2007-09-29
 14:07:17

Lördagsregn

Varför ska det regna på en lördag? Jag och Lisa har bestämt oss för att vara tidigt ute och vandra med vovs imorse innan hon skulle jobba. Osså börjar det regna! Hallå?!

Visserligen vart jag fruktansvärt trött då vi fick gäster sent igår. Men men.. så är det. Istället ska jag städa här och sen ska vi träffa min bror istället jag & Leia. Så vi kan ta en promenix någonstans. Nu håller det upp iaf!

Jag var förrsten ganska söt imorse får jag säga. Leia skulle göra sina morgonbehov så jag stöpplar ut i rosa gummistövlar och Mahyars bruna morgonrock, klicker & gotta.. Lovely! Kände mig såååå het! Pricken över i:et måste vart att jag inte hade linser. Så jag såg bara en svart prick springa runt på gräsmattan!

Man märker att Leia växer som individ. Hon får mer och mer personlighet varje dag och jag förstår henne mer & mer. Men det är tufft, ibland när hon får sina skällryck vet jag inte vad jag ska ta mig till. Vet att hon inte menar det och jag vet att hon inte mår bra av det. Men vi kämpar och står i. Hon blir säkrare och säkrare.

Växer gör hon med.. 4 kg nu =) återkommer med höjd när jag hittar tumstocken. Hmmm...

Neh, nu måste jag städa. Ikväll ska vi ha fest, Leia ska mysa med M's päron. Det är för stressande för henne med massa folk. Men jag tror inte jag kan sova utan henne.. går nog och hämtar henne inatt!! =)

image175
Söt Beia sussar sött!

~ Jenkan ~
Leias Place
2007-09-26
 09:00:35

Ligg & Tand

Wiiiiiieeehhuuuu.. vi har avancerat!

Leia kan nu efter ett hårt träningspass nästan "Ligg" utan att vi visar med handen ända ner i marken. Hon reser sig dock upp så fort hon fått godis den lilla råttan. Därför har vi ett trix för "ligg kvar" , hon får helt enkelt inte någon godis vid första "ligget" utan hon får när hon har "liggt kvar". Haha! Kanske en fel metod, vad vet jag?! Någon som har annat tips?

Vi håller på för fullt att träna på (vet inte vad det heter) men att gå in i "fotposition". Väldigt nyttigt och inte så svårt som jag trodde, har dock inte lagt på kommando än!

Har märkt att man får ont i ryggen med en liten hund, jag böjer mig ner hela tiden! Hmmm...

Beia har även blivit vuxnare nu. Från och med igår så äter hon 2 mål mat om dagen, ett precis innan vi åker hemifrån och ett när vi kommer hem. Ganska långt emellan dock men vi får se hur det går. Hon verkar inte jättehungrig under dagen har vi fått rapporterat. Men vi får se!

Leia tappade även en kindtand igår, hur gölligt som helst. Hon stog på golvet och så sa det "klirr" och den föll i princip bara ut. Sen försökte hon äta den, men då vart matte snabb som attans och tog den. Så nu ska vi vara snuskigt äckliga och spara denna tand! Ja vet, inte så fräscht... =P

Idag kastreras Leias kompis Harley! *Lycka till* önskar Leia m familj! Snart kommer han må bättre och slippa alla tös-dofter och kunna slappna av. Stackars liten med 5 tikar i området, alla löper inte samtidigt. Stackars pojk!

Nu ska Leia snart få frukost och sen ska hon till dag-matte och dag-husse & alltid-matte ska väcka alltid-husse så vi kan komma iväg till jobbet!

Har märkt att ibland syns inte våra blogg-inlägg förrän timmar senare. Strange! Det går att kommentera bloggen ibland i Explorer annars funkar det för det mesta i Firefox!

Godmorgon Sunshines!!
~ JML ~
Leias Place
2007-09-23
 22:07:34

Spårsele och lite annat!

Idag har det blivit diverse shopping faktiskt (till Leia då of Course).. först ut är en Hurtta-sele vi ska använda när vi spårar!
(KLICKA FÖR STÖRRE BILDER SOM VANLIGT)


Mycket fiiin tyckte vi, speciellt då den matchar hyffsat med vår über-läckra spårlina Mahyar fick i födelsedagspresent av Prick-familjen  (den är chockrosa IRL)



Lite annat smått och gott. På bilden ser vi 1 styck tuggpinne, 4 små-godis bitar (köpte fler), ett rosa Bubblegum ben som Mahyar fick av Prick-familjen, ett tikskydd då vi vill vänja Leia redan nu vid det så det inte blir en chock när den dagen kommer och slutligen Chicken Jerky.


Chicken Jerky är torkade kycklingbröstfiléer i skivor, luktar faktiskt gottit!! Verkar även väldigt nyttiga med sina 70% protein och inget spannmål och nästan inget fett. Leia tyckte dem smakade mumsigt!!


Här är det gulliga benet, so cute och luktar som sagt Bubblegum



Asså förlåt, men jag kunde inte motstå att visa denna dumma bild. Jag fick för mej att sy en tomteluva till Leia. Slutade såhär:


Stackars liten tjej, och NEJ, den kommer inte användas utan jag ville bara visa en bild på missödet. Den diggas inte heller av Leia.. blir kapusch på den och vi glömmer att jag ens fick tråden i nålen!!!

Köpte även en annan sak men den kan jag inte visa :P

~ JML ~
Leias Place

2007-09-21
 09:40:55

Grattis Husse!

Grattis Husse som fyller år idag!

Dagen till ära han vi gjort ett kollage Leia och Jag:

(KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE FORMAT)

Ha en underbar dag älskling!

~ Jenkan & Leia ~
Leias Place

2007-09-20
 10:00:40

Aktivering

Ojs, ett shoppinginlägg till måste bara visa =)

Är inte de här aktiveringsleksakerna för mysiga...
De har små ägg inuti som piper som hunden skall plocka ut! Squirrel har mini-ekorrar i sig. Finns även som trädstam med pippifåglar och en bikupa med bin i.. hehe.. vilken idé. Hur sött som helst.

(KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA)


~ JML ~
Leias Place
2007-09-20
 09:53:42

Jul =)

Jag veeeeet, det är tidigt. Men man bör tänka på julen lång tid innan. Om man ska hinna göra julkort och hitta bra julklappar. Det är ju bara 3 månader kvar!!

Hur som helst. Första julen med vovve. Vad kollar man då på hund-shoppingsidorna om inte just julsaker. Nu är jag inte så mycket för kläder till vovve. Men lite småsaker är alltid kul.

(KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE FORMAT)

Jättesöt mössa 109:-


En annan huvudbonad i form av renhorn 69:-


2 stycker scarfar 1: 69:-   2: 109:-
Jag tycker bäst om den andra


Och så måste juh två julklappar vara med. En aktiveringsleksak: Christmas IQube 189:- och en Bungee Santa 139:-


Alla priser från www.hund-shop.se

Ååhh.. vad jag längtar till julen. Mmmmys.. Ska gnugga de kreativa fingrarna och kanske knåpa ihop en julig outfit till Leia.

Jaja.. lite shopping här igen =) *we like*

~ JML ~
Leias Place
2007-09-19
 19:38:14

Regn & mörker valp!

Så här fin är lillan när vi går ut i Regn och mörker ruskig höst!!!
De vita bensnoddarna sydde matte på, kanske inte så lyckade då dem skär in i ******. Stackars Beia, därför använder vi inte dem, så dem bara hänger och dinglar. Skall klippa bort dem någon dag =P.

image159

"Watch out for the ear"


Förresten.. kollar vänner, Phoebe stapplade just in med "mammabrallor" fast det var jultomtebrallor. Haha.. hur gulligt som helst.

Jaja.. snart åker M till jobbet.. Måste krama lite innan.

Kramar och Svansvift
~ JML ~
Leias Place
2007-09-19
 08:24:38

Kloklipp & Speja

Finally har jag fått husse att ta bilder på sina töser när kloklipp är på gång. Hehe...

Matte hittade denna söta Pike-tröja i en låda hemma (köptes för länge sedan!) Den fick Leia ha på sig kvällen till ära!
(KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE FORMAT)


Matte å Speja posar (se längre ner om andledningen till nya smeknamnet)


Filning och djup koncentration (Speja i "dvala")


Klara!


Lustigt, när Speja får klorna klippta går hon typ in i trans eller dvala. Hon somnar oftast och slappnar liksom av som en geleklump i hela kroppen!! Igår verkade hon lite otålig för hon började stön-sucka, haha... svårt att förklara men ljudet sa typ "matte är du klar snart?" . I ren protest (tror jag) fes hon även 2 gånger.. ISCH vad det luktade och jag kunder ju inte bara springa därifrån.. bläää... haha.. tokfia

Jo, namnet. När Lisa och prickarna var hemma hos oss för några veckor sedan så satt vi på uteplatsen. Leia satt ständigt och spanade på alla som gick förbi. Då "döpte" Lisa henne till Speja, fast jag har inte använt det. Men nu igår när vi tränade så körde vi mycket skvallerträning och kontakt. Och då spanar hon visserligen mest på mej men jag tyckte att det passade.. Haha.. hur som helst så har vi antagit Lisas smeknamn på Leia med full styrka!!

Förresten!!! Klickerkursen börjar inte på söndag eftersom 50% av kursdeltagarna inte kunde. Så vi får väl se när den drar igång!!

Kramar och Svansvift
~ JML ~
Leias Place
2007-09-18
 08:50:38

Puppia <3

Matte visade mig denna bilden igår.
 
(KLICKA FÖR STÖRRE BILD)
Åhh.. vad jag vill ha denna selen! Måste få matte att langa fram de där små papperssakerna eller plasbiten så jag får en sån! Fint mönster och såklart bra passform och komfort eftersom den kommer från Puppia =)

 Denna är också fin:  (KLICKA FÖR STÖRRE BILD)

Skulle vara i rött eller lila då. Sött med en liten väska som matte kan få!!

Hmm.. någon som känner någon på Puppia? Jag blir gärna försökskaniner åt alla selar!! *vov*

Om du känner dig manad: köp den (storlek M) lägg i ett kuvert och skicka hem te MOI!! *blinkar med mina söta valpögon (brukar funka på dem flesta)*

Jag fyllde ju 5 mån igår.. fick ingen present =(

Shoppingsugen lr presentsugen =P
~ Leia ~
Leias Place
2007-09-17
 11:41:25

Usch

Måste börja med att säga usch vad kallt det är. Fryser på mitt kontor. Kan knappt knappra på tangenterna, kan inte skriva, går runt och huttrar.
Till råga på detta har min hals blivit ond. Läkerol(salvi) och Strepsils (honung & citron) gör att jag kan prata.. AJJJ... Får inte vara sjuk denna veckan, ensam på min "post" på jobbet. Får helt enkelt uthärda.

Nästa helg blir full fart!
På torsdag är det valpkurs igen! Wiiie.. efter en veckas uppehåll..

På fredag fyller älskade M år! Gammel gubbe men ung i sinnet! Har självklart redan inhandlat en present som jag hoppas att han inte går runt och snokar efter!! HÖR DU DET!! Hittar du den får du ta och spela j*****vligt förvånad för att jag inte ska misstänka något!!!

På lördag skall vår lilla tös ställas igen, i Partile. Förmodligen av mej. Men jag är inte såååå jätteförtjust i det! Blää.. måste ut och ringträna på gräsmattan utanför hemmet tror jag. Har ni vägarna förbi oss, kom hit och kläm!! (inte på mig alltså... på BusBeia)

På söndag är det dags för vår klicker-kurs. Jättekul ska det bli. Hoppas att vi lär oss massor! Tänkte faktiskt skriva ner lite saker som jag vill lära oss. Så jag vet att jag får ut det jag vill!! Smart!

Tänkte även få gjort lite annat smått och gott denna veckan. Får väl se vad som hinns med. Vi sålde juh Leias underbara sele då den var för liten. När vi skulle köpa en storlek större ser vi att storleksglappet var ganska stort.. vad sjutton?! Den var jäääättebred över bringar så att hela Beia begravdes.. Så nu är jag ute efter en fin sele!!
Tips mottages tacksamt! Inget bråttom, vi har juh en till.. Haha...

Nu ska jag dricka te =)

Kramar

~ Jenkan ~
Leias Place
2007-09-16
 19:20:17

Leia & Fred <3

Idag har Leia fått träffa sin bror från huvudstaden.. bilder finns på hemsidan under "galleri"

Vi hade en mysig stund. Det gnabbades lite "syskonkärlek" men sen lekte dem fint. Freddan var en fiiiin grabb, lika hög som Leia fast mer kropp.. åh... vad fin han va.. hehe..

Jaja.. kolla på bilderna istället..

image151

TACK Mia och Leslie för att ni kom och visade upp er pojk!!

~ JML ~
Leias Place
2007-09-14
 09:28:38

Jag, matte?

Matte, jag? Neh, kan inte vara sant. Skulle jag? Hallå? Neh? Ljug nu inte!

Ibland vaknar jag och tittar på Leia och tänker så. Konstigt. Även fast hon är en stor del av mitt liv så kan jag fortfarande inte riktigt tro det. Har inte hunnit smälta d.. på måndag blir Leia 5 månader. Hallå? Stor tjej juh! 3 månader har hon funnits i våra liv. På ett sätt känns det fortfarande inte sant och på ett annat sätt så känns det som om vi alltid haft henne.

Jag kan sitta i soffan och när hon kommer gåendes kan jag tänka ( 1 millisekund) vem är det där? *senilvarning*. Kanske inte riktigt så men ni förstår säkert! När hon inte finns hos mig så saknar jag henne så mycket. Vad fäst man kan bli vid en hund!

För tillfället sitter jag och gör upp ett litet schema, för att få våra dagar att gå ihop. Just nu är det lite kaos! De kommande helgerna är det mycket för de tvåbenta och vi måste ju se till så 4-bent också får sin tid! Lägenheten är som tur är hyffsat klar, en bokhylla till vardagsrummet och sen är det kirrat. Lite städning och organisering behövs med!

Neh, nu ska inte jag svamla mer.. bara väldigt mycket, har ju börjat jobba igen nu och det tar ett tag innan man kommer in i det!
Kom på att jag inte bloggat på hela veckan.. men men.. får hoppas på bättring! På söndag ska vi förmodligen träffa Leias brorsa Fred med eftersläp. KUL!

Massa kramar
~ Trött Matte ~
Leias Place
2007-09-10
 10:55:47

Vet ni va?!

På onsdag ska jag busa med Morfar en hel dag! Wiiie.. han känner ju inte till alla mina knep, så han kan jag nog LURA! Tsss... fast matte säger att jag måste sköta mig annars så kanske han inte vill passa mig mer!

Nu ska jag dra hem till Farfar å sova för Matte & Husse ska te jobbet!

VOV!

~ LeiaBeia ~
Leias Place

P.S. Läste förresten vad matte skrivit om mina öron, HALLÅ?! Dem är ju ursöta! Står juh halvt uppe, mittemellan, alldeles perfekt enligt mig!!! D.S.
2007-09-08
 12:20:09

Rise of the..

.. ears..

Bli inte rädd om ni ser en liten svart fladdermus med 4 söta ben springa runt och skälla i Askim. Det är bara Leia som luftar sina öron.

Nu har dem nämnligen börjat, resa sig alltså. Jag antar att det har med tandömsningen att göra, men vi har juh ändå på något plan hoppats att dem skulle ligga kvar. Men men, lika glada är vi för det! Hon kommer juh alltid vara vår sessa oavsett!

Bildbevis:
 

Nu är det inte hela tiden så om ni befinner in the Askim så kan ni få se en liten skällapa med hängisar med!

Beia älskar att krypa in under filtar, speciellt i sängen där hon INTE får vara.. bustjej är hon helt klart! I soffan däremot får hon krypa ner, i vissa fall så endast ett litet öra syns.. so cute!!!

Bildbevis:
  

Jag och Beia har ett bus mot morgontrött husse. Jag frågar "var är husse?" och hon springer och letar. När hon hittar honom (i sängen) så blir såååå glad att hon pussar som en tok.. HAHA!

Har tagit lite mer bilder men dem får komma in på hemsidan istället =P Kolla in om en stund!

Massa kramar och svansvift från

~ JML ~
Leias Place
2007-09-07
 09:25:58

Leia har en nos!

Då vart det spår på valpkursen på agendan. Som vi sett fram emot detta!

Leia beia va så duktig. Gick ett ca 25 meters spår  med en korvbit i varje steg. Hon sög riktigt fast flera gånger. *stolt*

Så nu när vi konstaterat att Leia har en nos kan vi börja spåra massor.

Det var en trött liten tös som somnade direkt när vi kom hem. Hon har i princip sovit från klockan 20.30 till 7.00 imorse! Typ rekord...

image146
Leia sussar sött i sin sänglåda!

~ JML ~
Leias Place
2007-09-06
 15:56:14

Spååååår

idag blir det valpkurs med spååååår =)
Gött att det är fint väder med. Kanske kan få slippa täcke på lillfis!

Återkommer såklart ikväll med resultat!

~ JML ~
Leias Place
2007-09-04
 13:11:50

Soffa+klickerträning

Har äntligen fått hem soffan (har varit utlånad). Sitter i den med en Leia i knät som vill ligga bekvämt. Hon försöker "bädda" på mina ben. Fattar hon inte att det gör ont!! Kan juh inte hjälpa att benen är så fasta och fina *skratt*.

Vi har precis varit ute och klickat kontakt. Gick finfint. Jag vet juh inte om jag gör exakt rätt när jag klickar och lär juh inte lära mig det då jag inte FICK gå klickerkurs med valp. Hallå?! Det är ju JAG som ska lära mig. Leia är juh bara försökskanin på kursen. När Leia är mognare vill jag juh kunna allt inom klicker så jag kan träna massor. Lite irriterad e ja. Väntar svar iofs på en annan kurs.
Får försöka fjäska till mig en privatlektion hos en prickig matte annars =P

Hur som helst var jag ute och tränade med Leia. Bland annat på detta:

Övning
Leia är juh en godisoman (heter det så?) och blir smått hysterisk när man tar fram gotta. Men jag har nu gjort en övning för att hon ska kunna behärska sig.
Jag håller fram min hand med handflatan uppåt med en godis. När hon sitter och kollar på mig så klickar jag och hon får godisen..
Resultat
Från början var det bara hopp och stoj från lilltösen. Hon var en riktig liten ettrig sak som skulle klättra upp på armen. Fick höja godisen när hon närmade sig och sänka den när hon drog sig tillbaka.. Till slut satt det.
Nu när vi var ute och tränade fick jag kontakt (+sitt) när hon såg handen.
Svårare
Finns det något sätt att göra det ytterligare svårare steg (vi kommer köra samma några gånger nu så att det sitter). Jag ser juh verkligen på henne att hon förstår nu iaf. Hihi.. vårt lilla busfrö!
Min plan är att kunna ha handen närmare och närmare... nu har jag den ca: 25-30 cm bort. Vill även få henne att behärska sig vid måltid... hmm.. något som inte gått så bra innan..

Jepp.. lite träningsdagbok får man väl ha. Oj, nu ska lillan ha lunch =)
Tips på träning med klickern mottages tacksamt då ingen kurs vill ta oss an..

Kramar och Svansvift
~ Jenkan & (hungrig)LeiaBeia ~
Leias Place
2007-09-02
 13:01:41

Söndag

Känns som om dagarna blir kortare och man hinner allt mindre saker. Igår fick vi avstå från utställning. Känns tråkigt att vi inte fick den träningschansen. Men det kommer nya möjligheter. Nästa är den 22 september i Partille. Nära och bra. Förmodligen är jag bra i foten då med så jag kan visa lillfröken i ringen.. vill helst inte men men..

Äntligen har vi ett fungerande hem. Fortfarande lådor som skall packas upp men kök och sovrum är helt klart *myyyys*
Vardagsrummet är inte så mycket kvar heller igentligen, bara att alla lådor står där inne. Ska juh ta hit soffan, tv:n och så med. Ska inte säga att det bara är "småpill" kvar utan storpill =P. Men inget byggprojekt kvar iaf. Allt är målat och nästan alla lister på plats =)

Mahyar är en duktig pojk! *Stolt*

Leia växer inte lika fort längre. Hon är så stor i våra ögon men jämför man med hennes polare är hon fortfarande vår mini-tjej. Söt är hon hur som helst. Förgyller vår vardag utan att hon gör något speciellt. Hon bara är. Hon börjar känna sig hemma i nya lägenheten med. Jätteskönt. Trygg är hon iaf, men sover helst i närheten av matte eller husse. Nu ska bebis keka lunch och sen ska vi ta oss ett varv runt huset, Leia, Jag och kryckorna =P, alltid lika meckigt men det går.

Efter prommis ska jag försöka ta mig en latte.. Gasch vad jag har saknat!!

Kramisar och svansvift
~ Jenkan & Leia ~
Leias Place

2007-09-01
 20:11:07

Terrorist-Leia

Leia med sin aktiveringsleksak
image137

Nu har vi köpt oss en ny säng, Leia har funnit sin plats =)
image141

Den goda igelkotten matte köpte i fredags. (redan beten på =P)
image138

Efter Terrorist-attack från Leia, såg Imsa rödprickig ut =)
image140

*Myyyyyys*
image139

~ JML ~
Leias Place