2009-10-31
 16:40:45

Höst ♥

Till skillnad från många andra älskar jag hösten, det är så vackert och man får ha varma gosiga jackor, vantar, halsdukar och mössor på sig. Håller på att sticka en halsduk och benvärmare nu, sen blir det torgvantar.
Xena däremot diggar inte kylan, hon hade på sig Leias Hurtta-täcke med benband häromdagen och jag höll på att skratta ihjäl mig! Hon studsade upp bakbenen i luften varannan meter, men jag tror hon vänjer sig...

Var nere på Tippen häromdagen och gick, fick fotat några bilder på mina fina prinsessor ♥

Xena förbereder atack!


Älskar denna bilden, den är SÅÅÅ mycket Xena! Hon kommer nämnligen springandes och pussas eller hoppar upp på ryggen så fort man sätter sig på huk.








Leia försöker se extremt farlig ut, min mördarhund ♥



2009-10-25
 16:41:12

Kursavslutning

Idag hade vi kursavslutning och pga det kassa vädret skulle vi inte vara ute så länge. Vi hade lite snabba skojtävlingar istället och sedan fikade vi och tittade på agilityfilm inomhus.

"Banan" bestod av 6 hopphinder och 1 tunnel som nedan..

Först skulle vi välja vår egen bana, kravet var bara att alla hinder skulle tas en gång och det gick på tid! Jag valde såsom siffrorna står nedan. Det fanns nog snabbare vägar men jag kände att denna passade mig och Leiaplutt bäst. Vilken väg hade du valt?

Vi körde två gånger var, Leias tid blev först 9.58s och andra gången 9.27s, Imsa var näst snabbast med tiderna 10.00s och 9.99s. Leia var verkligen en liten racerråtta!

I andra momentet skulle vi under 30 sekunder hoppa så många hinder som möjligt och samla poäng(hopp= 1poäng, tunnel= 3poäng). Första gången fick vi sånt jävla bra flyt, fick ut Leia. Hon ökade i princip farten hela tiden och vi kammade hem 31 poäng!! Andra gången fick vi 30 poäng. Imsa blev näst bäst med 28 och 24 poäng..
Leia var heeeet idag!!

(KLICKA FÖR STÖRRE FORMAT)



Leia the racerrat kom totalt på första plats och vann ett ben =0) Duktiga duktiga tjejen, min bästaste lilla tjejja!
2009-10-21
 22:09:46

Fina flickor

Idag fick jag tag på biljetter till New Moon midnattsvisningen 19/11, är så sjukt jävla glad! Är så frälst i böckerna (har läst varje bok typ 5 gånger...) och sett Twilight 25 ggr så nu behöver jag nytt material att bli beroende av. Har lyssnat lite på soundtracket och OJ vad det är min typ av musik!!

Lyssna bara på Meet me on the Equinox (extern youtubelänk) med Death Cab For Cutie. Är väldigt nyfiken på Muse-låten också... hoppas jag får soundtracket hem SNART!

På fredag har jag min andra och sista tenta för den här gången.. Känns så skönt för det har varit en riktigt jävla tuff läsperiod. Inte för att jag tror att det blir lugnare, men nu är vi halvvägs genom den tyngsta terminen iaf!!

Jag förstår inte riktigt hur jag haft tid att träna agility så mycket med Leia som jag gjort. Men jag är väldigt glad att jag gjort det! Desvärre var det ett tag sedan jag la upp bilder på tjejerna, har iofs inte fotat dem på länge heller, känns tråkigt eftersom Xena växer så fort... Men men, jag har mina minnen och det är viktigaste =P

Det funkar bra här hemma iaf, Leia & Xena har börjat busa och leka tillsammans igen..nu när äntligen allt löpande, juckande och skendräktighet slutat.. SKÖNT! Båda två äter som dem ska igen också. Xena framförallt, fast hon bränner ganska mycket så hon lägger tyvärr inte på sig något, men mognat i kroppen har hon helt klart.

Två bilder tagna i all hast.. Xena ser ut att vara större än Leia på andra bilden men det är hon inte... skiljer typ 3-4 cm i mankhöjd på dem och typ 1 kg....

(Lillskit har verkligen paraboler...)




2009-10-17
 19:19:34

Odiskade

Är en sjukt stolt matte idag, Leia körde 4 lopp idag och hon var sååå duktig. Innan när vi tävlat har vi kört ett per gång!! Inser nu att detta är vår 3:e tävling och vi har verkligen blivit sååå jäkla mycket bättre.
Dessutom var detta öppen klass (agilitybanorna anser jag vara klass 1 och hoppbanorna klass 2), har filmer från de flesta loppen också, väntar på dem från Lisa fis...

Agility A - Disk
Får till en bra start (började med däcket) men riktade min kropp fel efter en tunnel och Leia sprang mot gungan. Nuddade den precis -> disk! Känns surt men vi körde på och resten gick jäkligt bra! Hon är sååå duktig på agilityhindrena och jag är sjukt stolt över henne..

Agility B - Disk
Får till en bra start som var ett staket och sedan balansen, men efter den ser Leia A-hindret och drar dit... DISK Körde vidare med henne och det gick bra, tills vi kommer till innan gungan och Leia får sug på balansen. Vad gör matte då? Istället för att utöver min fina handsignal säga "gungan" så säger jag "balans" jävla klantarsel! Naturligtvis springer hon till balansen.. Vi var juh redan diskade men ändå..

Hopp A - Odisk!!!
Starten var hopp-hopp-slalom, vilket inte riktigt är ultimat för oss eftersom Leia blir sjukt taggad i starten och behöver vara sansad i slalomet. Vi fumlade en del där, fick typ 35 fel! Fortsätter ändå och det gick så jävla bra, var en bana med mycket byten och svängar. Allt gick verkligen som jag hade planerat. Loppet slutade med en odisk (vad heter det?) och det förtjänade vi... jädra slalom!
Tiden var (med fipplande på slalom) 48 s med typ 43 fel (ref tid var 40s så vi fick tidsfel)
Detta är vår första tid.. måtte det bli fler!!

Hopp B - Disk
Sjukt svår bana, klass 2-bana. Matte trött, Leia trött... borde inte kört loppet men om jag inte hade gjort det hade jag ju gått och undrat hur det skulle gått.. Leia gjorde ändå som jag visade och DET är jag stolt över!!

En underbar dag med underbara människor! Fler sådana här dagar tack!! Nu ska Leia få ett gottit ben som husse har fått hos slaktaren =P

2009-10-16
 12:32:31

Koppel

Läste PM:et till vår tävling igår och ser att det är i ridhus. Vilket iofs är bra med tanke på vädret just nu, men samtidigt har Leia inget stort problem att träna när det regnar och vi har ALDRIG tränat i ridhus! Undra hur fan detta ska gå asså.. får hoppas på att det är sjukt lite bajs och att Leia är sjukt fokuserad på matte...

Sitter och letar koppel, Xenas gick sönder för några dagar sedan och Leias är drygt två år gammalt så det är dags att köpa nya till båda. Vill ha rundsydda denna gången, funderar iofs på att köpa två likadana som vi har nu och köpa rundsydda också.
Alltså 4 koppel =0)

Men det är ju vääärsta koppelskogen älg, kalv, färger, hakar osv.. *suck* Det finns ju fördelar och nackdelar med alla. Kanske dem skulle få matchande halsband också, har ju sytt några åt dem nu men på vinterna är det enklare med tunna läderhalsband när man har täcken på dem. Just det ja.. Xena måste ha ett täcke också =P Kanske borde dra upp till Rödets gård....

2009-10-15
 09:18:47

Tentaplugg

Igår var vi och tränade på klubben... Slalomet gick kanon, men annars var det lite sådär, Leia ville keka upp lite godis som var tappat och när jag gick mot henne blev hon låg.. Bajs! Hon är så känslig!!

Igår hade vi en presentation för vårt projekt, det enda vi hade i schemat på hela veckan. Nu ska jag tentaplugga som en galning, första tentan är på tisdag eftermiddag, men helgen går juh typ bort iom agilityaktiviteter..

Under dessa veckor är jag hemma ganska mycket och pluggar så ska jag köra mycket ensamma promenader med tjejerna. En i taget och verkligen träna, märker hur bra fokus Xena får av det. Hon är väldigt kontaktsökande och går i princip fot hela tiden.. Sötkorven! Hon har blivit väldigt bra på att skvallra läskiga saker också, fina fina tjejen.

Leias ensamma promenader går mest ut på att hon ska slappna av och slippa Xenas tokerier. Hon har blir lite stressad ibland för hon tror att hon måste hålla koll på allt som X tycker är läskigt..

Det är min plan iaf, ikväll blir det kloklippning med båda tjejerna....

2009-10-13
 16:34:37

Ny design!

Lite ny design på sidan + att man kommer direkt till bloggen. Finns alltså ingen startsida.. Gillar det konceptet!(LisaFis hade så innan, så det är snott från henne =P)

Ser du den gamla så uppdatera eller rensa cookies typ...

Snart ska vi se 4:e Johan Falk filmen, YAY!
2009-10-11
 20:35:06

Underbar söndag!

Imorse åkte jag och Leia iväg på agilitykurs, taggade som tusan trots regnet...

Vi körde lite olika kombinationer.. det gick så jävla bra idag. Leia var så otroligt duktig Vi hade det däringa klicket idag och det kändes bra. Vi gjorde lite småmissar under träningen, men känslan var ändå kanon under hela träningen. Inte i närheten av fredagen som jag inte ens tänker ta upp eftersom inget stämde då och vi glömmer den träningen helt!

Här är iaf en av kombinationerna.. den första tog vi klockrent två gånger i rad. Den andra var det sjukt svårt med tunnelingången, fick vrida hela mig för att Leia skulle ta tunneln.. måste verkligen träna mer svåra tunnelingångar!!



Vi körde även bermudatriangeln med tre 4-pinnarsslalom. Tanken var att vi skulle belöna hunden mellan varje slalom, men när jag kört ett fick Leia sug på nästa så vi körde alla tre! Det är fan lycka när ens hund VILL och KAN köra slalom. Stor jävla lön för mödan får jag säga, så mycket som vi tränat! Funkade även med högerslalom, körde bara två i rad dock för jag vill inte pressa henne.
Men att lillstumpan har sug på slalom gör mig helt fantastiskt glad! Min lilla stumpa!!

Efter träningen gick jag, Lisa och Charlotte (som har Imsas syster Indra) ut på en promenad, med förra söndagen i tankarna hade Lisa tagit med sin GPS! Yay! *vill ha*
Skönt att veta precis vart man är och kunna gå rätt ut i skogen, utan stigar och bara njuta! Underbart! Geocashade också, himla skoj! Den första hette Discotre vilket vi inte förstod varför förrän vi kom fram och såg att ett träd bredvid cashen hade blivit pimpat, häftigt!! Tog även en cash till på vägen innan vi stannade för fika som underbara Charlotte hade tagit med sig, tack!! Sen gick vi tillbaka till klubben, samma väg som vi skulle tagit tillbaka förra söndagen, så nu vet vi hur den gick ;)
Totalt gick vi 1.2 mil idag, sånt man kan veta när man har GPS med sig...

Jag älskar hösten, får så mycket energi!

Ha en underbar vecka!
2009-10-08
 22:42:07

Skrattar!

När man mår bra försöker vissa föra över sitt missnöje på en. Kanske mår personen själv inte bra och vill inte att andra ska göra det heller. Det är skönt att man lärt sig att ignorera och skratta åt sånt där. För det gör jag, skrattar, det är ju så patetiskt. Säg va fan som helst, U R only making me stronger!

2009-10-07
 22:00:11

Slalom

Var iväg och tränade med Leia på PBK idag, toktragglade slalom. Går mycket bättre nu, hon är sååå duktig när hon väl får till det! Blev 4 och 8-pinnars, vill inte pressa henne till 12 än.... går långsamt fram nu...

Tränade slalom åt alla håll och kanter, provar oss fram lite och känner vad som funkar och inte. Det går allra bäst när jag går baklänges (Leia framåt såklart). Lite knasigt men jag antar att det är för att hon får kontakt med mig..

Vi körde även lite på gungan, Leia klarar den jättebra (själv), hon har sjukt fint beteénde på kontaktfältet och väntar på frisignal. Duktigt!!

Nu ska jag mysa med mina tjejer..
2009-10-04
 21:46:00

Blågul ;)

Thjohej vilken knasig helg!

Hade typ långhelg denna veckan eftersom jag var ledig från skolan i fredags, fick även in min konstruktionsuppgift och en annan beräkning innan jag gick hem i torsdags. Så denna helgen har jag kunnat slappna av lite från skolan (trots att vi har sjukt mycket att göra) det behövdes!

På dagen i fredags var vi på Ullared och shoppade =0) Kom hem lite fattigare men med praktiska saker. På kvällen hade vi lite vänner hemma och hade allmänt najjs. Jag och Suss blev riktigt taggade och smått onyktra och ville inte nana när alla drog hem. Så vi stack in till stan och dansade, myyyys!
Var sjukt trött i lördags med liiiite ont i skallen, men det var det värt. Tur att det regnade hela dagen så man med gott samvete kunna ligga inne och kolla på Johan Falk filmerna, dem var jäkligt bra och att dem utspelar sig här i Göteborg gör dem bara bättre. Kul att känna igen sig!! I veckan kommer ju även 3:an och 4:an ut..

På lördag kväll kekade vi middag hemma hos M's päron, åt bland det godaste jag vet persisk kycklingsallad. MUMS!!

Imorse åkte jag & Leia hemifrån typ halv 10 för att åka på agilitykurs där vi hade en träningstävling, det var ett lite längre kurstillfälle för att hinna med både en agility och hoppbana. Agilitybanan körde vi två gånger, vi hade bra flyt båda gångerna, förutom att Leia är så in i helvete snabb och jag inte hänger med *suck*, i ena loppet höll jag på att snubbla över henne flera gånger för att hon sprang tillbaka till mig.. Andra loppet gick bättre eftersom jag visade henne tydligare vart hon skulle plus att jag sprang som satan. Slalomet däremot är sisådär.. ska gå tillbaka några steg med henne och börja traggla igen...
Hopploppet var samma bana som vi tävlade på i augusti i Kungsbacka, ville jag ta revanch eller!! Den gick helt ok, förutom att slalomet även här strulade..
Trots skitslalomet landade vi på en 4:e plats av 8 startande, nice! Kan passa på att gratta Lisa & Imsa till den solklara vinsten!!

Efter promenaden tog jag, Lisa och en annan tjej från kursen en promenad som vi brukar efteråt, även Charlotte som har Imsas syster anslöt. Vi gick och pratade, beundrade naturen, Lisa hittade svamp.. men när vi hade gått sisådär 1½ timme funderade vi på vart vi var, kom till ett ställe med flera röda stora hus och hundgårdar. Lisa gick fram och pratade med en man, vi hade tydligen kommit till ett polishundsträningsställe i Jonsered!

Vår fundering är då, hur sjutton går vi hem? En annan väg eller tillbaka samma? (hundarna hade juh varit igång jäkligt länge och det var inte direkt varmt och fint väder...) Ringde iaf polisen för att fråga vart vi befann oss, vem ringer man annars? =P
Dem försökte guida oss, vi gick efter anvisningarna.. men råkar gå fel igen *suck* ringer samma man igen.. han ber oss att gå tillbaka för att hitta rätt stig... när vi börjat gå en bit ringer mannen tillbaka och säger att han och en kollega ska hämta upp en av oss så vi kan hämta en bil på klubben. Dem tyckte INTE det var en bra idé att skicka in oss i skogen igen.. då var klockan typ 17..
Skrattade som en galning när Lisa fick hoppa in i den blågula =0)

Vi hade iaf en sjukt nice promenad och vi höll humöret uppe trots brist på kaffe ;) Tack tjejer för en jäkligt härligt promenad, det gör vi om nästa vecka! (med fika och gps!!)

Leia ligger nu heeeeelt utslagen efter att ha varit igång i 8 timmar idag, lilltjejen! Gav henne faktiskt en liten massage, får hoppas att hon orkar med en långpromenix imon på morgonen.. Matte börjar sent...