2010-05-29
 19:03:24

Ledig i 3 månader!

Idag hade vi sista tentan för denna omgången och nu har jag SOMMARLOV! Är ledigt till den 30 augusti, helt fucking underbart. 3 månader med min fiiina familj utan tentastress!

Ska visserligen jobba lite också, börjar 7 juni. Men jag har ju världens bästa jobb med väldigt olika tider och mycket utomhus. Ska verkligen njuta denna sommaren av att INTE sitta på ett jädra kontor 8-17, förmodligen sista sommaren som jag har "sommarjobb". Sen blir det kontorskarriär av damen ;)
Fattar inte riktigt att jag på min utbildning bara har typ 1 år kvar, och det är de roligaste med mycket intressanta projekt!

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihuuuuuuuuuuuuuuuuuu för sommarlov!
2010-05-28
 07:56:34

Rödfis

Har en liten rödfis som sover i mitt knä, världens sötaste rödfis! Kan inte me och väcka henne så jag kan starta dagen som innehåller först frukost och sen plugg inför tenta 3 som är imorgon... Xena är en väldigt färgstark individ, när hon ska somna så rap/snarkar hon (egentligen fel beskrivning, det är ett väldigt speciellt läte..), muttrar gör hon också om jag skulle röra mig för mycket.. Men liten och söt är hon, ser ut som en liten rådjursunge när hon rullar ihop sig ♥

Sovandes liten rödfis (visst har matte läckra mysbrallor=P)
2010-05-24
 10:05:03

Plats i solen

Vet inte om jag riktigt förstår talesättet "man mår som man förtjänar". Men på sätt och vis gör jag det ;) Mår blä och har grym tentaångest för att jag inte har energi att plugga. Vill bara sova!

Imon är första tentan så idag måste jag repetera en hel kurs, lite småpanik ja... Fast jag känner mig ändå ganska lugn, jag kan det mesta eftersom jag hängt med bra (duktig mej!) och sen är det en kurs som är ganska ok att omtenta. Jag vet att man inte ska tänka så, men har man 3 tentor en och samma vecka och inte mår 100% så får man la prioritera lite =P

Igår vaknade jag med ögonen kanonsvullna, antingen har jag fått någon släng av pollenchock (vår häck blommar som en tok utanför och fönstret va öppet på natten). Det kan även vara så att jag är allergisk mot Leia, hon är nämnligen lite skendräktig och har lite mjölk i tuttarna. Jag är ju allergisk mot hundarnas fotsvett och när dem stressar upp sig. Så min tanke är att Leia har lite annorlunda hormonbalans och kanske lite extra allergener. Ja inte fan vet jag men det är ju inte helt osannolikt.

När vi kom in efter morgonpromenaden strax efter 8 ville jag inte att tjejerna skulle hoppa upp i sängen med smutsiga tassar så jag stängde sovrumsdörren (eftersom jag ändå inte skulle sova vidare). Sen stog båda utanför dörren och gnällde.. bortskämda små prinsessor! Fast Xena fanns snabbt sin plats i solen i soffan, så hon va nöjd ändå. Hon lyckas ALLTID hitta den platsen i lägenheten som har sol!

Ang Robur (maten) så har Leia gått ner lite, så nu blandar jag Xena och Leias mat istället. Det passar dem båda bättre....

Nä dags att ta tag i den här dagen, dags att spela Muse på högsta volym och när gräsklippargubben har förflyttat sig till nästa gård ska vi förflytta oss ut i solen på uteplatsen. Behöver solterapi!

Längtar tillbaka!

2010-05-22
 23:57:14

Vackert!

Lyssna och njut... den vackra låten är såklart med i kommande Eclipse!
38 dagar kvar till premiären (37 dagar kvar till midnattsvisningen...)

Love is forever!


Det underbara bandet Muse och låten Neutron Star Collision (Love is Forever)
2010-05-17
 14:02:38

Långhelg

Måndag igen, efter en helg i Sthlm. Drog till Sthlm i torsdags tillsammans med M och några vänner, spenderade fredagen på stan och lördagen fiskandes vid en underbar sjö. Vackert väder och underbart sällskap. Saknade dock våra fina prinsessor, eftersom vi lämnade dem hemma.

Känner mig stark men otroligt trött, dags att vila lite inför 2 veckor med tentapluggande!
2010-05-10
 14:12:55

Slappröv

Känner mig otroligt slapp som aldrig uppdaterar hemsidan längre... men det ju lixom inte direkt prioritet 1 ;)
Finns så mycket man vill hinna med, så mycket man vill göra och engagera sig i. Känns som om man ständigt måste begränsa sig och kompromissa, men ibland går det inte utan man måste göra vissa saker fullt ut. Man kan ju inte måla en halv vägg för att tiden inte räckte till hela ;)

Just nu känner jag mig dränerad på energi (supertrött) samtidigt som jag brinner för att göra massor av olika projekt, hade gärna velat måla flera "halvväggar" så jag hinner göra flera olika. Om 2 veckor har vi vår första tenta, sen har vi 2 till samma vecka. 3 totalt varav 2 är riktigt svåra och kräver mycket plugg. Hur orka?

Just nu vill jag sitta på en klippa med min bästaste vän, titta ut över havet och bara vara. Istället sitter jag hemma med tentaångest och väntar på att klä mig inför kvällens vårrus. Inte fan kan ja förmå mig själv att öppna böckerna och plugga....

Som så många andra dagar tänker jag "Imon ska det bli ändring och nya tag! Menar allvar, imon SKA jag verkligen sätta igång. Har tänkt lika många gånger innan men imon ÄR det fan dags!" Varför man inte istället börjar med en gång är en gåta för mig ;)

2010-05-07
 08:43:53

Agilityråttan

Min överspeedade Leia va grym(som alltid) igår på agilitytävlingskursen. Det var fokusering på att få mer avstånd, något jag vet att vi inte är jätteheta på. Men jag har blivit bättre på att visa Leia med kroppen vart vi ska och har därför kunnat länga avståndet lite, det svåra är när jag får kortslutning i hjärnan. Vår instruktör är sketbra och jag får så bra tips att jag tänker för mycket på det och glömmer annat =P
Hur som helst fick jag ut Leia ganska bra och fick även till en fin 90 graders sväng till en tunnel som jag inte trodde vi skulle fixa, bara genom att vrida mig.. sjukt nice..

Jag har förresten lyckats att inte prata alls när vi kört det sista, något som vår instruktör bad mig att försöka med första kurstillfället. Känns så jäkla bra för jag kan koncentrera mig bättre plus att inte Leia blir lika stressad. Jag började ju typ på det sättet, sa bara något när Leia skulle till balanshindrena eller tunnel. Sen fick jag lära mig att jag skulle säga "hopp" också, men det funkar ju inte för alla. Leia blir bara ofokuserad eftersom hon måste lyssna på mig samtidigt som hon ska följa mina signaler.

Ska leta fram lite bra övningar när jag kommer hem vid 12 och sen åka upp till klubben en stund för att träna lite och traggla slalom. Direkt efter sticker jag och Leia ut för att springa. Hade velat springa imon istället men jobbar hela dagen...
2010-05-04
 09:05:42

Svullen korv ;)

Xen,a som vanligtvis skippar en måltid om dagen (i värsta fall båda), har ätit de senaste 3 måltiderna och ser ut som en liten svullen korv. Hon har en sån där söt svullen mage som bara valpisar har ♥ Ska sänka hennes giva lite och öka succesivt så att hon inte sprängs ;)
2010-05-02
 09:54:04

Rubur

Igår fick vi äntligen tummen ur och åkte iväg för att köpa hundmat. Blev Robur Performance som båda tjejerna testat innan. Köpte även en liten påse Robur Maintenance för att testa om Leia tycker om den, eftersom det är den som passar hennes aktivitetsnivå bäst! Men kycklingfoder har inte riktigt varit hennes grej i andra märken innan...
Ska sätta mig och räkna ut hur mycket dem ska få nu bara, Leia ska ha exakt mängd och Xena ska få lite drygt. Ska ha koll från början på hur mycket dem får så vi enkelt kan ändra givan eftersom..
Känns sjukt bra att ge ett svensk kvalitetsfoder, sen att 7,5 kg PurinaProPlan kostar 629:- och 15kg Robur kostar 570:- är ju inte helt fel! Dessutom skall tjejerna ha mindre av Robur...

Letar febrit efter ett elastiskt koppel att ha när jag springer med Leia. Hon springer ju alltid precis bredvid mig och det är så jobbigt när kopplet slår mot oss och i skogen skuttar hon ibland en halvmeter åt sidan för att ta en "bättre" väg och då rycker det i kopplet på henne. Har visserligen en mjuk Puppiasele på henne men det hade varit bra att ha ett bra koppel.
Vet dock inte om det ens finns på marknaden!

Det här ---> LÄNK
Verkar ju jättebra, MEN det är 179 cm som minst.. Jag vill ha minsta mått på 1 m och max 150 typ....
Finns ju BAGGEN också, men det är 2 meter + expanderar 20cm...

Funderar på att ta ett koppel vi har hemma och kapa till önskad längd och sy i en bit resår. Skitsamma om den töjs ut, är ju bara att sy in ett nytt...?

Hittade lite på MrKoppel tror jag ska mejla och fråga dem om de olika längderna... lite grekiska när det gäller mått osv....

Nu: Jobba (för er andra, ha en bra söndag!!)