2008-10-31
 20:02:56

Kallt

Idag har matte varit ledig. Myyyyys! Har varit bakis och knåpat på en ny hemsida, kommer snart! Leia har varit lite småseg, inte konstigt så kallt som det är nu! På eftermiddagen tog vi en promenad runt Oxsjön med brorsan och prickarna, burr!!

Vacker Leia fotad vid askimsbadet i somras
2008-10-28
 19:00:02

Agility & massage

Idag åkte jag & Lisa iväg till GMBK med fyrbent för att träna lite agiltiy, vi var helt ensamma i början. Sååå skönt att slippa hålla koll på någon annan och verkligen ge Leia chansen att hålla full fokus på mig utan att tjata.
Funkade faktiskt helt ok i början när hon var taggad. Men sen blev huvudet trött skulle jag tro för hon blev lite vrång. Inga jätteknasryck (Lisa funkar skitbra som "skrämma-bort-Leia-från-Imsa-hjälp").

Leia var jätteduktig på att vänta på start och jag försökte verkligen tänka på vilka signaler jag gav och hur tydligt jag visade. Fick såklart coaching från Lisafis. Väldigt bra!
Ska försöka träna lite olika när vi är iväg så jag vet vad jag kan köra när jag tränar själv. Lisa har så jäkla bra tips och knep och har väldigt bra argument om varför jag ska sätta Leia i vissa vinklar och positioner. Det är precis sånt tänk jag vill ha! (typ därför jag vill gå kurs!)

Körde även några 4-pinnars slalom, Leia är sveinduktig + att hon väntar på att få köra!

När vi kom hem så var Leia lagom slö =P, så jag la henne på en filt och körde en minimassage. Lisa visade igår, men jag med mitt guldfiskminne kom ihåg en bråkdel. Men Leia njöt och jag försökte vara så proffsig som möjligt ;).
Lisa jag hittade inte ryggraden i scanningen!!

Både jag och Leia är toknöjda med dagen och lagom sletna, därför burrar vi nu ner oss i soffan och önskar gokväll!!

Tänk att mini varit såhär mini ;)

 
2008-10-26
 09:51:48

Leia älskar att kampa!



Ps. Lisa: Du måste visst dreggla på apporterna! Annars bussar jag Leia på dig!! Ds.
2008-10-25
 16:02:25

Lördag

Igårkväll kunde jag äntligen slappna av, efter en lååång tentavecka. En vecka med en del plugg men även myys med min underbara Leia. Blev mycket skogspromenader och träning, även mys med mina Päron såklart. Skönt att byta miljö lite faktiskt!

Idag var vi iväg på DP-träff.. 4 tvåbenta, 3 DP's och en Bianca var på plats på PBK klockan 10.00. Sover alla andra så tidigt? Vi tog en promenix och satte oss sedan och fikade i klubbstugan. Myyyys!

Efter några timmar åkte jag iväg till Huveröds för att köpa Leias mat (som var helt slut hemma!!). Fick då reda på att Nordic kommer byta förpackningar till 16 kg istället för 12 kg *suck*, blir svårt att få plats med allt! Ska iofs försöka börja BARFa men det blev uppskjutet nu eftersom vi inte flyttat hem än.......
Jag stack även in på MyOne och köpte nya matskålar, vill kunna diska dem i maskin nämnligen vilket inte går med de gamla! Blev även en leksak och 2 apportbockar av olika modeller, dax för Leia att träna med olika apporter. Tänkte be folk på brukshundsklubben att klämma och dreggla lite på dem, så Leia tränas på att greppa äckliga apporter =P.

Inga bilder från träffen idag, däremot bilder på shoppingen =P. (ramarna på bilderna är lite skumma.. testar photoshop lite nämnligen....)



Tänkte även visa Leias braiga reflexväst som vi köpte på ClaesOhlsson för några veckor sedan. SUPERBRA!!

2008-10-24
 10:11:31

Bästaste flickorna

2008-10-19
 23:08:19

Vill ha!

Vi vill ha agilityhinder! Vi har tunnel, ett "däck" och slalom. Nu skulle jag vilja ha hinderkoner och hinderbommar från Hööks. Plllllllz?!!
Vill även ha något sorts hinder att träna kontaktfält på.. Bygga?

Nu är jag iofs lite trött.. men jag vill ;)
2008-10-19
 16:31:47

Update

I torsdags fick vi det negativa beskedet att det kommer dröja 2-3 veckor till innan vi kan flytta hem. Så i fredags tog jag & Leia vårt pickopack (läs ICA-kassar) och flyttade hem till mina päron. Behövde lite mijlöbyte samt lugn och ro att plugga, hos Päronen kan jag slappna av och här känner jag mig alltid som hemma =0). Vilket jag behöver känna!

Det är supertrisst att vi aldrig kan flytta hem, saknar vår lägenhet supermycket, att ha ett hem!

Helgen har varit full av mysiga promenader. Igår var en klasskamrat här och pluggade, då var päronen gulliga och tog ut Leia på en långpromenad, detta i kombination med ny miljö gjorde att hon var helt slocknad på kvällen! Älskar när mini är trött och belåten, hon verkar trivas i Fiskebäck ;).

Idag har jag pluggat lite ännu mer. I förmiddags var Prickigkorvsgänget här och promenerade. Myyyys! Alldeles nyss gick jag och Leia gick med pappa till affären och medans papps handlade tränade jag med Leia.

Störning från både väg, gångare, barn och cyklister är inte dumt!! Klickade spontana lägganden när jag backade med henne. Liiiite framsteg och jag tror att vi låg på 60% rätt (när hon väl börjat bjuda betéenden). Blev dock en del backande innan hon bjöd något alls.. men hon hajjade iaf grejen! Vi slutade självklart när det gick som bäst, vilket var samtidigt som papps kom ut ur affären =0).

Veckan som kommer är full med tentaplugg, blir såklart en del hundträning på breakarna. Ska lägga upp en liten plan så det blir varje dag! På torsdag verkar det bli aktivitet med LisaFis. I like!

Mucho huggsos!

Leia skutt fotad av brossan!

2008-10-16
 14:10:13

Inställt

Suck.. Jag var jätteglad att jag skulle få gå 2 kurser nu i höst, något roligt att engagera sig med förutom skolan.


Nu helt plötsligt står jag utan kurserna  =(, agilitykursen fick vi ju hoppa av nu när Leia skadade tassen. Hon är ju bra ganska snart igen visserligen, men det är ju bättre att den får vila och att man inte stessar iväg på kurs med en gång. Det är ju inte så jättebra med inflamerad tass och fuktig gräs heller.


Sen hade vi freestylekursen i november som jag glatt bokade in när jag räknade ut att Leia skulle löpa i september.. Den månaden är över och inget löp har kommit, därför kollade jag med AlfaHundcenter om dem hade någon reserv som kunde ta min plats eftersom 1200:- är lite mycket att betala för en 2-dagarskurs när man inte har med hunden.... Det gick..


Lite nedstämd nu faktiskt.. Har iofs en del inplanerat till våren. Blir nog en till lydnadskurs på AlfaHundcenter, någon som vill gå med? Och så ska vi juh förmodligen på läger...

2008-10-15
 07:49:12

Jobbigt

En sömnlös natt
En tidig morgon
En lång dag
Massor, massor av plugg!

det går lixom inte ihop!

Vaknade miljarder gånger inatt, M snarkade och Leia tog av sig sin strumpa. Känns som om jag ska falla ihop just nu!

Till råga på allt spydde Leia när vi gått upp..*suck*


Godmorgon.. Jag är inte ett dugg bitter....

2008-10-12
 15:00:13

Ny design

Ny design på hemsidan: (tryck f5 om du ser den gamla)

2008-10-12
 10:16:05

Prinsessa


Håller med Eva, saknas bara kronan!
2008-10-11
 21:25:18

Vacker

Fotad av Blixman (såklart)
2008-10-11
 18:27:58

Fotografering

Joanna hade juh en överraskning för mig och Leia idag, en fotografering hos Blixman. Hur kul som helst!

140 bilder ska jag nu sålla ibland, inte lätt, hon är juh så vacker min sessa! Helt sjukt vilken bra stadga hon har fått, bra träning detta! Är lite småchockad över Leias lugn också, inte ett enda skall på Eva eller Rudolph =0).

En bild finns redan uppe på Evas blogg..


En tråkig sak är att jag märkte ett sår mellan Leias tår när vi väntade på att Ragnar plåtades. Såg ganska illa ut, måste svullnat megafort för jag klämde mycket på henne på bussen in till stan.
Jaja.. iom att hon inte haltade tyckte vetrinären att vi skulle vänta tills på måndag med att komma in. Om det inte förvärras, har bokat tid efter skolan på måndag.
Tvättade med lite Jodopax så länge plus ett litet bandage. Tur att Leia är trött efter dagens utmaning, annars hade hon inte varit lätt att ha å göra med!!

Nu ska jag kolla bilder, sen ska vi nog ut och keka. Ha en fin kväll!
2008-10-10
 22:12:57

Borde inte..

...titta in på Hanna & Myras blogg, det ska alltid vara massa shoppinglänkar. ILLA!!

Dumma dumma henne!!
2008-10-09
 19:53:52

Tack

Tack för responsen på mitt engagerade inlägg =0). Leia är juh bäst, tyvärr tvivlar jag ibland på vår kapacitet. DUMT!!

Igår var jag & Lisa med vovs ute på långpromenad igen. Slingan är drygt en mil skulle jag tro, i berg och skog och inte mycket till gångväg. Den lilla som finns är ganska lerig, så kroppen fick verkligen jobba. Men åååååh vad mysigt det är! Detta var andra gången vi gick där och vi har verkligen funnit en perfekt promenadslinga! Inte en kotte ut heller (men en del löv =P)

Vi pratade ganska mycket om hundmassage och streching, vilket för mig till frågan varför jag inte strechade? Aj min kropp! Iom att min kropp ömmade imorse blev det ingen springrunda, däremot tog vi en sväng ner till Askimsbadet där Leia fick springa av sina lurviga.

Var sedan i skolan i 3 timmar, sen hem igen för att mysa med Lillråttan, blev kloklipp och tassmörj också!

Har suttit och filat på en ny design till hemsidan. Very nice enligt mig, men den kan tyvärr inte komma upp förrän photoshop har hoppat in i min dator.. vilket inte verkar hända inom kort =(.
2008-10-08
 22:35:07

Mascaraapport

Nu tror säkert någon att det står mascara-rapport.. men INTE.

I morse när jag sminkade mig fick jag bara för mig att testa om Leia kunde apportera min mascara.

Satte henne ner och sa "apport" och hon GREPPADE! Wiiiiihuuuu! Kommandot är där, trots att jag knappt använt det. Långsam inlärning av apporten har verkligen gett resultat. Hon är såååå duktig min prinsessa! Bäst i världen!

Iom att ingångarna sitter till 90% och att fotgåendet är riktigt bra, ska jag verkligen satsa mer på lydnaden. Jag måste, har man en hund med detta potential att sopa banan med att BC's så why not? (Okey, lite kaxigt kanske.. men hur tufft är det inte att se en DP på lydnadsplan?)

Nu är det höst och vi ska satsa på mycket miljöträning & kontakt. För ju mer kontaktträning destu större stöd kan jag vara för Leia i knasiga situationer. Och kanske kanske kanske är vi mogna för en lydnadsdebut till våren *hoppas*

Natti natti!
2008-10-08
 08:47:56

Vår vecka!

Igår kom jag hem från skolan vid halv 7, suck.. men vi hade en inlämningsuppgift och det var skönt att få den gjord! Tyvärr blev det ingen träning med Lillfis.. =(

Idag har jag eg. mattelektion, men den ger inte så möe så därför sitter vi några stycken och räknar så länge vi orkar. Får väl se när jag kommer hem. Långpromenad står på agendan iaf!

Imon har ena halvan av vår grupp redovisning, så vi ska sitta och lyssna på dem. Är bara mellan 13-15 så jag tänkte sticka ut och springa på förmiddagen med Leia. Låter som en bra plan tycker jag, om ingen vill busa med oss?!

På fredag går jag i skolan 8.00-17.00 och sen är det LeiaMys för hela slanten!

Lördag ska Joanna tydligen hitta på något bus åt mig och Leia. Vet inte riktigt vad det blir men jag gillar överraskningar, dock är det jobbigt när man vet om att dem ska ske men inte vad. Sablans nyfiken!!

Söndag blir det röjning i lägenhetsförrådet, för där skulle dem tydligen riva nu också. Fukt i golvet förmodligen! Får hoppas att det går huffsat smidigt, men det är en hel del skit där inne! Har ingen agilitykurs på söndag...

Det är vår vecka däääää...

2008-10-06
 15:25:41

Agilitykursen

Vi har nu haft två tillfällen på agilitykursen och jag får väl tyvärr erkänna att det inte ger så mycket agilitykunskap. Jag ville juh främst ha handlings- och käcka inlärningstips. Inte hur jag ska locka hunden hit och dit. Men men.. man måste väl gå några kurser antar jag innan man hittar rätt. Frågan är om det verkligen bör vara så.....

MEN däremot ger denna kursen Leia (och mig) något som vi inte hade kunnat få om vi tränat själva. Vi får bättre kontakt då det är ungdomar och hundar springande hit och dit. Leia måste samarbeta och ta kontakt med mig, hon lär sig att ignorera en tokskällande hund bredvid när vi tränar.
När vi väntar kör jag lite lydnadsträning och oj vilken fokus hon har. Känner att jag lär mig att läsa Leia mer och mer, hon blir även tydligare i sina signaler. Hon går fot förbi hundar som flyger åt alla håll. Visst att det inte är detta vi skulle lära oss, men bättre erfarenhet än detta kunde jag inte fått.

Jag är supernöjd med Leias beteende, visst är hon föööör taggad när hon ska köra något, men att hon inte är den som skäller mest och att hon slappnar av trots stojjet värmer mitt hjärta och ger mig hopp om framtiden! Vilken sporre!

Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig, i detta fallet är det 100 gånger bättre! Nu hoppas jag bara att det fortsätter så här resten av kursen också!
2008-10-04
 15:54:54

Lördag

Oj, lördag, vart tog denna veckan vägen? Inte lätt att få gjort allt som ska göras, viss stress infinner sig kanske man kan säga.

Leia är tokigt söt och underbar, funderar på om hon vet hur mycket vi uppskattar henne. Förmodligen inte.. sötaste prinsessan!

Just nu installeras office på min dator, sen ska jag skriva lite och SEN ska jag & Leia träna slalom. Kanske husse kan vara gullig och fota?! Time will tell!


UPDATE
På grund av regn är slalomträningen inställd =(
2008-10-02
 19:51:31

Mysdag

Idag var matte ledig och vad betyder det? Leia-dag!!!

Vilken dag det blev:
1 busstur
2 brukshundsklubbar
3 DP's
2 Galna upptåg (Nr1: Burträna Jade, Nr2: Klippa hennes klor)
1 Übersöt liten Fransk Bulldog valp

Mycket bilder lite text....

Vi gick upp och tog en morgonpromenad klockan 6, halvt sovande.. Leia hade både tröja och reflexväst på sig, för det var mörkt, blött och kyligt.
Sen sprang matte runt och packade och kekade frukost när klockan blev 8.15 gick vi ner till bussen och åkte till Partille. Det var så jädrans kallt så Leia fick ha sin rosa tröja på sig.. Matchade hemskt med rött halsband och zebrakoppel!

Leia spanar darrandes efter bussen!


Matte och Beia myyyyser!


Leia spanar ut från bussen


I Partille plockade denna tösa upp oss!


Med i bilen var även Bianca, Ragnar och Jade! Vi allesammans åkte till PBK och tränade! Leia fick köra några agilityhopp!


Black-Tan töser vet inte att man inte får vara på bordet!


Sen fick 3 blöta DP's åka bur tillsammans! De kramades och hade allmänt myyysigt!


Sen drog vi hem till Joanna och fikade & snackade skit! Vovvisarna kissade på Joannas stoooora gräsmatta!!

"Alla nosar"


"Alla tittar"


Alla visar röva!


Brudarna viskar och Ragge gnager på sin pinne!


Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!


Efter att ha fikat drog vi till Lerums BK där vi såg Git träna med sina hundar. Vi tog en promenix och tränade lite vi med. Leia fick köra Lydnadsklass 1 hoppet, lite linförighet, ingångar och ställande. Vilken duktig tjej jag har!! Bäst i världen!!

När vi varit där en stund var det dags att åka och släppa av Jade hos Maria, vi stannade först på Huveröds där Joanna såg dessa fina skålar. Läckra!





Leia hittade en fin säng =0)


Tack för en underbar dag Joanna! Otrooooligt mysigt som vanligt!! Nu har Leia däckat och jag ska sätta mig bredvid henne och myyyyyysa!!

Kramis