2007-09-26
 09:00:35

Ligg & Tand

Wiiiiiieeehhuuuu.. vi har avancerat!

Leia kan nu efter ett hårt träningspass nästan "Ligg" utan att vi visar med handen ända ner i marken. Hon reser sig dock upp så fort hon fått godis den lilla råttan. Därför har vi ett trix för "ligg kvar" , hon får helt enkelt inte någon godis vid första "ligget" utan hon får när hon har "liggt kvar". Haha! Kanske en fel metod, vad vet jag?! Någon som har annat tips?

Vi håller på för fullt att träna på (vet inte vad det heter) men att gå in i "fotposition". Väldigt nyttigt och inte så svårt som jag trodde, har dock inte lagt på kommando än!

Har märkt att man får ont i ryggen med en liten hund, jag böjer mig ner hela tiden! Hmmm...

Beia har även blivit vuxnare nu. Från och med igår så äter hon 2 mål mat om dagen, ett precis innan vi åker hemifrån och ett när vi kommer hem. Ganska långt emellan dock men vi får se hur det går. Hon verkar inte jättehungrig under dagen har vi fått rapporterat. Men vi får se!

Leia tappade även en kindtand igår, hur gölligt som helst. Hon stog på golvet och så sa det "klirr" och den föll i princip bara ut. Sen försökte hon äta den, men då vart matte snabb som attans och tog den. Så nu ska vi vara snuskigt äckliga och spara denna tand! Ja vet, inte så fräscht... =P

Idag kastreras Leias kompis Harley! *Lycka till* önskar Leia m familj! Snart kommer han må bättre och slippa alla tös-dofter och kunna slappna av. Stackars liten med 5 tikar i området, alla löper inte samtidigt. Stackars pojk!

Nu ska Leia snart få frukost och sen ska hon till dag-matte och dag-husse & alltid-matte ska väcka alltid-husse så vi kan komma iväg till jobbet!

Har märkt att ibland syns inte våra blogg-inlägg förrän timmar senare. Strange! Det går att kommentera bloggen ibland i Explorer annars funkar det för det mesta i Firefox!

Godmorgon Sunshines!!
~ JML ~
Leias Place


Lisa *piskar matte*

Näe! Nu tycker jag att matte inte lyssnar på sig själv. Klart tjejen får ställa sig upp när hon fått gotta! Då är ju övningen slut! Matte är hård mot liten skrutt. Huvudsaken är att hon ligger när hon får belöningen så att hon kopplar "ligga ner" - godis och inte "halvväg upp ur ligg"-godis. Alltså det är ju precis i detta läget som klickern har sin glans. Då kan du klicka exakt när hon ligger ner alternativt har legat ner i 5 sek eller var du bestämmer och då spelar det ingen roll om hon står upp när hon äter gottan!!! Bestäm bara innan vad du vill uppnå med dagens övning "ligg" eller "ligg kvar". Sen tycker jag ju att "ligg kvar" är ett konstigt kommando efetrsom det är ett dubbelkommando. Men man väljer ju själv det man gillar bäst att säga. Men använd nu din klicker-buddy, de är ju finessen med klicker som du talar om, använd nu ditt hjälpmedel!! KRAAAM natti natt o grattis till ligget! *fniss*



PUBLICERAT: 2007-09-26, 22:29:06 | URL: http://www.chloeweb.se

KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: