2009-04-29
 18:17:17

Onsdag

Idag har jag varit iväg med flickorna och vaccinerat dem, det gick bra förutom att vetrinären krånglade till det med sprutorna... Leia har blivit mycket bättre på att hantera svåra situationer, kul att se hur hon utvecklas. Visst är nya personer fortfarande läskiga men hon är mutbar och tar i princip alltid godis. Xena däremot är en liten mes än så länge..

Efter vetrinärbesöket åkte vi till Tippen där vi mötte Jennie & Homer. Vi tog en promenad runt och det var sjukt varmt! Satte oss och fikade på en klippa vid vattnet medans hundarna nosade runt, tokmysigt!
Leia och Homer har alltid funkat super tillsammans, dem springer och busar bra med varandra. (Xena fick också vara med ibland)

Lite brunare är jag efter dagens utflykt, riktigt läckert med BH-bandsränder! Får sola bort dem imon *hoppas på bra väder*

Här kommer lite bilder från dagens mys!

Homer, Leia & Xena


Homer & Leia busar


Homer & Leia


Snygg-Homer spanar


Söt-Leia spanar in bollen i Jennies hand


Homer jagar bort en svan


Mina vackra töser


Bus-Xena


Homer & Xena


Homer, Xena & Leia

2009-04-28
 17:44:25

CCC

Sådärja! Nu har jag bokat delikata CCC (Chocolate Chip Cookies), smarrigt!! Helt galet goda och jag kommer säkerligen gå upp några kilon ikväll. Å andra sidan kan det behövas så mycket som jag springer fram och tillbaka och jagar tok-Xena!

Känner mig väldigt produktiv, har deklarerat, tvättat, vikt tvätt och snart börja med maten. Ska jag bara beställa lite linser så att jag ser något (är typ blind utan) =0)

"Stå"-tränade med Xena lite, hon har någon inbyggd stå-funktion verkar det som ;) När hon väl står får jag röra hennes fötter, rumpa, rygg och svans precis som jag vill. Men det är inte alltid hon kommer i just den "positionen" eller vad man ska kalla det. Men hon har helt klart "stå"-potential eller vad man nu ska kalla det!

Leia satt i soffan förut och gav mig en obekväm blick, tog en liten stund innan jag insåg att det var på grund av att Xena "burrade" hennes mage. *fniss*

Idag är det molnigt och allmänt trist, jag som ville fota tjejerna ute! Jaja.. här är lite inne-bilder från de senaste dagarna!

Xena ser halvt drogad ut men sååå söt!


En diva redan nu =P


Leia ser allmänt trött ut ;)


Xena däckad i leksakskorgen..


Leia & Xena kampar, se Xenas bakdelsförskjutning!!
(Leksaken är ett ankhuvud som Leia fått av Imsa)

2009-04-27
 08:35:15

Måndag

Woho, igår var jag & Leia varit på vårt första agilitykurstillfälle! Leia är såååå duktig, hon har verkligen utvecklats supersnabbt. Vi började ju egentligen inte "på riktigt" förrän i augusti förra året med en väldigt basic nybörjarkurs (som vi endast gick halva pga infektion i Leias tå). Sen har vi ju tillsammans med Lisa & Imsa tränat lite då och då..Grymt Lisa att du hittade denna kurs!

Denna vecka är det kortvecka i skolan OCH korta dagar =P, tyvärr har jag mycket att göra ändå *suck* massor att läsa! Men hundarna får det dem behöver, vilket jag tycker är absolut viktigast! Sen får allt annat rulla på som det kommer!

Xena är så otroligt söt när hon springer, hon försöker verkligen komma ikapp Leia men det går väl sisådär =P. Söta är dem iaf mina töser! Fina fina flickor! Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder på dem båda idag, om det är fint väder..

Nu är det dags för "dagis" för flickorna, jobb för husse och skola för matte!

Ha en underbar dag!
2009-04-23
 08:43:17

Ojojoj..

Jisses vad mycket som kom på en gång, vi har sjukt mycket i skolan nu.. Lagom kul att ha lov i två veckor få en stor börda när man kommer tillbaka. Projekt och inlämningar till höger och vänster! Idag har jag ääääntligen sovmorgon!

Det är så otroligt skönt att ha mina prinsessor (och prins) när jag kommer hem, underbara varelser som förgyller mina dagar! Dem överröser en med pussar (mest flickorna..) när jag kliver innanför dörren.

När jag ändå är inne på pussar så finns det en viss skillnad mellan Leia och Xena. Leia har superblöta pussar vilket jag inte tänkte på förrän Hanna noterade detta. Xena däremot har torra pussar, väldigt torra och dessutom så användet hon även tänderna!

Igår fyllde förresten fröken Lillplutt 11 veckor, galet vad tiden går fort!! Hon växer och växer den lilla tokan, nästa vecka är det ju redan dags för vaccination!!  Vill inte att hon ska växa upp, hon ska vara liten, söt och tokig hela livet! (Dock får hon gärna bli rumsren!)

Igårkväll var jag & Xena iväg och fikade med Sussi, i bilen på väg hem sa Sussi: "Tyst, något låter konstigt". Fnissande sa jag att det var Xena som snarkade, sööööt! Hon snarkar inte alltid utan bara när hon sover lätt, ibland småskäller & snuttar hon också. Vår lilla drömmare bearbetar förmodligen dagens intryck ;)

Lilltjejen gillar även att "burra" in sig i filtar, vilket jag har för mig att hennes mor också gör.. Förresten, den här bilden på Xenas mor (hon som är i luften) påminner vääääldigt mycket om Xenas tokhopp på Leia.

2009-04-21
 18:33:35

Xena update

Tänkte uppdatera lite hur det har gått med Xena. Hon har ju varit hos oss i 2½ vecka nu, känns dock som mycket längre!!

Xena är en otroligt envis liten valp (hon är iofs Dvärgpinscher så det säger ju en hel del), när hon verkligen vill något så sitter hon och skäller. Detta är en sak som skiljer mellan Leia & Xena, när Leia var liten och ville något gnydde hon (gör hon iofs än idag)

När Xena blir lite frustrerad, t.ex. när hon ska få mat så snurrar hon runt runt runt.. såååå söt! Hon "sitter fint" också, alltså som en känguru.. Det gjorde aldrig Leia, tror att har en annan tyngdpunkt för Leia har suttit så max 5 gånger under två år! Leia gör mycket hellre "surikaten", alltså går på två ben.. Det gör iofs Xena också, eller försöker iaf ;)

Xena ska testbita på allt, 50% av allt hon testbiter fortsätter hon bita på. T.ex. metallbordsben: Fortsätter hon inte på, men Fjärrkontrollen: Oh yes yes yes..
Leia gnagde bara på fingrar, strumpor och sina leksaker. 1 skosula strök med i valpperioden också, men thats it! Xena däremot kommer bli dyr...

Xena har börjat fatta det här med att göra behov utomhus och jag märker att hon går mot dörren ibland när hon är nödig. Tyvärr hinner man inte riktigt alltid uppfatta vinken. Men det är iaf steg i rätt riktning!

Xena har även börjat bli lite mer framåt ute, vill inte bara gå hem hela tiden. Hon busar och springer med Leia och går iväg och nosar.. sötkorv!

Jodå, det går riktigt bra med Xena, hon är en mysig & busig liten tjej som verkligen passar in i vår lilla familj!

2009-04-19
 08:43:58

Leia har badat!

(Det här inlägget skulle publicerats igår men jag glömde.. så here it is!)

Trodde aldrig att den här dagen skulle komma, att Leia skulle bada! Så kinkig som hon är med vatten, går ju inte ens i vattenpölar ;) Men idag sprang hon i fullt sken och jagade en pinne i havet. Det var väl inte jättedjupt men en bit upp på magen vart de iaf och det var ganska kallt i vattnet. Kan matte se fram emot en badsommar kanske?
Xena stod dock på land och såg allmänt frusen ut, var ganska rädd när Leia sprang som ett gehu fram & tillbaka tror jag.. Men hon badade tassarna iaf. Efter badandet la vi oss på en filt på stranden och mös lite, det är så otroligt vackert på västkusten! Älskar havet!

Vi hade såklart med oss kameran ut idag i det vackra vädret, ah vilken sommarkänsla jag får av dessa bilder!














2009-04-18
 19:33:51

Leia tackar ...

Leia tackar så mycket för alla gratulationer från alla håll och kanter, skickar nosgnugg till er alla!

Födelsedagsbarnet hade en lugn dag med masssssor av mys, jag satt på uteplatsen i solen med prinsessorna några timmar. Sen kom Sussi och vi tjötade och busade med hundarna. Tog en sväng till Arken och Grizzly för inhandling av presenter till Leia. Xena fick följa med för lite miljöträning, var tyvärr en dum kvinna som kastade sig fram och pratade med supergäll röst så Xena blev lite skraj.. Men men.. Tror inte hon har fått men för livet direkt!

På kvällen blev det presentöppning, hundarna fick även varsin skål med gottigheter.. Leia fick även ett märgben, vågade dock inte ge något till Xena då vi bara hade jättestora kvar hemma.

(Idag har vi varit ute på promenix i Askim.. bilder kommer senare!)

Leia med sina presenter, några är dock till Xena också..


Paketen öppnade och syrran kastar sig för att sno åt sig den bästa!


Alla har vi olika prioriteringar, papper är bästast tycker Xena!


Matte lockade istället Xena med detta übersöta lilla ben! Naaaaw!

Leia ville jävlas med matte och tog den här latexpipisen som sin favorit. I en timme låg hon och tuggade på den och jag trodde att jag skulle bli tokig! (Samtidigt hade Xena ett tokryck och sprang fram & tillbaka skällandes på min stövel)


Flickornas mumsiga kvällsmat:


Leia och märgbenet, notera den väldigt ergonomiska sittstilen...
2009-04-17
 09:58:13

Leia 2 år!!

Grattis min älskade lilla tjej på din stora dag! Tänk att Leia redan är två år gammal!
Grattis även till systrarna Anche, Meja, Ebba och brorsan Fred!

2009-04-16
 17:53:01

Torsdag

Åh vilken underbar dag! Mötte Sussi på IKEA (spurtade in och köpte lådor till hundmaten) och efter att ha fyllt magen med hamburgare åkte vi hem till S. La två spår åt Leia (ett la S) sen fick flickorna spurta runt som tokar in en av hagarna. Myyys, de är sååå fina mina underbara flickor!

Leias spår la vi i två hagar, alltså helt plant vilket hon aldrig testat innan. Efteråt kom S även på att det brukar gå en del vilt i dem.. Summan av kardemumman: Det gick skit! Leia hittade fram till båda klövarna men det var inte alls noggrant utan mest som en bulldozer som skannade av hela fältet.... Men man ska lära sig något varje gång och idag lärde jag mig att lägga spår efter vad Leia är redo för och klarar av!

Efter spårande drog vi ner till Särö där vi satt och fikade och mööös. Så vackert det är vid havet, känns som om jag aldrig vill bo någon annanstans än västkusten!

Man skulle kunna tro att mina flickor är trötta efter idag, närå! Dem är faktiskt dvärgpinscher, just nu jagar de varandra fram och tillbaka och stannar inte förrän matte harklar högt....

Nu ska jag göra sås till vår gottigottiga middag, senare ska jag försöka hinna med att uppdatera hemsidan med de nya bilderna..

Kramis!
2009-04-15
 16:27:30

Onsdag

Idag har vi gjort massor jag o flickorna. Först var vi och hälsade på mitt gamla jobb, Xena fick följa med in. Hon darrade lite i början men det gick helt ok, bra träning för henne att bara vara med! Sen åkte jag och handlade på Maxi en snabbis, hundarna fick sitta i bilen, det var mulet idag så ingen risk för hetta. Vid 421 stod Jennie och jobbade, så jag visade upp vårt lilla nytillskott. Tror allt att hon blev lite kär ;).
Åkte vidare till tygaffären där jag hittade nice tyg till halsband, beställde hem kedjor för en vecka sen och kände att jag ville ha lite nya tyger också! 3 olika blev det, ska sätta mig och klippa lite och sedan brumma hem till mammis någon dag och sy dem.

Efter att ha åkt och hjälpt mormor åkte jag ner till Tippen där båda flickorna fick springa fritt. Leia tokspringandes och Xena försökte hänga med så gott hon kunde, vilket inte är så mycket ;). När vi gått en stund kände jag igen två figurer på långt håll, nämnligen Malo & Ziri! När vi kom fram och skulle hälsa stack FånXena åt andra hållet, men vi struntade i henneoch satte oss ner (Malos förslag! (TACK)) . Dröjde inte lång tid förrän lilla Xena kom springades mot oss, hon möttes av Leia och Ziri vilket fick henne att bromsa lite.. Men till slut kom hon fram, min duktiga tjej!

Nu är vi äntligen hemma efter en händelsefull dag. Xena får verkligen miljöträning, SUPER! Imon eller på fredag (beroende på vädret) ska båda töserna få viltspåra lite, Leia ska få ett kluurigt och Xena ska få ett pyttenytte-spår. Det ska bli kul att se hur hon fixar det! 

Kramis!

2009-04-14
 21:45:47

Det rullar

Här rullar det på.. har fått en del gjort idag. Hurray!

- Bokat valpkurs till Xena
- Hittat vart jag ska beställa nya linser
- Blivit aggro på Agrias lååånga telefonkö
- Fixat så att 3-modemet funkar
- Klippt 3 av lillans klor, hon är en skrikande, sparkande hal ål. (visste inte att ålar kunde sparkas ;D )
- Insett att denna veckan kommer gå sjukt fort
- Busat massor med mina underbara flickor
- Räddat mina skor från förintelse
- Bakat mumsiga bullar som för en gång skull jäste, hurray!
- Hittat foderförvaring =0)

Sikken lista *stolt*

Nu på eftermiddagen fick Leia & Xena varsin promenad separat. Med Leia blev det massor av fokus på att gå fint, halter och vändningar. När hon väl har fokus blir hon helt underbar att jobba med, vilket hon hade idag. När jag tog ut Xena fick hon vara lös och jag gick fram och tillbaka, träning på att ha fokus och koll på vart matte är alltså. Gjorde även lite "hämta"-övningar, hon var superduktig! Tänk att hon redan nu apporterar in leksaker, kanske inte perfekt direkt iofs ;)

Har börjat lite lätt att lära in "stå", ska nog klicka in henne ganska snart.. Oh vad spännande det ska bli! Den 27/5 börjar vi valpkurs också, joooligt!




2009-04-14
 10:42:46

Tokigt

Våra flickor är lite tokiga.. dem står och gör "arga leken", stirrar verkligen ut varandra. Oftast är det Xena som gör första rörelsen och sen flyyyyger hon in under skohyllan där Leia inte kan nå henne.Thihi.. buskorv!
Jag tror att Xena håller på att bygga bo där under skohyllan, hon gnager på mattan så den blir "fluffigare" och så samlar hon en arme av leksaker runt om.. Hon brukar morra på skorna, dem parkerar förmodligen i hennes sovrum. Typiskt när sånt händer!

När Leia var liten var de värsta timmarna (förutom natten) på kvällen när hon fick sina tokryck. Dessa tokryck har Xena börjat med, det är såååå jobbigt! Vi försöker få dem att busa mindre inomhus men det är ju ganska svårt när en liten valp flyger fram i 200 knyck. Hur ska jag få Leia att ignorera den lilla terroristen? Xena går ju inte att stoppa...

Var iväg och fikade med en kompis igår kväll, tog med mig Xena som skötte sig kanon, iofs sov hon större delen av tiden... Idag började husse jobba igen, så jag har flickorna för mig själv hela veckan =0) Ska träna hantering och utställning med Xena och massor av miljöträning. Leia ska jag försöka kicka igång lite tävlingslydnad med.

Dem är sååå fina mina små flickor, helt underbara! Mina ljusglimtar!


Flickorna med sina "kusiner"
2009-04-13
 10:38:54

Måndag

Jodå.. allt går fortfarande bra med både Xena och Leia. Man ser både likheter och olikheter hos dem, det är så otroligt spännande att lära känna Xena. Hon har nya hyss varje dag..

Hon gillar absolut inte TV:n, den ska morras på hela tiden. När husse snarkar blir det också morr, men det gör visserligen jag med när han snarkar så det kan jag acceptera *fniss*

Vi börjar bli väldigt förtjusta i Xenas pirayapussar, dem är charmiga.. När hon biter löst, men sötast är hon såklart när hon ger powerpussar (pussar i superfart, tänk 10st/sekund...) Hon är söt vår lilla vilding, vi inser hur lugn Leia faktiskt har blivit på sistone när man jämför med Xena...

Sitter och letar foderförvaring.. kommer ju ha två säckar i förrådet och sannolikheten att dem kommer gå sönder är stor med tanke på allt bråte.. Leta, leta, leta!! Hittar för sjutton ingenting.. Ge upp?

I fredags var Claes och en vän här med sina pinschrar och hälsade på Xena. Hon brydde sig knappt om de stora hundarna, duktig tjej! Claes fotade även..
Fler bilder finns här ---> LÄNK

2009-04-10
 13:31:03

Underbar dag

Igår förmiddags var jag på GMBK och körde lite agility med Leia. Vi skulle egentligen agilitytävlingsdebuterat idag men det känns inte helt 100. Visserligen var hon superduktig igår, men vi har fortfarande lite kvar tills vi är tävlingsklara. Ibland måste man helt enkelt ta tråkiga beslut!

Anyway, gårdagen var underbar. Vi tog en promenad till Askimsbadet med flickorna och dem sprang som tokar vid stranden, iaf Leia.. Xena badade nästan hela sig =P Väl hemma badade vi båda töserna så dem luktade mums igen!

Har suttit och fixat med hemsidan en stund, ska lägga upp ännu en ny design ;) ovch så ska jag lägga ut lite nya bilder på sessorna.

Om en stund ska vi på påskmiddag hemma hos mina Päron, ska även fira att min lilla mamma blir ett år äldre =0)

Xena får sig ett ljuvnyp på stranden..
2009-04-08
 11:12:22

Ny dag nya möjligheter?

Nooo, det regnar idag vilket innebär massor av kisseri inne. Eftersom Xena när det är fint väder springer hem igen så vet jag inte om jag vågar chansa på att ta ut henne när det regnar... Ska försöka springa ut när det håller upp OM det gör det!

Xena står inte still när hon bajsar & kissar vilket iofs är vanligt hos dvärgpinscher, det jobbiga är bara att hon har noll kroppskontroll vilket leder till att hon kliver i det.. Så vi har fått tvätta hennes tassar några gånger.. inte speciellt uppskattat..

Husse somnade i soffan och började snarka, då skällde Xena på honom. Thihi.. Hon skäller även ibland på TV'n och igår när min vante ramlade ner från en hylla så skällde hon, men vågade sig fram för att titta på den. (Vilket slutade i att hon tog med sig den tuggvänliga vanten till sin säng *suck*)

Vi har så galet fina flickor!!!
2009-04-07
 19:26:43

Xena växer!

Ja, dagarna går & Xena växer. Kanske inte i storlek men i huvudet. Hon vet numera precis vart vi bor och gör som Leia gjorde som valp, springer hem när vi har henne lös i närheten av lägenheten.. Får man väl hennes uppmärksamhet så får man med henne, men har hon väl börjat kuta mot dörren är det bara att springa efter!

Väldigt lite olyckor har hänt inne, de som blivit är mest pga att Xena dricker otroligt mycket vatten vilket gör det svårt att planera kisserundorna. Men det gör inte så mycket.. Jag hade ju ställt in mig på mycket kisstorkande och ingen sömn! Sover gör vi juh oförskämt bra med tanke på att vi har en 8 veckorsvalp, så lite måste vi väl få slita!

Imorse var Lisafis här och tittade på lillsessan och sen följde jag & Leia med Lisa och prickarna ut på en promenad. Leia behövde verkligen komma ut lite och springa av sig. Tack Lisa för det passande besöket!

Xena & Leia leker bättre och bättre tillsammans, är så glad att det funkar bra mellan dem. Våra underbara flickor!!

2009-04-06
 19:36:12

Prinsessor

Dagen har gått väldigt bra, har varit ute och åkt bil med båda flickorna. Köpte foder till Xena och en ny bur att ha i bilen så vi har en var till Xena & Leia. Köpte en Biabed att ha i vardagsrummet och dessutom klippstopp så nu kan jag klippa Xenas klor lite djärvare.

Leia och Xena busar en del och det jobbigaste är att få dem att tagga ner. Ingen av dem ger sig, Xena är en tuff valp som ger tillbaka. Leias favoritlek är att gå framför Xena med något gott (ben eller leksak) och reta henne. Xena följer ju efter hela tiden och får tokryck & när Leia vill pausa hoppar hon upp i soffan, för där kommer inte Xena upp.....

Eftermiddagen har ägnats åt att brottas med Leia & tandborsten. Så jäkla svårt för Leia är slingrig, husse höll och matte grävde i munnen. Vi kan väl säga att det står 3-2 till tandborstens favör..

Xena är en liten piraya, hon kastar sig ut med öppen mun från biabeden mot sitt mål (oftast Leia eller IKEAråttan). De där tänderna är otroligt vassa och hon vill gnaga på det mesta.  Inser att "aj"-träning på henne är otroligt viktigt. Än så länge gnager Xena inte på Leia iaf...

Vi var ute en stund förut och fotade tjejerna, vad fina dem är!! Våra underbara flickor!

Busiga Xena ute på äventyr


Vackra Leia


Sötkorvar!


Xena är redan surikat!


Puss & Kram!!
2009-04-06
 08:11:48

Måndag

Tack för alla gulliga kommentarer!

Även andra natten gick bra, men inatt gick jag inte upp varje gång när hon pep (3 ggr totalt), utan vid 4 när hon vaknade så gick jag ut. Ändå hade ingen olycka skett i buren. Yay!

Xena är en tuff valp som inte ger sig i först taget när Leia busar med henne. Leia försöker sätt sig på Xena när dem leker i sängen, vad är detta? Fisattack? Ser lite ut som om hon vill placera ut sin doft..

Annars går det bra med båda två, lite jobbigt att gå ut med båda två ensam men vi är ju två hemma. Sen nästa vecka ska Xena få vara ensam en pyttenyttestund om dagen så jag kan gå ut ensam en stund med Leia.

Jag tränade lite trix med Leia igår och Xena sprang runt bredvid, gick kanon och Leia morrade inte ens när Xena försökte ta hennes godis. Dem kan dricka ur vattenskålen samtidigt och när de får mat så vill Xena ha båda matskålarna, Leia morrar pytte då..

Igår låg jag, Leia & Xena och myste i soffan, då klippte jag klorna på båda.. Leia var ovanligt lugn och Xena sov nog halvt..
Idag ska vi åka och handla mat till den lilla fisen och blodstopp så jag kan klippa klorna kortare näst gång. Vågade inte klippa så mycke nu.. Har ju ingen aning om vart pulpan börjar..

Här är lite bilder på våra fiiina Prinsessor!




Visk visk..


I am CRAZY!!





Xena är snubbeltråd för Leia...





MYYYYYYYYYYYYYYYYYYYS!
2009-04-04
 22:05:16

Xena är hemma!

GAAAAAAAASCH! Vilken underbar liten valp! Xena verkar vara en otroligt trygg valp, hon sover i en säng på golvet (självvalt) fastän vi andra sitter i soffan. Xena och Leia som valpar är otroligt olika, ska bli kul att se vad det ska bli av denna lilla klump!

Xena går gärna ut på promenad, däremot är hon en meter bakom hela tiden ;) Hon har dessutom "gjort allt" utomhus (hittills)!

Tack Britzyk och Linn för att vi fått in den här lilla tokan i vår familj!!

Mer ord kommer imorgon, men här kommer lite bilder på vår lilla Prinsessa!

XENA!


Husse och Xena myser!


Xena och systern Kola


Xena ute i stora världen!


Myser i sängen hemma!

2009-04-01
 09:11:27

Lilli-boo

Har hittat riktigt snygga halsband från lilli-boo hos Beautydog! Kostar mellan 149-341kr. Matchande koppel finns för 200-275:-
Tur att vi inte behöver några halsband och koppel just nu. Inser att shopping blir mycket dyrare när man har två prinsessor.. Blir ju mellan 700-1200kr om man ska ha till båda, OH LORD!