2009-03-30
 13:59:20

Måndag

Vad hände med helgen som jag tänkt viga till hundaktiviteter? Jobb!

Fast grejen är den att denna veckan är ganska så slapp, så det var inte helt tokigt att jobba en hel helg. Leia hade ju husse hemma också..

Sitter och grejar lite med hemsidan, ska lägga upp en ny kalender tänkte jag. Insåg att vi missat alla DPträffar iår, har inte kunnat någon av dem. Dröjer ju ett tag tills vi kommer gå igen också med tanke på vår kommande agilitykurs kommer gå på söndagar.

5 dagar kvar nu, det känns helt knas. 5!! Sen är hon hemma! Lilla fina Xena! Hon och Leia kommer ha såå mysigt tillsammans, ska bli riktigt spännande.

Nu ska jag och Leia myyyyyysa, sen ska vi nog ta en promenix. Funderar på att ta med mig kameran ut?! Dock ser det ut att bli mulet :(

Kramis

SötLeia tuggar på en oljekapsel..
2009-03-27
 08:52:54

Fredag!

Galet stel i kroppen idag, tror även att jag har snarkat för min hals känns makulerad *fniss*. Leia är helt underbar, jag tror att hon känner av att det är mycket nu. För hon ligger jättetight mot mig på natten, när hon inte ligger hos husse då...

Lillpluttan har tappat lite i vikt det senaste, visst har alla "skendräktighets-gram" försvunnit. Men det är mer än så, eller har jag vant mig med att se henne större? Ska nog få ett utlåtande av Lisa också, men jag tror hon kommer hålla med. Leia är iofs i vanliga fall inte speciellt grov i kroppen, hon är nätt och har lite former. Men just nu är dock midjan lite fööör markerad.

Xena ska ju ha tre fodergivor per dag, funderar på om Leia också ska få det? Eller är det bra att lära dem att det inte allitd är rättvist? Hur ska man göra egentligen?
Det är bara en vecka kvar och jag börjar känna mig lite nervösare varje dag, känner att allt inte riktigt är klart typ!
Ska skriva en lista och på söndag är det inköp som gäller, inte speciellt mycket men typ mat och kompostnät. I framtiden ska vi nog även fixa en annan sovplats i vardagsrummet. Just nu har Leia en säng som är som gjuten för henne och en mini-Xena, men inte en stor-Xena....
Men sånt tar vi i framtiden, när vi ser om dem vill sova tillsammans eller var för sig. I filtar eller i en säng.. Time will tell!

Nu ska vi ge oss ut i snön som föll under natten *morr*

Min vackra tös! Detta är förresten hennes "standard"-öron, så här är dem 95% av tiden. Men ibland ändrar sig det högra i bild, vissa dagar nästintill perfekt liggande och andra dagar ståndöra!

2009-03-26
 10:14:57

Fundering

Till vilken gräns kan man offra sig själv för att vara snäll mot en annan person? Gasch vad svårt det är att göra stora val! Ogillar våra projekt i skolan när man får jobba med personer som man inte kan samarbeta med *suck*. Tur att det finns dem som väger upp det negativa också!!

Anyway, igår var vi och kekade våfflor hos Päronen, mums vad gott det var! Kul att mysa lite med familjen också. Men efter några både tidiga och långa dagar i skolan så kände jag mig helt slut. Väl hemma tog jag och Leia en promenix med M's syster. Myspys men ruskigt kallt!

Imorse var vi uppe med tuppen igen och grattade M's syster på födelsedagen, bor ju grannar så det är inte så långt att gå. Trött var hon men hon blev nog glad för sina doftande presenter från Lush =0) Badrummet luktade iaf ljuvligt när vi gick därifrån!

Ska snart keka frulle och sen ta en tur ut i det iskalla men fina vårvädret. Börjar inte förrän 13 idag, då ska vi ha mätning utomhus i skolan, så det blir långkallingar och mössa!!

2009-03-23
 22:46:37

Tjött

Vi har några riktigt tuffa dagar i skolan just nu, mycket skolarbeten hela tiden som måste bli klara. Det är väldigt hög nivå hela tiden också. Men jag kämpar på! Idag var jag och M's syster ute och gick i en timme, sååå skönt att komma ut efter en lång dag. Men nu är jag kollosalt trött och behöver egentligen rita ritningar till lägenheter.
Ska lägga upp lite fler sötisbilder på Xena någon dag också... När datorn inte är i fullgång med AutoCAD......

Måste bara skriva att Leia är sååå underbar! Min lilla Plutt som utvecklas varje dag. Är så otroligt imponerad över hennes sätt att hantera situationer ibland. Hon bara blixtrar till och sköter sig perfekt. Får mig att vilja träna ännu mer! Inkallningar sitter hur bra som helst och hon kommer glad i hågen in till sidan av mig och står jag still ger hon mig världens snabbaste och snyggaste ingångar till fotposition. Shiet vad jag är glad över min duktiga tös!

Just nu ligger pyret i sin säng och drömmer om lyckliga stunder skulle jag tro, för hon viftar både på svans och tassar. *söt*

Nu blir det nana och uppladdning för ännu en tuff skoldag. Det gäller att bara bita ihop och fokusera! *positiva tankar*

Natti fnatti!!

2009-03-21
 18:54:59

Lördag

Sitter & surplar på Bacardi Razz + Sprite, fan vad gott det är!
Synd att man inte kan dricka massor..

Idag har jag och Leia varit hos mommo och busat. Så mysigt att vara där och Leia trivs så bra med mommo! Snart ska vi kolla på Robinson och keka kycklingsallad! *mums*

Vill även önska lycka till på utställningen imon till Britzyk & Mutkis! Veterandebut o allt! Mutkis har en speciell plats i mitt hjärta, hon är såå mysig och pigg trots sin ålder. Jag hoppas att Leia är så alert som hon vid 8 års ålder!

Nu ska jag fylla på glaset,Tjingeling!

2009-03-19
 22:35:35

Tack!

Tack för alla fina ord om vår Xena från alla håll! Vi längtar såklart väldigt mycket efter den här lilla krabaten!

En annan stor nyhet är att jag och Lisa ska gå agilitykurs (med Leia och Imsa)! Den börjar i slutet av april och pågår i 8 veckor! Perfekt, kunde faktiskt inte bli så mycket bättre! Yay, för Lisas underbara sökarbete =P

Har även hittat ett ställe att gå valpkurs med Xena på, kursdatum är inte fastställda än men jag tror att det kommer bli super! Mer info kommer om denna...

Just nu tar skolan väääldigt mycket tid för mig, har några stora projekt & inlämningar som tar massor av tid. Är orolig för att vi inte ska hinna träna innan agilitytävlingen! Är ju tokigt kort tid kvar nu.. Men men, vi åker ju oavsett bara dit om vi verkligen känner oss redo, här ska det inte kännas någon press!!
Stress & press är något riktigt onödigt att utsätta sig för och risken är att allt bara blir en stor negativ upplevelse som placeras i mina tävlingsnerver.....
2009-03-19
 09:02:24

Xena!

Nu finns info om vår lilla Xena på hemsidan! Missa inte de söta bilderna under "galleri"!

Hon är otroligt fin exteriört och det ska bli väldigt spännande att visa denna Prinsessa på utställningar i framtiden. Hon har stort potential! Sen passar hennes personlighet oss jäkligt bra, svårt att förklara men det kändes sååå bra!

Nu längtar vi som tooooookar! Bara 2½ vecka kvar och nu måste vi verkligen börja planera lite här hemma! Ska försöka hitta nya gardiner till vardagsrummet, tror inte fransar passar Xena - Krigarprinsessan speciellt bra ;)
Även en valphage ska införskaffas, eller rättare sätt lokalisera våra kompostnät.. Funderar på att köpa några fler barngrindar också.. har en sedan innan men har lite planer....

ÅÅÅÅÅÅhhh, vad underbart detta är! Tack Britzyk för att vi får in Xena i vårt liv!!

Xena med sin underbara valpish-mage!
2009-03-17
 13:52:46

Lång dag

Började skolan 8.00 idag (galet tidigt) med 4 timmar föreläsning, stöttade upp med en capuccino i halvtid. Hur annars orka?

Åkte och hämtade Leia och har nu suttit i en timme och kekat lunch+svarat/skickat mejl. Snart ska jag iväg igen och kommer hem 21! Snacka om lång dag idag!

Imon och torsdag går jag till 17, så det ska bli skönt att vara ledig på fredag!! Ska försöka lägga upp bilder på Puppy också, men har så galet mycket att göra innan fredag!

Denna vecka är iofs bara en mjukstart, nästa vecka blir sjukt mycket att göra. Så helgen är Leias till 100%!!!!!

Nu: mys med min raring och sedan springa till bussen =0)

2009-03-16
 17:25:27

Kär!

Puppy var så underbart vacker, söt och underbar! Hon är perfekt den lilla prinsessan, gasch vad vi längtar!

Bilder kommer inom kort, håll ut!
2009-03-12
 14:06:33

Sjukt!

För någon timma sedan var vi och tränade, nu snöar det... sjukt tur med vädret måste jag säga!

Leia är en dröm att handla just nu, hon är följsam och förstår verkligen grejen!

Idag försökte jag få till lite svåra kombinationer samt svåra slalomingångar, det sista kanske inte vägmässigt men handlingsmässigt! (krånglig förklaring?)

När jag kommer till en tunnel med klurig sväng som nedan blir Leia tokförvirrad.. Visst kan jag ändra min position så att det blir enklare handling.. men borde jag verkligen det? Ska man inte hitta en lösning på problemet man står inför istället för att gå runt det?
Har en film på detta från i förrgår, men den är i fel vinkel så man ser inte riktigt.

Så här ser ingången ut, Leia kommer alltså med fart över ettan (jag är på höger sida)
Hur sjutton ska man tänka?? Just nu blir det en matte som nästan snubblar över förvirrad Leia...


Gasch, älska problem!

Förutom lite ingångsproblem körde Leia på som en klocka! Borde nog öva lite hoppteknik och mer "raka" fast snea linjer. Men svängar där hon måste komma ut från mig börjar bli kanoners, snyggt som satan! (Lisa, jag vet är du är sjukt imponerad =P)
Slalomen börjar bli mer och mer "lika", med det menar jag att de fina slalom med grymma potential börjar komma oftare! Visst testar hon om hon kan lata sig ibland, men då kör vi om, trots att hon blir sjukt frustrerad! Har lite funderingar på utveckling av slalomet som jag ska tänka ut tills nästa gång!

Märker på mig själv hur mitt tänk förändras när jag ser en kombination-skiss, känner mig mycket säkrare på hur jag vill handla och på om Leia kommer få problem eller inte! Nu vill jag ha en inomhusagilityhall på uteplatsen med massor av hinder så vi kan träna varje dag, när som helst!

Nu måste jag gå ut i snöslasket med bus för att gå till dagens nästa aktivitet.. Kramis

2009-03-12
 08:06:39

Galet

Det är galet hur kul agility kan vara =0)

Igår var vi iväg på klubben och idag ska vi iväg igen. Skriver om båda träningarna efteråt, om jag hinner.

Nu kaffe och packande inför morgondagen...
2009-03-09
 19:06:35

Fart fart fart..

Idag hade jag tenta *blä*, gick ganska bra förutom att jag var heeeelt slut efteråt. På väg hem pratade jag med Sus som såklart ville busa med oss =0)

Så hem till mig och Leia kom hon, tillsammans med fyra klövar *blä*. Men på dagens agenda stod inte spår, utan agility!!

Förra gången var Leias attityd ganska kass, så idag blev det inget trixigt utan lite mer fart =P (inte fis)

Körde två olika kombinationer, den första var nog mest för att kolla hur taggad Leia var.. Nummer två var tanken att köra med fart samt att öva svängar där Leia måste ut ifrån mig. Blev riktigt bra faktiskt, tunneln var tillbaka (var borta sist) så nästa gång ska vi köra en av kobinationerna jag fått av Hanna.

Leia blir verkligen bättre och bättre på att ta svängar som är utifrån mig och att följa vart jag visar henne. Varje gång hon gjorde fel så var det på grund av mig! Bra eller anus? En av gångerna sa jag "tunnel" istället för "hopp" vilket resulterade i repliken "Vafan säger jag?" , Sussi var väldigt imponerad över hur jag hann med att säga detta mellan två hinder....

Blev även några slalom, de utvecklas.. dock lite för hetsig råtta denna gången, i slutet av filmen finns ett att se, mycket att jobba på där!!

Anyway, Leia var grym! Matte var svettig! Yay vilken underbar träning!



Agilityträning 9:e mars from Jennifer Fors on Vimeo.
2009-03-08
 22:33:16

Stolt

Jag är otroligt stolt över min och Leias träning med apporten. Jag har gått otroligt lugnt fram med den och det har gett resultat. Visst har vi inte själva klass 1 momentet, men vi är på god väg och Leias attityd i träningen är för mig allra viktigast. Hon tycker apporten är kalasrolig att träna med. Visst kan hon bli föööör taggad ibland, men hon är en DP...

Vi har ju dessutom haft en del motgångar under vår träning, först ville Leia bara lämna den till mig. Sen ville hon stå hela tiden. Sen fick jag henne till slut att sitta, men då ville hon alltid resa sig för att sedan sätta sig.....
Numera väntar hon på "tack" och har ett bra sug ner med rumpen i backen när hon får apporten!

Nästa steg i apportträningen är att hon ska ta emot den i utgångsposition, vilket hon i princip redan kan. LIte finslip bara! Sen ska vi öva på klass 2 apporteringen också och jag är riktigt sugen på klass 3 momenten, vem säger att man inte behöver kunna allt när man lydnadsdebuterar i klass 1? =0)

Ingångarna med apporten har grymt potential, måste bara slipas lite på ;)

Hoppas ni haft en bra helg, nu ska jag läsa igenom hållfasthetsläran för att sedan nana och drömma mardrömmar om tentan imon!!

Kramis
2009-03-05
 18:11:32

Träningsfilm

Här kommer ett klipp med dagens blandade träning i hallen =0)

Snurra under gång - Det nya lydnadsmomentet =P
Apportgreppande - Sitter hyffsat nu, däremot tog jag upp handen som en handtarget och därav att hon hoppar till lite...
Apporthämtande - Har typ aldrig tränat detta, så jag tycker det ser helt okey ut för att vara första gången
+ Leia med leksak.. thihi.. min Tokfia!


Trixträning 3:e mars from Jennifer Fors on Vimeo.
2009-03-05
 07:57:29

Pyssel

Igår for jag hem till Päronen och lånade syrummet en stund =P

En styck sele och två halsband följde med hem =0)

Två likadana halsband, ett till Leia och ett till Puppy.
2009-03-04
 10:04:18

Yay!

Sitter och provar glasögonen, gasch är sååå tveksam! Ska nog åka in till stan imon och glutta runt mera, men jag gillar de glasögon jag lånat hem. Dock är de dyra samt att på andra ställen har de "2 för 1" erbjudande! Prutläge?

Ikväll ska jag till Päronen och sy lite, ska sno åt mig en latte också ;)

Leia är min lilla prinsessa, hon förgyller min dag och gör mig alltid på bra humör. Vi ligger i hårdträning nu, sova själv, vara ensam hemma och inte skälla på typer på vår gård! Blir dock såååå j*vla trött på andra människor som försöker "hysha" Leia, hon vet nämnligen inte vad "hysh" betyder vilket gör att när dem försöker blir hon ännu mer skällig eftersom hon ser det som ett hot. Tröttsamt!!

I eftermiddag har jag skola 15-17, då ska vi presentera vårat hus.. Ritningar och sånt jox, samt hur vi har tänkt. Funderar på hur mycket dem kommer hacka på oss, det är ändå arkitekter med ganska lång erfarenhet. Jaja, nytänkande we like!! Hoppas bara att vi inte glömt att rita ut något viktigt!!

Väntar på mejl från min lärare i nästa kurs, Byggnadsmekanik, vill veta om vi behöver all den kurslitteratur som står på sidan.. I så fall blir det 800:- för EN kurs *suck*. Nu blir det plugg... Har ju tenta i hållfasthetslära på tisdag! Så nu ska det räknas på balkar, oliiiidligt spännande *not*

P.s. Det är något väldigt fel med min gästbok, den får märkliga ryck ibland! D.s.
2009-03-03
 11:33:40

3 år

Idag är det 3 år sedan det ska klick mellan matte och husse!!

2009-03-02
 16:32:07

Planer, planer, planer..

Det är lite svårt att bara sitta still och inte göra något just nu. Så mycket som händer hit och dit.. Funderingar, tankar och möjligheter! Gasch, detta året kommer bli helt fantastiskt =0)

Idag har jag varit och kollat på glasögon, provade 2111111 st par, hittade 1 par som jag fastnade för. Så nu sitter jag hemma och funderar på om jag ska leta vidare eller beställa dem.. beslutsångest!! Går ju runt med linser varje dag och det tär på ögonen, hade varit bra att ha något att komplettera med!

Nu är det bara en månad kvar tills vi hämtar vår 4:e familjemedlem! Ska bli såå mysigt att ha en liten valp igen. Leia kommer verkligen få fullt upp!

Nu ska jag surfa runt och drömma lite...