2009-01-29
 22:56:34

Rastlös

Seriöst, det är sååååå tråkigt att vara hemma sjuk. Nu orkar jag inte mer! Har läst ut en hel bok på två dagar (Predikanten), tvättat två maskiner, surfat på hela internet och hittat massa saker som jag ska shoppa, letat saker att göra i sommar, letat jobb.. *suck*

Leia är lika rastlös hon stackaren, så jag körde en omgång "DogSmart" med henne, hon klarade alla under 1 minut!  Yay, my chic is back! Precis efter löpet fattade hon inte ett jota av dogsmarten.. läskigt faktiskt att det är en sådan skillnad!

Jag testade även ETOlådan igen. Idag blev det en skjutlucka och två lyft luckor. Skjut gick lätt, lyfta locket med rund grej gick lätt, däremot den med snöre klarar hon inte.. Funderar på om jag ska klicka den vid sidan av först för att få henne att förstå att hon kan greppa snöret. *fundilerar* ETOlådan är klurig för både matte och hund! ;)

Nu ligger Leia liiiiite aktiverad brevid mig, funderar på om jag ska smyga ut i köket och ta lite Ben & Jerry.. Utan att husse märker det.. Hmm.. Tänk om man kunde klicka in Leia att hämta.... *fundilerar*

Eftersom Hanna visar gamla bilder så får jag också! Leia och jag (med färgat hår..) kampar på Klickerkursen med Thomas Stokke (Klickerklok.se) som instruerar. Fotograf: Hanna såklart!

2009-01-29
 14:52:42

Snabba lägganden

Yay! Trots att jag har en tröttfia hemma har jag tränat snabba lägganden med henne idag! Nu kanske du undrar hur sjutton det gick till?
Jo, matte är som sagt sjuk men är enormt rastlös så jag åkte iväg och handlade. När jag kom tillbaka var Leia som vanligt överlycklig (tänk att matte kom hem även denna gången). Så jag kommenderade "ligg", som jag trodde gick det ruskigt fort (tänk ekorrehastighet),jag sa "varsegod" (vilket Leia tolkade som att hon fick tokpussa matte)! Körde några gånger och tusan vad hon är bra min skrutta är! *kärlek*. Bra belöning är nykeln till framgång ;)

Lite dåligt med bilder just nu.. så jag snodde en brutalt av LisaFis! Visst är Råttan cool!!!

2009-01-27
 17:11:06

Vecka 6

Leia är just nu typ i vecka 6 av sin skendräktighet, så nu är det inte många veckor kvar tills det ploppar ut något? Skämt åsido, Leia är helknas just nu. Sover hela tiden, vägrar äta, tuttarna är svullna..

Hade hon gått upp i vikt också hade jag faktiskt tagit henne till vet och ultraljudat henne. Man vet inte vad hon gjort när man tittat bort! Hon var lite småkinky med Imsa och Chloe på julafton! *mystiken tätnar*

Stackars min lilla råtta, hon är iofs piggare utomhus. Så snart jag är frisk igen så ska vi börja springa jag och råttfisen. Fattar inte att jag är sjuk typ hela tiden nu.
2009-01-25
 22:10:18

Söndag

Idag åkte jag & Leison hem till mina päron och promenerade. Jag har vääääldigt ont i min axel just nu, har opererat den för några år sedan och shieeet vad den säger ifrån nu. Så hej pandodildimma!
Hur som helst hade jag ont när Leia drog till ibland så min kära pappa höll i kopplet, sikket team dem är! Är stolt över hur tydlig & konsekvent pappa är med Leia. Stolt dotter/matte!

Just nu sitter vi och dricker te och äter rulltårta med en kompis till M. Leia ligger däckad, snart går hon som vanligt i förväg och snor bästa platsen i sängen, under mattes täcke!

Hoppas ni haft en bra helg!

This week;
Mån-ons Plugg
Tors-Fre Leiadagar
Lördag DPklubbens årsmöte
2009-01-24
 20:35:04

Ben & Jerry

För alla livsnjutare presenterar jag min kärlek; Ben & Jerry

Jag älskar den här glassen, superdupermegagod! New York Super Fudge Chunk är min favorit. Den har typ massor av gottit i...


Dessa tre har jag också kekat och njutit av:


 

Dessa är nya och jag skulle vilja mumsa i mig båda!!

 

Nu ska jag njuta av min Chocolat Fudge Brownie och mysa med min familj!

YUMMY!!!!
2009-01-24
 14:11:43

Lush

Gasch vad jag är trött. Det har varit ganska mycket nytt i skolan i veckan och gasch vad jag är slut i kroppen. Är dock rastlös, sitter och planerar lite träning längre fram. Kommer bli galet kul att träna tillsammans med Leia iår!
Trots att hon är lite hängig (skendräktig?) Så är hon hyffsat enkel att motivera, tänk bara längre fram när hon har mer energi! I torsdags när vi tränade agiltiy så kampade hon riktigt bra stundvis, händer inte varje dag just nu. Älskade lilla råtta!

För en vecka sedan klickade jag mig in på Lush hemsida, jag vill ha allt!! Så nu har jag kollat igenom deras produkter massor av gånger och suktat. Att deras produker inte testas på djur gillar jag starkt! Har tidigare varit stammis på The Body Shop, men Lush har ännu bättre policy enligt mig!

Behöver minst en tvål och inpackning till håret! Blir verkligen till att kika in i butiken i veckan och shoppa!!

Nu ska jag keka lite rulltårta och skriva en träningsplanering.

2009-01-23
 09:49:27

Agility & Spår

Igår var vi iväg till GMBK igen, denna gången med Malo.

Vi tog en promenad i skogen och jag la årets första viltspår till Leia, ett ganska kort utan blod men med jobbig terräng. Hon har juh inte spårat på ett tag. Som vanligt så klarade hon mer än vad jag trodde. Tog spåret klockrent! Ska i dagarna försöka lägga ett lite längre spår med fler vinklar.

Under tiden spåret fick ligga tränade vi agility, körde en liten bana för första gången för att känna efter hur vi ligger till. Långhoppet testade vi för 1:a gången, inga konstigheter. Trots att vi faktiskt inte tränat speciellt mycket så gick det kanon att köra en bana, Leia tittar ju mer och mer på mina signaler så så länge jag gör rätt så kommer vi gå långt. Hon har enormt potential och just nu känns det som om vi kommer satsa på agility mer och mer.
Planen är att traggla mycket slalom för Leias del, kontaktfält och mer däcket så hon blir säker på dem. För min del är det de tekniska såsom bakombyten som gäller!

Typ såhär såg minibanan ut idag, dock inte rätt mått/avstånd och inte riktigt samma vinklar.. Vi körde 6 pinnars slalom, dock körde jag och Leia inte det sista slalomet, räcker med ett!

2009-01-20
 21:56:15

Sova

Det går inte att sova så bra just nu.. drömmar tar en iväg och man vaknar 211111 gånger per natt.. men snaaaart får vi nog sova bra igen.. =0)

Imon blir det lång dag i skolan, så sängen ska mötas tiiiidigt! (typ nu... kl. 22)

Kramis

2009-01-18
 16:42:42

Söndag

Imorgon börjar jag skolan igen efter en månads lov, ska bli kul att komma igång igen samtidigt som jag kommer sakna att vara med Leia på dagarna!

Idag var vi iväg och köpte Tempelte, vår absoluta favorit så vi köpte det dem hade kvar. Köpte även två fång roser för ett presentkort jag hittade när jag städade. Så mysigt med blommor hemma, myyys!

På MIO föll jag för två underbara lampor till vardagsrummet och sovrummet. Dem var galet snygga och passar i "min" stil. Skulle kunna köpa dem bara för att krama dem =P. Tittade även på ny tvbänk, rumsavdelare och skrivbord.. men det är svååååårt! Vill verkligen att det ska kännas 100% rätt!

Leia var ensam här hemma i två timmar och hon var inte stressad när vi kom hem *wiiie*, bara väldigt glad. Vi kände efter i hennes olika sänga och tyvärr har hon sovit på dörrmattan, funderar på att sätta upp "barngrinden" nästa gång hon är ensam. Grejen är att jag har väldigt få lektionstimmar vissa dagar och då är Leia ensam hemma max 3 timmar. That's nice!

Nu har jag gjort rulltårta, tagit ett glas vin och ska njuta av min sista lediga kväll tillsammans med min familj. Snart ska vi laga middag också.

Hoppas ni haft en bra helg!

Den här ska jag drömma om inatt..

2009-01-15
 17:25:32

Agiltyåret kan börja!

Yay vilken underbar härlig träningsdag! Känslan är verkligen helt otrolig, första bilden nedan stämmer så förbaskat bra med hur jag känner. Vi är på topp!

Jag och Lisa var iväg på GMBK idag. Leia var sååå otroligt följsam, lyssnade på mig och vi var väldigt harmoniska, yay vilket samarbete! Jag kände att jag litade på Leia och kunde ha henne lös utan att tänka på vart hon var, eftersom hon hela tiden var där jag ville!!

Staket
Vi ställde upp ett staket med 3 hinder och det var super för att känna efter både hur jag visar Leia rätt men också fel. Körde några gånger från varje håll och min hjärna tänkte så det knakade på hur kroppens vinkel var. Leia kollade så mycket på mig att hon sprang in i ett hinder.. min lilla pluttis!
Vi satte nog 95% av vänsterhandlingshållet (5% är mattes tröga hjärnas fel) och iaf 80% av högerhandlingen. Med tanke på att jag innan inte fått kläm på detta så är det KANON! Är sååå stolt över min råtta!

Slalom
Vi har max kört 6 pinnar innan och det var typ 3 månader sedan.. Så på slalomet så fick Leia hjärnsläpp först, men så körde vi med bara 3 pinnar och då trillade poletten ner! Till slut körde hon ritkigt kontrollerat 5 pinnar och hade sug fram efter fler! Duktig tjejja! Ska försöka sätta upp lite pinnar på gräsmattan utanför oss så hon blir ännu säkrare så jag nästa gång på klubben kan utveckla till fler pinnar!

Däcket
Vi gick till däcket för att fota, jag säger "genom" till Leia och kastar leksaken, hon hoppar genom däcket! Skedde inte bara en utan 10 gånger. Vi har inte ens tränat speciellt mycket på det, iaf inte med "fart". Kanske har matte blivit tydlig på att visa?

Kontroll
Det var egentligen bara dessa tre hinder vi tränade. Men mycket träning var att Leia var lös hela tiden (förutom när någon annan gick förbi). Hon sprang inte iväg till Imsa eller Chloe, hon sprang inte iväg till andra hinder, hon tokrusade inte genom tunneln 20 gånger, hon var vid MIG och väntade på att jag skulle visa henne vad vi skulle göra..
Det var otroligt roligt att slippa gasta, thjoa, ha koppel och vara irriterad!
När jag sa till henne att sitta bredvid Chloe satt hon kvar! typ 50 meter från matte som fotade Imsa..

Efter träningen tog vi en ca: 1½ timmes promenad i Sisjön, med lösa otroligt lydiga hundar. Det är sååå skönt att kunna ha hundarna lösa och att dem lyssnar så otroligt bra! Tror Leia skällde på en hund och blev stressad av en, annars var hon superduktig!

Behöver jag säga att jag är otroligt stolt över min Prinsessa? Tänk vilka framsteg vi gör, yay vad jag ser fram emot träning/tävlingsåret 2009!

Lite bilder från dagen:

Min underbara flicka!


Däcket


Suddig slalom


Largeklass nästa?


Taggad råtta!!


Leia sitter lugnt och stilla och väntar (okopplad)


Våra tre vackra och duktiga töser!



Yay vilken tokigt underbar dag!

2009-01-15
 00:14:32

2009

Sitter och funderar vad året kommer erbjuda oss, blir nog en del viltspårande, lydnads- och agilitytränande. Iår SKA vi ge oss ut på tävlingsplanen i lydnad, om vi så får 0 poäng. Mina och Leias nerver behöver det! Kommer 2010 utan att vi tävlat blir jag riktigt besviken på mig själv..

Våra mål för 2009
* Hälsa på Britzyk *check*
* Söka sommarjobb
* Åka till Sthlm
* Kramas massor med min prinsessa
* Försöka samarbeta med Leia ännu mer!
* Sätta alla lkl 1 moment
* Starta lkl 1
* Anlagsprov
* Agilitykurs
* Lära Leia att rulla... ;)
* Bli bättre på att dokumentera träningen
* Hanteringsträna
* Jag ska lära mig gilla utställningar och att klä mig strikt på dem *morr*

Leia bli 2 år iår och trots att hon fortfarande har mycket kvar att lära så märker jag att hon mognar mer o mer.. Hon är verkligen underbar min lilla tös. Tänk vilken tur att just den här lilla tösen kom och gav mig sin kärlek.
2009-01-15
 00:08:39

2008

Kanske dags för en årsresumé? Lite sent, varför? Dels för att jag inte vet vart jag ska börja och dels för att jag inte vill börja ett nytt år. Kände mig lixom inte klar med det gamla!

Visst kommer detta året bli sjukt spännande och jag ser fram emot det. Men mycket hände under 2008 och jag vill ha det kvar! *sentimental*

Jag och M förlovade oss.
Jag fick många nya underbara vänner (och fiender?).
Hanna och jag spelade skitgubbe, skvallrade och drack vin en hel kväll.
Jag sa upp mig efter att ha jobbat heltid i 3år, för att börja plugga.. Mitt livs sämsta eller bästa beslut?
Leia mognade väldigt mycket, mini har växt upp (liiiite)
Vi var på Dalmatinerläger och Dvärgpinscherläger.
Jag och Leia gick tre kurser; lydnadskurs, klickerkurs och spårkurs.

Vad mer har hänt? Vi har varit en masa i Sthlm, jag och Leia åkte tåg för första gången. Jag och Leia har även tränat en del av många slag.
Just det ja, vår lägenhet är äntligen helt klar.. Stambytt och helrenoverad!!

Detta var väl året i stora drag, oavsett om jag nämner händelser här eller inte så kommer jag minnas varje fint ögonblick så länge jag kan. 2008 var ett turbulent, men bra år!!

P.S. Mål för 2009 kommer i dagarna...
2009-01-14
 17:58:15

Vi vill vinna!

Poshpooches.se har en tävling som vi gääärna skulle vinna!

Dessa skålar är juh så fina och jag har funderat på att köpa dem många gånger! *håller tummarna*

2009-01-13
 12:12:19

Apport

I snart ett år har inlärningen av Lkl 1 apporten varit igång. Jag har inte känt någon stress eftersom de andra momenten inte är klara än. Jag har försökt att ta det riktigt lugnt med apporten och yay vad det har gått bra!

En gång i månaden tar jag fram apporten och tränar med Leia några få repetitioner, verkar kanske lite men det har funkat kanon. Visst i början så klickade en gång varannan dag, greppandet och hållandet. Men nu är det hela momentet som gäller och då vill jag inte komma i en sits då Leia tröttnar!

Leia tar nu apporten på kommando, håller i upp till 5 sek (har inte testat längre) och sen släpper hon i min hand på "tack". Hon tuggar inte, fumlar inte, utan sitter och väntar på mitt komando. Min duktiga tjej!

Lite finlir finns kvar men snart så sitter hela momentet + att Leia älskar apportträningen, vilket är ett resultat av ej utnötad träning! Yiiaaaa!

Kramis

2009-01-09
 12:49:40

Thjoff!

Nu drar jag och min prinsessa snart till das skåne! Se upp nu alla vildsvin, tomtar och troll!!

Leia fick dock ett bad alldeles nyss då hon trampade i en stooor baj och halkade när vi var ute.. mysigt!

Ha en underbar helg!
2009-01-08
 17:41:56

Snö, snö, snö!

Idag kom första snön för den här vintern, sista också? Igår ramlade jag förj*vligt på höften och idag när vi var iväg med Prickigkorvsgänget föll jag på samma höft, "AJ" sa matte och fick Leias pussar!
Efter två rejäla vurpor känns kroppen som ett stort blåmärke och jag är stel som om jag hade åkt snowboard! Jaja.. nog med gnäll!

Hundarna busade som tokar i snön och att kunna ha Leia lös efter löpet var underbart! Hon kom till min sida spontant flera gånger, yay för min Princessa! Brorsan ville hitta ett geocatch-mål(stavas?) så vi gick över isen till en ö, lite läskigt och jag skrek som en dåre..

Mysigt var det och nu är både min & Leias kropp helt slut. Lilltösa ska få middag nu och så ska vi ta en kiss+bajs ute + slänga papper i återvinningen. Ungefär det vi orkar med nu, jag måste ju dock handla mat och packa också, undra vart den orken ska komma ifrån? Imon åker jag och Minibus till Britzyk i Skåne nämnligen! Ska bli jättekul att träffas igen!!!

Lite bilder från dagen (kvaliteen är sådär, det var såååå mulet!)

Husse väckte mig imorse och sa: "Älskling det är snö ute". Så på morgonpromenaden var det tröja på Leia och Moonboats på matte som gällde!


Visst är dem tokläckra!!!




Leia trasslar ihop benen ;)


Både Leia och Imsa har svårt att hålla koll på benen på isen!


Min sötnos!!


LisaFis kollar om hon ser några läskiga lik under isen...


Underbar vinterbild! (Notera Leias ståndöron...)


Visst ser det ut som Chloe a.k.a. mördarhunden ska attackera mig?!


Thjong!
2009-01-06
 18:38:03

MyDog Shopping

Ojojoj... Lördag, söndag och tisdag har jag varit på MyDog. Mycke folk, hundar och stoj. Det är skönt att det bara är en gång om året! Men det har varit väldigt trevligt för jag har haft gott sällskap =)

Shoppat har jag gjort såklart.. Leia fick ju pengar i julklapp och dem har jag å hennes vägrar shoppat för.. Lite gratisprov  och sånt blev det såklart också!
- Foderprov
- Vantar
- Rosa bläckfisk
- Theo-hoddie
- Kampgrej
- Plastapport
- 3 halsband..
- Mjukisbenleksak
- Omega 3
- Ben
- Levergotta
- Apportnyckelring
- Strumpor till matte
- Ishalvsfisk gotta
- Leksak utan fyllning (vår nya favoritkampleksak)
- 2 koppel
- Purina torrfoder










2009-01-01
 17:58:45

Galet!

Nyårsafton var galen! Jag, M och Leia åkte hem till Joanna, Bobbe och hundarna.. det blev verkligen en superdupermysig kväll med många skratt och inga stressade hundar! Yay, vad nice! Tack för en helt otrolig kväll!!

Jag mår skit idag, blev nog en å annan för många Mojito ;) Leia verkar må bra iaf, hon börjar komma ut ur löpdimman nu också så det är skönt.

2008 skedde många förändringar och vi fick många utmaningar, årsresumé kommer.. Träffade många nya vänner som betyder otroligt mycket för mig!
2009 kommer blir helt sjukt bra, det känner jag på mig!

Gott nytt år på er!