2011-02-28
 19:00:00

Din sko e min sko!

Idag var jag och pappsen iväg och keka lunch och då shoppade jag skor! Jag som letat i flera månader hittade äntligen ett par som nästan var en fullträff. Ville haft lite mer kvalité och helst i skinn, men man kan inte få allt här i livet! Billiga va dem så jag kan faktiskt köpa fler skor till våren ;)

På din sko hittade jag min sko =P
2011-02-28
 14:13:39

Superhjälte

När Novalie har ätit och är dåsig/jävligt nöjd så ligger hon på rygg i famnen lite innan hon rapar, då sträcker hon armarna över huvudet och gör en så otroligt söt min med ansiktet. Ser ut som superman! Jag älskar den nöjda minen, önskar att hon alltid kunde vara så nöjd vilket hon långt ifrån är =(

Vi kämpar vidare med vårt lilla kolikbarn, hon har bra och dåliga dagar. Förra veckan va en dålig vecka, visste inte att en bebis kunde gnälla/skrika så länge & mycket! Dessutom har hon en tonart när det är riktigt illa som inte är av denna värld, då rinner också svetten längs med tinningarna på henne. Det som hjälper mest av allt är närhet och det får hon massor, av hela familjen!

Förra veckan var även nätterna kassa, vilket har varit vår räddning innan. Hon har ju sovit bra på nätterna sen födseln, men förra veckan va hon vaken flera timmar och sov oroligt. Inatt däremot känns det som om jag blev bönhörd, tror iofs på gud men någon snäll gubbe/tant finns säkert där uppe för jag fick sova 6 timmar i streck. Så imorse var jag lite mer levande igen!

Min lilla superhjälte, min underbara lilla tös!

2011-02-25
 17:04:34

Babykräk

Inledede nyss helgen med att bli nerspydd av liten Novalie. Mysigt! Sjukt irriterande när jag precis bytt till rena kläder...

Dansar runt till musik från radion med min älskling snarkandes i selen på magen. Så ska det vara och vi förtjänar snarkningar efter några dagar med konstant gnäll & skrik.

När man föder barn så ska man få en krystpresent av barnets pappa (sjukt viktigt!) och mitt fick jag på alla ♥-dag, ett jättefint halsband med ett hjärthänge med 3 diamanter som var graverat med "Novalie". Finaste prinsen har jag, fick även en liten koalabjörn som hade en liten bebis ;)
Fick även en annan sak, men den är hemlig! Moahahaha! Den visas i framtiden.. typ...



Klickade hem en scarf från Ester Elenora igår och idag kom den på posten! Kommer bli tokfin till våren *längtar*
Hänger förresten på våra nya garderober som vi är toknöjda med! När vi städat undan lite här hemma ska jag börja fota och visa bilder..
2011-02-25
 11:53:08

Babyfeet

Finns det något sötare än bebisfötter?! Jag tror att mina lilla prinsessa kommer bli en lång liten tös för hon har ganska stora fötter.. men söta är dem iaf!

2011-02-24
 08:59:58

Töcken

Jag sover så extremt oroligt nu, Novalie äter 2 gånger per natt och oftast är det jag som vaknar och då vaknar även hon. Men jag måste ändå sova lätt utifall hon vaknar och är hungrig.. Så nätterna är ett töcken! Men jag får iaf sova, vet många som ammar varannan timme och Novalie sover oftast först 4 timmar och sen 3 timmar.

Lillstumpan har kommit in i en klängfas och vill gärna vara i famnen, har fått låna en bärsele från BVC eftersom jag har så kass rygg. Men det sliter ändå på ryggen då hon väger nästan 5 kg! Kan inte vrida mig för då smärtar det och mina axlar är spända som tusan. Även på natten vill tösa vara nära och inatt fick jag sova med henne i famnen en stund och sen lägga henne och då hålla om henne. Mitt lilla hjärta ♥

Hälsokontrollen igår gick kanon, hon är nu 57 cm lång och vägde 4965 gram. Stor tjejja! Hennes viktkurva går stadigt uppåt och följer inte den mer böjda kurvan så läkaren tittade på inte så stora mig och frågade vad hon äter.. Men när man helammar kan bebis inte bli fet, säger min pappa iaf ;) dessutom är det bra att ha lite extra för ofta blir dem sjuka någon gång under första halvåret och då är det bra att ha reserver!!

Efter BVC igår åkte jag till pappa med lunch, då råkade jag spilla ett helt glas fanta i babyskyddet (bilbarnstolen) inte helt lyckat så den är nu avsköljd och står på tork i badrummet.

På kvällen kom mammsen hit och vi hjälptes åt att göra fotavtryck med stämpeldyna av Novalies fötter. Blev tokbra!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
2011-02-23
 09:36:19

Hälsokontroll

Imorse vid 6-tiden spydde Novalie ner sin mamma, som tur är har jag en handduk i sängen när jag ammar så jag fick snabbt tag på den och kunde rädda lakanen. Blir tokig på att jag inte kan lära mig, äter tösen för mycket så spyr hon.. hur svårt kan det vara?! Grejen är att oftast så äter hon och så kommer en baj=byta blöja och då blir hon såpas vaken att hon behöver tutte för att komma ner i varv och somna. Ibland råkar jag då byta tutte vilket innebär tokmycket mat (på nätterna är det som fontäner) och eftersom hon är snuttig äter hon ändå... och det som är överflöd måste komma upp...

Efter att Novis spytt blir hon oftast kinkig och vill tutta igen (jag vet IQ ostkrok på den dära!) och blir klarvaken. Så imorse låg hon vaken typ 1-1½ timme innan jag vågade amma igen...

Nu sover hon iaf och jag har klätt mig och ätit frukost. Ska sminka mig lite också... Ska ju iväg till BVC för hälsokontroll idag, då gör dem lite mer än bara väger och mäter. Kollar typ höfter osv och så kan man ställa lite mer frågor eftersom det är en läkare som gör kontrollen. I vanliga fall är det en sköterska som vi går hos på BVC. (fast jag tror dem kan nästan lika mycket eftersom dem varit med ett tag...)

Novalie med några av sina nallar och "musik-nallar" hon fått under sin första tid. Ska fota allt annat hon fått också, men hon får fortfarande presenter av nära och kära då alla inte kunnat komma hit än pga sjukdomar osv..


Kommer fortsätta med designen här på bloggen.. ha lite tålamod för det tar ett tag!!

2011-02-22
 12:56:50

Renovering...

ser ut som fan här nu.. men jag håller på att fixa lite!!
2011-02-15
 09:30:46

No time

Lite tomt med inlägg här nu, men tiden räcker inte till. Novalie tar upp all min tid och får jag äta är det en bra dag! Hon har ingen snäll mage + ett jävla temprament :p jag kallades ju mistluren när jag var liten och hon är ju en liten kopia av mig... Jag läser bloggar via mobilen när jag sitter med prinsessan i famnen på dagar och nätter. Det är dock inte så lätt att kommentera och att skriva inlägg själv via mobilen är halvtrist och omotiverande. Men det kommer dagar då jag får lite mer tid och då jävlar! Nu har vi iaf flyttat till vår nya lägenhet!
2011-02-10
 14:22:16

Novalie 1 månad

Idag fyller vår lilla tjejja 1 månad. Tänk vad tiden går fort, morgonen spenderades mysandes med morsan. Sen åkte vi iväg till BVC, hon hade gått upp lagom i vikt och ligger bra på kurvan. Hon har ju fortfarande lite gaser vilket gör att hon vissa kvällar inte kommer till ro, så vi ska nu prova Windi när det är som värst. Det är en liten ventil som undlättar för gaser att komma ut... Myspys så att säga! (göteborgsskämt) Fick även låna en bärsele av BVC att ha när lillan behöver närhet men jag behöver två lediga händer, samt att min stackars rygg inte pallar att bära henne hela tiden.

Känns som om jag hänger på apoteket varje dag.. Passade på att köpa lite mer Inotyol och Bepanthen, guld värt för lillans rumpstump som blir tokröd av allt bajsande.

Inatt sov Novis mellan 23.45 och 4.40, inte rekord men det var ett tag sedan hon sov mer än 4 timmar faktiskt! Sååå skönt, samtidigt som mina stackars tuttar blir tokfyllda och värker..  Mer än 5 timmar mellan amningar är inte direkt skönt vill jag lova. Lyckade även spruta Novis i ansiktet.. hehe.. bra morsa man är!

Nu sover min prinsessa middag (sover oftast 2-3 timmar i streck mitt på dagen) och jag ska hänga upp dagens tvätt.
2011-02-09
 09:50:42

Bebisbajs!

Äre inte bebisbajs eller bebisspya så spiller jag kaffe eller något annat på mig själv! Typiskt! Är så jävla klantig så tvättmaskinen går på konstant här hemma!

Dricker bara en kaffe om dagen, en latte som jag gör med omsorg. Idag har jag lyckats slänga i för mycket socker.. hur lyckat? Vågar inte offra 5 minuter på att göra en ny för då hinner kanske Novalie vakna och då hinner jag inte äta upp min frukost ;)
Allt är planering och man måste ta tillvara på alla sekunder lillan sover! Därav brist på blogginlägg.. När jag nattar Novis när hon skall somna om på morgonen ligger jag och funderar ut vart kläderna jag ska ha på mig ligger och så fort jag lägger ner henne blire eld i baken!

Men faktum är att jag gör det med glädje, min lilla tjej är det finaste som finns och jag kan inte fatta att hon är min och att hon är hälften jag!

Nu ska jag slänga i mig resten av frukosten, fixa lite här hemma och när Novalie vaknar får hon sin andra frulle och nya kläder. Sen ska vi ut på en liten promenix, behöver lämna tillbaka en bok och slänga sopor+återvinning. Sen blire dusch medans lillan sover i vagnen och lunch om jag har tur.. sen ska vi iväg en tur med bilen. Behöver köpa lite nya nappar..

Lillan där hon trivs bäst, i mammsens famn

2011-02-07
 20:32:28

Såld!

Jaha, då va vår lilla 2:a såld! Idag skrev vi på försäljningskontraktet för vår lägenhet, sååå skönt! Fick bra betalt också så vi är nöjda =)

Ang vår händelse förra veckan.. På lördag förmiddag så fick jag ont i livmodern, vilket inte gick över. Man kan få lite ont när livmodern drar ihop sig de första veckorna efter förlossningen, men det här var en helt annan smärta. Åkte på kvällen in till Mölndals förlossning (det är dem som tar hand om vård efter förlossningen) och mina onda aningar besannades, jag hade fått livmoderinflammation. Seriöst, hur mycket ska jag vara med om? Fick iaf antibiotika och det onda gick över efter några dagar!

Senaste dagarna har Novalie varit dålig i magen, hon har raketbajsat ner mig flera gånger! Detta är förmodligen för att jag kekar antibiotika, då kan nämnligen bebis få diarre. Mysigt! Hon har även blivit gasig, fast det beror inte på medicinen utan på att hon har svårt för att rapa. Så nu får hon även Minifomdroppar som bryter ner luftbubblorna i magen och undlättar rapning. Jisses vad mycket droppar det blir hit och dit, nu ska vi ju snart börja ge K-vitamindroppar också...

I lördags födelsedagsfirade vi förresten Xena, tog våra 3 tjejer på promenad och myste sedan hemma. Guld värt för hela familjen ♥
2011-02-04
 21:31:49

Xena 2 år

Idag fyller min fina prinsessa 2 år och jag har inte träffat henne. Det gör så jävla ont i mitt hjärta!!

Orkar inte skriva mer än så...
2011-02-03
 10:45:08

Lilla damens garderob

Sitter och pusslar med Lillans garderob, fan va svårt asså!

Har tänkt oss IKEAs barnserie STUVA, men det är så svårt att veta hur mycket och vad för förvaring Novalie kommer behöva. Tänkte ha en hög garderob för kläderna, men vill inte ha den skyhöga för då kan hon ju inte ta ner kläder själv i framtiden. Det finns ju massor av olika kombinationer.. funderar på att köpa några delar först och sen komplettera...
Blir nog en 128 cm hög garderob och sen en byrå bredvid med 2 små rosa lådor och en stor vit under.. ungefär som bilderna nedan.. och sen tror jag min rosa stringhylla får hänga ovanför...


Bilder från IKEA.se
2011-02-02
 11:07:58

Diskbänk

Woho!
Älskling fick ett underbart SMS igår, vår specialbeställda diskbänk var klar! Så nu kan vi göra klart allt i köket förutom kakel som vi inte har valt än!
Elektriker och snickare är inbokade så om allt vill sig väl flyttar vi nästa helg, annars blir det helgen efter. Beror lite på hur packandet går också!

Underbart att vi snart får flytta till vårt nya place!
2011-02-01
 11:27:35

5 i familjen

Igår kom M's päron och syster förbi på besök och hade våra älskade hundar med sig.

Fan vad jag saknar dem! Mina underbaringar, blev helt blöt av alla pussar och svansarna viftades som aldrig förr. Dem bor tillfälligt hemma hos M's päron eftersom jag vill komma till ro med Novalie först innan jag har 3 prinsessor att ta hand om. Dessutom måste hundarna vänja sig lite med Novalie, vi har ju varit och hälsat på några gånger sedan Novalie föddes.

Leia är lite osäker till en början, vill gärna pussa Novalie och nosa över hela henne och hennes saker. Hon tycker även att jag luktar konstigt tror jag... Men efter en stund kommer hon till ro och går och lägger sig (gärna nära Novis), och gnyr lite när hon vill ha uppmärksamheten, som vanligt ;)

Xena är ju ganska tossig i vanliga fall, så med henne tar vi det lite lugnare. Hon tycker att det är jobbigt och blir stressad när Novalie skriker och när vi bär Novalie. Men hon kommer till ro efter en stund, gillar babysittern starkt!

Är så glad att det ändå funkar över förväntan, för detta har varit ett orosmoment från min sida. Och det är sååå många som tjatar om "hur kommer det gå med hundarna" och det är klart att det är jobbigt att prata om när jag själv inte vet! Men jag hoppas att tjejerna snart kan flytta hem igen så vår lilla familj blir fulltalig!!!

2011-02-01
 09:30:39

3 veckor

Insett att jag inte skrivit så mycket om hur det går med Novalie här hemma. Min lilla prinsessa som ligger bredvid mig just nu och åmar sig. Hon är kalastrött för hon var uppe en del i natt!
Tänk att hon fyllde 3 veckor igår!! Tiden går så otroligt fort!!

Hennes mage börjar bli riktigt bra nu, kan ibland fjärta, fisa och bajsa utan att få ont. Men annars är det sååå jobbigt att göra nr 2 =( Men såhär är det för nyfödda, deras magar är omogna och det tar några veckor/månader innan dem är färdigutvecklade. Försöker iaf äta rätt kost för att undlätta för min prinsessa.

Hon gör världens mest bedårande miner när hon är nyammad, går inte att beskriva det minspelet ♥
Amningen går bättre och bättre även fast jag längtar till dagen då det inte känns som en piraya angriper mina stackars *piiip*. Pumpar ibland ut för att frysa in, känner mig då som en kossa.. inte direkt det roligaste jag gjort ;)

Helt galet vad mycket mer vaken hon är nu än bara för en vecka sedan, nu kan hon ligga vaken, titta och sprattla. Innan va det bara skrik så fort hon var vaken!

Ojdå, nu är det dags för frukost för den lilla tösa, ligger och sparkar på min arm!