2010-04-29
 12:52:33

Flygigt

Denna vecka flyger iväg illa kvickt, vågar fan inte blinka! I lördags hade vi några vänner här och spelade poker, jag vann och firade med piggelindrinkar. i söndags tyckte inte mitt huvud tyckte inte det var så käckt ;)
Måndagen spenderades 2 timmar i skolan + 2 timmar plugg, sen tog jag med Leia ut på en springrunda i sisjön på 6,5km. Riktigt uppfriskande att springa i skogen bara jag och snuttan! I tisdags hade jag 4 timmar i skolan, sen pluggade jag hemma och körde afro på gymmet på kvällen. Sjukt nice träningsform faktiskt och man får röra på varenda del i kroppen.
På kvällen fick tjejerna testa DogSmarten varsin omgång, för Xena var det första gången och hon var väl inte übersnabb direkt ;) Hon försökte mest gnaga på klossarna och jag struntade faktiskt i det.. hon måste ju få testa sig fram! Många tycker däremot att det är fel.. men men... det tog Xena många tappra försök och 6 min senare var hon klar. Lång tid men hon blev inte det minsta otålig utan fortsatte kämpa och gav sig inte. Leia som testat innan men för längesedan fixade det på någon minut. Tror inte att detta är ett superbra sätt att aktivera hunden, men däremot kan man iaktta hur ens hund jobbar och problemlöser...

Onsdag morgon stack jag och Leia ut och sprang, denna gången inte så långt eftersom mina ben var rätt möra efter 2 dagar med träning. väl tillbaka åkte jag och L hem till mommo och hälsade på några timmar. Sedan jäktade jag hem för att lämna Leia och åka till jobbet.

Jag gillar dagar som är fyllda med aktiviteter eller som är planerade. Det ger mig ro trots att jag stressar fram och tillbaka, måste dock lära mig att planera in tid för att andas! Men hur sjutton gör man det?

Idag var jag uppe med tuppen och jobbade igen.. Nu sitter jag och väntar på Suss, vi ska åka och shoppa lite innan jag och Leia ska åka iväg på agilitykurs i regnet..... Hejdå halt gräs, hej fotbollskor!
2010-04-26
 18:33:18

Klipsk liten råtta

Lillskruttan fick aktivera sin lilla knopp idag, med middagen. Köpte en sånhär på Ullared förra veckan och oj va bra den är! Rymmer nästan ett mål mat och är perfekt som idag när Xena matvägrar... (Hon gillar helt enkelt inte Purina, så i veckan ska jag få tummen ur och köpa Robur!!)

Xena förstod direkt vad som skulle göras och hon var så bedårande söt när hon datchade runt "leksaken" så jag var bara tvungen att fota henne!











2010-04-25
 20:06:32

Disklördag

I lördags åkte jag och Leia iväg till Kungälv klockan 6.15 för att tävla i agility. Vår GPS hade förmodligen rökt på, men jag insåg snabbt att jag kört av fel avfart och kunde vända. Annars hade jag hamnat i Marstrand ;)
Var framm vid 7.00 och träffade genast flera jag kände, denna agilityvärld där trots att klockan är sovtime så är alla sååå trevliga!

Agilityklass
Banvandringen började 7.15 och tävlingen 7.30, vi hade startnummer 32 så jag filmade en vän innan jag hämtade Leia.. not så lyckat! Värmde upp henne, tränade pyttelite på hindrena som fanns bredvid.
När jag skulle sätta Leia vid starten darrade hon av energi, man kunde nästan se hur det blixtrade! Jag försökte lugna henne men det var lönlöst, så fort jag släppte henne drog hon och innan jag rest mig hade hon sprungit förbi hinder 2=DISK.. Fortsatte iaf och det kändes bra, tills gungan kom och Leia inte väntar på att den ska åka ner utan fortsätter springa, MYSKO! Så har hon aldrig gjort och det skrämde mig sjukt mycket, samlade mig iaf och klarade att få henne att inte ta A-hindret (när det inte skulle tas) som lockade... Jag är nöjd med loppet - starten, gungan och slalom (som jag struntade i)

Hoppklass
Hoppbanan var väldigt snurrig men rolig och en lite större utmaning handlingsmässigt än agilitybanan. Klassen startade typ 9 och vi hade startnummer 3 så klockan 9.30 satt jag i bilen med 1 (fortfarande hyper) DP och 2 diskningar i bagaget.
Leia var mycket mer sansad i denna starten och jag kunde få henne att sitta kvar men hon var fortfarande hypertaggad. Banan började med däcket och Leia hoppade ramen, hon forsatte springa till hinder nummer 2=DISK. Kallade tillbaka henne och då hoppar hon ramen igen *suck*. Resten av banan är jag väldigt nöjd med, förutom slalom. Det går fan inte att köra slalom med en stressad Leia!! Hur som, fick till flera fina byten och svängar och är jättenöjd med min fina tjejja.

Jag anser att man ska fokusera på allt positivt när man tränar. Speciellt med djur, just efter tävlingen var jag bitter men nu ser jag det liiite ljusare.

Det jag tar med mig efter tävlingen:
-  Se till att avaktivera Leia innan start, ta ut henne i tid och ta en runda i området för att "landa".
-  Traggla slalom varje dag, nu jävlar ska vi sätta den här skiten!
-  Hennes beteende på gungan är inget jag vill lägga så mycket tankar på. Ska släppa henne på den några gånger på kursen på torsdag bara för att se så hon inte blivit rädd. Samt träna lite med mer fart.
-  Däcket måste tragglas igen *suck* måste se till att ha den i början av kombinationer!

Kanske lägger till några punkter till... får se..

Hoppas ni haft en bra helg för det har vi!!!
2010-04-22
 22:14:50

Vacker dag

Sikken underbart vacker dag, den har varit sådär händelsefull och fin. En riktigt minnesvärd dag alltså.

Inatt sov jag hemma hos min älskade vapendragare Suss, för vi skulle nämnligen tidigt i ottan upp för att åka till Ullared! Upp och iväg kom vi, stannade för proviant på vägen vid donken i varberg. Sen spenderade vi några timmar i hysterin, var väldigt mycket folk för att vara en vardag. Folk är shoppingsugna! Fyndade lite grann men vi vill mest iväg och göra något roligt ihop, som alltid =0)
Fick mig en powernap på vägen hem i bilen (Suss körde...) väl hemma bytte jag om & packade träningsväskan. Hittade i stressen mina efterlängtade vita converse, de har varit slut i min storlek och nu äntligen fann jag dem! Köpte även svarta när jag ändå va igång =P

Så fort M kom hem drog jag iväg med Leia på vår Tävlingsagilitykurs, fan va bra Leia va idag! Jag var helt död efter en av kombinationerna för Leia är så snabb. Diggar vår kurs starkt, vår instruktör vill alltid att man kör den vägen som ger bäst flyt, vilket inte alltid är den enkla. Jag gillar utmaningar och att inte bara köra det man kan hela tiden. Idag var det verkligen kluriga kombinationer och Leia var riktigt taggad. Wohey va gött det är när det flyter på bra!

Har precis satt mina nyinköpta blommor i vatten och nu är det dags att massera Leia innan vi kryper till kojs!
2010-04-20
 10:08:50

Tävlar

Såklart jag vill tävla om den här sötnosen!

6 månader

Vill du också tävla, klicka dig in till Thessan
2010-04-19
 22:52:58

Äntligen bild

Bildkavalkad!

Leia poserar med presenter och pannkakor (förklaring till tratten i bakgrunden kommer nedan..)


Såklart att båda tjejerna fick pannkakor


Leia tuggar på födelsedags-strupe




Xena va gla över att också få, hon ser vääldigt valpig ut men det är en nytagen bild ;)


Väntar på mums, Xena gör alltid tokiga miner när hon väntar på något...


Leia med sin nya pipis


BUUUS


Fångade Xena på bild när hon skulle nysa, sötkorv!


Då va vi framme vid förklaring till tratten... Leia fick i torsdags ett sår mellan "tårna" på ena baktassen. Märkte det först morgonen efter då hon slickat på tassen hela natten = tassen svullen och infekterad. För att hon inte skulle slicka la jag ett bandage löst (så att det fortfarande var luftigt) Detta för att slippa tratt, tyvärr var hon för manisk så vi fick sätta tratt på stackaren. Firade alltså sin 3-årsdag med tratt ;) Fick skita i agilitytävlingen i lördags, lite bittert men det är sånt som händer. Håller tummarna för att vi kan gå på kursen på torsdag och tävla på lördag.

Visst ser hon glad ut pluttan...


Avslutar med en liten röd skönhet ♥
2010-04-19
 15:56:05

Leia 3 år!

Såklart att vi inte missat älsklingens födelsedag, i lördags fyllde vår lilla stora tjej hela 3 år! Har däremot inte haft tid att skriva i bloggen i helgen, men den stora dagen firades såklart med gottigt och presenter.

Tänk att min fiiina tjej har blivit så gammal! Hon som kom in och förändrade våra liv med sina då 1½ kg. Så liten plutt men så älskad!

Uppdaterar med lite bilder på töserna ikväll tänkte jag för nu ska jag tvätta och sen sticka iväg till gymmet =0)
2010-04-13
 21:18:06

Upp-piffning

Känner att hemsidan behöver "piffas" till lite.. Men hur finner man orken? Har ju massor av annat som borde komma före.. Men man kan ju inte alltid prioritera tråkiga saker =P

I söndags var jag ute och sprang med Leia och en vän i slottskogen. Leia va sjukt duktig och sprang vid sidan hela tiden utan att dra i kopplet (hade det i ett "magband" för att slippa ha det i handen). Hon hängde med hela rundan så nu ska vi sätta igång och springa iaf 2 gånger i veckan. Har ju agilitykursen, agilityträning och min egen träning att klämma in också.. Blir en del pusslande för att få ihop allt!
Efter vi hade sprungit blev jag och Xena hämtade av mammis och så tog vi en 1½ timmes promenad. Skönt att bara ha Xena med och kunna fokusera på henne. Hon är så söt min lilla korvprinsessa! Efter promenaden kom M och Leia till päronen och så firade vi mammis födelsedag med bror, pappa och mommo.

Nu har jag varit iväg på Afro och är lite småmör i kroppen. Funderar på om jag orkar springa imon, borde göra det. Dock får Leia stanna hemma för vi har ju vår kurs på torsdag. Ska bli så jävla kul att starta agilitytävlingskursen, känner att vi behöver en kick i röva =P

På lördag blir det invigning för min fina tävlings-T-shirt ♥
2010-04-12
 20:17:33

Hjärtpluttar

Kan man välja ett hundfoder för att pluttarna är hjärtformade?

http://foderbilen.se/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/r/o/robur_salmon.jpg
2010-04-11
 08:28:20

Att må bra

Att må bra är för mig en balansgång. Jag måste ha sådär lagom med stress för att känna ro, har jag för mycket blir det ångest och snurrigt, har jag för lite blir jag rastlös och får extremt kontrollbehov. Att bara sitta och dega en hel dag gör mig galen, detta hade jag svårt för när vi var bortresta, men de sista dagarna när vi bara låg i solen och njöt var underbara, jag lyckades känna lugnet!

Jag har inte tränat på flera år, men så för en månad sedan när jag kände att min rygg är sjukt sleten och att jag inte orkade någonting så skaffade jag mig ett gymkort. Shiet vad kroppen har kommit igång redan på så kort tid! Jag är inte ute efter att justera någon vikt egentligen utan jag vill må bra, jag vill känna mig stark och orka!

Nu har jag kommit igång och tränar ganska mycket, om en månad är det ju vårruset och sen blodomloppet. Så det gäller att ligga i och träna!

Man får så jävla mycket energi av att träna, har galet mycket projekt på gång så det behövs. Vi ska göra om här hemma, få in lite färg och få det mer personligt. Vi har lixom vitt vitt vitt och så en mörkgrå soffa (som för övrigt hela sverige har likadan =P). Älskar dock vårt fiiina vita vitrinskåp som M hittade på Mio som han fick av sina päron. Sveindyrt men vackert! Tyvärr är den stilen också en "innestil" som hela sverige har...

Nu har jag precis kekat frulle och ska slänga på mig träningskläder, hacka korv och packa väskan. Vad ska göras? Jag och Leia ska möta upp en kompis till mig för att springa i Slottskogen, hurtigt värre!!
2010-04-10
 09:55:16

Hemma

Äntligen hemma med mina fina prinsessor. Känns helt overkligt att vi bara varit borta 2 veckor, har missat en del här hemma samtidigt som allt enligt oss stått still här. Tjejerna blev tokglada när vi kom hem och stackars Xena var hyperstressad och visste inte vad hon skulle ta sig till.

Igår startade jag med att fylla maskinen med tvätt, lika bra att få det gjort. Sen promenad med mina älsklingar och M åkte och handlade lite. Sjukt jobbigt att skriva handlingslista, hade lixom glömt av vad man handlar och äter, så vi glömde såklart ganska mycket. Blir till att handla idag igen...

Vi har haft en sjukt bra resa och upplevt massor. Har hunnit med både att stressa runt, vara kulturiska, snorkla och slappa. Jorå, vi har levt jävligt gott. Var mycket varmare än vad resebyrån sagt, runt 30-35 hela tiden.. som max 38 grader! Då va det SJUKT varmt!

Vaknade imorse av en Leia som rullade sig mot mitt ansikte, kändes sååå hemma! Leia har tappat lite mer av sitt vinterhull och har inte många gram kvar till sin vanliga vikt (5,4 kg). När vi var borta fick tjejerna Roburfodret och Xena har äntligen gått upp i vikt, hon är sååå fin i kroppen. Beror nog också på att hon har löpt och lägger på sig lite nu efteråt men jag ska väga henne så snart jag kan, så vi vet vilken vikt vi ska sikta på om hon skulle gå ner i vikt igen. Lilla spinky =P

Jag och några vänner funderar på att springa vårruset 10 maj, någon mer som är intresserad? Funderar även på Blodomloppet (5km) den 2 juni!

Nu Mia ska vi gå ta ett kex & ge hundarna mat ;).... sen ska jag slänga på mig promenadskorna och gå till gymmet, M ska ha bilen och bussarna går så kass på helgen så det blir en frisk uppvärmning innan svetten ska få lacka igen. Underbart!

Jag tillsammans med den snubben som M sålde mig till, för 50 miljoner kameler. Men M blev lurad, för snubben hade inga kameler, så jag fick följa med hem.. Tur för mig!



Borta underbart, men hemma är fan bäst!