2009-06-29
 16:58:11

Gäsp :P

Känner mig rikigt riktigt trött efter några dagar med full fart. kom hem 10 imorse väldigt sliten efter att ha jobbat de senaste dagarna förutom i lördags, då jag ställde ut Xena på SSPK's utställning i Borås.

Xena tycker att det är läskigt med hantering vilket vi jobbar på, men jag är ändå nöjd med utställningen då jag var lugn (inte nervös alls) och Xena kunde stå hyffsat stilla när jag höll i henne. Min lilla tjej. Var väldigt imponerad över hennes lugn på utställningen, hon var inte alls stressad och kunde koppla av i sin bur. Woho!
Är så nöjd med mig själv att jag inte var nervös, Britzyk kände knappt igen mig =P Härligt att kunna fokusera på sin hund istället för att darra som ett asplöv och knappt kunna prata........................

2009-06-24
 11:54:30

Danmark

I måndags var jag och Sussi på stan och passade på att fylla tvålförrådet rejält på Lush. Luktar som en godisfabrik hemma nu! Blev Sexy Peel, Honey I washed the kids, Miranda, Rock Star och Fairy. Köpte lite annat "nödvändigt" på stan, bland annat en übersöt spargris! Hämtade ut en bok på Chalmers-biblioteket som jag behöver till en sommarkurs, den sitter jag nu och försöker läsa *duktig jenka*

I måndagskväll implus-beställde jag och Sussi en danmarksresa =0) Så gårdagen spenderades på Fredikshamns beach - Palmestranden! Riktigt mysigt att komma iväg till Danmark, var sjukt längesen jag var där. Det var bra väder och det känner min kropp idag. AJ! RÖÖÖÖÖD! AJ!! SMÄRTA!

Är helt slut idag + att det är varmt ute, vilket innebär att det blir en dag med hemmafix, Leia klarar inte av värmen som är nu.. Tycker så synd om min plutta! Hon verkar bra i sina ben nu iaf, blir  långpromenad med henne ikväll efter att jag och Xena kommer från valpkursen.

Neh, nu ska jag läsa och mysa med mina underbara flickor!
2009-06-21
 23:39:50

Helhelg

Gasch vilken helg! Vi hade besök från Sthlm och Sussi här på midsommar och oj sikken kväll. Den var både lång och mycket, jag och Sussi började lördagen med skumpa och vattenmelon =P Det säger en del..

Leia får vila från träning just nu, hon fick kramp i ena benet två gånger lördags och kunde inte gå på det (inte det som hon haltade lite med förra veckan). Vi masserade henne och då försvann det. Vet inte om hon är överansträngd eller något? Hur som helst blir det ingen agilityträning på ett tag, vi har ju tränat en del senaste månaden så hon behöver kanske det.

Xena har tappat båda hörntänderna i överkäken nu, hittade den ena på golvet. Så söt lite bissing, sparar man på sånt eller är det freaky? Hon är så fin, håller tummarna på att hon sköter sig i ringen på lördag! Pluttfia!

På fredag kommer Britzyk hit, woho!! Saknar dig min plutt! Kanske borde städa lite här hemma innan dess, f*n vad det ser ut här...

Neh, nu ska jag keka en nygräddad bulle! Thjong!
2009-06-21
 13:41:26

MiLajki

Jag är hopplöst förälskad i MiLajki's smycken. Skulle kunna köpa hela sortimentet! Så fina, fina, fina!

Dessa har jag redan i min samling:



Nu ska jag samla på charms att hänga på halsbandet i mitten.. (självklart ska jag inte använda alla på samma gång)

Spana in de här überläckra hängena! Oh, vill shoppa nu!! Mitt första köp kommer nog bli flamingon, eftersom Sussi måste vara representerad på mitt halsband ♥





2009-06-18
 09:31:54

Tvättpinne

Woho, idag fick jag reda på att jag klarade en av mina tentor, med BRAVUR. Wehey vad gött, nu kan jag fira hela helgen lång! Blir så glad när man får ett bra resultat med en kurs man verkligen kämpat med!

Igår vad jag och Sussi iväg med mina tjejer till GMBK, körde lite lydnad med Leia (ingen agility pga Leias ben). Försökte mig på "rutan" lite, måste bara få till ett bättre beteénde på targeten, för nu är hon spattig ;) Körde även fritt följ, ställande och 1 min platsläggande, allt med störning från andra hundar och med riktigt bra resultat. Är så imponerad över både Leia och mig att vi blivit så avslappnade, innan oroade jag mig för att hon skulle sticka till de andra. Nu fokuserar vi på varandra och har ett samspel jag inte hade förväntat mig att få, wohey för oss! Lkl 1 here we come! (och jag som trodde att vi hade pausat lydnaden.. hmm...)

På kvällen var det dags för Xenas valpkurs. Hon är så söt min skrutta, men vi måste träna mer.. Känner mig jäkligt slapp...

Idag ska vi handla för morgondagen och fixa lite saker..

Det übersöta underlägget jag fick av bror+familj i födelsedagspresent, blir det mer passande?


Xena har lite märkliga saker för sig, som att hoppa/klättra upp i den 1 meter höga tvättkorgen och lägga sig för att sova...
2009-06-17
 07:35:39

Badpinnar

Leia har haltat till några gånger sen i söndags, kanske har hon sträckt sig? Funderar på att åka till klubben och bara köra kontaktfält typ... Hon verkar inte ha någon smärta iaf, utan springer och tokar sig som vanligt!

Igår hade jag ingen bil så jag kunde inte åka till klubben oavsett, däremot tog jag och flickorna en promenad till havet. Både Leia och Xena badade, söttjejer!

Xena pluttan badade!


Leia också!


Bus i vattnet, ej uppskattat av Xena!


Xena spanar ut över vattnet.. visst är hon vacker!


Leia räcker ut tungan mot fotografen!


*Fniss*





Ät sand syrran!
2009-06-16
 11:10:26

Kursavslutning

Har ju glömt att blogga om vår kursavslutning i agility vi hade i söndags!

Bild på banan finns här -->  (klicka för full-size)

Vi fick köra banan två gånger;
Första gången tjuvstartade Leia men jag tog tillbaka henne och när hon hade fokus så körde vi. Början gick bra, lite småmissar med min egen handling, men kom iaf ihåg att skicka henne genom däcket och inte springa med (hon är än så länge säkrast i den positionen). När vi kom till slalomet skulle jag samla henne, då får hon blicken på godispåsen jag tydligen tappat vid hinder 2! Fullt ös dit och korven åkte snabbt ner i min glupska hund. Fan vad sur jag blev! Fick med henne till slut och vi körde slalomet, vid gungan var hon lite osäker, insåg att jag inte tränat så mycket högerhandling på den dock.. Fick med nöd och näppe med henne efter 16 ->17 utan att hon tog balansen (vilket 90% av alla hundar gjorde). Missnöjd med godisincidenten helt klart men nöjd ändå med vissa delar!

Andra gången fick vi till en bra start, gick nästan hela vägen till 2:a hindret, det flöt på riktigt bra, Leia rev typ för första gången ett hinder (9:an), men jag tror att det var för att jag visade för sent och hon fick stresshoppa. Efter 10:an tog hon en för stor sväng och fick en jävligt snäv vinkel, jag trodde att hon skulle hoppa ramen i däcket och jag avvaktade bakom däcket. Men hon tog däcket sketsnyggt, vilket gjorde att jag alldeles för sent började springa med henne till 12:an, men det gick att få till ett framförbyte efter 12:an ändå! Woho! Blev 3 felingångar vid slalomet (3 vägran) men sedan flöt det på, gungan blev säkrare och fick till ett sitt, kunde samlat fortsätta mot 16 och hinna med ett framförbyte där (så att jag kunde blockera balansen), gick i mål med tiden 1 min 2 sek och 5 fel för rivning och 3 vägran. Helt ok enligt mig!

Är så nöjda med kursen eftersom vi verkligen kommit igång med agilityn, har massor kvar att lära men grunden finns helt klart där! LisaFisa har hittat två tävlingar i augusti (en i Kungsbacka och en i Stenungsund), är sååå sugen men funderar på om vi kommer vara redo. Tittade dock på hoppbanan från förra året på tävlingen i Kungsbacka och den ser inte så jättesvår ut LÄNK»
Det är ju iofs inte bara det som oroar mig utan om jag/vi pallar just tävling.. Haha, fan sikken mes man är!

2009-06-15
 10:59:06

Skit

Jag är lite bitter just nu, funderar på att grina lite... Skit också!!
2009-06-13
 14:24:48

Lördagsträning

Dagens konstaterande:
Träna inte 2 godisgalna råttor med sår på fingret *ausch*

Gick ut på gården och tränade idag, är perfekt med störning för båda tjejerna. Måste bara anpassa träningen efter störningen lite mer med Xena!

Leia
Slalom
Ställde upp 4-pinnars slalom och tränade från olika vinklar. Först blev det lite traggligt då hon testa alla möjliga ingångar (hjärnförstoppning?) men när hon väl fokuserat och varvat ner fick vi till några riktigt bra slalom. Alltså tävligsslalomsflyt! Testade även att springa från 10 meter innan, skicka henne och samtidigt springa med på 1-2 meters avstånd, gick oväntat bra! Woho!

Ställande
Skulle vilja att hon hade lite mer fokus, men hon kör nu iaf så vi får helt enkelt jobba upp det lite succesivt. Än så länge belönar jag ståendet när jag går tillbaka till hennes sida, så att hon inte ska sätta sig automatiskt när jag kommer tillbaka. Men sitt kan hon ju så det känns som om grunden i detta moment sitter, bara finslipning kvar!!

Linförighet
Gick bra, hon har fått en riktigt bra position nu och halterna är faktiskt ganska snygga och säkra. Märker dock att hon sackar ner när det är för långa raksträckor så det måste vi träna på. Vänstersvängar gör hon perfekt, i högersvängarna har hon en tendens att "flyta ut" något..

Gjorde även några inkallningar och en kort platsliggning med störning av mattpiskande granne =P.

Xena
När man tränar Xena är det bra att ha många olika "trix" att shejpa samtidigt och träna det som hon inte bjuder på vid första försöket. Märker verkligen hur hon får tänka lite extra.

Med Xena körde jag lite följsamhet genom att backa, hon hoppar en del så det är sjukt svårt att belöna i rätt tillfälle. Fick till några belöningar då hon gick bra. Det var ganska mycket störning så jag gick över till att svallerträna, hon börjar faktiskt förstå det däringa! Börjar även bli enklare att avleda henne från saker som hon skäller på/fångat hennes intresse.


Leia tycker att Xena är som den där jobbiga lillasystern som är som en igel innanför skinnet =D
2009-06-11
 12:34:33

Klick, klick!

Xena
Igår på valpkursen fick vi ett cirkus-trick uppdrag som vi ska visa upp sista kurstillfället. Xena & jag fick skaka på huvudet, lite småklurigt att klicka men utmaningar är bra! Däremot tog jag bort "snurra" ur vår planering eftersom båda beteéndena är ganska lika och att klicka dem samtidigt känns inte så lyckat.
Idag har jag klickat alla huvudrörelser i sidled, stora som små, nästa pass blir att öka kriterierna till att rörelserna ska vara stora (även utan att röra kroppen alls). Funderar på hur jag ska få till att hon ska röra huvudet åt båda hållen.... *fundilerar*

Klickade även sitt fint igen, nu med krav på längre tid i positionen. Fan vad söt hon är!

Hemläxa från kursen är att traggla; Sitt, ligg, stå, koppla dig(huvudet in i koppelögla/halsband) och titta(matte hittar godis ute). Har även lite andra miljöträningsrelaterade övningar också...

Leia
Tänkte lära in skaka på huvudet på Leia också, hon har dock inget brett utbud på beteénden *suck* Tror att vi har kört fast lite men jag ska verkligen försöka utveckla henne!

Nedan kommer lite blandade bilder, nu ska jag och flickorna ut och ta en långpromenad!

Xena åker buss








Xena 4 mån
2009-06-10
 16:15:04

Sitt fint Xena!

Idag har jag kört Xenas andra klickerpass med "sitt fint". Har inte klickat henne så mycket alls men kände att nu jävlar ska vi komma igång! Xena är ganska enkel att klicka eftersom hon är sansad och tydlig. Man nästan hör när hon tänker & klurar, känns som om hon kommer bli en bra klickerhund!!
För att hon inte ska få för sig att klicker betyder ETT beteénde körde jag även ett pass med vardera handtarget och en början till "snurra". (ej samtidigt såklart)

Handtarget
Går ganska bra, tror att hon behöver några pass till innan det dära suget till handflatan finns.

Snurra
Fan vad söt lillskruttan va! Hon började med att bara skicka en blick åt sidan *klick*, hon bjöd lite andra beteénden men i slutändan slängde hon verkligen huvudet åt sidan! Hoppas verkligen att vi får till snurra genom shejping, hade varit ritktigt kul!

Sitt fint
Sitt fint har vi faktiskt film på!

Varsågod, Xenas klickerfilmsdebut!


Klickerträning 10 juni from Jennifer Fors on Vimeo.

2009-06-09
 21:43:23

Akta, bank!

Både Leia och Xena sov borta inatt, det var så jävla tomt här hemma och helt tyst. Jag trodde faktiskt att vi skulle uppskatta det, men inte. Vi saknade dem så otroligt mycket och tystnaden vad skitjobbig! Våra flickor är helt underbara, så fina och våra ögonstenar!

I måndags var jag & Leia med Lisa, Chloe & Imsa och tränade på GMBK. Det blev en kortis hoppbana enl bild (avstånden stämmer inte riktigt..)

Däcket går kanon när jag skickar Leia på avstånd, men när jag är vid sidan om suger hon mot min sida och hoppar ramen. Ska traggla massor med olika position och försöka få till det här. Hon lyckades ta däcket sketbra i flera svåra svängar i måndags så hoppet finns!
Slalomet händer det grejer med! Vi båda börjar fokusera mer och mer, det ser ritkigt snyggt ut! Även 4-pinnars högerslalom får vi till. Däremot måste Leia och jag lära oss att varva ner och fokusera......... (annars springer Leia in i slalompinnar eller hoppar på matte..)
Starterna har börjat bli sjukt slarviga, skäms över att jag inte märkt förändringen hos Leia förrän nu. Sjukt mycket tjuvstarter blir det *skäms*. Men nu har jag iaf tagit tag i detta, så jag hoppas att vi snart kommit tillbaka till de säkra starterna!

Har börjar småträna lite på lydnadsmomenten igen, för att hålla dem igång. Ställande funkar sketsnygg även med störning, läggande är på gång men måste få till ett snabbare ligg... detta är moment som jag aldrig trodde att vi skulle sätta alls, så jag är sjukt stolt över Leia, hon är världens bästa black/tan DP!! ;)
Är jäkligt sugen på att lära in "rutan" på Leia, ska läsa "Bibeln" imon och titta om jag hittar något bra tips. Fick ju tävlingskoner av Prickigkorvsgänget så dem måste ju användas!!

Imon ska jag & Xena på valpkurs igen, håller på att lägga på kommando på "ligg" så jag hoppas att vår instruktör märker att vi tränat =P. Jag är förresten supernöjd med vår valpkurs, det här kommer bli kalasbra!
Xena har för övrigt tappat en tand till, woho! Sötkorv!

Idag har jag spenderat en heldag på Gekås med min underbara vän Sussi, massor av kärlek till dig gumman!
2009-06-08
 08:38:09

Måndag

Oj, här händer alla möjliga saker!

Hade födelsedagsfirande med familjen igår. Jag har fått ett väggakvarium, så jäkla coolt!! Vill sätta upp det NU men tydligen måste man borra en massa fina och hållbara hål först!
Har även fått en ny mus till min dator, dem gamla dubbelklickade hela tiden så att min dator nästintill rymde hemifrån!
Fick ett underlägg till hundarna som det står "pytteliten" på (LÄNK) från Lundmyr som har tokigt fina saker, sån här  fin tröja skulle mina hundar gärna få om dem behövde! Fick också tandskrapa (till Leia), "rutan"-koner, sjal, en räkbåt och pengar..

Nog om kalas! Xena har börjat tappa sina tänder, eller en iaf.. Hon har en toksöt glugg i nedre framraden och de andra är lösa också. Nu ska vi börja kampa för fullt så att de lossnar som de ska! Har faktiskt tagit valptandsförsäkring på lillpyret, utifall någon liten bisse inte skulle ramla ut.

Har börjat träna mer med Xena nu, vi tränar just nu sitt, ligg & utställningsstå. Kontakt, skvallerträning, koppelträning osv.. Allt möjligt med andra ord. Hon lär sig ganska fort och är samlad, inte alls stressad. Hon är grym på stadga! Woho!! Dessutom har hennes kleptomani avtagit, allt är inte roligt att sno och tugga på. Tror att vi har släckt de beteéndet eftersom vi ignorerat/fått henne fokusera på annat.

Nu ska jag och Leia åka och hälsa på mormor en sväng sen ska vi förhoppningsvis hinna med en sväng till Brukshundsklubben innan vi får gäster ikväll.

Imon ska jag och Sussi till Ullared! Yay vad rolig vi ska ha, min älskade lilla flumkompis *kärlek*.
2009-06-04
 10:26:29

Tack!

Tack för alla födelsedagsgratulationer igår, sms, bloggkommentarer, telefonsamtal, telefonsvararinprat ;) osv..

Dagen startade med att svara på SMS, shiet vad tidigt folk är uppe (jag var ledig). Sen blev det en kaffe för att få upp ögonen lite ;) och så slängde jag in en maskin tvätt, sånt måste göras även på födelsedagar. Myste sedan hela fömiddagen med mina fina prinsessor.

Lunchen spenderades med min Papps och 5 min efter jag kom hem så överraskade M mig med att komma hem tidigt. Fick massor av fina rosor och ett paket (fick mina andra presenter förra veckan).

På eftermiddagen åkte jag och Xena iväg på valpkurstillfälle 2, stannade till på MyOne på vägen och köpte halsband för Xena har snart vuxit ut sitt som hon fick med sig från Britzyk. (tår i ögat...) Blev ett svart nithalsband, Leia fick ett likadant, här kämpar vi för rättvisa!

Efter valpkursen mötte jag Sussi vid pizzerian och så köpte vi med oss mumsiga pizzor hem. Detta uppskattades även av M ;) Fick finfina presenter av S och en söt ros i kruka.

Xena drack mängder med vatten när vi kom hem från valpkursen och kissade megapölar varav en både hon och Leia trampade i. Så det bidde bad för båda tjejerna =0)

Avslutade kvällen med att kolla på Twilight (3:e gången för S, 11:e för mig) och kekade jordgubbar som S hade med sig.

En helt underbar dag, woho! Tack!

Fina rosor från min fina Sambo


Blomma och halsband från S


Rosa byxor och tröja från M, svarta byxor från S (Tröjan har samma färg som byxorna..)


Ascoola fotbollskor från M (till agilityn) (passar perfekt till rosa brallorna ovan..)





Xena i sitt nya halsband (hon är inte så lätt att fånga på bild)


Mina fina tjejer i solen!
2009-06-01
 23:41:25

Sol sol sol

Vi har haft helt underbart väder, dock är det för varmt för att göra något med hundarna på dagarna. Leia orkar gå typ 200 meter, så istället har vi legat och solat på uteplatsen. Häller vatten över hundarna en gång i timmen, inte speciellt populärt men väldigt nödvändigt!!

Imon är det 5 år sedan jag tog studenten, 5 år! Helt galet, känner mig egentligen inte speciellt gammal utan känner mest att åren går för fort. Lite skrämmande! Men har ändå gjort en hel del de senaste åren, pluggat på två olika högskolor, läst en del extra kurser, flyttat 6 gånger, ägt två bostadsrätter, jobbat heltid i 3 år, skaffat två hundar och såklart träffat min underbara andra hälft (och förlovat oss).. Så kanske har inte åren gått så fort ändå...

Nu ska jag läsa ut New Moon, har läst den svenska (När jag hör din röst) men nu har jag lånat den engelska, som faktiskt är lite bättre. Yay vad jag älskar dem här böckerna!!

Natti fnatti!




Två favoriter i en bild, Twiligt och Piggelin!