2008-08-28
 16:43:54

Powerwalk

Hehe.. shiet vad vi är kassa på att blogga Leia & Jag.. ska bli bättring!
Tyvärr händer det inte så mycket här borta, matte skolas in och Leia njuter av mattes korta dagar =0). Älskar att inte leva ett inrutat 8-17 vardag!

Imorse vart jag lite sen så det blev en 10 min powerwalk med Leiabus, riktigt skönt, funderar på att inte ta sådana istället för en vanlig "gå å nosa promenad". Det får hon juh så det räcker ändå!

Att inte bo hemma är jättejobbigt, jag som trodde livet i ICA-kassar var över!

Idag drog jag iväg med Sussi till gården och spanade markerna, oh shiet vad stort det var. Brummade runt på fyrhjuling och bara njöööt. *livet*

Trots allt kaos runt omkring oss och alla stora val, så känns det som om vi får mer och mer harmoni!

Gå ut och njut nu! Jag ska baka =0).
2008-08-24
 21:25:16

Helg avklarad

Helgen har varit hostig, men mysig. Har varit med min underbara familj och idag var vi på middag hos Päronen. Känner mig uppladdad för ännu en skolvecka. Känns som tiden går fort nu, toklängesedan jag jobbade känns det som, ändå är det bara 1½ vecka!
Har inte jättemycket lektioner, bara en kurs nu som är en liten mjukstart fast som ändå kräver tid. Nollningen tar också en del, är juh visserligen frivilligt...

Leia mår toppen och är lite mer gnällig än vanligt bara, som innan förra löpet.  Bugaträningen går framåt och hon är TOKSÖT när hon bugar. Nu är det lite kommandoträning som ska köras.

Har kommit på att Leia är INTE kommandoklok, jises! Det SKA jag verkligen träna de kommande veckorna. Vardagskommandona är usla, fast i lydnaden är dem kanon! Så något är bra iaf =0).

Hoppas helgen varit god och veckan blir toppen!!
2008-08-21
 16:28:08

Buga

Nu har vi kört några pass med Buga-inklickning. Leia har juh haft lite svårt för att bjuda nya beteénden och igår kväll var hon tossig som en räka och då passade jag på att klicka in lekinviterna. Detta har alltså nu shejpats fram till ett "Buga", tyvärr ser det mest ut som om hon strechar, vill få in huvudet mer mellan benen också...men men.. det blir nog bra till slut iaf!

Har iaf äntligen fått tummen ur och klickat in dä!

Varvar buga-klickningen med lite apport-greppningar och target-klick.

Leia e grym!

Fick förresten göra en ny nollebricka idag, dem gjorde sönder ALLAS.. AAAAAS!
2008-08-20
 18:48:31

Canis

Här om dagen kom beställningen från Canis, wiiiie! Nu har två lathundar lagts på lådan och några ska delas ut =0).

Beställde 5 klickers och en targetmatta också för att komma upp i rätt summa. Uttråkad som jag är så klickade jag Leia på targeten direkt. La den 1,5 meter ifrån med en gång, hon hajade såklart direkt. Fan vad grym råtta jag har!!!!!!!!!

I övrigt blir matte slitnare och slitnare, halsont har övergått till hosta som övergått till extrem smärta i halsen då den har gått sönder!

Kämpar dock vidare i skolan, som tur är har vi bara en kurs än så länge. Nollningen är mer seriös än kursen och håller på lika länge!
Se här: LÄNK , 5 veckor nollning!!! Är det inte sjukt? Kan ärligt säga att detta är lite to much för mig!
Nollbricka gjorde vi idag i 2½ timme, som VnollK sen säkerligen kommer riva sönder! (lägger upp en bild senare!)

I helgen MÅSTE jag bli frisk för då vill jag mysa med Leia och Sambo.

Neh, nu ska jag dricka te och hugga in i 2009 års IKEA-katalog!

Kramis

Våra Canis-inköp
2008-08-19
 07:27:32

Skola!

Idag ska jag till skolan, asså what?! Det var väldigt längesedan och jag vet inte riktigt vad som är aktuellt där längre. Finns mobbing?!

Närå, det ska nog gå bra, är väääldigt luddigt med tiden så jag vet inte när jag kommer hem. Men Leia har juh sällskap iaf!!

Kramisar!
2008-08-18
 18:34:49

DP-storträff (bilder)


Början på berget av jackor och hoddies


Godis och leksaker


Mjukisar


Denna ville Leia ha men matte sa stopp.. fast hon är så söööööt!


Leia laddar upp inför kvällen


A-K lagar maaat!


Kvinnan kan inte sluta le! *gullidej*


Grabbarna pratar DP såklart!


Sofia fiskar


Leia och Smilla spanar in Cecilias fiskefynd


Älskar denna hunden! Ragge är gryyyym!


Anna & Sötis-Jackie


Mums eller vad säger du Linn? (Notisbladets-förstaside-bild-förslag-1)


Men det här verkar snäppet godare!! (Notisbladets-förstaside-bild-förslag-2)




2008-08-18
 18:23:34

Vår helgfångst

Följdande fick vi med oss hem efter helgen:

- Namntub
- Självlysande sol
- Ultraljudsleksak (den gröna mojjen)
- Tandborstar
- Första hjälpen kit
- 240 bajspåsar
- Oral care stipes for dogs
- Foderprov Royal Canin
- Tuggpinnar (storpack)
- Racinel-gotta
- Chicken treats
- Greenies
- Eukanuba foderkupong
- Eukanuba tandkex

Sen köpte jag lite saker också
- Greeinies träningsgotta (se bild längre ner)
- Sötis-åsna
- Pip-latex-fladdermus
- Torkad oxlever
- Kycklingburgare
- Skivad oxfilé
- Hjortpinnar
- Oxlunga
- Present till Mahyar ;)

Helgens "fångst"


Vi hade tryckt upp deltagarpins som alla fick varsin och även till tävlingarna, själv kom jag trea i en!


Dessa "Greenies-gottisar" ska jag försöka klickerträna med. Lagom size och bra för munhygienen!
2008-08-18
 14:29:19

DP-storträff

Då var det äntligen dags, helgen med stort DP =0). I fredags morse möttes vi Göteborgara på centralen med stor förväntan. (Joanna & Ragnar, Sofia & Cooper, Theresia & Djingis och Maria & Jade

Efter mycket tjöt och lite felkörningar kom vi fram till Fliken, på plats var då redan Anna & Jackie, Linn & Rocky och The Bakers.

Vi donade lite och tog en promenix i skogen. Leia blev lite kär i Rocky som mer än gärna nosade henne i rumpan, vilket iofs många hanar gjorde!
Efter att ha mejlat fram å tillbaka med Linn så kändes det verkligen som man redan träffats. Märkligt det däringa! Rocky var snyggare i verkligheten, sikken härlig hund!

Efter lite hundträning och tjöt så kom Linda & Dini & Jawa, A-K & Pelle & Diva & Lova, Heidi & Rocky & Liam och Cecilia & Smilla.

Vi kekade god middag och möööös. Några av Stockholms-flickorna hade plockat ihop en presentpåse till mig, mia och linn som tack för allt. Så otroligt gulligt!!
Cecilia hade bakat kakor eftersom Heidi fyllde år! Vi hade även en liten lära känna tävling.
Lite senare på kvällen kom 2 eftersläntande grabs Anders och Chistoffer.

Efter en lång och händelsefull kväll gick vi och nanande allesammans.

Lördagen började segt, alla var trötta och min hals mådde inte bra av att sova i fuktigt rum och värkte massor =(. Vi tog en långpromenad allesammans och tjötade, tränade och umgicks. Heidi hade även en BARF genomgång och OJ vad jag är sugen.. har 2 månader på mig att planera nu och sen börjar jag när vi flyttar hem igen!!
På kvällen gick vi poängpromenad, lekte lekar i Marias regi och grillade. Mys helt enkelt!!

På söndagen åkte The Bakers hem tidigtare, vi andra tog en mysig promenad, städade tillsammans ut sovrummen. Sen kekade vi lunch, några gick spår. Prisutdelning blev det också, vinnarna i alla tävlingar skriver jag ut i ett annat inlägg.

När vi alla hjälpts åt att plocka ur Lindas butik ur lokalen och maten ur köket samt städat allt började alla småsucka, det var dags att bege sig hem!

Vemodigt var det och att träffa så här många människor man lärt känna på internet kan gå käpprätt, men nejdå! Alla var roliga, trevliga och sociala. MYYYYS!!

Tack alla som var med och gjorde denna helgen genomförbar och stort tack till Linda som sponsrade med priser till tävlingar samt en Goodiebag till alla deltagare!

Känner mig riktigt sentimental och småsjuk idag, men ändå glad att helgen blev så lyckad!

Stor kram, nu ska jag bli frisk!!!!!!! Skola imon...

Bilder kommer när vi tagit oss hem!
2008-08-18
 09:53:39

Hemma

Kom hem från en underbar helg igår.. tyvärr förkyld, snuvig och allmänt trött.. åkte hem till Päronen för kurering och där är jag kvar! Sov i 12 timmar..

Kommer med update ang. helgen ikväll eller imon efter skolan. Nu ska jag & Leia bli ompysslade av papps ;)

Kramis
2008-08-14
 08:08:47

Blåst

Jaha, då vart dä storm igen.. det är en fördel att sova i en källare för då hörs det ingenting =0).

Imorse var jag en kass matte som hade glömt att ta ut Leias mat från frysen, så det bidde torrfoderfrukost! (håller tummarna att hon inte spyr) Sen är det alltid lika jobbigt när det blåser, för jag blir alltid orolig att lillfis ska blåsa iväg! Nu vet jag inte om det är fysiskt möjligt, men ändå!

Idag har jag min sista arbetsdag på mitt jobb, känns lite konstigt men samtidigt bra! Eftersom jag ska ta tag i mitt liv och börja plugga! Igår ringde en tjej från chalmers och sa typ: "Hej det är ____ från Chalmers, tänkte bara undra om du har några funderingar ang. nästa vecka?" och vad gör jag, bryter ut i nervöst fniss och säger "Näe, borde jag ha det?". Tror ärligt talat att jag inte fattat att jag ska plugga!

Igår hann vi inte slinga mitt hår, kanske blir idag. Vi hann dock gå ut en långpromenad med LeiaBeia, det behövde hon! Sen fick hon en kycklinghals och uppenbarligen gav någon av päronen henne en skinkbit för den spydde hon upp igår kväll! Ha, avslöjade!! Leia hade svalt den hel typ, så inte så konstigt att den kom tillbaka!

Har en väska hemma som måste packas *tråk*, alltid lika jobbigt och jag glömmer hälften. Har ingen våg heller, så jag hoppas man inte behöver betala övervikt till Joanna-Prutt!! Jag & Leia ligger iaf i hårdbantning...

Hela familjen Tokstollar mår iaf prima, Leia har fått lite "Love-Handels" enligt morsan, ja nu formulerade hon väl det inte så.. men jag gör =0). Egentligen har väl hela familjen sådana *suck*.

Jäjä.. ha en underbar dag!!
2008-08-13
 08:24:08

Tankar

De sensaste dagarna har vi BARA kört kontaktpromenader som träning. Börjar ge resultat faktiskt, men lillfis behöver annan träning också. Tyvärr hinner/orkar man inte alltid det =(. Motivationen är väl inte på topp precis (shiet vad det går upp å ner), är så slut på energi så DP-lägret kommer som en räddare i nöden!
Känns även skönt att det äntligen är dags och man slipper planera mer, kommer nog aldrig vara lägerplanerare igen ;). Visst har det varit roligt, men det har gått åt alldeles för mycket tid och energi som jag egentligen inte har!
Har juh även slutat som kontaktperson för DP-träffarna här i Göteborg, blev alldeles för mycket tjafs hit och dit kände jag ;).

Idag ska jag handla och sen åka hem till Päronen för att fixa lite +slinga mitt hår =0). Imon är det min sista arbetsdag och efteråt är det packning som gäller, Joanna har satt en gräns på 15kg, så nu ska jag banta Leia lite ;). Nämen hon vägen juh 5kg (avrundar neråt)en Baginbox väger säg 2kg, alltså får jag packa 8kg! Lite snålt! Men om man lägger in heliumbalonger i väskan, blir den lättare då?!

Jäjä.. det ska nog gå bra, har dock några miljoner saker att tänka på och en to-do list som räcker ner till golvet. (säger iofs inte så mycket för dem som inte vet min längd/korthet)

Anyway, fredag 6.10 brummar vi hemifrån till centralen och joinar de andra sen kommer jag & Leian hem på söndag, trötta som fååååå!
Måndag har jag & Lisa en kvalitétsdag med hundarna inplanerad och tisdag, ja då börjar skolan! (fast schemat första veckorna är ganska soft, så förmodligen blir det en del hundträning!!)

Kramis
2008-08-12
 10:55:51

Suck

Igår var dem och besiktigade vår lägenhet och mätte fukten precis som de gjorde när vi renoverade lägeneten. Nu var det tydligen fukt överallt, hallå?! Vad gjorde dem förra året då?!

Blir så jävla arg! Dem var juh hos oss första gången för att kolla så vi kunde fortsätta renoveringen utan att allt skulle behöva göras om!!

Detta kommer säkerligen försena stambytet i vår lägenhet, 8 veckor? Kiss my ass!!

*inte på så bra humör idag dårå...*
2008-08-11
 17:19:38

Lidingöhelg

Oj, sikken helg!

I torsdags hoppade vi in i das super-car och brummade iväg. Glömde inte att plocka upp Myris på vägen, fick även tjinxa lite på Hannas mamma och syster.
Sen körde vi vidare till Hanna och Lidingö, var ganska trött när vi kom fram, körde juh nästan hela vägen. Väl framme drack vi te, åt kaka och tjötade.

På fredagen gick vi ner till vattnet och kollade på fåglarna, handlade och kollade in djuraffärssortimentet. Köpte en sak som jag inte ska skriva för då blir det kalabalik =P.
   
På kvällen satt vi och pratade med Hannas morfar, sååå mysigt. Vi hade verkligen en toppenkväll.

På lördagen fick Leia & Myra en riktigt mumsig frukost; pannkaka med pasta, nordic och alger!
   

Vid 10 tog vi buss+tunnelbana till Himmelska hundar där vi hade DP-träff, gick bort och rastade alla galningar på gärdet först.
Caféet var väldigt mysigt och personalen supertrevlig! Det var kul att träffa några av Sthlmarna från forumet också, trevliga typer de dära!
(kvalitén på bilderna suger pga. min lilla kamera som inte mår bra, den stora hade husse...)


   
   

På kvällen lagade jag & Hanna middag och satt & snacka skit och drack vin till 2. Haha.. var sååå roligt. NÄÄÄÄEEEEE! *asgarv*

Hundarna har busat och gosat hela helgen, dem funkar bra som vanligt.. förutom på morgonen då Leia är superpigg och Myra är en bitch. Men det är mysigt det med!!

Hela vägen hem sov Leia, första gången det händer!


Tack Hanna och Myra för en underbar helg!
2008-08-11
 08:13:34

Ojojoj

Oj, vilken helg. Detta behövde vi för att ladda batterierna, en helg med skitsack och vovvebus! Skriver mer om helgen i eftermiddag när bilderna har skuttat över till datorn =0).
Hanna har även präntat in en tanke i mitt huvud, en tanke jag inte kan släppa *suck*. Det hade juh varit heeelt fantastiskt, men har vi tiden? Jaja, kommer inte säga mer *sådetså*, älska hemligheter!

Leia pendlar mellan att vara en underbar kramgo varelse till ett monster. I helgen har hon varit lite off och mer kontrollfreak än vanligt, så på det sättet var det skönt att komma hem. För hon blev sitt vanliga kramiga jag och mycket lugnare och kunde slappna av, precis som det ska vara på hemmplan! (Fastän vi egentligen inte bor hemma...)

Ska försöka ta tag i lite träning varje dag och även planera in lite vardagsrutiner för oss båda inför kommade förändringar. Kan inte riktigt sätta fingret på om Leia kommer gilla min studietid eller inte, time will tell...
Men ska försöka planera in så mycket hundigt det bara går!!!

Igår var sista inlämningen på min css-kurs och den 24 är det projektarbetet. Men det är typ klart, ska bara designa lite och fixa ett program att zippa filerna med. (vet inte om jag har det på min dator) Sen är det den jävliga matten *suck*, detta kommer ta musten ur mig!!!

Planer för veckan är som tidigare.. Jobba 4 dagar, plugga som en galning på kvällarna+träna Leia, på fredag åker vi på DP-Storträff =0).

Jaja.. Ha en underbar vecka!


2008-08-07
 13:22:49

Snaart!

Jag har juh en tendens att vara lite tankspridd. Förra veckan höll jag på att glömma av att jag skulle köra mormor och lite då och då glömmer jag av att hämta Leia. Det är lite sjukt att jag inte tappat bort min ring än, däremot glömde jag att ta på mig den imorse!

För några år sedan hade jag två mobiler, en av anledningna var att det var billigare att ringa, en annan var att det var skitsmart att kunna ringa till den andra när den ena var borta! Helt genialiskt när jag tänker efter!!

Hur som helst består mitt liv av en hel del planering och to-do listor. Jises! Glöm inte mejla hit & dit, glöm inte att hämta det här & det där osv.. Just nu är den tyvärr milslång..
Detta gör juh att jag slipper att ha huvudet fullt med planering och slippa gå och fundera hela tiden på om jag glömt något!

Jag har en generell to-do list och en "dagens".

Idag är listan kort men otroligt viktig och handlar om saker som inte ska glömmas till Sthlm:
OK- Leias mat
OK- Hanna & Myras överraskning
OK- Bilselen
OK- Bilbur
OK- Resväska och handväska
OK- Leia
OK- Hämta Myra i Nyköping
OK- Åka till Hanna

Tror nog att jag ska fixa detta, ska fundera på om jag inte ska skriva upp ett toalettbesök också ;).

Ha en underbar helg!! Vår ska rocka fett, har fått höra att systembolaget finns på Lidingö också!! *läckert*

*tjoff*

Update 10/8 Jag kom ihåg allt *stolt*
2008-08-06
 13:34:14

Imon!

Imon bär det alltså av till Lidingö och Hanna & Myra , eller rättare sagt mot Myra & Nyköping och sen mot Hanna & Lidingö, om inte Myra är alltför underbar, för då blir det mot Askim! *Moahahaha*

Närå, ni kan vara lugna, ingen dognapping här inte. Fast jag måste medge att det hade varit kul att testa ha två!

Så ikväll är det packa och plugga matte som står på agendan. *suck* Vilket underbar vardag jag har just nu (och detta är bara början...).

Vi har nog inte så mycket inplanerat i helgen förutom en DP-träff på Gärdet & Himmelska Hundar. Najjs bajjs!!

Vi ska ha såååå jäkla gött i helgen!

Thjohooooo!
2008-08-05
 13:11:46

Flyttat

Ja, lite flängit har det varit. Men nu har vi alltså tillfälligt flyttat ut ur vår lägenhet och hem till M's päron. Inte så långt bort men jobbigt att inte vara hemma och ingen latte på morgonen!!!!!! Hoppas stambytet går rasande fort!

På grund av detta så kommer inte vi vara så aktiva här, även på grund av att framtiden är sjukt stressig, uppbokad och fylld med äventyr och utmaningar..

Denna veckan (32)
Idag: Handla och hämta lite glömda saker i lägenheten & plugga matte
Onsdag: Köpa mat till Leia och packa
Torsdag-Söndag: Åka till Sthlm & Hanna!

Vecka 33
Måndag-onsdag: Jobba, plugga matte och koda klart examination.
Torsdag: Min sista arbetsdag! Packa och göra klart saker inför storträffen, lägga mig tidigt!
Fredag-Söndag: Dp-Storträff

Vecka 34
Måndag: Ledig
Tisdag: Skolan börjar
2008-08-02
 14:45:36

USM på GMBK

Idag har jag, bror, Imsa & Leia varit och miljötränat på GMBK där det var USM, oj vad mycket BC och Shelties!

Leia var SUPERDUKTIG, skällde typ inget alls, funderar på om hon ska löpa snart ;). När jag hade köpt dricka åt mig och bror så var det jobbigt att bära, men Leia hjälpte till genom att gå FOT hela vägen tillbaka!!

Vi kollade på klass 2 och 3 i agility och de flesta var superduktiga, intressant att se i vad ekipagen brister och vart dem har sina styrkor. När en av mattarna slappnade av såg man väldigt tydligt hur lost hunden blev, så full fokus är ett måste!

Såg även 2 DP's varav den ena i klass 2, blev tyvärr diskad  men den tog gungan såååå snyggt, ni skulle sett.
Sprang ut till kontaktfältet och stod stadigt när den flög ner, imponerande!

Det är verkligen givande att kolla på tävlingar! Inser även att vi har väldigt långt kvar. Men samtidigt ser jag i vilka situationer vi skulle få problem och kan jobba med dem!

Nu: Vila & klicka
Ikväll: Fira M's mor

Kramis
2008-08-01
 09:02:54

Morgonträning

Uppe med tuppen brukar juh matte vara, men att glad i hågen klicka på morgonen var något nytt!!

Igår på morgonen klickade jag Leia upp på bollen, 2 tassar stabilt uppe nu. Ska köra några rep till och sen ska jag ta bort stödet sucessivt så hon måste vara lite mer försiktig.

Igår eftermiddag åkte jag & Leia med Sussi till stallet och gick ut med Winchester. Måste sett tokroligt ut med en stor häst & en liten DP, gölligt var det iaf. Leia skällde på honom när han gnäggade till Axelina som var kvar i stallet. Hehe..
När Winchester hoppade till när vi gick så morrade Leia på honom, typ som om hon sa till honom *fniss*.
Tokvarmt var det, men otroligt mysigt!!

Efter vi varit hemma en stund klickade jag Leia över mitt ben, hon är ruskigt snabb på att bjuda beteenden! Thjoho! Var nästan så jag kunde lagt på ett kommando, fast jag hade juh fel position om man ser till slutmomentet, så det hade inte varit att rekomendera ;).

Körde även några "upp", belönar mycket "ligg" i samband med detta så vi inte förstör stadgan, i eftermiddag tror jag att jag ska testa vid sidan *håll tummarna*.

Imorse körde vi några upp + att jag klickade kontakt på morgonpromenaden, körde några halter också, fick till två riktigt snabba sättanden. Framsteg!! Men fortfarande en lååång väg kvar.
Häromdagen hade jag nästan gett upp hoppet, inte på Leia utan på vår framtid. Men men, skam den som ger sig (alltså nästan till mig!).

Imorse hände en rolig grej också, jag glömde slänga bajspåsen i papperskorgen så jag sprang ut igen & stängde inte grinden efter mig. I ögonvrån ser jag hur en svart varelse närmar sig den, jag säger lugnt "stanna" och vad tror ni hon gör? Hon stannar! Hurra för säkrat kommando!! Som tur var hade jag gotta så jag kunde belöna Lillbus.
Visst brukar hon stanna, men att stå kvar lugnt i samma position medans matte försvinner utom synhåll är helt klart imponerande! Älskade vov!

I eftermiddag ska jag köra flera klickerpass;
Detta är lite idéer jag har (ska inte köra alla..)
- Hopp över benet
- Tassar på bollen
- Kontaktklick på varje promenad (as always numera..)
- Handtargetklick (var längesen, ska försöka få henne mer precis i handflatan så hon "siktar" bättre =P)
- Kryppass (Shiet vad länge vi har gjort detta, men hade ett braketrough häromdagen!)
- Liggstadga (Viktigt nu när vi tränar mycket med ligg som utgångsposition (upp och kryp))
- Testa "upp" vid sidan.
Tänkte även köra en kort apportrep. men det klickar vi inte!

På måndag kommer vår träningsdagbok starta igen, så håll utkik!

Passar på att skicka massor av tankar till Prickigkorvsgänget som inte är på topp just nu!!

Huggsi huggsi Now it's time for work! Thank God It's Friday!

Behöver jag säga att vi saknar detta? Hoppas vi ses snart!: