009-05-07
 08:59:22

Info

Har pekat om jenkan.se till bloggen tillfälligt eftersom comhem har problem med något typ =P

Den vanliga sidan kommer visas när dem får tummen ur att fixa problemen!

NU funkar sidan igen!

2009-05-03
 18:57:28

Agility+Regn

Idag har jag & Leia varit på agilitykurs igen, Leia var så otroligt duktig! Hon tappade fokus några gånger men jag lyckades få igång henne igen. Märker att när jag gör fel vid ett moment så missar jag att belöna Leia, vilket gör att hon
först blir frustrerad och sedan tappar fokus. Idag var jag supersnurrig också.. Får ibland svimkänslor och idag fick jag det flera gånger, hade dessutom ont i huvudet så jag tror att det kommer oska. Nu regnar det iaf.. Xena Penas första regn!

Hur som helst, på planeringen idag stod framför och bakombyten. Detta är någon som vi verkligen måste få till, just nu får vi för det mesta till det så att jag visar Leia rätt. Men ibland har jag svårt att beräkna Leias hastighet och vet inte vart jag kommer ha henne när jag kommer till ett hinder. Men men, man lär sig.

Vi hade tre stationer med olika kombinationer, vissa lättare och vissa svårare. Tänkte bara visa en vilken är den nedan. Först körde vi med en tunnel till längst bort, detta är kombination 2. Framförbytet innan slalomet funkade kanon, men vi fick sjukt svårt för att ta 6 -> 7. Tanken är ju att skicka hunden med vänster och sedan fånga upp med höger och köra tunneln. Men jag hade dåligt tempo och gjorde nästan halt vid 7 varje gång (vilket även Leia gjorde), detta var sååå frustrerande! Fick tips av instruktören att göra en större sväng och komma som en "bubbla", sista gången såg det hyffsat ut. En av gångerna halkade jag och ramlade på rygg, såg säkert otroligt roligt ut, Leia blev tokglad =0)

Woho vad roligt med kurs!

2009-05-02
 09:40:17

Lördag

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Hurray!

Mina slappa flickor och sambo ligger fortfarande och sover, eller tjejerna har varit ute på morgonrundan och fått frukost. Men sedan var det dags för att sova igen. *suck* Dem blir verkligen trötta av värmen, försöker ta många korta promender med Lillfisen.

Sitter och pluggar, bläää, vi har muntlig dugga i veckan så jag sitter och läser på. Är ganska mycket man ska kunna om något som är ganska ointressant, det är verkligen de tyngsta kurserna vi läser nu! Just nu har vi en del inlämningar, sen börjar tentapluggsdimman. Men men, det är bara att hålla ut och snaaaaaaart har vi sommarlov! Sjukt fort det här året har gått, 2 år till känns faktiskt inte som en lång tid längre =0)

Nä, nu ska jag sätta mig i solen och läsa en bok och vänta på att töserna vaknar så vi kan gå ut på promenix!