2008-09-30
 21:20:47

Min rygg..

4 timmar satt jag och ritade ett skikt av ett fönster.. fråga mig inte vad jag menar för jag är helt borta i huvudet. Innan ritövningen hade vi 4 timmar föreläsning i Byggteknik. *suck* Fick även en inlämningsuppgift utdelad.
Ska tillägga att ritövningen inte skedde vid riktiga ritbord utan fula platta bänkar med obekväma stolar. Kommer ha så jävla ont i ryggen imon!!
Var hemma trött, hungrig och irriterad 19.45!

*Jag är inte bitter*
2008-09-29
 22:48:46

Långpromenad

Idag hade jag en ganska tuff dag i skolan med mycket jag inte förstod, vad ganska slutkörd i huvudet när jag kom hem.

Vem ringer då? Jo, ärtiga fröken Lisa och undrar om jag vill promenixa. Visst säger jag glatt! Vi åker iväg och är ute och går i 2½ timme (typ 1 mil). Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys!
Att Leia tappade fokus-hjärnan efter 2 är väl inget jag behöver nämna, sen hade vi löp-Imsa med oss och Chloe skötte sig som vanligt bäst. Underbart att se gamlingen pigg!! (Chloe då alltså.. Visst är Lisa gammal hon också =P...)

Leia däckade när vi kom hem, jobbigt att kissa 7511 gånger när man är ute på promenad serru! Leia rev upp trampdynan, inget farligt antar jag eftersom hon varken haltar eller slickar..

Nu ropar sängen (läs: Leia), ha en underbar vecka! (hoppas på fler spontana promenixar i framtiden)

Bläää... imorgon slutar jag 19.00 i skolan!!!!
2008-09-28
 16:35:53

Kurs

Ikväll har vi vårt första agilitykurstillfälle..

Tunnel, långhopp, hopp och slalom står på planeringen.

Tunnel är juh Leias favorit så för hennes del kommer den snarare gå ut på att slappna av innan, vänta längre och gå förbi den utan att köra.... *fniss*

Långhopp har jag faktiskt aldrig testat med Leia, mest för att jag vill få till en bra hoppteknik först.. Men man kanske ska börja med denna tidigt, inte vet jag.

Hopp, ja där är det väl mest handlingträning. Hon kan juh hoppa, om matte är tydlig =0).

Slalom kan hon köra 3 pinnar, sååååå söt är hon! Hoppas vi får lite mer träningstips på detta faktiskt!!

Kursen börjar 18.00 men jag åker upp en stund innan och promenixar samt att Leia ska få lugna ner sig i miljön. Är lite nojjig då det är unga kursdeltagare.. men superduper träning för lillfis!

Huggsi huggsi!
2008-09-27
 22:57:37

Kikar bara...

I vanliga fall får jag en lön som räcker varje månad.. denna månaden fick jag csn, fjuttiga kronor!!! Det stoppar iaf inte att dreggla runt på webshoppar när M jobbar natt...  Det känns bra, för Leia har redan allt hon behöver, så ingen risk att jag shoppar...  =0)
Skulle dock behöva en sele som hon kan ha när vi springer.. men orka leta efter sele igen!! Denna är jag riktigt sugen på, men 480 spänn är fööööööör mycket!


Hittade lite halsband som lockade.... =P

Dessa var fräsiga.. (109:- doggie.se, finns matchande koppel)
 

Lite mer stylish: (129:-, doggie.se)


Smakar det så kostar det.. (329:-, All4dogs.se)


Dessa är riktigt läckra! (219/229:-, All4dogs.se)
 
 
2008-09-26
 18:34:44

Update

Dagarna flyter på i rasande tempo, augusti blev september som snart är oktober! Inte konstigt att folk blir stressade,  månaderna flyger iväg!

Leia skulle börjat löpa för 10 dagar sedan typ. Nu är det juh aldrig exakt, men ändå.. borde juh komma snart. Hon har lite lättare för att gå upp i varv för tillfället, men även lättare att lugna sig, det senare har väl med åldern att göra skulle jag tro!

Idag är husse på afterwork och Leia ligger och nanar i min famn när jag skriver. Världens sötaste är hon, ska alltid ligga på armen och typ småharkla sig och sucka för att hon tycker det är så obekvämt!

Nu är det nog bara 2-3 veckor kvar tills vi har ett EGET hem. Jag längtar sååååå mycket nu, det gör vi nog allihopa (även M's föräldrar =P).
När vi flyttar hem igen kommer vi ha nytt badrum, nytt i klädkamare, ny soffa, nytt soffbord och ny TV(den gamla pajade precis när vi flyttat...)! Det ni!

Vi kommer även gå in i en ny "fas" nämligen att BARFa Leia. Kommer bli super för hennes kropp och tänder. Hon kommer också få det lite strängare hemma. Hon kommer nämnligen inte få vara i soffan och sängen... Det ni... time will tell hur det artar sig =).

Vi har juh börjat Agilitykurs nu, tyvärr är det taskigt många tillfällen som kommer gå bort så det känns väl sådär.. Men men, blir att träna massor hemma och försöka snappa åt sig så mycket som möjligt när vi väl är där!

Annars då.. Hmm.. Jag å Leia körde lite träning i onsdags, blev "däcket" och en tunnel. Mest för att se hur hon jobbade när jag klickade hoppet, lite tajmingsträning för min egen del typ samt vilken belöning som passar bäst.
Tror att hennes kampgris passar absolut bäst som belöningen (kastar den) för hon är så jäkla snabb och jag vill inte att hon springer bakåt mot mig (och godis) utan fortsätter framåt. Sen älskar hon sin lilla gris! Leverpastej på tub är också en hit! Blir så nedrans kladdigt bara i gräset och då är det någon som nosar runt... *nämner inga namn*
Blev även lite kontaktövningar med att gå runt tunneln och hindret! Hon var verkligen superduktig! Tunneln är juh verkligen hennes favorit så det var en riktig utmaning för mini!!

Våra promenader går riktigt bra, möten är lite knivigt men det går.. Jag lär mig (fortfarande) nya grejer att läsa av hos Leia. Sjukt spännande att ha en galen dvärgpinscher faktiskt! DP's är de häftigaste hundarna!

Imorgon bitti tänkte jag faktiskt ta en springrunda med Leia, vi har varit skitdåliga på det och jag kan bara skylla på mig själv (och Chalmers...).

Saknar alla våra vänner därute, känns som vi skärmat bort oss lite, men vi är juh inte lika flexibla längre..
Hanna: Fan va längesen det var nu!!

Jajja.. nu har Leia förflyttat sig till soffan vilket jag också borde göra. Ska sätta mig en stund och leta julklappar (Jepp, det börjas nu!!)

Ha en underbar helg!

Leia och Ragnar på Askimsbadet 18/9
2008-09-26
 08:49:32

Blickar..

Fick många blickar på morgonpromenaden imorse (barn skrattade och bilar saktade in), vilket iofs inte är så konstigt då jag ser ut som en zombie på morgonen. Men insåg efter ett par hundra meter att det var min älskade polkagris som folk glodde på!!

Naaaaaaaaaaw <3
2008-09-25
 15:45:41

Shoppat

Vi tar väldigt tidiga morgonpromenader nu och vissa dagar är det lite kyligt vilket inte är speciellt bra när Leia precis sovit. Därför har jag letat runt lite efter en stickad tröja till Leia utan att hitta något bra.
Igår såg jag att ThePetShop hade öppet igen och idag tog jag mig tiden att åka dit =0). Där fann jag en jättefin stickad tröja som var helt perfekt. Var lite osäker på storleken, men det fanns bara en kvar. Och passa jättebra!

Hittade även ett schampoo som jag ska testa på Leia så att hennes hud kanske återhämtar sig bättre efter att hon får eksemen men även förebyggande. Hoppas att det funkar! Såhär står det om produkten:
"Den här naturliga formulan lindrar torr, irriterad hy, klåda efter insektsbett och är också effektiv mot mjäll."

Hon som har butiken är supertrevlig och slog in mina fynd i fint rosa papper... hann ta några bilder innan Leia (a.k.a. marodören) gav sig på det!











*matte springer fram och räddar innehållet*

Se så fin tröja!


2008-09-22
 08:31:34

Killing mashine!

Vår hjältinna!

Vi bor juh i en källare nu, i sådana finns alltid insekter och spindlar och bläää.. allt som matte hatar!

Imorse började Leia morra på M's tröja och sen stampa på den.. M kollade i tröjan och där låg en död tveskärt! Fan vad grym hund vi har!!

Neh, nu ska vi göra oss iordning och åka till skola och jobb! Leia får sällskap hela dagen =0).

I eftermiddag ska vi försöka komma iväg och hämta vårt soffbord..

Husse fyllde år igår förresten, stort grattis till honom!! (var inte inne på bloggen alls igår...)

Kramis
2008-09-21
 18:01:07

Söndag

Vi har inte dött.. bara gått lite i ide... fy vilken vecka det varit! Skolan tog alldeles för mycket tid och motivationen fanns inte..
Träffade Joanna, Ragge och Bianca i torsdags och snackade skit, fan vad vi saknar de tokarna! Tack hjärtat för några riktigt roliga timmar!

Om en stund ska jag åka iväg på agilitykurs, eller det är bara info idag skulle jag tro eftersom det var utan hund..

Blir en massa plugg i veckan... torsdag är ledig och då ska jag försöka få en tid för Leias eksem..

Huggsis!
2008-09-14
 16:04:41

Slottskogen

Idag var det DP-träff, men eftersom vi skulle spana på saker till lägenheten så blev det lite tight med tiden. Drog istället till Slottskogen.

Apmycket folk var det, både jag å M tränade med Leia om vartannat för att hon skulle slappna av och inte dra i kopplet. Tycker faktiskt att det gick riktigt bra! Promenderade runt bland galenskapen och Leia var tyst, spanade & nosade..

Vi gick upp till Villa Belparc där jag å M tog varsin supergod macka och pannkakor (söndagslyx), Leia fick vackert sitta och vara avis =P. När jag var inne och spanade utbudet så lät M Leia hälsa på barn och hon skötte sig och lät dem klappa lite. Wiihuuu!!
När vi kekat klart träffade vi på en 7-årig dvärgpinscher med ägare. Roligt att träffa en lite äldre pinne!

Sen promenerade vi tillbaka till bilen, nöjda över Leias uppförande under dagen!

Tyvärr fick dock Leia eksem igen, på ena frambenet.. *suck* Tydligen hade hon traskat in i brännässlor imorse...
2008-09-14
 15:49:18

Vecka 37

Nu ska vi se hur veckoplanen följts...

- Apportträna 2 gånger  (Korta små pass)
Gång 1: Fina greppanden (på kommando) inget fumlande. Lite otålig dock +att hon ställer sig upp, fast sätter sig igen av sig självt..
Gång 2: Leia fick apportera klickers (flera), nästa gång ska jag dirigera henne till vilken hon ska hämta.

- Springa minst 2 gånger (när vädret tillåter)
Gång 1: Leia sprang väldigt fint, något drag men annars flöt det på.
Gång 2: Lite småregnigt, Leia sprang ändå väääldigt bra vid sidan.

- Träna ett lydnadspass (Med miljöträning)
11/9, körde lite granna. Ganska mycket störning iofs...

- Klicka trix 2 gånger
Gång 1: Buga, la på kommando, hon lyssnar hyffsat.
Gång 2: Kommandotränade flera olika trix

- Klippa klorna
Yes!

- En lång skogspromenad
Jepp, lång snårig. Kombinerad nervarvning med studsboll =P.

Bonus denna veckan är..
- Dagens miljöträning (får ett eget blogginlägg...)

Myspysflickan
2008-09-12
 16:40:08

Badrum!

Igår när jag skulle hämta posten hemma låg detta i hallen, vårt nya badrumsgolv!!!



Då kollade jag in i badrummet, där fann jag avloppet till vårt dass!


Och slutligen, vår blivande dusch-hörna. Där den gråa bården är skall dusch-makapären sitta...


Snaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart får vi duscha i vår egna dusch!
2008-09-12
 08:57:18

Gårdagen

Igår var vår första lektion inställd(?), det kom iaf ingen lärare. Efter att ha gjort klart och lämnat in två inlämningar så drog jag och e kompis in till stan. Myspys vart det..

Sen åkte jag hem och fixade lite, mötte Lisa på GMBK. Vi skulle gå ut en liten kortis promenad.. Ehm?
Tror vi var ute 1½ timme i blandad terräng. Lisa hade uppvisning för en bock och så såg vi "fukt i rotvältan". Gick inte direkt vilse utan kom bara på fel väg skulle jag tro. Man kan nämnligen inte gå vilse med Lisa.. hon hittar alltid ;). Leia fick upp någon vittring vid ett tillfälle och blev helt ofokuserad, då blev det koppel på + kontaktträning. Anser faktiskt att jag var jääävligt konsekvent!! Hon skötte sig sedan och fick studsa lös igen..

Var en gång till hon blev lite "blockerad" & stressad, men för att slippa tjafsa med henne i vatten/snår/bläää så bar jag henne en bit tills hon lugnat sig. Kanske inte den bästa lösningen, men det är juh mitt val!!

När vi var nästan vid kubben mötte Bror oss (han hade sprungit dit) och Leia & Imsa sprang fram till honom (50 meter bort). Leia skällde inte!!!!!!!!!!! Wiiiie!! Hon brukar juh göra det "just in case"!

På klubben blev det lite kontaktträning för mini, det var så mycket hundar att någon agilityträning var lite to much. Blev några 3 pinnars-slalom (vänsterhandling), hon klarar det skitbra nu! Dock är min högerhandling katastrof!!!!

NÄr vi kom hem slocknade matte!!!!!
2008-09-09
 20:54:15

Wiiiie!

Har suttit med en övningsuppgift till Byggtekniken idag, i typ 2-3 timmar och jag löste problemet till slut. Så jävla stolt! Kanske får fel iaf, men jag löste den iaf =0).

Imorse och alldeles nyss klickade jag & Leia ett Buga-pass, hon bjuder det superfint nu, som vanligt har jag dock problem med att lägga på kommandot =(.

Tänkte sprungit idag igen, blev dock lite sent eftersom jag skulle göra uppgiften. Blir kanske imon.. På torsdag blir det förmodligen en hund-dag.. mer om detta senare ;) *håller tummarna*

Våra kurser kommer förmodligen krocka lite (Leia kan inte vara på 2 kurser på en dag) + att Leia ska löpa.. Men eftersom det är JAG som ska lära mig så funkar det ändå!

Dock känns det som om jag tagit mig lite vatten över huvudet med tanke på skolan, oh lord vad det är mycket att göra!! Helt sjukt, visst att jag vet att Chalmers har högt tempo.. men ändå! Ska försöka hänga med iaf, än så länge ligger jag INTE efter =0).

Nu är det MYYYYS på schemat eller matte-plugg, får se hur jag gör ;).

Kramisar

2008-09-09
 08:52:58

Hösten 2008

Ibland måste man försöka planera sin höst lite ;). Har skrivit upp lite tankar för att kunna hålla mer fokus...

Våra höstplaner är:
- Agilitykurs på GMBK genom SHU, start 21/9
- Freestylekurs med Emma Willblad på AlfaHundcenter, 15-16/11
- Viltspåra med Leia minst en gång i månaden
- Klickerträna promenader så fort vi får bakslag

Våra veckoplaner.
- Apportträna 2 gånger  (Korta små pass)
- Springa minst 2 gånger (när vädret tillåter)
- Träna ett lydnadspass (Med miljöträning)
- Klicka trix 2 gånger
- Klippa klorna
- En lång skogspromenad

Lägger till mer när vår agilitykurs börjar och jag får mer träningtips därifrån!

Nu måste jag springa till skolan.....
2008-09-07
 16:08:31

Spring

Eftersom matte har mer och mer att plugga så får matte mindre och mindre tid över. Leia behöver såklart fortfarande lika mycket uppmärksamhet. Hur löser man detta?

Jo, i en pluggpaus så sticker matte & Leia ut och springer. Huja! Blev en kortis mer för att komma igång, vill inte att hon ska bli slutkörd (egentligen matte som inte ska bli det). Leia skötte sig bättre än förra gången, förmodligen pga vår koppelträning + tempoväxlingsträning. Hon drog i princip ingenting utan var bredvid mig eller snett framför mig. Härligt!

Matte var död och Leia har litet flås *fniss*...

Ska försöka springa lite själv med Leia några veckor, sedan ska vi nog börja springa med Lisafis, som raggat upp oss =0).

Neh, nu åter till studier, har några timmar till kvar som vi har ensamma, perfekt till att plugga. Leia ligger och sover på stolen bredvid mig *söööööt*

Ciao!

Mysbild från i våras "The winning team"
2008-09-06
 10:17:13

Lördag...

Igår var vi iväg på gårdsfest, tanken var att Leia skulle med, men hon fick stanna hemma istället. Mini ville det =P. Kom hem i hyffsad tid och idag ska jag för första gången någonsin (typ) plugga på en LÖRDAG!! Har extremt mycket att läsa så jag har inget val...

Lillan sov toklänge imorse, typ halv 10.. hur skönt som helst..
Hon är underbar vår raring, verkligen det bästaste lilla plutt som finns!! *kärlek*

Neh, nu ska jag mysa lite med M och planera dagen (förumetom mitt plugg)...
2008-09-05
 08:27:42

Freestylekurs!

Vi ska gå freestylekurs för Emma Willblad! Hur kul som helst.. wiiiie, något sketkul att se fram emot!!!!
2008-09-04
 08:44:44

Bajs på baj

En lite märklig sak hände mig & Leia imorse.

Leia bajsade på en annan bajs, eller typ precis bredvid. Tar man upp Leias, bådas eller ingen baj då? Den andra var juh typ 20 gånger så stor som Leias. Jag tycker det är vidrigt att ta upp någon annans baj, så jag lät den ligga. Leias tog jag upp, men ändå.. Det kändes juh lite fjompigt!!
Får ta ett snack med Lillfis så hon inte försätter mig i sådana här svåra situationer igen! Är juh sketjobbigt (bokstavligt talat!).

Igår pysslade jag ihop presenter till Sussi, shiet vad många det blev, men det är hon väääärd! Tog typ hela kvällen, var otroligt mysigt att pyssla, sånt som matte gillar! Blev en sak till mig själv också.. men den visas upp när Sussi fått sina..

Nu ska jag å Leia ta en längre morgonpromix och sen ska jag dundra iväg till skolan, diggar att börja 10!

Ciao!
2008-09-02
 22:43:33

Hu?!

Imorgon bitti ska matte vara en halvtimma tidigare i skolan, för att köpa mattebok. Utanför skolan, ur en baklucka.. Hu?!

Jepp, det stämmer faktiskt.. helt sjukt är det att det enda sättet att få tag på "Boken" är på detta sätt. (Boken är egentligen ett fett kompendium). Nej, den är inte begagnad, utan det är försäljningen av "Boken" som sker på detta sätt.. Lätt att jag ska kräva kvitto =P.

Gonatt, NU: Sova.. INATT: Drömma elaka tankar om Joanna som tänker spåra imon utan oss *fnys*
2008-09-01
 20:00:29

Varsågod hanna..

Varsågod hanna, tösa vill tydligen veta vad vi pysslar med så här kommer en update!

De senaste 2 veckorna har varit underbara för mig och Leia, otroligt mycket tid tillsammans! Älskar att inte ha ett 8-17 jobb! För Leia innebär det även att ha färre ensamma timmar=toppen, morgonpromenaderna är underbara!

Vi bor juh hemma hos M's päron vilket även gör att det blir mindre fläng fram och tillbaka också! *Myyys*

Varje promenad är en träning, vi tränar massor på att inte dra i koppel. Lite småtråkigt men det blir färre och färre halter varje promenad! Försöker även tränar lite linförighetsvängar, halter osv. Inte jätteengagerat, mer på en lättsam nivå..
Leia är lite småknasig och vi tror att löp är på väg hyffsat snart.

Idag efter skolan (hade bara en lektion) åkte vi iväg till Floda. Vi tog en toklång promenad med Lisa & Imsa och Charlotte & Indra. Vi gick och gick, stannade vid en underbar sjö där vi åt och prickarna badade. Leia stog mest och darrande men gick i lite själv, jag tog även ut henne så hon fick simma =0). Sen gick vi vidare långt, långt i cirklar ;), fast Charlotte hade säääääkert stenkoll (?). När jag och Lisa gnällde för mycket (inte alls..) så tog Charlotte ÄNTLIGEN fram kaffet =0), då bidde det muntert värre.. *fniss*
Underbar start på veckan och man får verkligen en energiboost, fastän jag känner mig trött i hela kroppen. 4 timmars promenader tar vi (tyvärr) inte varje dag.

Resten av veckan går jag typ 10-15 förutom onsdag då vi slutar 17 (suck), men jag ska inte klaga..

På fredag blir det gårdsfest hos en kompis och lite miljöträning för Leia. På söndag ska Joanna & Ragge debutera i agility och då är vi självklart på plats!!

Träningsplaner för oss i veckan är;
- Anti-dragträna alla promenader
- Fortsätta klicka in "Buga"
- Apportträna 2 mini-pass
- Kampa lite
- Klippa klorna

Vi har det allmänt underbart, tyvärr regnar det för tillfället =0(.

Har tyvärr inga bilder då kameran var hemma. Men Charlotte om du läser; mejla mig pics! ([email protected]) ;)

Har anmält mig till en agilitykurs, får se om vi kommer med. Får hoppas att Leia hinner löpa också, men annars är ju kurser för mig.. så det får gå ändå.. typ?!

Nu är det dags för te! Ha en underbar vecka! *kramisar*