2009-08-27
 22:28:20

Agilityträning

Filmer från dagen finns längst ner i inlägget (1 med de 3 kombinationerna och 1 med bloopers =P)

Yay! Nu har vi satt igång på heltid med träningen igen. Börjar juh vår kurs på söndag så nu ska vi träna stenhårt i två månader, härligt! Körde tre olika kombinationer idag.
(Banorna nedan går att klicka på för att få dem i större format)

Jag var typ övertaggad i början och slarvade massor idag.. Annars gick det bra, förutom att Leia blev nosig en stund in i träningen. Sjukt störande men jag tror faktiskt att hon var hungrig, men ändå.. Det är ett beteende jag inte gillar!

Den första kombinationen hade vi egentligen olika sätt att köra men den som ritat banan verkar gilla att springa förbi hindrena...
Såhär såg vår variant ut:

Lite  småklurig i början med två byten, jag slarvade som sjutton och glömde av mig flera gånger. Till slut fick vi flyt och det kändes såååå bra. Underbar känsla!

Andra kombinationen

Del av en Jenny Damm bana.. Jäkligt snäva svängar men så roligt när man får till det. Sånt gillar jag!

Tredje kombinationen

Lisa och jag slog ihop våra huvuden och resultatet är kombinaitonen ovan. Nummer 6 är en mur och nummer 8 är en oxer. Rolig bana!!

Film 1

Agilityträning 27 augusti from Jennifer Fors on Vimeo.



Film 2 (bloopers.. varning för fula ord...)

Agilityträning 27 augusti bloopers from Jennifer Fors on Vimeo.

2009-08-24
 19:40:46

Wiie!

Sikken helg, är helt slut idag och förkyld. Vi plockade ju svamp igår och när vi rensade dem igårkväll var det en väldigt speciell stämning här hemma. Kände oss smått drogade allihopa!  Fnissade typ konstant, så nu kommer vi leva några extra år =0)

Idag var vi iväg hos Suss och plockade äpplen, björnbär och vinbär. Sååååå gott! Känner oss väldigt duktiga som tar till vara på det som naturen ger oss. Gjorde en mumsig smulpaj med lite av äpplena. Mums!!
Leia & Xena har sovit i flera timmar nu, dem är heeeelt slut! Orkade inte ens skälla på grannhunden =P

Det har varit en sån underbar helg som jag kommer minnas länge. ♥
2009-08-23
 19:11:08

Tokig helg!

Lördagen började grymt tidigt med att lasta in Leia i bilen, hämta Lisa och åka till Kungsbacka för vår andra hoppklasstävling.

Banan var ganska svår, mer en klass 2 bana enligt mig. Men jag kände ändå att vi kunde klara det... I starten satt Leia jättefint och väntade, startade henne, hon hoppar första hindret och springer sedan rakt fram mot tunneln som var hinder tre DISK!
Fortsatte att köra iaf, men efter några hinder gjorde jag ett framförbyte där jag korsade Leias väg och hon blev stressad vilket ledde till att hon började nosa = jag bröt, är ingen idé att försöka få igång henne. J*vligt trist, hade gärna velat köra hela banan.. Men men.. nästa gång så!!!

Efter att ha landat hemma en timma stack vi & några vänner ut och seglade till Styrsö. Såååå mycket och mängder med minnen från min barndom dök upp. Vi gick en sväng på ön och satte oss och grillade mumsig kyckling och pastasallad till. Är grymt sugen på att skaffa båt...

Imorse började dagen lika tidigt som igår, typ 6! Men idag var det istället dags för utställning med Xena. Västkustvalpen! Var sjukt nervös och höll nästan på att börja lipa =S Men var inte alls lika nervös som jag var förr i tiden när jag ställde Leia.
Xena hamnade på en 3:e placering av 5 6-9 månaders tikvalpar och fick dessutom HP! Är såå glad, min lilla skrutt är så fin, så fin!

Efter utställningen åkte jag, M, hundarna, M's syster och Greken ut i skogen och plockade svamp. Hade riktigt riktigt trevligt och fick en rejäl fångst. Ska väga guldet strax =0)
När vi hade gått ner till bilen för matpaus (Suss kom med BigMac's) kom M på att han tappat sin mobil!! Vi ringde och ringde men i skogen finns inte möe täckning. Efter en låååång stund hittade vi den, TUR!



2009-08-21
 18:57:41

Dagen före..

Imorgon är det dags för agilitytävling igen. Är sjukt laddad och jag hoppas att Leia är det också. Hon har varit seg hela veckan så hon har fått vila väldigt mycket.
Tror att banan imorgon blir svårare än förra helgen, roligt i så fall så vi får oss en liten utmaning. Förra veckan var ju utmaningen mer att ta oss runt levande... =P

Tidigt tidigt imon ska vi åka.. typ 7! Så jag ska skriva packlistan redan nu.. Ciao!
2009-08-15
 13:43:27

Hoppklass 1 debut

Wohey! Leia var sååå duktig idag!

Mätningen började redan klockan 7.45 imorse så 6.45 åkte jag, Suss och Leia hemifrån. (Leia mättes med stor marginal till small)

På banvandringen var det typ 50 pers samtidigt, ganska trångt. Var en väldigt enkel bana, i vanliga fall tränar vi juh på klass 2 kombinationer så det kändes väldigt skönt att slippa oroa sig för att banan skulle vara svår. Dessutom var starten sådan att jag slapp pressa Leia att sitta kvar för länge..

var ganska nervös innan, samtidigt som jag visste att vi kan! Så nerverna hölls i hyffsad bra nivå =P

Starten gick bra, gick bara en meter ifrån Leia sen körde vi. Hon var väldigt följsam, samlad och inte stressad alls (inga frustrationsskall). Vid slalomet fick vi till en ganska fin ingång, men tyvärr gick hon ut en port för tidigt, tror att jag släppte fokus och siktade mot nästa hinder.... Valde att skita i att krångla med henne utan körde vidare, därav blev vi diskade. Resten av banan gick bra, vid hinder 16 flummade jag och visade inte Leia vart hon skulle så hon sprang bredvid.

Summan av kardemumman: Är riktigt riktigt nöjd med min lilla råtta! Nu laddar vi om och siktar mot nästa lördags tävling, yay vad agility är skoj!

Här är banan ungefär.. minns inte så bra.. (klicka för större) avstånden stämmer typ inte alls!!
2009-08-10
 19:17:57

Agility =0)

Sista passet innan tävlingen. Jag, Sussi och Jennie åkte upp till GMBK för att träna lite.

Homer har knappt tränat agility, men var superduktig! Lärde sig väldigt fort och var sååå bra. Detta får vi absolut göra om Jennie!!

Leia var liteseg, ofukerad och nosig. Skendräktig? Blir lite nojjig för lördagen... men hon ska få vila nu så jag hoppas verkligen att hon piggnar till.... Hon körde visserligen men inte alls med samma fokus som vanligt!

Körde iaf banan nedan, är en kombination som vi har "fått" av Hanna. Vi har kört den innan, men idag modifierade vi den med däcket och en liten tunnel istället för två hopphinder.
Så jäkla kul med snabba svängar och byten!! Körde framförbyte efter 2:an och sedan 8:an, riktigt snävt och pressande. Däcket sitter riktigt bra nu och hon kör det kanon trots att det blev en tight sväng, wohey vad nice!
Körde lite olika kombinationer med slalomet och den lilla tunneln också.


Leia i en sväng, notera mattes fina placering inför framförbytet!!


Homie i ett fint hopp!! Sötkorv!
2009-08-09
 14:37:15

Agilityträning..

Jepp.. IGEN! Ligger ju i hårdträning nu, för att kunna vila senare i veckan å vara fräscha på lördag!

Vi byggde upp en del av en agilityklass 2 bana, avstånden stämmer dock inte speciellt bra nedan tror jag. Lite småklurig kombo 5-6-7 sen var det även högerslalom!

Första gången vi körde stannade jag Leia på balansen, och fortsatte sedan på vänster sida mot 5, sen framförbyte innan 6, men Leia hörde att jag inte sprang med hela vägen bredvid tunneln och vände därför *morr*. Tanken var nämnligen att försöka hamna i position för vänsterslalom. Sen körde jag istället bakombyte efter balansen och stod vid 5 när jag skickade in i tunneln, vilket gick bra mycket bättre! Högerslalomet gick bra, däremot har vi inte kört så mycket 12-pinnarsslalom... Märkte på Leia att hon tappade koncentrationen lite, vilket iofs berodde på värmen också skulle jag tro.
Tränade även på att utöka avståndet när jag skickar i däcket, gick väldigt bra! Tänk att hon för ett tag sedan hoppade ramen 90% av gångerna, nu hoppar hon däcket 97% =0)

Brorsan körde lite med Leia, thihi.. Sååå roligt att se Leia bli handlad av andra. Min lilla skrutt!
2009-08-07
 17:47:31

Sisjön

Mötte Sussi på GMBK för att träna lite med Leia, men ack så varmt det var!! Körde några hopp-slalomkombinationer (både höger- och vänster-slalom!!). Bara för att få traggla lite.. Sen drog vi till Sisjön och gick slingan runt, perfekt längd plus att det är ganska skuggigt. Stannade på vägen och badade hundarna, Leia gick i själv några gånger men Xena fick lite hjälp på vägen =P





2009-08-06
 21:41:34

Slottskogen & havet

Idag har jag och Teresia varit i Slottskogen med hundarna. Ganska mycket folk och rörelse så dem fick en hel del miljöträning. Vi tränade även lite kontakt/lydnad och alla fyra skötte sig utmärkt! *stolt*

När vi bidde hungriga åkte vi & keka Sushi och sedan till ett berg vid havet där hundarna fick rejsa av sig. Myyys!

Flickorna är supertrötta! Tack Teresia för en väldigt nice dag, måste göras om!

Teresia och hennes grabbar Djingis och Sonic








Djingis, Leia, Xena och Sonic


Trafikstockning...


Xena


Sötkorven Djingis


Xena och Djingis


Sonic slappar i gräset


Leia har verkligen mognat i kroppen! Min fina tjej!!


Dubbelhandling


Xena 6 månader!


Xena långtunga!


Lillskit spanar ut över ett stup!!





Xena och Djingis





Fina, fina gänget!
2009-08-03
 20:14:54

Agilityträning..

Leia är såååå sjukt bra! Tänk att det fanns tider då jag trodde att vi aldrig skulle kunna tävla någonting, då hon sprang iväg, nosade och vägrade samarbeta.
Men nu, fullt ös med fokus, trots rejält med regn & ett mindre krig på skjutbanan bredvid, sjukt impad av min fina fina tös!

Det duggregnade redan när vi åkte upp till klubben, så jag tog ut Leias bur så hon kunde vara där i pauserna. Körde kombinationen nedan flera gånger, älskar starten och 5-6-7 svängen. Det är vår grej! Gillar tajta banor med svängar, inte långa sträckor! Starten var bra också eftersom Leia får fart och det ger bra träning för slalomet.
En av de sista gångerna vi körde så tog jag slalom vid 8:an istället för däcket. Alltså högerslalom, Leia fixade det så jävla fint! Är såååå stolt över henne. Fick till 2-3 fina högerslalom, inte illa alls!
Tanken var att ta banan som de svarta siffrorna, men vi körde på lite olika...

Jag ville se Leia in action så Lisa körde med Leia, sån märkligt att vara åskådare till sin egen hund. Lisa fick upp flåset när hon försökta hänge med min snabba lilla råtta!


Diskuterade även slalomingångar med Lisa, är lite knepigt med olika vinklar beroende på vart jag har Leia. Hon klarade mer vinklar än vad jag trodde, men däremot inte om jag hade henne i fel position.. svårt att förklara...

Leia är min fina fina tjej, ska bli väldigt roligt att tävla tillsammans och jag är så glad att jag faktiskt tycker det!

2009-08-03
 11:56:04

Mat mat mat..

Blir helt tokig när tjejerna har problem med att äta..

Xena är väldigt svår med maten, kan gå en dag utan att hon äter något. Dricker gör hon bra iaf..

Imorse började Leia äta men gick sedan iväg, då går Xena (som ratat sin egen mat) och äter Leias mat istället. Vilket jag lät henne göra eftersom jag vill att hon ska få i sig något alls.

Grejen är bara att tjejerna kekar samma mat, eller typ.. Båda kekar Purina Pro Plan Lax & Ris enda skillnaden är att Xena kekar Puppy... Skumma skumma hund! Blir GALEN!
2009-08-02
 19:48:58

Söndagsträning

Idag har jag tränat med tjejerna ute på gräset vid parkeringen.

Xena fick kontaktträning, klickade som en tok. Hon fick dock lite tokryck ibland, knepig den här damen! Men blir lika glad varje gång jag får ner henne på jorden! Hon skvallrade jättefint när vi väl kommit igång, wohey!

Leia slalomtränade jag med, satte upp 6 pinnar. Varvade med lydnad också, följsamhet och platsliggning. Hon är så bra! Känns så jävla kul att kunna ha henne lös och lita på henne!
Fick till riktigt fina slalom och framförallt ingångar. Sen får hon som vanligt lite blackout och går in i andra öppningen =S Placerade mig själv i olika positioner och stöttade olika mycket för att känna efter lite vad som känns bäst. Målet är såklart att hon ska vara 100% hela tiden oavsett..
Försökte även med högerslalom, klickade henne på ingången för att slippa visa för mycket och det gick bra. Hon körde flera fina 4-pinnarsslalom. Börjar helt klart bli bättre och bättre!!

Hade ganska mycket störning när vi körde och det gick kanon, däremot var det en kille som helt plötsligt kom gåendes en halvmeter från slalomslutet. Jag hade full fokus på Leia och märkte inte det och Leia hade full fokus på mig & slalomet. Så när han plötsligt var mitt framför oss blev vi chockade båda två, Leia skällde lite men jag kallade in henne till fot och trots att hon var påverkad så samlade hon sig.

Båda tjejerna är sååå bra, mina prinsessor!

Ha en underbar vecka!
2009-08-01
 18:03:58

Agility & viltspår!

Igår trotsade vi både regn och hård vind för att åka och träna agility, första passet för "säsongen". Har ju haft ett uppehåll på 1½ månad typ..

La först ett kort viltspår till Xena och ett lite längre till Leia, försökte lägga dem med vinden men lite knepigt, blåste rejält!

Lisa byggde en kombination som var en del av en SM-bana, egentligen kommer man från däcket.. Men vi provade även att komma över hopphindrena.

Innan vi körde kombinationen fick Leia värma upp med slalom, de första två var sketbra! Sen slarvade hon lite som hon alltid gör när vi kör samma sak några gånger. Men hon förstår verkligen vad hon ska göra nu, vilket gör det sååå mycket enklare att träna slalomet och utveckla det för att jag VET att hon kan...
Anyway, första gången vi körde kombinationen gick det finfint, även med slalomet. Däremot att däck-start inge bra för oss, vill inte pressa Leia för mycket så att hon tjuvstartar vilket gör att jag måste starta henne innan jag gått så långt så jag hade svårt att hänga med till tunneln. När vi skulle starta med hopphindrena vet jag inte vad som hände, Leia sprang med mig på insidan av hopphinder två! Tror att det var mitt fel, kanske att jag inte vred/vred för mycket på kroppen eller hade otydlig hand.. Men snett gick det =P


Sen tränade vi staket, jag älskar staket! Det är snabb handling och jag tränar på att hänga med för om jag är sen blir Leia frustrerad! Vi körde staketet från båda sidor och på båda sätt (alla hinder åt samma hål och varannan) och tog sedan däcket/tunneln efteråt. Riktigt bra träning, Leia fick riktigt sug på tunneln och jag var tvungen att vara supertydlig med att hon skulle till däcket.

Woho vad agility är skoj! Leia är i sån sjukt bra form, trots att hon borde vara skendräktig, löpet syns/märks inte alls på henne! Nästa gång vi tränar hoppas jag dock att det inte blåser så att hindrena välter!!

Spåren då?
Leia
Var supertaggad innan, men jag märkte att hon inte hade full koncentration i spåret. Kanske blev för mycket med agility innan, har ju inte kört något av det på ett tag. Hon klarade båda vinklarna hyffsat och fann klöven, men inget wow-spår direkt! Bar klöven tillbaka till bilen stolt och la inte ens ner den när hon skulle kissa. *fniss*

Xena
Första viltspåret för lillstumpan, hon förstod typ vad hon skulle göra. Hon nosade en del och det gick inte speciellt fort.. Väl framme vid klöven blev hon lite rädd för den, så jag tog snabbt fram godis och där satt vi en stund. Ska försöka vänja henne vid klöven hemma först tror jag..