2010-06-29
 15:21:58

Spricker snart

Så mycket att skriva men så lite att skriva!

Tokigt!

3 timmar kvar till Twilight Movie Night....♥
2010-06-27
 15:09:41

Time flies, life changes

Har haft en helt underbar midsommarhelg, med min älskling såklart!

I fredags åkte vi iväg på midsommarfirande, hundarna var såklart med och njöt av att kunna springa fritt hela dagen. Båda två däckade när vi kom hem framåt småtimmarna (matte körde) Har massor av bilder... dock orkar jag inte ta tag i dem nu...

Lördagen spenderades hemma hos älsklings päron i solen, min bror kom förbi och vi åkte med honom för att slå lite bollar på driving ranchen (golf). När vi kom tillbaka satt vi solen och tjötade och grillade, hundarna fick mumsa på färska lammben (blä, hatar lamm)

Imorse drog vi iväg till IKEA då deras rea startade idag, fyndade det vi skulle och nu försöker jag fixa min j*vla cykel som alltid har punktering. GASCH! Har köpt en väska att ha på pakethållaren till hundarna men utan luft i däcken kommer vi inte så långt ;)

Veckan som kommer blir fartfylld men alldeles underbar, på måndag jobbar jag hela dagen och tisdag jobbar jag förmiddag. Sen klockan 18.00 sitter vi där, redo på Twilight Movie Night!! ÄNTLIGEN ska man få se Eclipse!!!!!!! wohooo! Onsdag blir nog te att sova och försöka fixa mer på cykeln då jag planerat cykla till jobbet på torsdag.....

Nog babblat nu, dax att få något gjort! Thjohej!
2010-06-24
 11:46:31

Leia anmäler matte

Nu får det för i helvete vara nog! Igår var matte såååå hemsk! *morr*

Tar dagen från början.. som inte var riktigt lika hemsk.
Var iväg och spårade i Härkeshult med mina kusiner och deras matte. Jag ville som vanligt sätta igång och spåra med en gång men matte sa åt mig att sitta typ 0.5 meter från starten, som fyllde hela min nos med korvdoft (personspår med gotta, mattes anm.). Helt galet men man måste lyssna på denna dära tvåbenta! Spåret var überlätt och jag tog vinklar som om det var jag själv som lagt spåret. Matte tyckte dock att jag var yvig men jag hade koll hela tiden!

Lillsyrran var ju alldeles för nipprig i spåret, "amatör", tjuvkikade från buren i bilen och satt och fnissade. Hon hade dessutom myror på korven i sitt spårslut *moahaha*. Matte muttrade över att hon nog behövde en långpromenad innan hon går några spår...

Efter vi fått våra spår, jag äger, så gick vi en promenad till en sjö.. och nu börjar helvetet.. På vägen skulle jag gå ner till en bäck för att dricka vatten och plumsar då i ett kärr, var helt täckt i sunkig lera. Vad gör matte då? Hon skrattar!!!!! Kan ni tänka er!!! Inte f*n hjälper hon mig heller, tycker gott hon kunde offrat sina kläder och torkat mig. Nädå, jag får springa runt med skiten och försöker förjäves smeta av mig på gräset. SHIET vad sur jag va!
När vi kom fram till den fina sjön gick de prickiga kusinerna genast ner i vattnet, jag gick i med benen men eftersom jag redan frös så sprang jag upp. Matte försöker då locka i mig med godis.. men jag är ganska smart och håller mig undan.
Men plötsligt sker det jag misstänkt! Matte får tag på mig och slänger i mig i sjön!!!!!! Ska anmäla den kärringen, fyyyy vad kallt det var! Som tur var knäppte de prickigas matte bildbevis och jag har ju ögonvittnen för denna händelsen. Om nu inte matte har mutat de prickiga med korv, för lillsyrran lär ju ta mattes parti!

Funderar på vart man ska gå och anmäla matte, tips någon? Fast å andra sidan är hon ganska mysig, imorse vaknade jag av att hon kliade mig på magen.. inte helt fel ♥


























2010-06-22
 22:59:06

Aktivt

Idag har matte varit riktigt aktiv!

Började dagen med att åka buss in till stan med Xena. Blev riktigt förbannad på en gubbe som skulle knacka på glaset bredvid mig och X så hon blev orolig. Han frågar då om han får klappa, nej säger jag bestämt, sen stog han 0,5 meter ifrån oss och verkligen glodde på mig och X när vi satt i vårt säte. Kände mig riktigt obekväm. Sen börjar sketgubben knacka igen och Xena får då psykbryt och skäller till, DÅ fattar han... Som tur är skulle han av hållplatsen efteråt. När vi gick av någon hållplats efteråt var det en kvinna som gick av samtidigt, hon sa till mig att det var väldigt dumt gjort av honom.. tror att många på bussen som tur är såg vad som verkligen hände...
Mig gjorde det mest bitter!

Inne i stan träffade vi Sophia och Albus, vi tyckte att de små behövde lite miljöträning. Vilket dem verkligen behöver, Xena blev alldeles tossig därinne och studsade fram och tillbaka. Ska försöka åka iväg flera gånger med lillfisan nu så hon verkligen blir mer van med sånna miljöer. Albus va jätteduktig tycker jag!

Väl hemma väntade jag in bilen (som husse hade) och när den kom åkte jag och Leia hem till brorsan för geocaching. Vi tog varsin cykel, Leia sprang med superbra.. lite svårt att fatta ibland bara men i stora hela gick det bra för att vara första gången hon sprang med. Totalt cyklade vi 1.1 mil, dock stannade vi en del och gick/cyklade i lugnt tempo så vi var väl ute några timmar. Leia fick massage när vi kom in igen, hon sover nog mycket gott ikväll =0)
9 cachar lyckades jag logga idag, hurray!

Imon blire spår, men nu är det natta!


Varm liten stadsbrutta


Xena och Albus
Vill du leka?


Burp på magen


Ryggmassage


Nu tar jag dig din lilla prutt!


Spanar


Tittar efter paddanbåten!


Xena sjukt trött på bussen hem ;)



2010-06-21
 22:04:33

Roadtrip

Imorse drog jag och Leia iväg i ottan för att bege oss mot Jönköping. Där har det nämnligen varit utställning lör-sön och idag (mån) var det sista dagen.

Började dock inte så bra för när vi skulle tanka gick jag rakt in i en glasvägg... AJ!!

Möttes vid Elmia av Leias bror Freds matte och husse, samt de 4-benta såklart (Gålle och Fred). Gålle strosade på fint i ringen med sin uppfödare som handler och det gick vägen. Andra bästa hane med CERT, skrutten är nämnligen junior annars hade väl r-CACID gått till honom?
Familjen Fredthevov bjöd på mumsig lunch sen var jag tvungen att slita mig för att åka till bilskroten som ligger utanför Jönköping.

Jag lyckades nämnligen dra loss backspegeln häromdagen, inte så lyckat men det är tydligen ganska vanligt att den "leden" ger med sig... Nu har älskling monterat mitt fynd så nu kan vi titta bakåt när vi kör. =0)

Shoppade förresten läckra halsband till tjejerna, har suktat efter dessa halsband länge nu så det var dags! Sånna som på bilden blev det.. likadana såklart =P
http://www.nobledog.se/data/storage/attachments/f3648cd396578df498f6609da9e560ba.jpg
2010-06-15
 10:05:59

Woho!

Dagar som känns som idag är inte vanligt just nu, galet vad jag ska få gjort saker idag! Ska rita av ett mönster så jag kan köpa tyg och sy lite. Ska nåla upp ett tyg så jag kan sy när jag köpt tråd.

Fick en symaskin av mina päron när jag fyllde år, love it! Problemet är att jag inte har så mycket basgrejer här hemma, har typ svart och vit tråd och med det kommer man inte så långt tyvärr :P Har beställt hem lite material så jag kan göra lite nya halsband till tjejerna också, de halsbanden vi använder nu sydde jag i höstas och dem börjar lukta därefter =P (föredrar att sy nya framför att försöka tvätta dem... kedjorna kan man ju återanvända!)

Dags att skriva en inköpslista tror jag bestämt! Undrar vart man skall åka för att inhandla allt? Får googla lite, fast jag är osäker på om en butik har alla de olika sakerna jag behöver....

Ha en underbar dag i det vackra vädret!

Nu är det 14 dagar kvar till vi ska på Twilight Movie Night och äntligen se Eclipse! Längtan är stooooor!

2010-06-13
 17:00:39

Puppiasele

Funderar på om inte lilla Xena ska få en Puppia-sele...
Av modellen nedan då.. frågan är bara storlek.. Leia har juh Medium och det kan hon garanterat inte ha, det blir nog small... Men tydligen skiljer sig storlekarna lite beroende på material! GASCH!
Dessutom verkar Doggie.se bara ha small i mes-rosa, jag gillar rosa visserligen.. Men en sele i rosa på en liten Xena blir liiite to much även för mig... Saknas bara ett flexikoppel (HATA) så är vi hemma i fjantstan ;)

Får leta runt lite bland de olika butikerna.. kanske kan sy något liknande?
Puppia Modern Harness - Black
2010-06-12
 20:10:54

Ahaaa!

Har kommit på min bror nu, har avslöjat honom! Varje gång jag är där rullar jag hem för att han gör så mycket och god mat. Men jag tror han planerar att göda upp mig och sen grilla mej i slutet av sommaren!! Får allt vara på min vakt!

I förmiddags åkte jag & Leia hem till brossan och prickarna. Tjejerna busade lite först och vi fikade sen tog vi gps med oss ut i skogen och geocachade. Sjukt mysigt att gå ut i skogen och va så härligt nördig att man letar efter plastlådor i skogen. Men det är en perfekt sysselsättning när man ändå är ute på promenad, man får ett mål! I like! Tyvärr glömde jag såklart att ta med min gps så vi körde med brors, hade varit kul att se hur bra min är också... får bli en annan dag =0)
Det blåste en del idag, fast vi var ju i skogen där det va lä. När vi hade grillat klart maten och satt oss för att käka (inne) öppnade sig dock himmlen. Jisses va det regnade!

En sån här underbar dag ger förstås lite bilder, tyvärr va ljuset lite dåligt så bilderna blev inte direkt lysande.. men men.. klaga inte utan njut ;)

Kom igen då segis!


Leia busar med en svartprickig.. ja vad är det?





Liten busig Råtta med två fundersamma damer ;)





Första cachen hittad och brossan visar Leia vad det är..


Brossan med töserna (Leia ser sjukt hjulbent ut =P)


Cache 1, CHECK!





Förrätten, Paj med hemmaodlad spenat och fetaost MUMS! (åt såklart inte båda två..)

2010-06-11
 08:04:53

Avslutning

Igår hade vi kursavslutning, liten tår i ögat faktiskt.. Nädå, men av de kurser vi gått är detta den kurs som utvecklat oss mest.
Mina två huvudmål med kursen var att:
♦  Bli bättre på att hitta vägar som ger oss mest flyt på banan (alltså inte alltid de lättaste vägarna)
Det tycker jag absolut jag har blivit bättre på, har dock en del kvar och behöver träna mycket på att göra de bytena som krävs för att kunna välja den väg som passar oss bäst!

♦  Få Leia mindre stressad
Genom att jag inte längre säger något på banan (helt tyst) blir jag mer fokuserad och sansad, vilket gör att Leia lugnat sig betydligt. Behöver få ner henne lite till, men det kommer ju även med tiden när vi tränar då jag blir tydkligare och hon förstår vad hon ska göra!

Sen ville jag får mer träning på hur jag ska handla Leia vilket jag absolut har fått. På avslutningen igår körde vi en trixig bana med bara hopp och tunnel men med mycket handlingssvårigheter, i ösregn! Som tur är har jag ju en hund som sitter och darrar i pauserna när det regnar men inte bryr sig det minsta om regnet på banan!
Jag valde att köra mycket bakombyten första omgången, vilket gör att jag får mycket dö-tid och nästan stannar=frustrerad Leia. Nästa omgång fick jag instruktioner att istället köra framförbyten på fler ställen, tyvärr hinner jag inte med Leia... Så detta får mig att inse, med tanke på att Leia är liiite snabbare på tävling, att jag nog ska prioritera och traggla mycket bakombyten...

Kombinationen vi körde (klicka för större format)

Starten fick vi inte riktigt till, vi har testat detta en gång innan. Då gick det sketbra, men jag kommer inte ihåg exakt hur jag gjorde.. Ska absolut få till en sån start! Hur som helst...
Min egna väg (som egentligen gick bäst) var:
BB vid 3, BB vid 4, BB vid 6, sen valde jag att ha kvar Leia på höger efter 7 och hon va sketgrym och tog rätt tunnelöppning vilket flera hundar tabbade sig på! (vår instruktör sa t.o.m. att jag i princip trängde Leia mot fel tunnelöppning men eftersom jag hade riktat kroppen rätt och visade rätt så tvekade Leia inte ens, duktig Råtta!), tog såklart ut Leia från tunneln på vänster, sen BB vid 11 (tänkte egentligen gjort FB vid 10 men hann inte), sen BB vid 15 eftersom jag känner att det är lättast att få in Leia i tunneln så, hade henne på höger sida vid 17, BB vid 18, BB vid 19, och sedan rusa in i mål!
Slutet (från lilla tunneln) gick såååå jävla bra alla 3 gånger vi körde, bakombytena va så snygga och Leia följde hur jag vinklade mig klockrent, min fina grymma hund!

Idag är Leia en trött liten tjej, hon hittar alla möjliga sovställningar och drömmer något (hennes ben rör sig som om hon springer) Vi ska snart starta dagen med en rejäl morgonpromenad så Leia kan slappa några timmar sen medans jag städar lite. Xena är på "dagis" eftersom det är smidigare att bara ha en hund hemma när jag ska röja runt.
Rabarberpaj ska jag få till också, så jag kan frossa med det sen tillsammans med litervis med vanlijvisp!

Thjohej, lång blogg idag och det är väl ingen som orkar läsa såhär mycket? Tur att man skriver för sin egen skull ;)
2010-06-10
 13:34:48

Agilitytävlingen 5 juni

Såg nu att banorna från lördagens tävling kommit upp. Här är agilitybanan <LÄNK>

Fick till en riktigt bra start och det kändes sketbra fram till slalom där Leia blev frustrerad. Såklart blir jag superstressad men jag försökte att bara vänta ut henne.. tyvärr blev det för mycket så vi diska oss där :(
Hon tog till slut delar av slalomet och det såg faktiskt helt ok ut, tyvärr var mitt fokus lite borta då och resten av banan "flöt" Leia ut.. svårt att förklara men kände att jag inte hade full kontroll och absolut inte flyt. Lite tråkigt för detta var en bana som passade oss...
Vid hopp 15 vinklade jag om mig för sent och Leia sprang till sitt älskade balanshinder... Hade vi inte redan varit diskade hade jag rivit av mig håret i det läget men vad göra? Det jobbiga denna tävling var att jag inte kände mig 100% motiverad.. Kanske för att jag räknar med att få en disk? Har inga tävlingar planerade på ett tag (finns inte så många i närheten) så nu ska jag satsa på att få upp motivationen och känna att "den här banan klarar vi". Det gör vi ju oftast förutom slalomet då som delvis handlar om dagsformen... men nu jävlar ska vi få till ett 99%-igt slalom!!

Ett annat problem är att Leia har olika farter på träning och tävling, hon ger 95% på träning och 105% på tävling. Detta innebär att jag blir stressad på tävling, Leia blir frustrerad, jag tappar fokus och Leia flyter ut på banan och följer inte "linjen". GASCH!

En vän filmade eländet ;) men har inte fått den än...
2010-06-08
 07:05:56

Green Day

Har nog inte riktigt kunnat fatta att vi var där i lördags på Ullevi och såg Green Day. Jag älskar allt Green Day har gjort, alltifrån de första riktigt punkiga tills deras senaste 21st Century Breakdown.

Känslan att se dem live var magiskt! De är så jävla bra, det är ingen spelning utan en show av världsklass och i nästan 3 timmar stog 25 000 människor och skrek/klappade/sjöng. När alla dessa 25 000 tystnar så att man nästan kan höra en nål falla, för att BJ säger "tyst" är det så mäktigt. Jag är så glad över att dem aldrig kommer sluta göra musik, de har dem själva sagt. För jag kommer aldrig tröttna!

Denna kväll är ett magiskt minne! ♥

BJ med Svenska flaggan!
http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/archive/01207/06s48-greendaylite_1207476w.jpg
2010-06-03
 10:09:41

Cachad

Lite slappmorgon idag.. Husse åker till jobbet strax innan 6 varje morgon och om Xena vaknar.. ja då är det bara för matte att slänga på sig kläderna och rasta tjejerna. Xena kan nämnligen inte somna om när hon väl blivit kissenödig, vilket kanske är förståligt...
Blev dock en snabb runda och somnade sedan om 2 timmar.

Nu ligger tjejerna och solar i soffan. Xena har hittat ett ben som Leia är avis på, så fort Leia får tag på det springer hon och gömmer det. Fast Xena har världens bästa luktsinne så hon hittar benet varje gång.

Xena har för övrigt ett roligt sätt att äta ben på, hon kastar det upp i luften, rullar sig över det, tuggar på det när hon ligger på rygg, ligger på sidan och tuggar på det... ja.. hon är extremt underhållande!

Blev ingen hundträff igår, kom på att jag & mamma skulle åka och köpa min symaskin jag har fått i present! Så hem kom jag med en fin liten pärla. Hade en innan jag köpte på IKEA, men den klarade typ 2 lager tyg och sen slarvade jag bort sladden... Jag och min nya kompis kommer ha mycket roligt ihop känner jag på mig!!

På kvällen kom Suss förbi en stund och vi tog en geocache som låg här i området! Om du klickar på bilden nedan kan du se alla cachar jag hittat..
Profile for Crazy_Minpins

Nu ska jag fräscha upp mig för snart ska jag och Suss iväg och keka lunch! Thjohej!
2010-06-02
 13:22:41

Twilight Movie Night

Uppe med tuppen var jag imorse för att få tag på biljetter på SF. Hade inte fått reda på någon tid när de skulle släppas och när jag 6.50 klickar in.. så har dem precis släppts! Jag var typ den andra som bokade och fick 3 av de bästa platserna i den bästa salongen på Bergakungen. LYCKA!

Så den 29 juni sitter vi där; Jag, Sussi och Sophia på maratonvisningen av Twilight, New Moon och sen slutligen Eclipse! (dagen efter, 30 juni, har Eclipse premiär för alla andra)
Tror jag ska ta med kudde så man kan sitta bekvämt.. filmerna är ändå 6 timmar speltid tillsammans och så pauser på det =0)

SF Bio: Twilight Movie Night
2010-06-01
 23:16:54

Årets första dopp

Idag trodde jag det skulle bli en lugn och slapp dag. Ack så fel jag hade ;)
Åkte vid 12 iväg med Leia och träffade Suss. Vi gick runt särö västerskog och stannade på vägen för att fika med delikata jordgubbar. SOMMAR! Fick även i Leia i havet så nu har hon premiärbadat för iår. Min lilla sötnöt! När vi kom hem stank hon tång så det blev direkt in i duschen :)

På väg hem från promenaden ringde Sophia och frågade om jag skulle med på agilityträning på kvällen. Så vi åkte bara hem, laddade lite och sen iväg igen. Stannade på huveröds på vägen dit och köpte 2 nya multi-koppel och några ben & leksaker.
Va sjukt nice att komma iväg och träna med lite andra än vi brukar. Leia va superduktig som vanligt, hon fattade dock först inte riktigt slalom med blå och röda pinnar =P
Efter träningen fick alla hundar rejsa runt, Leia sprang som en tok. Märks att det var längesedan vi var på "träff"...

Imon funderar jag på att åka på onsdagsklubbens kvällsträff, tänke ta med bara Xena i så fall. Hon behöver lite miljöträning och Leia behöver en vilodag innan kursen på torsdag eftersom vi ska tävla på lördag också...

Lite bildbevis på Leias badande =0)