2008-12-30
 23:45:50

Prickig katt

Dessa underbara julkulor hittades på Prickig Katt inne i stan, så jäkla söta och kitchiga! Designade av Lisbeth Dahl.

2008-12-29
 18:28:20

Julen

Ah, julen har varit underbar! Massor av god mat har vi ätit och umgåts med familjen. Att vi fick flytta hem har verkligen ökat julkänslan ytterligare. Yay vad jag gillar vår fina julgran som jag släpat hem!

Julklappar har vi såklart avklarat också. Jag, M och Leia hade såklart varsin julstrumpa, som det låg en liten paket i på julaftonsmorgon =0). Vi fick blandade saker i julklapp, jag fick en fin mobil av husse, sen fick vi bla. ETOlådan (aktiveringsleksak till Leia) och en bok om lugnande signaler. Kanon! Till oss själva köpte vi en ny damsugare i julklapp, det behövdes en ny fräsch som inte repar de nya golven, Leia är väl inte överlycklig dock...
   

Idag har Leia varit hos min pappa och busat, hon har tydligen skött sig perfekt och dem har promenixat i flera timmar. Skönt att hon får komma ut lite fastän att matte är hostig..

Såhär trött blir man efter en dag hos min pappis...


Matte var istället inne i stan och hittade massa fina saker på REAn (och icke-rean =P)..

Nya MoonBoats!! Mina gamla förstördes juh när jag ramlade i diket i våras ;) En übersöt foderburk behövdes nu när Leia gått över till torrfoder (som funkar utmärkt!). Örhängen, necesär och strumpor blev det också =0)
         

Hittade även ett par vantar i "strössel"-färg... såååååå fina var dem!

Yay vilken underbar dag, Leia är slut, matte är slut och husse är slut...
2008-12-23
 20:59:58

Dan före dopparedan

Idag har det införskaffats julgran, städats och fixats med klappar. Allt är inslaget, rimmat och placerat under den fiiiina granen. Julen är verkligen här!

Hur mycket stress man än har innan julafton, så är det alltid lugnt kvällen för den stora dagen. Samtidigt som man är förväntansfull och nyfiken på alla klappar! Visst är det underbart! Galet mysigt blir det imon, hoppas att alla blir glada före klapparna jag och Leia köpt =0).

Har förresten rosa julkulor i granen iår, kanske ingen större chock? Läckert som tusan iaf!

Nu ska vi kolla Elf på kanal 5 och så ska jag välja ut juloutfit till Leia.. hmm.. mössa, halsduk, tomtedräkt eller glitter?! Vilket matchar bäst till tikskyddet?
2008-12-22
 22:32:37

Foderbyte

Eftersom jag hört en del dåliga saker ang. Nordic så kände jag mig manad att titta efter ett annat foderalternativ till Leia. Vi hade Purina Lax & Ris hemma som jag använder som godis och det har hon ätit i ca 2 veckor. Funkar helt ok, men hon löper juh nu så magen är ostabil och aptiten är ganska kass.
Nu när vi flyttat hem är tanken att Leia ska få 50/50 av färsk- och torrfoder tills färskfodret tagit slut. Idag såg jag att torrfodret började ta slut så jag köpte nytt, men denna gången Purina pro plan chicken & rice adult small breed(långt namn). Så det fodret ska Leia ha ett tag nu (påsen räcker en månad).. Sen ska jag utvärdera och kolla vad som hänt inuti och utanpå Leias smäckra kropp =P. (ska såklart inte snitta upp henne, ska kolla bajjen...)

Tanken är att stanna kvar på Purina om det funkar, annars byta till ett annat kycklingbaserat torrfoder. Därav "smak-bytet" på Purina... Min tanke är att hoppet mellan ett nytt foder inte blir riktigt lika stort om det är samma bas?! Kanske har fel men det är min tanke iaf!!

2008-12-22
 15:41:22

Rent hus

Det börjar arta sig här hemma! Eller rättare sagt jag har gömt undan all skit! Hehe.. det husse inte vet har han inte ont av!! =P

Funderar på vad som är svårast, slå in en pipleksak i närheten av Leia eller försöka gå fot med henne och en påse med köttfärs?
Thihi.. galet söt är min råtta iaf! Nu ligger hon och sneglar surt på mig när jag skriver, hon är en liten suris just nu.. thihi.. Kanske för att hon inte fick keka köttfärs?

Idag har jag shoppat mat till mini, fan va dyrt det är att köpa 3 kilos säckar i förhållande till större.. men jag måste ju testa maten först. Gillar hon den så blir det 7,5kg nästa gång!! Det borde hon äta upp innan den blir dålig! Bättre när man har två hundar, då blir inte maten dålig!

Tror jag ska sätta mig och skriva julklappsrimmen på klapparna nu.. jädrans vad bra dem är!

Thjong alla underbara människor!!
2008-12-20
 19:44:29

Maaaat!

Nu sitter jag *trumvirvel* i vår något överdimensionerade soffa, i vår underbara lägenhet!! Yes vi har flyttat hem!!!!!!!
Har en del att fixa dock.. vilket blir imon eller nå't.

Har precis klämt i mig mitt första riktiga mål mat sen i onsdags, första gången jag varit hungrig, fan vad gött!! Förkylningen verkar ge med sig iaf, tänker inte vara sjuk till jul!

Leia verkar trivas här hemma, ligger i sin säng på soffan och myser. Hon har börjat äta hyffsat bra nu iaf. Hon är lite nedstämd och väldigt okontaktbar dock, får hoppas på att det blir bättre.

Nu ska jag och min Pinsessa kolla på Harry Potter... mattes favorit =P
2008-12-18
 12:04:09

Sjuk

F*n f*n f*n!!!
När vi äntligen får flytta in i vår lägenhet så blir jag sjuk. Orkar ingenting och mina leder känns som blåmärken. Blääääää! Kul att sitta en hel dag och inte göra ett skit, när jag har miljarder saker att göra!! F*n f*n f*n!!! Nu ska jag blanda medicin som en knarkare och hoppas att jag blir piggare SNABBT!!

Leia är också småhängig, löpet kom igår.. så vi ganska slappa båda två..


SUCK!
2008-12-17
 09:33:02

Prickmys

Idag är jag & min svullna (=P) vovve hemma hos prickarna prick och myser. Hundarna sover som odjur... ?!

Har såklart min dator med mig =0) Sitter och rimmar till julklapparna. Gasch vad bra jag är! Fast jag skriver inga uppenbara rim, M kan alltid gissa vad det är iaf.. så han får bara förvirrande rim...

Funderar på vad LeiaBeia ska få i julklapp... Hon kommer ju förmodligen få en stor födelsedagspresent. Hmm.. kanske märgben? Eller ett nytt tikskydd? Gasch vad svårt!!

Hon har önskat sig detta iaf... allt från pupstore.se
(matte skulle dock vilja ha en uppsydd sele med Leias mått...)

2008-12-16
 19:59:00

Löptök?

Leias muff har svullnat lite.. plus att hon har matvägrat några dagar... och idag spydde hon.. kan det vara löp på väg?
2008-12-15
 11:50:22

Galet

Yay, har precis beställt de sista julklapparna! Så nu är jag klar med inköpen, ska slå in dem och försöka rimma lite också iofs. Samt fixa till några by hand!
Hoppas att dem kommer med posten snart.. kommer nog på onsdag-torsdag skulle jag tro..

Men vad skönt, igår gjorde jag klart julkorten också.. bara frimärken kvar och så är dem iväg! Ska ge några "för hand" också.. mycket mer miljövänligt, ekonomiskt och trevligt. Förra året fick nämnligen vissa sina väldigt sent, fastän jag postade dem tidigt, dåligt tycker jag!!

Idag har jag engelskatenta, sen är det hem och packa + fixa i lägenheten som gäller..

2008-12-14
 19:45:51

Snart klart!

Idag städade vi iordning köket hemma, shiet vad snyggt kök vi har. Har saknat det! Imon lägger byggarna vardagsrumsgolvet, sen har dem en del småfix att göra som dem slarvat med. Men i veckan när jag är ledig kan jag börja ställa iordning allt hemma. Fan vad skönt!! JUL HEMMA! Är sååå glad.
Nästa helg bor vi hemma! Julgransförsäljaren here we come! *fniss* Känns skönt att iaf få fira en riktig advent!

I övrigt har vi en del att tänka på, som en blender där uppe i bollen! Vissa människor är så elaka =P.. thihi.. eller inte! Livet är tokigt, riktigt riktigt tokigt. Antar att det är en del av tjusningen?!

Jullovet blir nog roligt, 1 månad hemma med min vovve! Okey, kanske inte riktigt så.. Men vi ska busa, träna och mysa som aldrig förr. Har inte bestämt så mycket än. I veckan ska vi hälsa på mommo, ska försöka få henne att äta pannkakor med mig =P. Har bokat in en liten helgtripp i januari också, utifall Leia inte börjar löpa för då får hon stanna hemma.

Jul, jul, jul.. Gasch vad underbart! Nu ska jag leta adresser till släktingar som varit snäll och ska få julkort!

2008-12-12
 10:52:24

Skogspromenad

Finns det något bättre sätt att starta morgonen på än 1½ timmes rask skogspromenad? Dessutom med trevligt sällskap av 1 Lisa, 2 prickar och 1 pinne!!

Leia var lite småtokig, men i övrigt skötte hon sig hyffsat ändå!

Nu skola och redovisning igen!



Edit:

Tydligen har jag blivit hemmablind? Iaf så tyckte Lisa att Leia hade grymma inkallningar och skötte sig galet bra! Så förlåt Leia, du rockar! Känner mig lite dum som inte ser förbättringarna, det blir en läxa till framtiden!
(Leia med matte tackar Lisa!!)

2008-12-11
 09:38:07

Snö

Eller... lite flingor iaf! Nu ska vi klä oss varmt jag och min goding och ge oss ut och fånga flingor!
2008-12-10
 22:06:15

Galenskaper

Idag: Jag och Suuuus var på Ullared =0)
Imon: Engelskaskitjävelredovisning (och redovisning av veckans uppgift!)
Fredag: Byggteknikredovisning
Lördag: Luciamiddag hos Homer (på dagen ska vi fixa i lägenheten)
Söndag: Agilityträning
Måndag: Engelskatenta
Tisdag: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV!

Idag var det en alldeles tokig dag med min underbara Suuuus, åh vad roligt vi har. JÄMT! Det var ganska hektiskt på Ullared, men tokigt sköj =0). Jenkan kom även på att hon glömt keka frukost. Bra där!

På väg hem åkte vi förbi Sussis pollar och det var så mysigt när det snöade! Jag mockade bäst! Sen ville Winchester hänga heeeela sin kropp på mig när jag kratsade hovarna. Knasboll! Kommer ha ont i ryggen imon (nej sussi.. jag får inte ont i ryggen när jag mockar =P)

Det är mycket att tänka på nu, galenskaper! Helt toookigt är det, men alldeles alldeles underbart! Jajja.. jag flummar som vanligt!

Imon blire veckans uppgift rapport.. och så får ni reda på om jag spydde på redovisningen!
2008-12-09
 09:14:18

Regn regn regn..

Varför ska det vara så jäkla pissigt väder?! Har ju fan en hund som vill ut! *suck*
Det är inte lätt att hela Jenkan =0) (tur att jag inte gör det *asg*)

Idag ska vi lyssna på när delar av klassen har seminarier, i 5 timmar!! Galet! Kommer somna juh..

Imon är det Ullaredtrip, thjohooo.. och Leia kommer ändå bara vara ensam några timmar. Gött att ha snäll familj =0)

Torsdag är det dags för redovisning, på engelska... bläää!! pallar inte alltså.. På fredag ska vi ha redovisning i byggtekniken.. för HELA klassen på typ 100 pers!! *gulp*

Detta är alltså min vecka.. ganska soft.. ska försöka klicka "veckans uppgift" lite varje dag också.. Leia öppnar typ lådan nu. Men den är TUNG som tusan.

Förutom dessa "lektioner" har jag en tenta på måndag, sen är det jullov!!! Jiiiipiiiie!!

Och har vi riktigt riktigt bra med flyt, så får vi snaaart flytta hem till vår lägenhet!! Fan vad den har varit saknad... Ska bli mysigt att få vara i eget hem.. kan tom bli julgran!!

2008-12-06
 13:51:50

Veckans uppgift

Körde två klickpass till och VOV, redan en hel del dragande. Leia är smart, riktigt smart! Får nog sätta lås på spritskåpet ;)

Ska försöka lägga in en del kampande med flätan också, med mycket beröm i baksdelsförskjutningen. För hon kommer behöva en del kraft om hon ska kunna dra ut lådan....

Ska be husse fota också kanske..

Har gjort en liten film men vetisjutton om jag ska visa den =P. Måste även försöka göra lådan lite mjukare att dra ut.. Hmmmmm
2008-12-06
 13:32:50

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Helena och Lisa

Reglerna är:

  1. Publicera reglerna på din blogg. 
  2. Svara på sex 8-sakerna. 
  3. Meddela de utmanade på deras bloggar. 

8 Favoritprogram
Utan någon speciellt ordning...

  1. Ugly bettan -Fast på senare tid är det väl sisådär...
  2. Desperata Hemmfruarna -Goood, hur mycket ska dem hitta på?
  3. Top Model (Usa) -Är sååå kul att se dem bli ovänner =0)
  4. The Hills -Fast jag kollar online, kanske inte räknas?
  5. Hells Kitchen -Gasch vad han är elak.. Moahaha..
  6. Roomservice -Byggare är snyggare =0)
  7. CSI -Det bästa som finns tror jag.. sååå bra!
  8. Miami ink -Fast jag hatar allas snyfthistorier.. Hallå? du vill tatuera so?

8 Saker jag gjorde igår

  1. Åkte buss -As always!
  2. Lämnade in en CAD-ritning -Fick godkänt, bara en av 10 kvar nu!
  3. Lämnade in vårt Byggprojekt -Också godkänt
  4. Tog en myysträningspromenad med Leia -Hon är så duktig min pärla
  5. Gjorde miljarder tassar till forumet.. -Folk är krävande
  6. Insåg att vi kanske kanske får flytta hem innan jul -HOPPAS!!
  7. Kekade middag hos mapa -Mys
  8. Funderade på foder till Leia -Suck

8 Saker jag ser fram emot

  1. Jul på Liseberg
  2. Julafton!
  3. MyDog
  4. Jullov en månad
  5. Ullared med Suuuuuuuuus på onsdag
  6. Att få flytta hem.
  7. Att få ha vår egen vardag
  8. Fortsätta lära känna underbara människor

8 Favoritresturanger

  1. Gatsby Pizzera, Askim -Sååå goda pizzor och de bästa pizzamakers in town!
  2. Noble House, Askim -Deras Sushi är muuuuuuuums
  3. Lamai Thai, Askim -Mums.. gottigt som fan
  4. Persian Palace -För att M ska få äta Lamm ibland =0)
  5. Jensens -Älskar deras såser!
  6. Max (på väg till sthlm) -Så många minnen och dem spelar svensk musik, Kent...
  7. Kungs pizza -Kebab med ris.. MUMS!
  8. Neeeh.. kommer inte på mer

8 Saker på min önskelista

  1. En hund, röd med slarviga öron =P
  2. Att Leia ska må bra..
  3. Resa
  4. Kläder.
  5. Saker till Leia
  6. Skrivbord
  7. Agilityhiner
  8. Kamerafodral

8 Personer jag utmanar

  1. Känns som om alla redan är utmanade.. den som vill DO IT!
2008-12-05
 15:55:50

Fredag

Idag har det varit en bra dag!

Jag lämnade in en ritning till CAD kursen. Hurray!
Vi fick godkänt på vårt dimensioneringsprojekt i byggtekniken. Hurray!

När jag kom hem satte jag mig vid datorn och *skäms* här sitter jag. Men det har varit väldigt trevligt iaf.. hehe

Nu ska Leia få middag innan hon börjar gnälla efter d.. Sen ska vi ta en mysig promenad och ikväll blir det middag hos mina päron.. myyys!!

Se vad mumsigt jag fick av min älskade vän Sussi.. (en hel låda alltså)
2008-12-04
 16:53:53

TröttisLeia

Imorse fick Leia kiss+frulle vid 8, sen sov hon vid öppna spisen tills jag tog ut henne för att bajsa klockan 11, innan jag skulle till skolan.

Detta har ALDRIG hänt innan, Leia vill alltid bajsa precis när hon fått frukost. Men inte idag.. hurray! Kanske finns hopp om sovmorgon i framtiden?!

Hon är iaf tokigt söt när hon sover! Men visst ser hon lite valpig ut i blicken!
2008-12-04
 15:55:00

Veckans uppgift

På forumet har vi börjat med "veckans uppgift", varje vecka kommer ett nytt trix att träna in och efter en vecka berättar man hur det har gått. Jag tänkte skriva in våra framsteg här i bloggen, lite för att se i vilken takt Leia lär sig =0).

Här finns inga direkt lätta lådor (viktmässigt) så att det är inte möjligt att Leia ska kunna dra ut dem med hantaget i munnen. Därför är tanken att Leia ska dra i en fleecefläta som sitter i lådan så att den öppnas...

Jag började med att klicka in greppande av flätan, 5-10 klick. Sen flyttade jag den till lådkanten och klickade för intresse, men Leia började ganska snabbt att greppa, så då klickade jag det och sedan att hon höll kvar. (Hon började tom att dra lite!!)

So far so good.. hoppas att detta funkar, annars får jag tömma lådan. Den väger en del nämnligen med allt i...

Update kommer!!
2008-12-03
 09:07:28

Prickvakt

Idag är vi prickvakter igen. Myyyyyyyyyyyyyyyyyyys!

Plugg, hundar och jul är vardagen nu! Underbart =0)

Idag blir det prickkli och engelskaplugg. Leia försöker få sig ett ragg i form av prick-Imsa. Knaspella!!

Huggsi
2008-12-02
 17:19:03

Vinnare!

Jag har alltid vetat att min sessa är vinnare, men nu vet alla!!
http://www.minpinne.com/