2010-02-27
 17:16:26

Lördag

Slasklördag idag, den vackra vintern börjar övergå till "Göteborgs"-vinter = slask! Håller tummarna att slasket försvinner snabbt och att det blir VÅR nu så vi kan börja träna ute!
Känner att jag har energi som vill hoppa ur sitt skal lite, när min träningsvärk i låren försvinner ska jag gå på ett boxpass tror jag så jag får avreagera mig lite =0)

Igår var jag med Sussi på Horse Show, roligt att titta på hoppningen. Härlig stämning också när svenskarna kommer in i arenan och hela publiken jublar! Hittade en del najsigt också på mässan, kudde från Don Marc, strumpor, ben till hundarna och en riktigt najsig tävlingstshirt (se bild nedan)

Idag var jag och mamma iväg på Symässa, hittade lite smått och gått som ska pysslas med. Känner att jag behöver komma igång med alla mina hobbysar igen =0)

Här kommer lite blandade bilder från veckan som gått!

Närå, Xena har absolut inte fått slicka ur gräddskålen ♥


Tjejerna myser i sängen som husse ställt där solen lyste in =0)


Finfina tävlingströjan, nu ska bara ett par byxor med båda tjejernas namn fixas!


Fick hem mina läckra nya skor, har redan använt dem flitigt trots snö. Har ju inte så långt till bussen...


Beställde hem fina väggord, detta är ett av dem. Betyder "fånga natten", vilket jag tycker är ett fint ordspråk om man nu kan kalla det de.. Varför bara fånga dagen? ;)
2010-02-23
 11:09:17

Berg å dalbana

Livet är verkligen som en berg och dalbana, jag är glad att jag har en sån fin familj och underbara vänner som är med mig i mitt bergådalbanetåg!

Igår på väg till skolan (halv 8) insåg jag att biljetterna till Green Day skulle släppas klockan 9, smsade och ringde hysteriskt till min Sussi. Hade helt och hållet glömt att fråga henne ifall hon ville följa med innan, självklart ville hon det! Hon följer inte bara med utan satt klockan 9 stressad på ticnets overloaded hemsida och fixade biljetter! Green Day är helt klart utan tvekan mitt absoluta favoritband och när jag missade att köpa biljetter till deras spelning förra året va jag skitsur, så att dem kommer till Ullevi iår, att jag har biljetter och att jag ska gå med min bästa vän är helt FANTASTISKT!

Har insett att jag har sjukt mycket roligt att se fram emot iår;
- 3 mars, 4 år sedan jag och M träffades
- Eclipse trailer 13 mars
- New Moon dvd 19:e mars, den helgen kommer jag vara i dimman!
- Egypten 26 mars
- Agilitytävlingskurs start 8 april (fast en vecka senare för oss eftersom vi är i Egypten)
- Vårens agilitytävlingar, april-maj kommer bli insane!
- Green Day spelning 5 juni
- Eclipse biopremiär 30 juni

Detta är bara början, more to come!
2010-02-23
 10:05:04

Adoption

Jag och mina sessor vill såklart adoptera fina Werner!

Länk till tävling!
2010-02-19
 15:38:29

Vaccination

Igår va jag och älskling iväg för att vaccinera oss inför Egyptenresan, det blev både Hepatit A och B. (när man ändå håller på så kan man ju ta både och, annars är det bara A som rekomenderas) Så vi ska tillbaka om en månad igen för en andra spruta och om 6 mån igen för den sista, sen är vi skydddade i minst 20 år!

Det gick bra igår, men fan va jag hatar det! Tur att jag får min belöning i form av sol och bad i 2 veckor =0)

Idag va vi iväg och vaccinerade Xena och undersökte Leia. Leia har ju ömmat på buken ibland men vetrinären kunde inte känna att hon ömmade, så om det är något vet vi inte...
2010-02-14
 14:08:48

Träningsdagbok vecka 6

Nu jävlar händer det grejer.. nu ska vi komma igång!
Klippte förresten tjejernas klor förra lördagen, det har låtit lite mycket när dem går på parketten här hemma =S jävlar va långa klorna va =O *skäms*
Leia har börjat bli lite vrång i början när jag klipper, tror att jag klippt i pulpan någon gång.. efter en stund blir det dock bättre men hon svettas om tassarna så jag får eksem över armarna.. allergisk mot hund-tass-svett typ ;)
Xena är såå duktig när jag klipper & filar klorna på framtassarna, däremot bak är skit! Husse får hålla fast för hon sparkas och skriker. Ska klippa en klo om dagen ett tag för att vänja henne...

Då var det dags för den sablars träningsdagboken (dumma nyårslöfte =P)

Söndag

Va iväg på ridhusträning, körde en rolig bana med en ganska trixig början. Passade oss perfekt eftersom jag behöver träna på att hantera Leia när hon speeeeedo-startar! (kommer som en raket och det gäller att hänga med) Första gången vi körde krockade jag och Leia HELA tiden, bytena va katastrofala, har inte tränat på 4 veckor så jag har enna glömt av Leias position och vart jag har henne.. Andra gången gick det bättre och tredje gick det PERFEKT! Sjukt nöjd med lillskrutt! Fina, fina, underbara prinsessa!



Åkte direkt från skolan i måndags för att möta husse & tjejerna i Slottskogen, tog en liten miljöträningspromenix. Mycket skötsamma tjejer ♥

Xena - På promenaderna denna veckan har vi pressat Xena att gå vid sidan av mig trots att husse och Leia gått 20 meter framför. Hon börjar bli riktigt duktig och man ser på henne att hon tycker det blir mindre och mindre jobbigt.
Även klickertränat lite "stå på händer", "dissa" och "stå".

2010-02-11
 12:51:09

Ny kurs!

YAY! Igår fick jag mejl om att vi kommit med i tävlingskursen i agility nu i vår på PBK. Även LisaFis kom med =0)
Ska bli grymt kul och en bra grej är att det är torsdagkvällar, alltså försvinner inte varje söndagmorgon till kurs!

Vi har ju gått fortsättningskursen två gånger nu och det kändes som om det inte riktigt gav oss lika mycket i slutet. Jag gillar utmaningar och att sätta upp höga mål så man utvecklas! Nu ska vi sätta igång och traggla slalom så att vi får skavsår ;)

Kommer bli en riktigt jävla bra vår!
2010-02-10
 22:15:53

Knasboll

Det hände en sjukt rolig grej på promenaden idag.

Först fastnade Leia med sin tass i halsbandet, hon står då helt still tills matte ser och kommer till räddning.
Sen fastnar Xena med sin tass i sitt halsband, hon slänger sig då på rygg, sprattlar och skriker som en stucken gris! DRAMA QUEEN!!!
2010-02-10
 19:34:50

Vintrig promenix

Idag var vi iväg och bokade en resa till Egypten i 2 veckor i slutet av mars! Ska bli så jävla gött att komma iväg på semester, kommer såklart sakna mina prinsessor.. men dem finns ju kvar när vi kommer hem!
Efter resebokandet åkte vi upp till Sisjön och tog en promenad, gick över isen.. lite läskigt dock nu när det är "varmare". Hoppas inte mamma läser nu, men vi glömde "ishackorna" (eller vafan det heter) hemma. Fick dem av mammis i julklapp..
Gick iaf en bit på gångvägen mot Oxsjön och sedan tillbax via en liten stig vi brukar gå. Hade planerat att gå längre men M är inte i toppform då han ramlade för någon vecka sedan och slog i axel + revben...

Lite bilder på prinsessorna blev det i det vackra vädret!










Tjejerna hoppar upp för att fånga snöboll, dem älskar det!




Min fina familj ♥


Jag och Xena



2010-02-07
 13:14:22

På väg..

På väg hem till mig/oss är nu:

Panelgardiner.. den första till sovrummet och den andra till vardagsrummet.
http://www.rastyger.se/rastyger/images/shop/form70.jpg

Och dessa lila converse, kan inte användas än på ett tag förmodligen.. Men jag ska klämma på dem här hemma =0)

2010-02-06
 13:09:18

Underbara värld!

Känner mig så extremt positiv just nu, livet är bra, världen är underbar!
Känns som om man går genom livet för att lära sig att hantera märkliga människor och situationer. Man lär sig att inte bry sig om knasigheter utan fokusera på det som är bra! Funderar på att strukturera om lite...
Lite flummigt, från en smått bakis Jenka ;)

Tis-tors va Xenas uppfödare här på besök, hon skulle träffa en tjej här och para en tik med en av hanarna. Trevligt, men var sjukt trött i torsdags kväll. Mycket stoj med alla hundarna, längtar till större boende nu.. en femma i detta området med öppen spis hade inte suttit fel!

Igår åkte jag hem till päronen efter skolan och rensade bland mina saker (har ett rum med lådor där..) Nu har operation rensa/slänga/spara/bli sentimental dragit igång! (Fick några vodka russian drinkar som belöning av farsan ;P) Hittade en låda med massa kort och ett CD-fodral med skivor med bilder. Dessa satt jag och min älskade sussi och asgarvade åt igår när vi hade myskväll!

Tror jag kommer få spendera några fler dagar i mitt gamla rum och göra iordning. Är en hel del gamla kläder som ska bort med, vart skänker man sånt nuförtiden? För fannas juh stationer lite här å där för sånt! Slängde äntligen mina torkade blommor från studenten, har sjukt svårt för sånt.. men dem va halvt trasiga och någon gång måste man släppa taget.. ändå 6 år sedan jag tog studenten ;)
Ska även göra plats hemma för mina vackra orrefors glas som jag aldrig vågat ta hem, men jag tror jag är redo.. är endå 6 år sedan jag flyttade hemifrån =S

Letar just nu gardiner till vardags- och sovrummet, de i vardagsrummet är kvar sedan jul (ska dock byta till enfärgade tills vidare) och de i sovrummet är väldigt mörka och höstiga.. behöver få in lite ljus!! Ska även beställa lite nya underlakan samt ett par nya converse-skor! Hmm.. tror våren är på väg.. brukar alltid få extremt shoppingsug då!

Ha en underbar helg och ta hand om när och kära ♥


2010-02-04
 18:08:40

Grattis MiniWeni!

Har tagit lite bilder på Xenas fina presenter och smörgåstårtor!

Xena & Leia i sina nya vita halsband, de fick två halsband var.


De andra två halsbanden, det översta är Xenas och nedersta är Leias.


Tjejernas smörgåstårtor (med leverpastej och köttbullar mellan legrena)


Leia mumsar tårta


Xena mumsar tårta


Xena gluttar på sin nya fiina vattenskål


Xena "sitter fint"


Xena sugen på tårta!!


Men hon kan posera ändå =0)


2010-02-04
 10:35:20

Xena 1 år

Idag fyller min älskade prinsessa 1 år!!!

Grattis!!!!!