2007-10-25
 09:22:12

Tränings update

Längesen jag skrev ett träningsinlägg, så det är väl dags.
Vi försöker just nu att lägga upp ett hyffsat schema med träning, aktivering etc. för att få lite vardags-rytm.

Det vi tränar på är:
-   Kontakt
    såklart, eller?! Helst med massor av störning!
-   Bordträning
    middag på bordet medans vi klämmer på tösabiten
-   Hanteringsträning
    som just nu består av hukande främmande godisautomater! Men kommer utökas med inte längre främmande, men klämmande och klappande godisautomater.
-   Ståträning
    Tränar in "stå fint" som igentligen är en rullande hand och "vacker"-kommandot ska väl också dit sen!
-   Skvallerträning
    Har vi klicker på promenaderna så resulterar det i mindre skällande. Vilket är en underbar vinst för oss! Så skvallerträning är det vi satsar allra mest på just nu!
-   Ensamhetsträning
    Jo, det gör vi, tyvärr inte lika mycket som vi borde. *smäll på fingrarna* Men vi ska bli bättre och försöka få in det i vardagsrutinerna också!
-   Självförtroende
   
Kör enkla agilityövningar såsom vippbräda och tunnel för att jobba upp hennes självförtroende. Övningarna är såklart bra för andra saker med eftersom vi till våren planerar agilitykurs.
-   Trix
    Många frågar mig "vad kan Leia göra". Vi har ju inte prioriterat s.k. cirkuskonster. Utan fokuserat mer på annat. Klart att det är coolt när en hund 'dansar'. Men det är inte högst upp på vår plan helt enkelt!
-   Spår
    ser jag och Leia mest som belöning¨.  För det är sååå skoj för oss båda. Men det är ju såklart aktivering också!

Man märker på Leia att hon blir äldre, när hon är kontaktbar så är hon verkligen DÄR. Men då pratar vi alltså inte om de dagar den hormonella Leia (a.k.a surpuppan) tittar fram. Utan de dagar Prinsessan Leia är med oss!!

Leia fortsätter att keka Nordic färskfoder eftersom det funkar ypperligt, klart att det är meckigt men det är det värt! så fort frysen är utröjd lite ska vi åka och köpa en stor förpackning (12kg). Med detta fodret har lillfis äntligen lagt på sig lite, det är klart det kan ha att göra med åldern med. Hur som helst så äääälskar hon sin mat!

Jahopp, då vet ni vad vi sysslar med nuförtiden! Nu går allt in i varandra i vardagen och är inte alls så strukturerat som jag försöker få det att verka...

Till Malo:
Vi förväntar oss ett löp ganska snart.. men det kan ju vara andra allmänna hormoner också. Humöret är ju inte alltid på topp. Ang utställningen så blev man inte placerad om man inte fick HP. Vilket inte morrande Leior ska ha, men därför blev hon oplacerad!!

Till Myra och Hanna:
Både Leia och jag vill tacka er för all hjälp och pepping! Ni är sååå gölliga, med film och allt!! Massor av kramar och svansvift!!

Ni andra får idag nöja er mer några stycken kramar och svansvift idag *fniss*
~ JL ~
Leias Place
image110


Lisa

Bra tanke! Att strukturera upp träningen ger en stor vinst. Jag ska genast följa ditt exempel! Det där med frysutrymme är inte det lättaste, nu när vår frys är extremt välpackad går det in 24 kg och det tar ju slut innan hunden hinner säga vovv (ja i minas fall då kanske, men de skäller ju inte så mycket ;) Kramisar



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: