2009-07-27
 11:22:08

Typiskt!

Idag hade jag sett fram emot att åka till klubben och träna med Leia. Vad händer? Jo det regnar! Det hjälper inte att det kanske håller upp för husse tog bilen till jobbet. Blä vad trist!

Ska gå ut och traggla lite slalom iaf och träna starter, men det blir inte riktigt samma sak. *mutter* Ska ju jobba tis-tors så på fredag startar intensivträningen, så att jag med gott samvete kan sätta Leia i vila några dagar innan tävlingen. Tänkte göra lite nytta idag och leta träningskombinationer. GASCH! Känns verkligen som vi slappat till oss, ska bli intressant att se hur rostiga vi är på fredag.....

Nu ska jag göra mig en Kaffelatte eller Chailatte, beslutsångest, och sätta mig å fylla i utställningsanmälningar. Inte skicka in dem riktigt än men göra dem klart iaf =0) Tänkte anmäla Leia till en inoff också.. Kul att se vad hon går för =P

Igår såg jag något som jag inte visste fanns, Atlas Car mini.. DEN GÅR IN I VÅR BIL! Problemet är bara att den kostar 800:- och är inte bilsäker iaf.... Men den tar sjukt lite plats och båda tjejerna får plats, men dyrt, Tröstshoppade 2 halsband tokbilligt istället =P Läderhalsband för 20kr styck!
2009-07-22
 08:23:58

Bloggpaus

Vi har haft en liten bloggpaus verkar det som, thihi.. Låter bättre att skriva så än att jag varit för lat för att blogga, vilket iofs bara är halva sanningen... Har jobbat en del och har helt enkelt prioriterat annat... Och sen har det inte hänt så mycket att  blogga om när man jobbar 8-21..

XenaWena verkar ha stannat i växten, iaf på höjden! Ska mäta henne någon dag.. Men skulle tro att hon är typ 28-30 cm hög. Lite svårt för det beror på hur hon står. Inom rasstandarden är hon iaf och det är ju sketbra! Däremot måste hon gå upp i vikt, lillskruttan är miniliten!! (men toksnygg såklart!)

Leia har slutat löpa redan, jätteskönt. Nu håller vi tummarna för att hon inte blir skendräktig!

Jag och tjejerna ska åka på roadtrip nästa helg för husse ska åka till Tyskland. Wiiie vad roligt vi ska ha det! Se upp på vägarna!!

Idag ska jag bara jobba 10-15, sen ska jag & tjejerna hälsa på mormor och sedan ta en promenix någonstans. Tänkte att tjejerna ska få springa fritt någonstans, var längesedan eftersom Leia löpt.
2009-07-14
 22:17:10

Pust

*pust*
Kom precis hem från jobbet, är helt mör i kroppen eftersom jag har cyklat hem. Så skönt att komma igång och cykla igen, har ju bara 6km till jobbet så det är ganska lagom. Har ju dessutom världens bästa cykelväg som går precis vid havet hela vägen, såååå fint!

Igår och idag har jag jobbat men imon och på torsdag är jag ledig. Ganska passade eftersom jag har en del att fixa hemma plus att hundarna behöver lite aktivering. En tokig valp och en löptik som absolut inte får bli skendräktig.. för då blir det apjobbigt att både träna och tävla...
Lite roligt, Xena får extra mat plus olja och Leia får lite mindre mat nu, livet är orättvist! 

Imon ska jag sätta mig med lite skolsaker, ska titta igenom två distanskurser jag läser nu. Har några moment som ska göras denna vecka. Sen funderar jag på att testcykla lite med Leia, samtidigt som XenaPena får lite ensamhetsträning. Inte så tokigt! Hade varit grymt om jag kan cykla med henne!!

Neh.. Nu blir det ChaiLatte med kardemummaskorpor och såklart Twilightmusik! =0)
2009-07-12
 19:18:55

Valpbus

Idag åkte jag och Xena ner till Tippen och träffade Isabell och Olympia(är 2 veckor äldre än Xena). Hundarna funkade jättebra med varandra, busade och hade sig. Men det är gasnka stor storleksskillnad på dem, Xena är sjukt mager, hon får massor med mat och godis men är ändå en liten skrutt. Har börjat ge henne olivolja nu, får hoppas att det har någon effekt!

När jag och Xena kom hem gick jag ut med Leia, så gött att ta en promenad bara med henne. Dock är hon väldigt dåsig iom med löpet men det går ändå att träna lite med henne. Körde en del halter och starter (jag stannade henne och sprang fort fram 10 meter sen fick hon "start"-signal)

När vi var på Tippen tog jag ett gäng bilder på Xena och Olympia, enjoy! (På vissa bilder ser den svarta hunden ut som Leia, men det är Olympia!!)

Vackra Xena


Vackra Olympia


Olympia försöker dricka


Skuttpinne!














*Fniss*









2009-07-10
 15:01:18

Fredag

På väg hem från jobbet imorse köpte jag färg till krukorna på uteplatsen. Rosa blev det och nu står dem där ute på tork.. så jäkla läckert!! Vi ska fixa iordning lite mer där ute, lite nya krukor och växter så kommer det bli nice. Än så länge är det två rosa myntakrukor, men det är väl inte så illa pinkat? Snyggt och doftar sommardrinkar!

Ska nog skriva en handlingslista till uteplatsen.. Undra om det går att sy/köpa rosa möbeldynor. Hade varit tokläckert, vet dock inte om husse godkänner det!

Xena går runt och typ småskäller, har inte en susning om vad hon vill men extremt jobbigt är det. Jaja.. ignorerad blir hon så jag får väl hoppas att hon går och lägger sig snart. Förut på promenaden satte jag mig på huk, då hoppar knasen upp på min rygg. Hon gör så ibland och tycker det är sveinskoj!.

Imon ska jag och Sussi slinga håret, wohey vad snygga vi ska bli!

Nu strömmar musiken här..(Twilightmusik såklart!) 
I caught myself - Paramore och nu börjar Never Think - Robert Pattinson näst på tur är Leave out all the rest - Linkin Park! WOOOOOOOOO, it's friday och jag är enna ledig hela helgen!

Mynta med sin rosa kruka! Visst blir det härlig kombination!
2009-07-08
 14:32:56

Onsdag

Jobbade igår och ska jobba imon så det är en del saker som måste bli gjorda idag, tråksaker.. Som att tvätta och dammsuga, måste nog åka och handla ikväll också *orkar inte*

Jag skulle rensa bland hundsakerna förut, insåg att 1: Vi har väääldigt mycket hundsaker och 2: Att jag inte kunde slänga något. Men lite ordning blev det iaf och sakerna tog mindre plats. Husse är dock inte speciellt imponerad skulle jag tro..

Att dammsuga med tjejerna är mindre roligt, Xena skäller och båda smyger och ska attackera "huvudet". Men det blir mindre dammigt hemma iaf så man får stå ut med det hysteriska.

Hittade lite Xena-bilder på minneskortet, sötkorv är hon! Anledningen till att det bara blir bilder på Xena är att Leia löper och jag vill inte visa bilder varken med eller utan tikskydd...

De första 3 bilderna är från utställningsdebuten i Borås!






Lite "sitt fint" träning i ringen =0)


Familjens lilla buskorv!


Så här ser Xena ut när hon är trött.. (Fast öronen står egentligen)





Xena myser vid Leias rumpa!

2009-07-06
 22:29:08

Måndag

Xena har nästan tappat alla sina "mjölk"-tänder nu, alla hörntänderna är ute vilket är bra eftersom det oftast är dem som sitter hårdast. Satt och räknade tänderna fram förut och det saknas ingen, nice! Nu har hon börjat äta liiite bättre också lilltjejjan, fortfarande är hon tanig men snart så borde hon lägga på sig lite.

Leia är en så otroligt bra storasyster, hon står ut med Xenas tokerier och går ibland med på att leka lite. Är så glad att det funkar bra med tjejerna tillsammans.

Leia började löpa idag, det är ganska passande eftersom hon är ruskigt seg och jag behöver inte få dåligt samvete när jag går till jobbet. Jag längtar verkligen till agilityplanen nu, känns som om det var fööör längesedan vi tränade. Nu har jag anmält till tävlingar i augusti så när Leia löpt klart (om ca: 2 veckor) sätter vi igång med hårdträning! Woho vad jag längtar, men tills dess är det jobba som gäller...

Xena 5 mån på Boråsutställningen, bild snodd av Britzyk =P
2009-07-02
 22:59:01

Woho..

Woho, nu har jag anmält Leia till fortsättningskurs 2-3 i agility! Yay, vad roligt det ska bli att gå en kurs till! Förhoppningsvis har vi även hunnit tävla innan kursen drar igång också.. Hänger lite på hur mycket vi hinner träna och i vilken form Leia är iom att hon börjar löpa när som helst.

Igår hade vi avslutning på valpkursen, Xena var superduktig och vi kammade hem nästintill full pott. Det var en vinnare och resten kom på 2:a plats (däribland vi). Tråkigt att kursen tog slut så fort men vi ska träna vidare såklart! Klurar på vad vi ska gå för kurs nu, vill egentligen gå ringträningskurs och unghundskurs med Xena. Fundilerar bara på vad och när allt passar...
Ska klicka in snurra på Xena nu, tänkte även filma ett pass eller två. Så otroligt kul att titta på tycker jag! Känns som om det har blivit väldigt lite bilder på sistone.. ILLA! Måste verkligen bli bättre på't.

Det är tokigt varmt just nu, helt galet! Har varit iväg och badat i havet flera gånger och det är typ 21 grader i vattnet, underbart! Vill aldrig flytta ifrån västkusten. Att bo 5 min gångväg från havet är verkligen lycka!

Nu är det dags för natten för imon ska jag jobba! Thjohej!
2009-07-01
 11:03:33

Onsdag

Idag är det avslutning på valpkursen, känns som om det har gått tokigt fort och vi har fortfarande mycket kvar att träna på. Eftersom vi kommer ha en liten tävling detta sista tillfället så repeterade jag det mesta med Xena igår.

Jag tog separata promenader med tjejerna hela dagen igår, för att kunna träna med Xena när vi var ute. (Även för att Leia är lite småhormonell/dragig/slö/knasig, förmodligen kommer hon löpa snart)

Xena har börjat skvallra ganska ofta nu, riktigt roligt att se hennes tydliga kontaktsökanden. Visst klarar hon inte av att skvallra i alla lägen men det går bättre och bättre!

Det är löjligt varmt just nu, helt galet jobbigt! Blir svettig så fort jag kliver utanför dörren, äcklischius!! Ska försöka lägga mig lite ute i solen med tjejerna och lyssna på musik (älskar Spotify!!), kanske även läsa lite.. (läser "Breaking Dawn" för fjärde gången.. fortfarande lika bra!)

Ha det bra där ute och drick mycket vatten!! (saft för min del...)