2011-08-18
 07:40:00

Gästbok

Pysseltönt gone bananas?! Rosa, silver och svart.. men inte alls samma stil som allt annat. Men jag ville bara ösa på, denna ska ju stå framme i vårt shabby chock(rosa) hem så jag ville att den skulle synas ordentligt!! Hittade tyvärr ingen figur för Novalie, still letar.. men men..

Texterna i den här boken kommer jag läsa om och om igen, såååå fina ord står skrivet här i!!

2011-08-18
 06:53:24

Torsdag

Kom på mig själv att fundera på vad Novalie ska få i julklapp och 1-årspresent, haha.. Knäppis!!

Novalie sover ju hela nätter utan mat, ibland blire något nappinstopp, men annars sover hon 21-8 typ.. jätteskönt! Imorse väckte dock pappisen oss vid 5, inte ok!! Så de va bara att ligga och vänta på att liten skulle somna om igen.. utan mat tar det en liten extra stund.. men det går!! Nä, dags att jobba lite!!

Senare kommer en kompis hit en stund, yay för besök! De gillar vi :)

Jag och mina fina skatt


Novalie på väg till sthlm, hon fick sin första tand den dagen. Jädrar va det kliade hon lillfröken!!


Pappis och Novis, mina underbaringar ♥
2011-08-17
 10:00:00

Favors

Såklart vi skulle ha favors/presenter! Inte för att jag kan säga att M brydde sig, men det gjorde JAG! ;)

Jag ville verkligen att våra gäster skulle få en liten present, ett (ätbart) minne. Det måste ju passa alla också och där blev det lite knivigt, så kom jag och tänka på en grej jag läst om på någon blogg för flera år sedan. Skriva på godis! Så jag googlade och hittade pennor med ätbart bläck (karamellfärg), köpte mentos och beställde tyllpåsar på Ebay.

M trodde att jag hade blivit mentalt rubbad när jag ena dagen sa att jag var superstressad och dagen efter sitter jag och skriver saker på mentos, inte bara på en utan på 650 stycken! Alla fick 10 var med olika text på. Visst att det tog några timmar, mina händer luktade även gummi i en vecka efteråt för jag hade plasthandskar på mig ;)
Men jag har bara tänkt gifta mig en gång, då vill jag ju göra de sakerna som jag verkligen verkligen vill ha med!

På festen var dem väldigt uppskattade även om det viskades om mentalsjukhus för bruden ;) Många åt sina, några tog även med sig dem hem som minne. Dem är iaf 100% ätbara och gjorda med 100% kärlek!

2011-08-16
 07:36:00

Placeringskort

Placeringskorten är en blandning av inbjudan & programmen. Namnen är skrivna med en specialpenna som fästen embossingpulvret som man sedan värmer så det smälter och blir snöggt!

Jessica, som får låna ut sitt namn på bilderna nedan, åkte tåg i typ ett dygn på fredagen för att vara hos oss på vår dag och sen ett dygn hem igen på söndagen. DET är kärlek de ♥

Stämplade även ett rosa hjärta i mitten av namnet (syns knappt på bilden)


Blev även samma hjärta fast i silver på baksidan, älska detaljer!!
2011-08-15
 13:34:00

Program

Programmen följde såklart temat som nog redan är utlistat; rosa, silver, lite svart och såklart VITT!

Jag specialbeställde stämplar från Ebay med datum, namn och Novalies födelsedatum. Sen embossade jag stämplarna med silverpulver+värmepistol.

Både kyrkprogram och festprogram fick samma omslag, inlagorna fäste vi med brads. Blev toknöjd även om jag i kyrkan fick reda på att kyrkprogrammens sida 2 och 3 bytt plats *morr*

Kan tillägga att jag fick såååå mycket skäll för att jag inte bad om hjälp, men jag visste ju hur JAG ville ha det (jepps, sket fullständigt i vad M vill ha för han sa typ "det blir bra vilket som" och "det löser sig" om ALLT) och ska man få som man vill ha det så gör man det SJÄLV!
Det enda jag lämnade över va att M+kompis skulle skriva ut inlagorna och dem blev FEL!! Men men, skitsamma egentligen, våra vänner och familj är begåvade nog att hantera tryckfelet!

Framsidan


Material


Första sidan i kyrkprogrammet
2011-08-14
 13:26:16

Inbjudningskorten

Inbjudningskorten va såklart lite hektiskt att få iväg, i början av maj damp dem ner i brevlådorna hos våra nära och kära ♥ Sen började jag fixa med festen, hej stress!

Hus som, inbjudningskorten ville jag ha enkla, personliga med fina små detaljer. Såklart ville jag göra dem själv! På utsidan ville jag hinta vad som va på gång, för våra vänner visste ju bara att det skulle bli dop till sommaren...

Kuvert+utsidan av kortet


Rosa små söta fötter (stämpel, ej Novalies fötter ;P)


Specialbeställde frimärken från postens hemsida, ett hett tips faktiskt! Så tråkigt att lägga ner massa tid på fint kuvert och sen kladda dit ett vanligt frimärke med typ kungen!!


En liten detalj på baksidan också såklart!


Insidan, skrev ut texten på vanligt vitt papper, drog en stämpel på kanterna för att det skulle bli finare och sen tejpa in med dubbelhäftande tejp!
2011-08-12
 07:30:10

It begings..

Hur blev det att vi gifte oss och döpte samtidigt?! Vi förlovade oss 080708, redan då pratade vi om bröllop, men eftersom det blev en del hopp mellan jobb och utbildning för oss båda så rann det ut i sanden.

På alla ♥-dag iår så fick jag en ring av M, ett litet frieri ;) Då började vi prata om att gifta oss igen.. Eftersom Novalies första tid va ganska tuff med en hel del skrik och sömnlösa nätter så var jag väl inte jätteengagerad att försöka hitta kyrka och lokal som var lediga på samma dag (en fördel!!) så tiden gick. Till slut fick vi allt spikat, då var det redan slutet av april!! Då satte jag igång med inbjudningskorten som vi skickade ut i månadsskiftet om jag inte minns fel...

När inbjudningskorten var skickade, DÅ började jag planera festen!!!
2011-08-09
 09:01:52

Nu är det dags!

Nu är det bannemej dags att börja få ordning på alla foton från bröllopet! Pinsamt som sjutton att vi inte fått ut tackkorten! Men vi har lixom typ 5000 bilder att gå igenom. ORKA! Men vi SKA få ut dem.. ASAP! Skulle sätta mig vid min stationära dator igår men tangentbordet va norpat, vadå typiskt?

Tänkte att jag skulle visa lite bilder från förberedelserna också, pysslade alla vakna timmar veckorna innan... Så kan man lixom få lite inspiration; "Hur man planerar ett bröllop-dop på 6 veckor" kanske rubriken borde vara?! Ska skriva mer om varför vi hade så kort tid på oss sen...

Nu vaknar min lilla tjejja snart, somnade 21 igår och sover än.. Sömntuta deluxe ♥
2011-08-08
 08:41:21

Svamppremiär

Igår ordnade vi barnvakt och gav oss ut i skogen med hundarna, M's syster och hennes kille. Var ute och plockade svamp i 2½ timme, sååå mysigt att se hundarna tokspringa lösa (jag vet, man får inte ha hundarna lösa nu.. Men våra hundar springer inte speciellt långt ifrån oss.)

Hämtade vår lilla tös på hemvägen och åkte hem till oss där vi hjälptes åt att göra en mumsig middag med de gooooda kantarellerna vi hittade. Hundarna fick sig varsitt bad, fy sjutton va dem stank!!

Efter middagen blev det film "Water for Elephants", helt ok film! Dock ska Patinsson vara gnistrande vampyr!!

Stövelinvigning
2011-08-05
 22:24:44

Matläget

Novalie har ju sen hon va 4 månader ätit lite annat än ersättning. Från början gick det kanon med smakisarna och hon åt snabbt en liten burk med olika pureer och även gröt jag kokade själv. Men så när hon va 5 månader var det en tokvändning och hon spottade ut allt. La ner projektet en-två veckor förutom att hon fick gröten, som jag i princip slängre 3/4-delar av...

Började med fruktiga pureer och sen gick även de med lite annat i från Ellas kitchen bra. Nu på senare tid så har även annat funka. Det går trögt men det går! Havregröt med banan går ner oftast och nu äntligen äter hon välling på kvällen!!!

Från Ellas kitchen äter hon alla frukt & grönsakspureer och smoothies. Har även testat grönsaksgrytan och det går bra, men vågar inte en hel med tanke på bönerna och hennes lilla känsliga mage. Detta märke är dock GALET dyrt, en pure för 15 spänn lixom, men sjukt bra förpackning att ha med sig när man är iväg samt hygeinisk!

Har insett att Novalie inte gillar "grejer" i maten, så barnmat som är mer rinnig och helt utan bitar verkar gå bra.. Testar en i taget tillsammans med palsternack-morot pure =) Har kommit på att Hipps 6-månadersmat verkar gå bra.. sen får hon den med Mildgröt när vi är iväg ibland..
När hon börjar äta lite mer så ska jag börja göra egen mat, men nu vägrar hon allt jag gör ;)

Dessa är favvisarna just nu





2011-08-02
 09:09:29

Shabby Chock (rosa)

Varför vara som alla andra när man kan gå sin egen väg? Jag älskar vitt, lantligt och rosa. Just nu har vi väl inrett väldigt vitt och vi har faktiskt fått det ritkigt hemtrevligt.. men jag vill sätta en personlig prägel på vårt hem. Därav vår (min) stil som fick namnet då jag och min fiiina Mia träffades över en lunch med våra familjer.

Shabby Chock (rosa)!!

Så fort jag får tillgång till den andra datorn där jag har bilder så ska jag allt visa vad jag menar!

Vi hade en sjukt rolig vecka i sthlm med våra fina vänner. Ah vad jag saknar dem redan!! Tänk att få ha så vackra människor i sitt liv och då menar jag mest personligheterna, hur dem ser ut skiter jag i ;)
Novalie började dessutom sova hela nätter redan första natten i sthlm!!

Hittade dock en bild hos Mia som jag snodde, ser ni min mörka skugga vid ögat. GALET!!!

Jag och min tjejja som håller den mjuka nallen Novalie fick av Mia & co (de va faktiskt leslie som köpte den!)