2011-04-28
 09:13:57

Munprutt

Novalie har lärt sig att munprutta. Hon älskar det och nu munpruttade hon med munnen full med mat... i skottlinjen satt hennes mor. Tack skruttunge! Dags att byta kläder!!

Sen ska jag och Novalie snart möta upp Emanuella & Viktor för att lära oss babymassage. Yay!
2011-04-27
 20:32:09

Babybjörn

Jag har provat massor av olika selar nu och äntligen har jag kommit fram till att BabyBjörn Active passar mig och min rygg bäst. Jag vet att många är anti BB, men vet även många som är för! Har provat s.k. ergonomiska selar men dem sitter helt galet på mig!!
Iaf en sån här goding fick följa med hem idag, visst är den snygg!!?

http://www.babybjorn.se/images/barsele-morkblarosa-babybjorn-134-w420.jpg
2011-04-25
 08:22:14

Ögonblick


Ett ögonblick fångat...
make avatar
Make avatar
2011-04-24
 08:47:34

Ljusare tider

Jag vågar knappt slappna av och tro på att jag får sova.. men 5 nätter i rad har Novalie sovit 7 timmar i streck och sen 2-3 till! Underbart kan jag säga, dessutom sover jag lite mer för varje natt istället för att ligga vaken och kolla ifall Novis vaknar...

Dessutom har hon lärt sig att "somna vaken", alltså vi lägger henne i sin säng vaken och så får hon somna av sig själv. Hon är så söt för hon har nappen i munnen och sen snutten över huvudet, sen ligger hon och klämmer och drar i snutten ♥

Dessutom har Leia varit hemma hela veckan och Xena har varit hemma sen i torsdags. Myyyys!
2011-04-19
 15:23:39

Underbara vår

Våren är här, fantastiskt!

Dock inleder vi våren med ett "sova-väldigt-väldigt-lite-period". Novalie har nämnligen bestämt sig för att på nätterna ska man vara vaken och extremt missnöjd! Skämt åsido men vi går på lånad energi och dessutom är M tokförkyld.

En långpromenad i solen hade inte suttit fel, desvärre har Novalie börjat dissa vagnen. Hon skriker sig till sömns i den, hon har någon fas just nu och testar sin stackars trötta morsa. Det är tur att hon är så förbaskat söt!!

Jag är lite småirriterad, jag har blivit lurad! Alla sa till mig att allt blir mycket lättare med bebis vid 3 månaders ålder, öh?! Är det ett dåligt skämt? Vi har passerat 3 månader nu och det är fasiken inte lättare!!

Novalies mage är iofs bättre, men det är ju för att hon får ersättning större delen av dagarna nu och OJ vad jag trivs med det! Jag önskar att amningen kunde vara en mysig stund och att jag njöt av det, men all oro över hur Novalie ska reagera på vad jag ätit och allt tjat från ALLA har gjort att amningen är väldigt negativt laddat. Tyvärr! För mig har det varit mer en plikt.. Men nu håller vi på att gå över till ersättning bara och jag tror att både jag och Novalie kommer må mycket bättre av det. Tyvärr har jag tårar i ögonen när jag skriver det, för jag önskar att jag kunde njuta av att amma och göra det bästa för min dotter (det bästa i det här fallet enligt BVC, läkare och vissa andra är att amma)!!!

Jaja, nu vaknar min lilla prinsessa snart och då är det dags för middag!
2011-04-17
 10:23:31

Leia 4 år

Hur sjutton kunde 4 år gå så fort? Vår älskade prinsessa börjar växa upp ♥

Mycket har vi hunnit med, bland annat sjuhelvetes många diskningar i agility men också 2 placeringar ;) Min högsta önskan just nu är att jag ska få tid och möjlighet att iår fortsätta tävla åtminstonr några gånger.. Tyvärr tar en agilitytävling så förbaskat lång tid!! Helt galet!

Leia öppnade en helt ny värld för mig, en värld som jag delvis stängt och nu har öppet lite på glänt när det passar. Vissa orkar jag lixom inte längre med..

Leia älskar sin lillasyster (eller båda sina småsystrar såklart) och hon har verkligen hanterat vårt tillskott på bästa sätt! Jag är så glad att Leia som valp var så försiktig numera är så social, men fortfarande reserverad. Det finns så många av våra vänner, nära å kära som mer än gärna skulle dognappa vår tjej ;)

Grattis vår fina Leia! Tack för att du förgyller så mångas liv!!

Leia kontrollerar så att Novalie inte överskrider sin utsläppsrätt


*puss*
2011-04-13
 09:17:38

Recept!

Vi har äntligen fått recept på komjölksfri ersättning till Novalie. Yay!! Det lönar sig att skicka sambon att skälla ut läkaren ;)

Nu dansar vi runt här hemma =)
2011-04-12
 13:14:50

Hemska dag!

GASCH! Whyyyy?! När vi skulle åka iväg till vaccineringen blev Novis hysterisk, som hon kan bli ibland.. Idag skrek hon hela vägen till BVC, lyckades få henne på bra humör en stund men när hon blivit stucken va hon hysterisk igen =( Va gnällig/hysterisk hela vägen hem och väl hemma så la jag henne på skötbordet och masserade magen. Gött tyckte Novis och la en baj!

Öppnade blöjan så hon inte skulle behöva ha bajen mot rumpan, masserade magen igen och drog benen mot magen... Då kommer världens raketbaj på mig, mysigt! Slänger av mig kläderna, torkar stackarn och tar henne i famnen för att byta underlägg, vad händer då? Jo då kissar hon på mig!! Sen låg hon iaf nöjd i babysittern en stund medans jag torkade golv, väggar och satte igång tvätten. Fick henne att somna till slut också så nu hoppas jag hon sover en stund för det blir inte roligt om hon skulle få feber ikväll och vara övertrött samtidigt!! Räknar timmarna tills M kommer hem så vi kan få varsin kram... ♥

Fast vi har förmodligen bra nyheter.. besked imon, håll tummarna!
2011-04-12
 08:43:11

Busy busy..

Tidig morgon men ändå helt ok! Åt frukost med M redan klockan 5.30 eftersom jag inte kunde sova, Novalie sov 21-4 och jag 22-2. Fett orättvist!

Sitter här med mitt "Yankee Candle Fruit Smoothie" tänt (galet dyrt men galet gött), ljuvlig doft sprider sig. Trots få timmar sömn så känner jag mig ändå pigg (kan bero på 1st staaaark havredryckslatte). Idag är det dags för Novalies 3-månadersvaccination. Jag som är jävligt spruträdd känner mig nervös men Novalie sitter lyckligt ovetande och tittar på nyhetsmorgon i sin babysitter med sina lejon i munnen. (LÄNK till lejon). Är egentligen ett vagnhänge men den funkar lika bra annars också.

Har varit lite tyst här, vi hade nämligen fullt upp i helgen. Gamla lägenheten skulle tömmas och städas. På fredag lämnar vi över den, wohey! Det ska firas med shopping på babybarnmässan ;)
Igår var en kompis från gymnasiet här och hälsade på och sen promenerad jag och Novis upp till BVC för föräldragrupp (dit även M kom sen)

På kvällen åkte vi med fika & blommor över till mammsen och grattade henne på födelesedagen! Klart hon måste få träffa Novalie på sin födelsedag ♥




2011-04-07
 09:33:48

Dagens babyoutfit

Novalie ligger och småjäser innan maten och mamsen passar på att fota prinsessan. Idag går tvättmaskinen för fullt, har haft några dagar med kräkolyckor och blöjläckage ;) Idag fanns det bara två bodys kvar och inga pyjamasar!
Det knäppa är att hon växer ut den ena stl 62 bodyn efter den andra, men alla stl 68 är för stora! Så dem blir bara färre och färre samtidigt som det känns dumt att köpa nya 62:or om hon bara kan ha dem någon vecka! Jaja, dagens ilandsproblem!

Body Lindex - Srumpor Trumpette - Byxor Polarn o Pyret - Överkast/filt Mio
2011-04-06
 09:52:30

Onsdag

Hade en tokmysig fika med härliga tjejer och deras bebisar igår. Så roligt att träffa människor i samma situation som en själv och prata om allt och lite till. Faktiskt inte bara bebistjöt!!

Idag har vi en slappdag, funderar på att hämta hit Leia om en stund, men det är så taskigt väder så det blir lite meckigt att gå ut med Novis!

Lilltjejen har iaf inlett morgonen med att skita blöjan full så det läckte både här och där, tur att jag inte fått av henne pyjamasen än ;)

Nä, dags att fundera ut vad den här dagen skall innehålla, i eftermiddag kommer iaf mamsen hit och hjälper mig att få klart gardinen till Novis rum. Sen är hennes rum typ KLART!

Hur söt är hon inte i sin Bumbo?!
2011-04-05
 08:08:03

Spring för livet

Jag är inte mycket för melodifestivalen, men Vargas "Spring för livet" fastnade jag för. Jag gillar rena låtar med mening, som man hör vad som sjungs. Sen är det så fint när man får till en stark låt på svenska, det blir så avskalat perfekt!
Om man jämför Sara Lumholts (vad hon nu heter) låt, när M frågade mig från köket Vad sjunger hon? Så sa jag.. You´re the end of me. Men eftersom låten heter "Enemy" så är det väl det hon sjunger...

Ska tjata på M så vi får möjlighet att spela musik i vardagsrummet, I neeeeed rock!

Novis sover fortfarande men jag har varit uppe en stund, kekat frulle och gjort mej iordning redan. Idag ska vi nämnligen på mamma-bebis-fika igen! Desvärre regnar det, blä! Jag som inte hunnit köpa regnskydd till vagnen, har ett billigt från Gekås som funkar sisådär...


2011-04-03
 09:41:13

Godmorgon världen..

..här kommer jag!

Har viss sömnbrist, men de beror på gårdagens 40årsfest och inte på Novalie så jag är på strålande humör iaf!

Vi har haft en vecka som verkligen testat oss, Novalie har haft det riktigt jobbigt och exakt varför vet vi inte. Eftersom hon har så känslig mage och jag konstant måste vara försiktig med vad jag äter så har jag bestämt mig för att sluta amma. För bådas skull! Därför började vi med ersättning två mål om dagen förra helgen och fortsatte några dagar. Novalie blev väldigt gnällig och stundvis hysterisk, precis som hon var innan min diet.

Häromdagen när jag febrillt letade info på nätet läste jag om utvecklingssprång och beteendet stämde på vår lilla tjej. Detta i kombination med ersättning hennes mage inte accepterar gjorde henne till ett monster. I torsdags ringde jag BVC och fick då komma och hämta en provburk med Nutramigen (mjölkfri ersättning, ersättning i mataffären är mjölkbaserad)

I fredags började hon bli bättre och igår fick vi vår lilla tjej tillbaka, vilken skillnad! Nu vet vi inte vad som berodde på vad, det är så svårt med dem här små. Det händer så mycket i deras kroppar hela tiden men nu har vi vår fina tjejja igen och det är allt jag bryr mig om.

Nu börjar dock fighten med barnmedicin, för Nutramigen kostar 4 gånger så mycket som vanlig ersättning. Om barnet är påvisat mjölkproteinallergisk så får man ersättning på recept. MEN allergitesterna på såhär små barn visar sällan positivt fastän dem är det, Novalies visade negativt vilket var väntat. Så det är upp till läkaren om man får recept! Knasigt? Oh JA!
När jag var på barnmedicin för att göra testerna bemötte läkaren mig som om jag var där bara för att jag ville ha billig ersättning.. Han sa att Novalie inte hade några allergisymtom, men hur ska hon ha det när jag inte dricker mjölk?

Nu spårade jag helt ut.. Men vad jag egentligen ville skriva va att Novalie skötte sig såååå bra igår på en 40-års fest med 116 personer! Hon sov i början och satt sedan och tittade och pratade.. Men vi åkte hem när det blev lite väl stökigt för då orkade inte vår lilla tjej hålla humöret uppe längre. Men det var en perfekt avslutning på en sjukt påfrestande vecka..
2011-04-01
 07:43:19

Utvecklingssprång

Novalie har just nu passerat/är i ett utvecklingssprång. Fy sjutton sikken pärs det har varit! Alla bebisar reagerar ju olika mycket på dessa språng, vissa märks det inte alls. Vår lilla tjej blir ett skrikande & gnällande monster! Nu skrattar du säkert, men det är sant!! Man tror inte att något så litet kan skrika så mycket och så högt, men vår lilla tjej har lungkapacitet.

Gnäll, skrik och allmänt missnöjd har hon varit hela veckan, nätterna har varit oroliga så jag har inte fått några långa sovperioder. Morgonen nu har varit bra, så jag hoppas detta språng är över... Nästa kommer när hon är runt 19 veckor...

Är du nyfiken på vad utvecklingssprång är så läs här --> LÄNK

Det är så tugnt när man inte kan tillfredställa henne, när inget är bra. Men oavsett vilket humör Novis har älskar jag henne mest i hela världen ♥

Jag och min tjejja (8 veckor) i Stockholm