2011-03-29
 13:40:19

Däckat på gymmet...

Novalie har däckat efter ett hårt träningspass i gymmet ♥

2011-03-28
 14:50:06

Rykten

Har folk inge roligare för sig än att starta rykten om andra? Den som hittat på att vi skulle avlivat vår älskade Xena måste vara helt jävla körd i huvudet!! Bara för att vi råkar ta med bara en av hundarna på en träff...

Det lustiga är att de flesta frågade vart X var.. vilket vi gladeligen svarade på...

2011-03-28
 08:29:15

Måndag

- Solen skiner - Novalie sover - Leia suckar/snarkar -

En bra morgon alltså!

Jag har svept en tallrik havregrynsgröt och min havredryckslatte, har typ glömt vad vanlig latte smakar.. Men tur är väl det! Lite mycket mjölk på en gång för stackars Novalie!

Idag ska vi iväg på bebisfika igen så det gäller att planera morgonen lite.. jag är redan påklädd, Novalies kläder ligger framme, vagnen är bäddad och jag tror vi kanske kan komma i tid. Tid är lixom diffus med en liten 11 veckors krabat!

Ikväll måste jag tvätta, Novalie har inga rena pyamasar och henes kläder börjar ta slut. Det går en del med läckande blöjor och kräk. Igårkväll nä vi skulle sova fick jag en enorm laddning av kräk över mig, som tur är räddades lakanen! Byta lakan är sådär lagom kul med en liten övertrött bebis!

Ha en underbar dag!!
2011-03-25
 18:00:00

Citychic

Jag och Novalie var i stan idag, skulle fixa lite presenter till Faster som fyller åt (Novis faster). Lillan uppförde sig exemplariskt och valde med omsorg presenter ;)

Eftersom Polarn & Pyret har rea nu va jag bara tvungen att springa in. Tycker egentligen deras kläder med mönster passar killar bättre och det var mest sånt som va på rean. Men hittade den här fina tröjan! Kommer bli perfekt framigenom!

2011-03-25
 13:50:19

Sötaste tokan

Jag har världens sötaste toka till dotter! Hon är helt galet fantastisk och mitt mammahjärta bultar lite hårdare för varje dag.

Just nu ligger hon och pratar med spöket laban i sitt babygym, "pratar" är väl kanske att försköna sanningen för hon typ skäller ut stackars laban... Hon är inte ledsen utan skäller verkligen ;)

Alltid lika chockad när morsan fotar ♥


2011-03-24
 06:59:31

Finbesök

Igår hade jag och Novalie besök av Sophia, tog en liten promenad som var helt hundfri för ovanlighetens skull! Novalie fick fina presenter och hundarna fick gottigheter =)
(Sopha: vad har hänt med din hemsida?)

Mina flickors presenter =)


I tisdags drog jag och en kompis iväg med våra döttrar (känns helt sjukt att skriva det.. har jag en dotter lixom? overkligt!) till Ullared för lite shopping. Gick hur bra som helst med tjejerna och Gekås amningsrum är helt ok, lite litet för högsäsong tror jag... Våra tjejer är födda samma dag, skiljer bara några timmar och vi hade dessutom samma barnmorska som plockade ut dem =P

Gjorde iaf lite fynd, bland annat en musikmobil till spjälsängen med ljus, ljud och fjärrkontroll! Värsta grejen.. har inte batterier hemma men när den är uppsatt skall jag filma. Blev även lite dregglisar, snuttisar, förbrukningssaker och lite kläder till lillfröken. Köpte även nya lakan till vagnen, rosa med moln! Sööööött!

Finfina nya vagnlakan


Ny skötbädd till skötbordet med barbapapa, Lundmyr Pikébody, tunn snutte och dregglis med stjärnor!
2011-03-21
 08:22:30

Måndag med fart!

Idag ska jag och Novis flänga fram och tillbaka! Först till MVC för graviditetssammanfattning, sen till barnmedicin och göra allergitest på Novis, sen BVC för vägning och efter det föräldragrupp!

Så nu laddar jag upp med havregrynsgröt spetsad med havredryck (extra näring) och latte på havredryck! Börjar nog gnägga snart så mycket havre som jag trycker i mig!

Hoppas helgen varit bra och veckan blir superduper!!
2011-03-18
 11:42:56

Bebisfika

Igår drog vi in till stan och fikade med flera andra mammor med bebisar i Novalies ålder. Sååå skönt att komma ut och träffa lite folk, men sådär kul att "fika" med en banan och loka.. för det va de enda mjölkfria dem hade!

Imorse vaknade vi klockan 4 jag och Novis efter 7,5 timmars sömn, jo man tackar!! Anyway.. tittade ut i fönstret och tror ni inte att gårdagens vår har blivit vinter?!?! Hur fan kunde detta hända?! Får använda "vintervagnen" igen nu ;)

Lillskruttan kom inte riktigt till ro nu så jag drog ut på promenad så hon somnade och nu har hon sovit kvar i liggdelen av vagnen i drygt en timme.. Göttans!!

Nu ska jag slänga ihop lite lunch, kan ju alltid hoppas att jag hinner innan tösa vaknar...

Thjolahoppsan!

Hur söta är inte Novis nya vantar?!?! Hon har matchande mössor också såklart!
2011-03-17
 08:00:00

Minifoppatofflor

Har ju inte visat de übersöta tofflorna Novalie fått av mina föräldrar, dem kan hon skutta runt i när vi fixar på balkongen ;) Lite stora än men såååå söta!!

2011-03-16
 19:00:00

Dagens babyoutfit

Idag har vi varit på andra tillfället av föräldragruppen, då sportade lillskruttan i denna outfit!

Body Kappahl Newbie, brallor Polarn&Pyret, Strumpor Trumpette och dregglis Ullared.

2011-03-16
 15:24:44

Skor från Trumpette

Igår promenerade jag och Novis iväg och hämtade ett paket, som bland annat innehöll den här lilla lådan...


Med söta små skor från Trumpette! Dem är lite stora för tösa än men i vår/sommar värmer de tossingarna alldeles lagom!
2011-03-16
 15:23:30

Finaste ♥

2011-03-15
 10:13:07

Promenix

Nä nu väntar de underbara vädret på oss, lillan e nymatad så nu drar vi på promenix! Ska hämta paket och kolla om vi hittar dregglisar!
2011-03-14
 12:00:00

Veckans borde göra

Ingen idé att skriva "veckans måste göra" för om det blir gjort hänger på hur vi har det här hemma ;)

- Leta fram foton som ska framkallas
- Leta fram ramar till foton och bestämma vilka foton som skall vara större för att passa ramarna.
- Göra gipsavgjutningar av Novalies fötter+ händer
- Skriva ner lista på vad jag får äta (nya dieten)
- Skriva bra recept som passar dieten
- Leta regnskydd till nya vagnen
- Leta mini-väska till vagnen (bra på små promenader när jag inte vill ha skötväska)
- Göra dop-inbjudningskort
- Skiva dop-gästlista
- Tvätta bebis kläder
- Sy Novalies gardiner
- Fota Novalies rum (om gardinerna kommer upp)


Det räcker nog för nu.... ;)
2011-03-14
 08:59:54

Home sweet home!

Hemma igen efter en helg på resande fot! Klämde in oss i bilen i fredags förmiddag och drog upp till storstaden. Novalie skötte sig perfekt och sov i bilen hela vägen (fick väcka henne när vi stannade för att amma, baj och blöjbyte). Vi kom fram vid 16-tiden och då hade Novis sovit lite väl länge och höll låda större delen av kvällen. Det gäller att balansera lite med sömn och vakenhet på dagen, annars blir hon fööööör pigg/trött för att kunna relaxa och vara en trevlig bebis!

Vi hade ändå en mysig kväll med min mammas faster (alltså Novis mormors faster), som är en underbart fräck liten tant med rappa små kommentarer.

På lördagen va jag och Novis en sväng och hälsade på Mia, vi har känt varandra i 4 år nu och det hela började med att vi väntade valpar från samma kull. Leia och deras Fred som numera är i hundhimmlen var syskon. Kändes konstigt att inte träffa Fred, samtidigt som jag vet att han har det toppen där han är nu ♥
Vi tjötade snabbt bort några timmar, inser att vi behöver snacka i telefon oftare för annars tappar man ju rösten när vi ses ;)

Kvällen spenderades med mammis och "faster" tittandes på melodifestivalen såklart. Rätt låt vann enligt mig, men jag har nog inget att säga till om för vi röstar aldrig så då kan man inte klaga! Novalie var på bra humör hela dagen faktiskt.

Igår åkte vi hem och Novis skötte sig kanon även då. Va vaken en stund efter vi stannat till i jönköping men sen kom hon till ro. Blev en ganska intensiv helg, men så välbehövt att få komma hemifrån lite och jätteroligt att få träffa "faster" och hon blev sååå glad över att få träffa Novalie!!

Hela familjen var helt slut igår kväll, M hade nämnligen grejat här hemma när vi va borta. Kanonpojk jag har!! Tyvärr sov Novis dåligt inatt så jag får hinka kaffe idag för vi ska promenera upp till BVC vid lunch och sen ska vi tillbaka på föräldragrupp i eftermiddag!

Tjohey! Tittar in lite senare tror jag bestämt ;)
2011-03-11
 06:35:40

Off to baksidan!

Nu drar tre generationer töser iväg till Stockholm! Ja, alltså Novalie, jag och mammsen =)

Ska skriva mer om akupunkturen när vi kommer hem...

Ha eb underbar helg!!
2011-03-08
 10:42:52

Akupunktur

Igår va jag och Novalie iväg på äventyr, nämnligen på akupunktur! Mitt mammahjärta klarade inte av att höra hennes kolikskrik så nu har vi påbörjat en akupunkturbehandling. Väldigt spännande! Går att läsa mer här -> Aqpunktur.se

Fick även en hel del kostråd som säkert hade kunnat bespara min lilla prinsessa en hel del smärta. Förstår inte varför BVC säger att man kan äta allt (förutom det klassiska då; lök, vitlök och kryddor) när dem vet att man har en kolikbebis!

En vecka nu går vi på mjölkfritt och då ska det vara HELT utan mjölkprotein, inte världens lättaste direkt. Sitter här och dricker min latte gjord på havremjölk och äter havregrynsgröt (som jag avskytt hela mitt liv) och har klämt i mig en halv banan (som jag också avskytt i hela mitt liv). Får ett tag framöver bara äta banan, mango och melon som frukt...
Om någon skulle säga att för att bli kvitt Novalies kolik så måste du äta 5 ton bananer så hade jag förmodligen gjort det...

Det finns få saker som jag absolut inte tycker om, det första är ananas! Får ont i hela munnen och smaken är blä! Det andra är banan som jag aldrig tyckt om, men riktigt färskt och småomogen är den helt ok. Men absolut inte i mat och inte övermogen!
För mig är det snarare jobbigt att äta mat med skum konsistens, såsom havregrynsgröt, i yoghurt plockar jag bort " den slemmiga frukten" och kräm får min mage att vända sig. När jag va liten skar min pappa bort kanterna på brödet och jag silade min yoghurt. Och fy farao om det va "grejer" i jouicen ;)

Här sitter jag alltså och smaskar i mig sånt som jag avskytt i drygt 20 år, för att det som betyder allra mest i mitt liv ska må bra...

Det är kärlek d ♥


2011-03-06
 17:27:52

Söndag

Både jag och M var varit helt slitna idag. Jag pallrade mig iväg på promenad med Novalie & Leia tillsammans med päronen i 2 timmar. Kekade lite lunch med dem och sen fick Novalie tokont i magen =(. M lyckades få henne att somna efter en timmes skrik och sen har dem sovit ett bra tag båda två..

Hoppas inte vi håller på att bli sjuka, både M och jag är trötta och har ont i huvudet. Orkar inte bli sjuk OCH ta hand om prinsessan juh...

Imon ska vi iväg på äventyr jag och Novalie, skriver mer om detta imon! NU: andas lite innan hjärtat vaknar och sen är det slappsöndag som gäller!!!!
2011-03-06
 10:07:47

Tävlar!!



Jag tävlar om en prins eller prinsesspall värde 1095-1220:- från Bonde of Sweden hos Fröken M.

Tävla HÄR du oxå

2011-03-04
 17:00:00

GO GO Brio GO

Har äntligen bestämt och beställt en ny vagn. Kompletterar den vi har som vi köpte (begagnad) i somras, ville vänta lite tills man vet vad man vill ha, men nu vare alltså dags!!

Det blev en Brio GO! En extremt praktisk vagn och går att fälla ihop så den inte tar någon plats alls nästan!!! Blev en med svart liggdel och beige sittdel.

2011-03-04
 11:37:01

Kolikpanik

När någon säger kolik så ser jag framför mig en bebis som skriker i stort sätt konstant. Jag tror definitionen var så förr i tiden, för numera anser man att en bebis har kolik om den skriker 3 timmar per dag 3 dagar i veckan.
Novalie har alla koliksymtomen och mitt hjärta brister när hon skriker. Dessutom förvärras det när jag äter något fel..

Längtar efter att kunna äta vad jag vill utan att vara orolig för min prinsessas mage. Längtar efter att hon skall ha en dag utan smärta ♥

Idag funkar bara bärsjalen för att komma till ro och knappt det. Hon vaknar hela tiden och gnyr =(

Sessan i sitt babygym häromdagen, sötnöten är lite småskeptisk till laban ;)
2011-03-01
 12:31:00

H&M goes fantastic

Jag dog lite när jag såg denna kollektion som kommer till H&M i april! Plaggen är fantastiska, vill ha alla klänningarna fastän jag aldrig kan ha vitt. Jag va sölig och klantig innan Novalie kom, tror ni tvättmaskinen går på högvarv nu eller... Men ändå, drömma lite kan man väl göra...

Midsommar; klarblå himmel, strålande sol, vindstilla med ett glas vitt i handen (alkoholfritt såklart)



Picknik på en klippa vid havet med min underbara familj, hundarna springer runt och busar.


Middag med vännerna


Strosar runt på stan med barnvagnen, fika på ett mysigt café.


Och så något för hemmamyset också såklart!!
2011-03-01
 11:09:42

Dagens babyoutfit

Ingen idé jag visar min outfit för jag har nerkräkt pyamas på mig, tankar man en fulltankad bebis så kommer det upp igen. Att jag aldrig lär mig..

Hur som helst har iaf Novalie kommit ur pyamasen, så en lite bra morsa måste jag väl ändå vara?! ;)


Helt klädd i Momin by Lindex (Present från vänner)

Mattan är från Mio och ligger i Novalies rum (jag SKA fota hennes rum SNART)