2009-04-21
 18:33:35

Xena update

Tänkte uppdatera lite hur det har gått med Xena. Hon har ju varit hos oss i 2½ vecka nu, känns dock som mycket längre!!

Xena är en otroligt envis liten valp (hon är iofs Dvärgpinscher så det säger ju en hel del), när hon verkligen vill något så sitter hon och skäller. Detta är en sak som skiljer mellan Leia & Xena, när Leia var liten och ville något gnydde hon (gör hon iofs än idag)

När Xena blir lite frustrerad, t.ex. när hon ska få mat så snurrar hon runt runt runt.. såååå söt! Hon "sitter fint" också, alltså som en känguru.. Det gjorde aldrig Leia, tror att har en annan tyngdpunkt för Leia har suttit så max 5 gånger under två år! Leia gör mycket hellre "surikaten", alltså går på två ben.. Det gör iofs Xena också, eller försöker iaf ;)

Xena ska testbita på allt, 50% av allt hon testbiter fortsätter hon bita på. T.ex. metallbordsben: Fortsätter hon inte på, men Fjärrkontrollen: Oh yes yes yes..
Leia gnagde bara på fingrar, strumpor och sina leksaker. 1 skosula strök med i valpperioden också, men thats it! Xena däremot kommer bli dyr...

Xena har börjat fatta det här med att göra behov utomhus och jag märker att hon går mot dörren ibland när hon är nödig. Tyvärr hinner man inte riktigt alltid uppfatta vinken. Men det är iaf steg i rätt riktning!

Xena har även börjat bli lite mer framåt ute, vill inte bara gå hem hela tiden. Hon busar och springer med Leia och går iväg och nosar.. sötkorv!

Jodå, det går riktigt bra med Xena, hon är en mysig & busig liten tjej som verkligen passar in i vår lilla familj!


Anna-Karin Edlund

Det låter som om hon ser till att ni inte ska få vila för mycket haha.

Hon är så söt en riktig godbit!

Kom ihåg att valptiden går fort så passa på och njuuuut.



Ha det



PUBLICERAT: 2009-04-21, 19:27:46 | URL: http://www.dptjejer.blogspot.com
Mia

haha ni får lägga upp allt i höjd som för barn som börjar gå och greppa!! En liten juvel vill ju ha dyra grejer att tugga på ;-) Skämt åsido - visst är det häftigt med likheter och olikheter med två individer så här (längtar mig sjuk nu)!!



Nosgnugg till dem båda från oss!



PUBLICERAT: 2009-04-22, 08:02:00 | URL: http://fredthevov.blogg.se/
Mia

Tror att hon lär sig vartefter, bara man tar bort det som är farligt och väldigt ömtåligt som du säger! Freddan t.ex. har lärt sig att alla nallar inte är hans, har en i husvagnen som han nosade på, men vid visning av no-no (dvs visar bort med handen) så var han inte där mer (jipppppie kändes hur bra som helst, fast säker kan man nog inte vara ändå, bäst att ha koll, de är ju små illrar de små)!



Numera är han inte heller intresseard av strumpor, de låg som favoritobjekt nr 2 (efter nallarna) när han var mindre!! Så de fixar att lära om våra goingar!



PUBLICERAT: 2009-04-23, 08:38:41 | URL: http://fredthevov.blogg.se/

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: