2010-11-30
 09:37:34

Idag händer d!

Har beställt första böckerna i serien Vampire Diaries, finns bara två på svenska än så länge och jag vet med mig att jag inte kommer ha engagemang att läsa på engelska framöver..

Å idag händer det! Idag får vi vår nya lägenhet! YAY! Den ska ju renoveras och fixas först.. men vi flyttar senast 2/2.. skönt att slippa stressa! Dags att fixa iordning sig för nu ska vi te banken =)

2010-11-29
 06:09:15

Ryggvärk from hell

Eller ryggvärk var en mild version, kroppsvärk from hell passar nog bättre!

Jag ville promt iväg och kolla en julklapp igår och kolla nya skor. Så min fina sambo följde såklart med och gjorde det. Men när vi gått runt en stund insåg jag att min kropp inte klarade av det, hade småvärk i ALLA leder.. Typ som när man har feber.. (då får iaf jag ont i lederna)

Hela eftermiddagen/kvällen igår var sen hemsk, hade speciellt ont i höftena och med en bebis som trycker på så gör det inte saken bättre. Hade svårt att känna exakt vart smärtan satt också så ett tag funderade jag på om jag hade värkar. Dessutom har nu Pyret nästan konstant "möblerat om" i typ 24 timmar!

Natten har väl inte varit så mycket bättre, har iofs bara värken i ryggen kvar. Men alla mardrömmar höll mig vaken. Var uppe med älsklingen och keka frukost nu, ville göra det så vi visste hur jag mådde.. utifall han skulle behövt köra in mig. Men ska gå och lägga mig en stund till och mysa med mina fina prinsessor som jag får ha hemma några timmar till.. (tills dem måste gå ut för då kommer dagis och hämtar dem för jag får inte gå ut med dem...)

Min fundering är om inte mina Betapredinjektioner (kortisonsteroider som skyndar på lungmognaden hos bebis) som jag fick på sjukhuset gjort att jag samlat på mig vätska så lederna svullnat och därav smärtan? Står inte så mycket på nätet så lite svårt att veta...

Jag skulle INTE bli arg om ett sånt här låg under granen på julafton!

Från accessora.se

2010-11-27
 20:05:59

Hemma..

Hemma.. men förbaskat sliten och trött. Sjukhus gör en sååå deppig!!!
2010-11-27
 12:24:49

Kvar på sjukan

Sjukhus är skit! Att vänta på "ronden" suger... Bara att vänta på att få veta om man får åka hem eller inte.. Allt beror på när det är ens tur och hur mycket akut som kommer in.. Vill verkligen åka hem idag, vill hem till min egen säng, min familj och tryggheten. Visst känner man sig ganska trygg här med, men ovissheten suger! Nu har jag läst klart min bok också så nu blire skvallertidningar för hela slantan.. Personalen här är iaf trevliga, känner igen flera sen förra gången, dags att adda på facebook :p ? Maybe more later.. Kramis
2010-11-26
 11:10:38

life is preciuos

Jahopp, så va det dags för sjukan igen.. Undrar om man ska skaffa klippkort? Vi mår iaf bra både jag och pyret, saknar dock min prins.. Fick inget eget rum denna gången så han fick sova hemma... Brist på kommentarer beror såklart på att jag befinner mig hemifrån.. Nu sova för det gjorde jag inte inatt...
2010-11-24
 10:37:09

Älskar snö!

Snö är underbart, snö är fantastiskt!

Skulle vilja sitta i fönstret med mina prinsessor nu, dricka glögg och titta ut över snön som faller. Desvärre har jag en del skolarbeten att skriva/göra idag.. Har heller inget förnster att sitta i ;)

Allt är lite tungt idag, som många andra dagar. Det lixom trycker över mig och jag har svårt att andas, det händer även på nätterna =(

Tog iaf en liten morgonpromenix med Leia i snön. Myspys! Xena är på "dagis", jag kan bara ha en hund i taget hemma nu, blir lugnast så.. fast på kvällarna vill jag ha båda. Hatar att inte kunna ha dem hemma som vanligt, mina älskade vackra tjejer ♥
Önskar att jag orkade mer men jag är fysiskt och psykiskt utmattad! Är så jävla trött på vissa människors kommunikation, eller snarare brist på den!

Jaja.. hoppas andra har en bättre onsdag än jag!
2010-11-23
 15:05:38

Hovås golfkrog

Idag drog farsgubben med mig till Hovås golfkrog för lunch. Eller drog är fel ord för jag följde med glädje med!
Mumsade god köttfärslimpa och tittade ut över den snötäckta golfbanan... Fan va jag älskar vintern!!!

Precis där nere vid havet går cykelvägen som även går förbi där vi bor.. där cyklade jag till mitt sommarjobb förra året.. snacka om fin väg till jobbet!
2010-11-23
 10:21:18

MVC

Igår va vi hos BM igen och allt var som vanligt kanon. Min BM var dock lite fundersam då hon trodde vi hade varit på östra och fött redan då det först såg ut så i min journal. Men Liten ligger ju där inne och bakar fortfarande!

Iaf va mina värden; (fyra veckor sen sist)
Vecka 33+5
SF: 32 cm (följer "min" kurva)
Järn: 122 (hade gått upp från 119 sen sist trots att jag inte tagit mina tabletter)
Vikt: +1,5 kg på (skriver fan inte ut min vikt här men har gått upp typ 11 kg sen start)

Imon vecka 34, bara 6 veckor kvar!
2010-11-22
 15:07:00

Lampa

En söt lampa till Pyrets rum! Man "broderar" själv mönstret.. hade kanske kunnat bli fint, funderar dock på om man istället ska göra en egen lampskärm i tyg och brodera lite finare mönster istället?!



2010-11-22
 11:26:26

Ooops!

Jag tar det här med vila på fullaste allvar, sov till halv 11 idag!! Lite väl mycket tycker jag nog speciellt eftersom jag tänkte sätta igång med skolarbetena idag.. Men en halvdag hinner jag få till iaf!

I eftermiddag ska är det dags att åka till BM och mätas igen, hon är så snäll och lägger in oss på sista tiden så M kan följa med!

Nu äre dags för frulle/lunch =)
2010-11-21
 21:49:20

Vilodag

Imon tar jag en vilodag efter en aktiv helg! Fast jag har mest blivit föst runt ;)

Igår va vi ju på Tjolöholm och idag var vi iväg och hämtade ett bord i min farfars lägenhet, han gick bort för ett tag sedan så vi håller på att plocka ur lägenheten lite. Vi behöver ett bord till köket nu för vårt andra bord kommer stå i vardagsrummet.

Plockade upp en kompis på vägen hem & kekade kebab med ris. Tittade på en film "Jonah Hex" som var sjukt kass! Fick ett par skor av min fina vän, passar perfekt in i min lilla conversesamling!

2010-11-21
 12:00:00

Painted stars

Nu är mina stjärnor färdigmålade båda två! Leia fick bli i Xenas "verkliga" färg.. Får se om jag kanske målar dit namnen också, beror på vart de hamnar i nya lyan =)

2010-11-20
 21:37:09

Hur långt har vi kvar?

- 52 dagar - 18.6% - 7 veckor och 4 dagar - 2 månader -

2010-11-20
 19:52:53

Ambivalent

Jag är galet ambivalent.. Jag insåg idag att tapet i babyrum kanske inte är så lyckat. Första året är det väl okey, men när färgkritor åker fram och pillefingrar är i full gång så blir det nog inte så läckert..

Vi är nu inne på att måla istället och sätta upp någon rolig vinyldekor alternativt måla stjärnor, cirklar eller figurer i olika färger med schabloner. Kan nog bli ganska nice! Lätt att måla över eventuellt kladd också ;)

Linda! Här har du en bild på vår vagn (ihopfälld) med prinsessorna i =)

2010-11-20
 14:00:00

Hängare

Hittat riktigt fina hängare! Skulle kunna ha dessa i alla rum men det blir lite to much ;)

Kommer nog bli en i vitt eller svart i hallen och sen en i passande färg i babyrummet, gillar den limegröna starkt men till ett flickrum blir det lite svårtmatchat...


Bilder från Bosign.se

Har ju sen tidigare 2 sånna här så dem kanske äntligen kan få komma upp i sovrummet nu?!

Bild från honeyimhome.se
2010-11-20
 09:40:00

Tjolöholms julmarknad

Nu kickar vi igång julen på riktigt med att besöka julmarknaden på Tjolöholm. Förra året shoppade vi världens godaste korv och glögg, hoppas att vi får göra lika smakrika fynd iår!

Ha en underbar lördag!

2010-11-20
 07:48:00

Sängstomme

Sitter och letar sängstomme, fan inte det lättaste! Vi kommer förmodligen tapetsera en randig tapet med en del färg på väggen vid huvudgaveln så då passar en vid sängstomme alldeles lysande!

Vi gillar denna från mio, men den finns bara i 180cm och vi har 160cm madrasser. Har inte haft dem så länge så vi vill inte gärna byta än!


Denna från Ikea är ju ganska nice och finns i rätt storlek, väldigt enkel men kanske kan bli snyggt. Frågan är om det är tråk att shoppa Ikea?!
2010-11-19
 18:10:00

Stickade fotvärmare

Nu är dem stickade strumporna klara! Blir nog några till skulle jag tro =)
Mina matchar så fint med pyrets, lite olika storlek bara ♥ På babytrumporna är skaftet nervikt så de är längre än vad det ser ut som.. Har stickat efter denna beskrivning: LÄNK


2010-11-19
 07:37:10

Fredag!

Idag ska älsklingen min iväg och skriva kontrakt på lägenheten, känns så jävla bra men samtidigt inser jag att mitt nuvarande hem inte längre kommer vara mitt hem! Vår fiiiina lägenhet som sambon min lagt ner så mycket slit på och med så mycket minnen. Men det är klart att man måste ta nya steg här i livet!

Desvärre är jag helt bortkopplad från "fixet" på den nya lägenheten, jag får ju inte anstränga mig eller stressa. Så fram tills mina skolprojekt är inlämnade (har fått dem anpassade till mitt allmäntillstånd) så får jag inte göra ett jota! Förutom att jag ska leta lite inredningsjox och välja tapeter/färg.

Bland annat tapeter till sovrummet och babyrummet, vill ha klart de rummens väggar och golv innan vi flyttar.
Funderar på hur mycket som skall bestämmas ang babyrummet nu? Roligare att fixa lite efterhand och när man vet vad det blir för "sort" =P

Där blir iaf vita väggar och fondvägg med stjärnor. Antingen denna nedan (Midbec Keek a boo) eller så ska jag försöka hitta en med beige stjärnor, men det verkar inte vara det lättaste.. inte när man sitter hemma på röva iaf ;)
http://www.minbebis.com/images/barnrumsinredning/barnkok.jpg
2010-11-18
 21:26:10

New location

Äntligen har vi funnit oss en nya lya, blev inte hus denna gången. Finns så jäkla lite på marknaden och när jag inte vet vart jag kommer jobba sen så känns det lite dumt att köpa hus...

Så det bidde en större lägenhet i vårt område istället. En dröm blir sann, jag får inreda ett barnrum!!
2010-11-18
 16:33:41

Tankar

Iiiihhhh, mycket tankar nu. Och mycket hopp!

Håll tummarna!
2010-11-18
 12:16:01

Pysseltoka

Liten uppdatering på pysselfronten...

Pyssel to-do lista:

♥ Sticka babystrumpor - 2 par minst!- Check!
♥ Sticka mina strumpor - Check!
♥ Sy 2 påslakan till Pyret
♥ Sy tvättlappar
♥ Julkort (göra egna) - 8/30 (ca)
♥ Måla tavla med Leia - Check!
♥ Pyssla julklappar - Check!(dem jag tänkte på...)
♥ Tavla till Pyret- Check!
♥ Brodera klart nalle
♥ Fixa kort till stor ram
♥ Sy upp brallor - Check!
♥ JULPYNTA!
♥ Baka lussekatter - Check!

2010-11-17
 14:29:09

Presenter!

Älskling har lovat mig presenter, får hoppas att han menade de, inte idag då men snart! Det förtjänar jag ♥

Måste införskaffa lite kläder till Pyret, hittar dock inge roligt. Inte för att jag är snål men varför ska det vara så dyrt? 50 spänn för en body är ok men 150-200? Det blir liiite mycket i slutändan! Ska kolla runt lite på tradera tror jag, för om man ska vara lite miljömedveten borde man köpa second hand. Plaggen ska ju bara användas 1-2 månader, sen är dem för små!

Från och med nu ska jag bara köpa storlek 56 för de andra storlekarna slipper man ju ha i en könsneutral färg. Just nu är det mycket vitt, beige och svart! Inte för att jag är så mycket för spets till tjej osv men lite färg är ju alltid nice!

Skall i dagarna även packa en "BB-väska" samt skriva lista på saker som skall med men inte kan packas (med bilder!). För jag vet att min älskling ansträngde sig, men att ligga på sjukhus och inte få dit de saker man vill är j*vligt irriterande! Inte för att jag planerat att åka in igen, men OM...

Just nu skulle jag bli jävligt glad för ett fett presentkort hos Lundmyr, dem har verkligen sjukt fina kläder (men alldeles för overpriced)!

http://lundmyrb.jetshop.se/pub_images/original/P4000_Dress_pike_grey_1264.jpghttp://lundmyrb.jetshop.se/pub_images/original/star_body_svart_1106.jpghttp://lundmyrb.jetshop.se/pub_images/original/9200_Stockings_prod_image_1249.jpg



Ps. Jag ska svara er som kommenterat de senaste dagarna snaaart men inte just nu, har lite för lite inspiration.. men jag är inne och läser era bloggar iaf  =)
Ds.
2010-11-17
 13:11:47

Vecka 33

Känner mig lite tom idag, fast ändå full! Hu?

Tom för att jag inte vet vad jag ska göra, får ju absolut inte stressa denna vecka. Så därför är skolarbete helt bortkopplat men jag vet ju att jag har massor att göra...

De här två månaderna kommer förmodligen vara ganska givande för mig. Jag måste lära mig att ta det lugnt. Blev utskrattad av min käre bror när jag berättade detta, då han anser att jag är den mest stressade personen han känner. Men jag gillar stress, det är då jag får saker gjorda! Att göra listor är ju bland det bästa jag vet =)
Jaja, nog om det!

Mina revben ömmar som sjutton, min lilla skatt tycker det är lite för trångt därinne så h*n sparkar och trycker med benen mot revbenen. Men jag är glad att h*n försöker göra det bekvämt för sig, för h*n ska ju ligga därinne två månader till! Idag gick vi in i vecka 33!!

Hittade en sååå söt dress, nu ska vi ju ha bebis efter jul (h*n ska inte komma för tidigt) så sånt här blire till att shoppa nästa år. Men är den inte helt underbar?


Gingerbread Rompers SEK 129, Max Collection - NELLY.COM
2010-11-16
 13:49:01

Äntligen hemma!

Fick åka in akut till Östra i söndags, varit kvar där tills nu. Vill inte berätta varför, enligt mig ska man vara hyffsat privat när det gäller internet.. Men jag och bebis mår iaf bra och det är huvudsaken!

Är nu sjukskriven 100% och ordinerad vila till födsel med lite extra kontroller utöver det "vanliga". Vet inte hur man tar det lugnt, men för Pyrets skull får jag anstränga mig att inte göra något... Lyckades läsa en halv bok och sticka en strumpa på dessa två dagarna så jag kommer väl ha plöjt igenom stadsbibliotekets alla böcker på dessa 2 månader..

Jaja, more later! Nu ska jag keka mumsig kycklingsallad min kära mor försett mig med och så ska jag ta en låååång dusch!
2010-11-14
 13:25:45

Lovely day!

Gårdagen var den bästa dagen på länge. Kunde släppa tankarna på det mesta hela dagen och bara vara!

Först var vi på Hagabadet och badade samt åt en mumsig brunch, gräddade våfflor med massa grädde. MUMS! Tanken var att vi skulle gått en sväng på Liseberg efteråt men fick skippa det då mitt ena ben värkte så att jag hade svårt att gå.. Hade samma problem i fredags, antar att mina stackars ben svullnar...

Åkte hem till päronen en stund och fick låna stödstrumpor av min mor. Hoppas det hjälper mot svullnaden! Sen drog vi hem till några vänner där vi kekade varma mackor och sen ostkaka med massa grädde & sylt.

Kom hem sent inatt men sov ut idag, tjejerna är hos M's päron. Vi har typ delad vårdnad om våra prinsessor, nä men min ork är inte på topp och dem vill så gärna ha dem (helst hela tiden..)
Imorse sov vi ut och sen kollade vi på lägenhet, dock sjukt dålig planlösning så den gick fetbort. En vacker dag kanske vi hittar drömboendet?!

Nu ska vi göra något vettigt av dagen sen blir det mys med min fina pappa!! Tänk nästa år har vi en pappa till att fira i familjen ♥
2010-11-13
 09:46:28

Hagabadet

Nu drar vi och myser på Hagabadet! Sen om orken finns blir det ett besök på Liseberg =)

http://hagabadet.se/uploads/pics/agget_175_300.jpg http://hagabadet.se/fileadmin/Image_Archive/Category_Image/restaurang_left.jpg
2010-11-11
 06:04:05

Nu är jag hel!

Jag är hel igen, min älskade är hemma! Som jag har saknat ♥

Snacka om att jag är känslig för dofter nu, gubben min hade använt hotellshampo när han va borta så jag skickade in han i duschen typ direkt när han kom hem ;) Lukta inte han juh!

Har lite sovmorgon idag innan vi ska till skolan och sätta oss med projektet igen. Börjar 9 istället för 8, men gick ändå upp tidigt (klockan 5.00) för att äta frukost med min prins.. Så gullig är JAG!

Hände en jävligt rolig sak igår, eller obehaglig? Halva min mage fick plötsligt värsta utbuktningen så den va 5-7 cm längre ut än andra halvan. Såg helt jävla sjukt ut! Vet inte om det var en fetingsammandragning eller om det var liten som bytte ställning? Klart att det är jobbigt att ligga på samma sätt hela tiden ;)

Detta ska jag göra en stund till nu:
2010-11-10
 18:36:48

Försäkringskassan

Sitter i telefonkö till Försäkringskassan, är nummer 69! Är iofs tacksam att jag hamnade i kön, förra veckan va det för många som ringde så köplatserna va slut.......

Skickade in mitt moderskapsintyg för 2 veckor sedan och fick blanketter idag. Självklart är det då extra blanketter man måste ha om man studerar så då får man snällt ringa in och be om dessa. Känner att jag är ute i sjukt god tid *not*, vissa som ska ha i januari går redan hemma på HP...

Är i stort behov av vinterskor, fick reklamera mina som jag hade förra året då dem sprack. Springer runt i converse nu, jävligt kallt när dem blivit fuktiga..
Finns dock bara svindyra skor, vad har hänt? Behöver ett par fodrade promenadskor som jag även kan ha till skolan, dem måste vara snygga annars så använder jag dem inte. Men alla jag hittar kostar antinge 1500-2000 kr eller så är dem ofodrade =(

Stackars mig!!
2010-11-10
 11:42:34

Glimt av vad jag gör..

Sånt här pysslar jag med just nu, fast vi projekterar en bilverkstad istället för ett flerbostadshus! Kan inte visa ritningarna än för det är långt ifrån klart! Blir inte så tokigt faktiskt..



Sitter för övrigt med halsbrännan from hell, tryckte 3 nybakade lussekatter från Statoil.. Inte att rekomendera! Halsbränna är för övrigt inte helt ovanligt när man har bulle i ugnen ;)

Nu iväg till förorten! Sen hem och städa undan lite för ikväll kommer prinsen min hem!!!!!

2010-11-10
 06:45:28

Det drar ihop sig!

Fyndig rubrik tycker jag, för igår hade jag sammandragningar igen.. Har det visserligen någon gång dagligen men igår var det några riktigt hårda som varade en stund. Dock satt jag i skolan vid datorn med ritningar i 6-7 timmar. Sen när jag skulle gå hem i snöslasket, i converse, så spände jag ju hela mig så att jag inte skulle ramla.. Ingen bra idé tydligen! Men men, liten mår bra ändå och röjer runt som vanligt. Älskar när h*n buffar tillbaka när jag buffar med handen mot ♥

Nu ska jag iväg på handledning för ett projekt i skolan. Har typ bara massa jävla handledningar hela tiden, läser 4 kurser och det är 4 projekt/rapporter, inga tentor. Plus att alla ska redovisas vecka 49. Men från den 9/12 är jag LEDIG!

I eftermiddag blir det dock en fältlabb med mätningar ute i förorten, pepparspray någon? Nä usch vad fördomsfull jag va nu ;)
2010-11-09
 13:30:00

Buffytime

Igår drog jag iväg för att tjöta lite med en vän och passade på att ladda upp med en ny Buffysäsong! Yay! Tur att det inte var någon snö då för vi har inte satt på vinterdäcken än.. imorse var det lite fjun på backen.. MYYYS!

Igår möblerade Liten om i sitt lilla "crib", tjenare var det skulle meckas. Magen vobblade fram och tillbaka, kände mig som ett hotell ;)
Nu är det lite hårdare och sparkarna kommer på andra ställen än tidigare, kanske Pyret har vänt sig? Det är ju dags nu.. Lite läskigt att man så tydligt känner krafsande och sparkar, jag har ju inte så möe hull på magen heller så det är inget som dämpar.

Så här "stor" är magen nu (i söndags v: 31+4).. Lite svårt att fota själv, ska be älskligen när han kommer hem IMON!

2010-11-09
 09:30:00

Lushtime!

Jag älskar Lush produkter!!

Till jul kommer Soap Fairy på besök och då måååste jag springa dit och köpa en flaska tvål samt en annan produkt av samma doft. Iår blev det läppbalsam, förra året var det en fast parfym (perfekt för det blir inte märken av solen). Var tvungen att slänga i en Angels Delight tvål också, finns även den bara runt jul! Nu doftar det godis i badrummet ♥

2010-11-08
 17:27:29

Happy monday!

Har en svart hund som pussas och kramas i famnen, inte lätt att skriva då kan jag säga!

Var häromdagen och köpte material till julkorten, lite hade jag redan hemma men vissa lager behövde fyllas på =) Så det här är årets julkort! Ja inte de färdiga korten då men papprena och allt det andra. Den gula lådan är grym, den har hängt med ett tag och göra snitsiga effekter!
2010-11-07
 16:38:59

Breathe in the fresh air

Jag är så glad över att jag har mina små tjejer som "tvingar" mig att gå ut och gå. Visst gillar jag att promenera i vanliga fall, men ensam är det inte så ball. Har känt för att vara ensam denna helgen, bara få tid att göra saker som jag inte har tid för annars. Tid för mig själv!

Nu ska jag rusa ut på promenad igen, måste hinna innan det blir mörkt för det är något elfel i vårt område så det är becksvart!! Jag som är såååå jävla mörkrädd!!

Två bilder från min och tjejernas promenix ner till Askimsbadet imorse, tänk att man har så vacker miljö 5 minuter hemifrån! LYX!



2010-11-07
 13:47:52

Lunchtime!

LUNCH!
Julmust och getostmackor med massor av honung! *mums*
2010-11-07
 11:19:21

Prommis

Har haft en lugn morgon, tjejerna har sovit tills för en stund sedan och sen har vi haft lite mys. Blir nog en slapp dag skulle jag tro, skall strax ta en långpromenix så vi får komma ut lite. Blir täcken för de fyrbenta och mössa för matte idag för prutt vad kallt det är!

Skaftet och hälen på en av Litens strumpa ♥
2010-11-06
 18:44:52

Långlördag

Denna lördagen har varit lååång och är inte slut än.. saknar min älskling så det gör ont!

Var i förmiddags iväg och köpte lite material till julkorten, får se om jag börjar med dem idag. Sen begav jag mig till päronen, jag och mamma tog en långpromenad med mina prinsessor. Blev bjuden på mumsig fiskgryta! Sen begav jag mig hemåt..

Har nu suttit och skrivit upp alla bebissaker vi köpt och inser att vi behöver mer kläder, mest bodys i storlek 56 och 62. La in alla kläder i byrån, mys va bra det blev!!

Den har stått svartbetsad i förrådet några år. Men nu har jag slipat och lackat den i vitt samt "klistrat" på nallar med decoupage eller va sjutton det heter...
Matchar bukisarna klockrent!!

2010-11-06
 10:55:02

Halv mig e borta

Eller nä... en tredjedel av mig e borta! Igår åkte älsklingen till Sthlm, han ska gå kurs genom jobbet mån-ons och passar på att träffa lite vänner nu i helgen. Han har ju bott där uppe en gång i tiden. Jag tänkte följt med men jag har ju föreläsning på måndag och flänga fram och tillbaka för 2 dagar har jag verkligen inte energi för.
Men nu sitter jag här utan min prins! Vi har inte varit utan varandra mer än 2 dygn i streck innan!

Så här gäller det att sysselsätta sig lite ;)
Ska iväg och köpa lite julkortsmaterial idag, sen hem till päronen för att ta en promenad och keka innan dem sticker iväg till Rom. Sen hem till julmust och lussekatter för att pyssla!!

Har tagit hem byrån jag målat nu också, ska fota den sen och fylla med bebiskläder! Ska göra en liten inventering också på vad vi har för något.. har glömt uppdatera listan efter senaste köpen!

Nu blire påklädning och sen ut i kylan! Ha en underbar lördag!!!
2010-11-04
 23:06:25

Jullista

Självklart måste jag som redan börjat med julen göra listan som jag fann hos Mia
(favorit är markerad med fet stil o jag lägger till en kommentar på vissa oxå)

Pepparkakor - Lussekatter

Skumtomtar - Knäck
(äter egentligen inget av dä, men måste jag välja så...)

Ischoklad - Marsipan
(blä på båda!)

Köttbullar - Prinskorv

Julkorv - Julskinka

Lax - Sill
(Mormors löksill är den bästaste!)

Revbensspjäll - Janssons Frestelse
(pappas revbenspjäll är de godaste jag vet!)

Paradis - Aladdin
(Men gillar bara trillingnöt...)

Rullsylta - Pastej

Glögg - Julmust

Rödbetssallad - Dopp i grytan

Ris á la Malta - Risgrynsgröt

Äppelmos - Senap
(Skånsk senap till julskinkan då...)

Hemma - Borta
(Borta hos päronen är som hemma)

Utomlands - Sverige

Ge - Få

Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor & Sjömansmöss

Chokladkalender - Paketkalender

Plastgran - Äkta

Arne Weise - Ernst

Hur ser din jullista ut?
2010-11-04
 09:53:27

Ny dag nya tag!

Om man vill något superduperjättemycket, borde det inte hända då?

Jag har bokat Bad & Brunch på Hagabadet för mig och älsklingen till nästa lördag. Vi pratade i förrgår om att åka och bada i simhall, men detta är ju ett strå vassare. Perfekt när man känner sig allmänt klumpig.. Kommer dock se hemskt ut med någon av mina små bikini och lilla magen.. men men, vem fan ska kolla på mig?

Jag sprang till bussen igår, inte helt lyckat med förkylning och magen = lite sammandragningar. Sen läste jag på en tråd på nätet att vissa knappt kan gå och då är dem kortare in i graviditeten än jag. Inser att jag är lyckligt lottad som känner mig frisk , kry och alert (förutom förkylningen då)! Däremot skräms jag lite av folks jättemagar, min är miniliten och jag funderar på om det är något fel på mig eller om bebis ligger riktigt välpackad?

Förresten, jag är knäpp! Igår bakade jag Panaforte, det är typ julgodis. Men det är så jäkla gott! (gjorde dock med valnötter för det va det vi hade hemma... lika gott!)

http://www.recept.nu/polopoly_fs/1.304249.1260946479!image/2821612930.jpg_gen/derivatives/w450/2821612930.jpg
2010-11-03
 14:35:49

2-day!

Planer för dagen

Pallra mej iväg till skolan för handledning - Done!
Luncha med pappsen - Done!
Skriva checklista till ett av projekten - Done!
Mejla vår förening ang annat projekt - Done!
Sy upp 3 par brallor - Done!
Husvisning - Done!
Mys med min lilla familj! - Done!
Rita mönster till vagnmadrass - Done!
Vika tvätt - Done!
Sticka på mina strumpor - Done!

2010-11-02
 18:58:58

Cadda!

Fortfarande sjuk, det suger! Hostar sönder min hals och vågar inte ta hostmedicin... Imon måste jag till skolan några timmar, så jag får la bita ihop och bära munskydd så jag inte smittar någon ;)

Idag har jag suttit med ritningar i AutoCAD, vi håller på att projektera en bilverkstad. Roligt men sjukt mycket att tänka på! Som tur är kan jag sitta vid datorn hemifrån och rita.. annars hade det varit kört för imon ska vi på handledning för projektet...

Jaja, nog om det! Imorse stickade jag klart strumpa nummer två till Pyret, sjukt fort går det när man vet hur man ska göra. Lite pilligt bara, håller på med mina egna strumpor nu, tar lite längre tid såklart eftersom dem är större =)

Min kära sambo kom hem från jobbet för en stund sedan men vände nästan i hallen för han skulle iväg på jägarexamenkursen, vi hann iaf sitta och mysa en stund, så nu luktar jag lite av hans parfym. Älskar verkligen den doften, den är så HAN!

Nu till något annat.. köpte denna boken till Pyret i somras och har hunnit skriva in lite redan. Jag letade bland flera olika böcker men denna hade sån fin layout och i varje flik finns en ficka där man kan lägga i typ UL-bilder.


Vår tavellist som sitter i vardagsrummet.. I ekramarna sitter äkta papyrusmålningar från Egypten, i mitten står Leia (Xena står i sovrummet).


2010-11-01
 17:00:00

Pyssel

Pyssel to-do lista:

♥ Sticka babystrumpor - 2 par minst! Första paret klart!
♥ Sticka mina strumpor
♥ Sy 2 påslakan till Pyret
♥ Sy tvättlappar
♥ Julkort (göra egna?!)
♥ Måla tavla med Leia (måste köpa pannå först)
♥ Pyssla julklappar
♥ Tavla till Pyret
♥ Brodera klart nalle
♥ Fixa kort till stor ram
♥ Sy upp brallor - Check!
♥ JULPYNTA!
♥ Baka lussekatter - Check!

Fyller på efter hand...
2010-11-01
 11:29:08

November

Har massor av saker att se fram emot i november;

♥ Fixa julklappar till mina underbara nära och kära
♥ Planera "bebishörnet"
♥ Tjolöholms julmarknad
♥ Jul på Liseberg
♥ Baka lussekatter (flera gånger om)
♥ Njuta av att baka min lilla ögonsten ♥
♥ Massa pyssel planerat! (mer info kommer.. tror det blir en checklista =P)
♥ Träffa fina människor
♥ Julpynta här hemma (i slutet av månaden då såklart!)
♥ Mysa med mina prinsessor som snaaart slutat löpa!

More to come..
2010-11-01
 08:30:06

Måndag

Orkar f*n inte vara sjuk mer nu! Snuva och halsont har gått över till snuva, hosta, nack- och ledvärk.

Idag är bara jag och min rödfis hemma, kände att det är lite lugnare med bara en både för mej och dom. Dem är ju smått galna nu när dem löper båda två, lämna inte varandra ifred utan det ska juckas dygnet runt. Märkligt för så har det inte varit när dem löpt samtidigt innan.

Lite märkligt att ha Xena ensam, händer inte så ofta.. hon är ganska ovan hon med.. gick runt och letade efter Leia bland filtarna förut ♥

NU: Frulle och skolarbete